V Nemčiji izvedli policijske akcije v mošeji in na domovih radikalnih salafistov

Foto. iStock

Prepoved delovanja islamistične skupine v Hildesheimu je policijo spodbudilo v več hitrih policijskih akcij na domovih vodilnih članov in v mošeji, v kateri se je zadrževal tudi Anis Amri, morilec, ki je odgovoren za lanski teroristični napad na božičnem sejmu. 

V policijskih akcijah, ki so se začele v torek ob 6. uri, je sodelovalo 420 policistov, poroča Jihad Watch. Preiskali so prostore nemškega islamističnega kroga v mošeji in osem domov vodilnih članov.

Pridržanje prispevalo k uničenju radikalne salafistične scene v Nemčiji
Nemški minister za notranje zadeve Thomas de Maizière ni želel izdati, ali je prišlo tudi do kakšnih policijskih pridržanj in z javnostjo deliti podrobnosti o razsežnosti dokaznega gradiva, ki je vodilo k tem akcijam. Poudaril pa je, da je prepoved delovanja konkretne organizacije prispevala k uničenju radikalne salafistične scene v Nemčiji. Muslimane so tam spodbujali k odhodu v Sirijo in Irak ter k temu, naj se pridružijo Islamski državi z namenom, da v njihovem imenu zagrešijo resne zločine. “Prepoved predstavlja pomemben udarec za islamiste v Južni Saški.”

Foto: iStock

Po hitri policijski akciji so na novinarski konferenci povedali, da je 50 ljudi pripadalo osrednjemu jedru islamskega kroga v Hildesheimu, vključno z več nevarnimi posamezniki. Nemčija je lani izvedla več akcij in prepovedala večje število salafističnih skupin ter drugih verskih muslimanskih entitet.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!