V nekaterih šolah Velike Britanije je hidžab že obvezen del šolske uniforme!

Foto: iStock

Islamske šole, vključno s tistimi, ki jih financirajo britanska vlada in zasebne ustanove, silijo otroke, da nosijo islamski hidžab kot del svoje uniforme.

Očitno se je predolgo zatiskalo oči in toleriralo, da je Britanska država dopuščala, da deklice v zasebnih islamskih šolah, ki izvajajo javne programe, nosijo islamska pokrivala. Oblačilo, ki ima namen zaščite ženske pred moškim poželenjem, je močno povezano s konservativnimi razlagami islamske vere. Ideja izhaja iz raziskav nacionalne sekularne družbe, ki ministru za šolstvo odrejajo, da je hidžab obvezen del šolske uniforme za dekleta v 59 šolah po vsem Združenem kraljestvu, poroča The Sunday Times. Od 59 šol je osem državno financiranih – tri so osnovne šole za otroke, stare štiri leta.

Otrok v času, ko je v šoli, ne bi smel nositi verske obleke!
Primeri politike šolske uniforme zelo natančno določajo, da dekleta pokrivajo veliko več kot samo lase. “Zelo pomembno je, da je uniforma ohlapna in skromna in da se hidžab tesno prilega glavi. Uniforma je obvezna.” Zoper ta pravila je del javnosti britanski vladi že sporočil: “Noben otrok ni dolžan nositi hidžaba ali katerega koli drugega predmeta verske obleke, medtem ko je v šoli.”

Izobraževalna institucija, ki nadzira izobraževalne normative (Office for Standards in Education), že raziskuje, ali je uvedba zapovedi oblačil otrok po vsej Britaniji odvisna od šol in ali “obstajajo dokazi, da so šole pod zunanjim pritiskom” staršev ali verskih skupin.

D. Š.

 • bojan

  takega ki bi mojemu otroku samo omenu da nosi kakršnokoli muslimansko pokrivalo bi mu ga jst trajnega na glav naredu , niti operativno ga več dol neb dobu

 • Gru

  Zakon o financiranju zasebnih sol imajo spisan isto k mi ;) In to je posledica tega zakona ;)

  • Steiermark

   Za tebe in ostale prizadete na duhu, bi bilo potrebno spisati novi zakon, ki govori o “ubogih na duhu” in o delovanju “posebnih šol”, ki so prireene duševno motenim, kot si ti!

   • Gru

    Bruhu res si podal odlicen argument ;)

   • karlina

    PODPIS

 • učko

  E, vidite kam pelje vera oziroma religija v šolstvu !!!! Zamislite se malo !!!!!!!!!!!!

 • mojca.arh

  Muslimani bi radi živeli v srednjem veku in hkrati uživali vse sadove sodobne tehnologije, demokracije in sociale.

  • AlojzZ

   Da, imajo take ideje. Dokler jim bodo na voljo EU sužnji, ne bo problemov.

 • xtc

  No kmalu bo tudi Cimiravi predpisalte uniforme v slovenskih šolah,kajto Murgljeva je že povedala da so nikavbi in burke ter hidžabi človekova pravica zato je nuja to za vse.

  • Gru

   Bruhahaha piskanje desnih je prav zabavno ;)

   • xtc

    Bi bilo ,će nebi bilo levih idootov,a ne?

  • karlina

   GROZLJIVOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • xtc

  Država mora predpisati enotne uniforme za vse šole in ki se morajo nositi v času šolanja od doma do doma vsako odstopanje se oglobi nadallnje vztrajanje staršev pri svojem kaznuje z zaporom in odvzemom otrok.

  • AlojzZ

   Tako je! Tako mora biti! Hidžab za vse!

 • Islam temelji na stalnem in hudem posiljevanju normalnih ljudi. S posiljevanjem s svojimi bolnimi stališči hočejo pohoditi vse druge ljudi. Kar glejmo in čudimo se, posledice so vsak dan bolj vidne.

 • twin

  Uniforma je obvezna!

  Uniforma je nastala kot del kraljevske tradicije, zato je obvezna.
  Ker pa je kraljevska tradicija danes taka, da omogoča enakopravnost vseh kraljevin, lahko podaniki vsakega kraljestva nosijo svojo uniformo, da je le uniforma, torej uradna klasna oprema njihove sekte.

  Rešitev je zelo preprosta, nehajte nosit uniforme.

 • twin

  Predlagam, da uvedemo v šolah zakon, da lahko vsak učenec pride oblečen v karkoli, da je le čist in ni pod nobeno prisilo. Ampak karkoli, zaradi mene se lahko zavijejo v rjuho ali karton.
  Bi pa dodal poseben amandma, da lahko ljudje v Sloveniji hodijo tudi povsem goli, kot so od matere rojeni, pod istimi pravili kot zgoraj navedeno in jih nihče nima pravice kako koli nadlegovati ali v njh drezati. To pa iz čiste žlehnobe, na ta način bi enkrat za vselej razbili mit o figovem listu in se pokazali pred Bogom brez sramu, zavedajoč se šoka in njegovih izbuljenih pogledov. Ker smo doma in svobodni, zato.

 • ljubinica

  V resnici je se huje.
  Muslimanske zenske se morajo zavijati v hidzabe, nikabe, burke (kaksna obogatitev slovenscine! le kdo je pred 5 leti poznal te izraze?), da se zascitijo pred pohotnimi pogledi moskih, ozitoma zato, da v moskih ne zbujajo pozelenja ….
  Ali zdaj to pomeni, da muslimane spolno vzburjajo ze petletnice?
  Spomnimo: V kolonah migrantov deklice niso bile zakrite ….

  • šmentanamuha

   Natanko tako. Zato pa imajo otroške poroke. odraslih žensk se ti mizogini šeriatarji bojijo, bojijo se ženske moči. To je dejstvo. Zato so muslimanski ideologi spremenili žensko v stvar, ki pripada možu, in ta lahko z njo počne, kar ga je volja: jo pretepa, iznakazi ali ubije. Za muslimana je ženska vredna manj kot pes (takšne posnete izjave smo imeli čast videti prav med to migrantsko nesnago z lažno identiteto, ki se pretvarja, da so begunci). In prav to dejstvo bode v oči, ko se nevrotične humanitarke mečejo na glavo za pravice teh osebkov). Če k temu še dodamo obrezovanje deklic in pedofilske poroke, je celotna situacija naravnost abotna in naš gnev nad temi človečnjaki je več kot upravičen. Pa mislim, da pračlovek, oni kromanjonec in neandertalci, pa vsi ti niso bili tako zahojeni kot so današnji muslimani, anarholevičarji in obsedene feministke.

   P.s. A mi zna kdo pojasnit, v čem je razlika med besedo islam in muslimanstvo? Enkrat so islamisti, drugič muslimani, v čem je štos?

 • ljubinica

  Te zahteve, da se morajo otroci pokrivati, niso nic drugega kot demonstracija moci Islama.

 • Domoljub

  Levičarji na ves glas tuljo, da mor biti cerkev ločena od države potem bi morali tudi tista muslimanska prekrivala strogo prepovedat, da ne vnašajo vere v šole.

 • Antonius

  Škoda, ker ni njihov obvezni del verske garderobe bikini s cvetočo Adenium obesum v laseh.

 • KAPIBARA

  Vedo Britanci za kaj so iztopili iz smotane EU !!
  Funt na začetku padel ?? se pa že uspešno dviga, iz tega posla jih imama kar nekaj :-)
  Že sprejemajo nove zakone, ki jih bodo lahko obelodanili, BREZ grajanja EU
  Tudi Katarci+ savdijci imajo notranjo zakonodajo, ki ni po EU kriterijih, pa seEU NE upa vmešavat v notranje zadeve !!

  • cosmosjasnovidec

   To je resnica,ker so sprevideli,da EU guli vse države katere so v uniji oziroma Bruselj,Francozi in seveda Nemci.
   Zato so se odločili za brexit.Ko se situacija malo poleže bodo pa udarili po musličih in jih izgnali oziroma imajo v planu tudi druge nacije od Poljakov,balkancev pa naprej.
   Unija jih je seveda silila z naseljevanjem kamelotrajbarskih musličev po vztrajanju kamele “merkelce” in tudi tega so imeli dovolj.
   Britanci in Škoti že ne bodo dopustili,da bi nad njimi prevladali musliči tako,da bodo kamelotrajbarji slej ko prej dobili po pički to je milijon procentno.

 • Olga

  Kršilcem nogo v rit! Tu je Evropa!

 • šmentanamuha

  Kako naj to razumemo, da nas evropski politiki in levičarji posiljujejo z islamom?

 • garfi

  in molitve
  lewaki so pregnali Boga in ga nadomestili s Satanom

 • cosmosjasnovidec

  Da so pokriti z hidžabi niti ni tako napačno saj tako vsaj delno zaustavijo smrad kateri se širi od njih.
  Musliči tako kot večina balkancev in ciganov ima nekakšen poseben smrad,ker so to križanci z vsem živim žerejo pa tudi samo ovčetino in razno golazen katera leze saj se jim nič ne gabi.

  • Goran Hvala

   Kaj pol slovenci zerete da tolk smrdi ko pridem v slo….

 • Najplemenitejši

  Nobena verska šola se ne bi smela financirati z državnim denarjem! Isto vela za Slovenijo. Naj katolibanska vera sama plačuje svoje verske ustanove! Slovenci nismo dolžni plačevati katolibanskega pranja možganov!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!