V Nemčiji so turista pridržali zaradi uporabe nacističnega pozdrava. Zakaj pa v Sloveniji ob komunističnih morilskih simbolih zamižijo ne samo na eno, ampak kar na obe očesi?!

Foto: epa

Policisti v Berlinu so pridržali kitajska turista, ker sta pred nemškim parlamentom pozirala z nacističnim pozdravom. Ob tem sta se tudi fotografirala, da so ju izpustili, pa sta morala plačati varščino. Za primerjavo: Kaj s primerom širjenja ideje komunizma storijo v naši Sloveniji? Ničesar. Vlada zadevo spregleda, policija zamiži. Ravno to se je zgodilo pred nekaj dnevi. 

V Berlinu sta Kitajca srednjih let s pametnim telefonom pred nemškim parlamentom pozirala s Hitlerjevim pozdravom. Med rednim obhodom so ju opazili varnostniki in obvestili policijo. Tiskovna predstavnica policije pa je nato sporočila, da so ju pridržali in zaslišali, izpustili pa šele po plačilu varščine v višini 500 evrov. Nemška tiskovna agencija je bo tem še sporočila, da so proti moškima uvedli kazenski postopek zaradi uporabe simbolov, ki so po ustavi prepovedani. Zgradba, kjer je danes sedež spodnjega doma nemškega parlamenta, je bila leta 1933 požgana. Zato so odgovorni komunisti, obstajajo pa sicer sumi, da so za požigom stali nacisti.

Foto: epa

V Sloveniji podobne komunistične pripetljaje ne kaznujejo
Pomislite, kaj bi v podobni situaciji naredil slovenski varnostnik? Brezbrižno bi šel mimo. Poleg tega tudi policisti ne bi storili ničesar. In tudi niso. Spomnimo. V začetku avgusta, pred nekaj dnevi, so v Laškem postavili sporen pano s komunističnimi simboli. Pano so ob okrogli obletnici prijatelji postavili slavljencu. Običaj je, da se na takšne panoje napiše število dopolnjenih let in prilepi slika slavljenca, pa tudi kakšna lastnost, ki ga opredeljuje. Prijatelji ga očitno poznajo samo in zgolj kot privrženega komunista (glede na to, da na panoju ni nobene druge slike/napisa, ki bi ga predstavljala v katerikoli drugi luči, razen peterokraka pionirska rdeča zvezda, zemljevid Jugoslavije in jugoslovanska zastava, ter trije identifikacijski znaki nekdanje komunistične Jugoslavije). In kaj mislite, da je storila Policijska postaja Laško, kamor je eden izmed vaščanov podal prijavo? ”Obljubimo, da bomo zadevo preverili.” So jo? Posredovali so le odgovor, da policija ni pristojen organ za plakatiranje in oglaševanje in  so zadevo predali Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu Mestne občine Celje.

Foto:

Zadeva še zmeraj visi v zraku, komunisti pa se sprehajajo mimo pristojnih oblasti
Pano sam po sebi sploh ni bil moteč, le komunistični simboli na njem so vzbudili ogromno neodobravanja, mnoge je njegova postavitev užalila in prizadela. S simboli na njem je prebivalce spomnil na grozote prejšnjega totalitarnega režima, ob vsem tem pa je bil postavljen na poti do Hude Jame – Barbara rova, množičnega grobišča. Kako je lahko to popolnoma prezrto? Če se okoliški prebivalci ne bi pritožili nad širjenjem ideje komunizma, ne bi nihče storil ničesar. In kaj je bilo v Berlinu? Seveda je vsem jasno, da fanta nista ravnala prav, a dogodek je videl le varnostnik. Kaj pa se je dogajalo v Laškem, ko so pot mimo panoja prečkale čustveno prizadete množice ljudi? Očitno Nemci kakršnokoli podobno dejavnost kaznujejo z zaporom, priporom ali pa denarno. In kaj storijo v Sloveniji? Zadevo si podajajo med seboj, nihče je ne kaznuje, komunisti pa se sprehajajo mimo njih.

A. L.

 • Steiermark

  Res zanimivo, da v Nemčiji aretirajo kitajske turiste, ki se slikajo pred parlamentom ter z iztegnjeno roko v pozdrav, dvomim pa, da aretirajo kogarkoli, ki se po Nemčiji razkazuje z zločinskim simbolom komunizma, rdečo zvezdo ali pa ob “fotografiranju” steguje levo roko ter dlanjo stisnjeno v pest! Pri nas se pa itak ve, da kdor ne časti zločincev, revolucionarjev, pedofila tita in drugih rdečih pederajzlov, ter z ržudečo krvavo zvezdo, kjer stare maškare poplesujejo z nam sovražnimi simboli – zastavami, itd. Ko se zbere vsa jugokomunajzarska d! Sramota za civilizirani svet, da dopušča tej drhali, poveličevanja zblojenih pederskih diktatorjev – revolucionarjev in njihovih “dosežkov”, kot je npr. umor več kot 200.000 poštenih in z avednih Slovencev, med njimi tisoče otrok….. in v tem stilu nas še naprej zasužnjujejo in iztrebljajo, zadnje čase kar z musliji! Fuj, drhal!

 • sprehajalec

  Uboga kitajčka, sta hotela dobro sliko narediti, pojma nimata o kakšnem nacizmu. Nemci gredo res v ekstreme, vedno znova presenečajo. Diktaturo nacistov tretjega rajha so spremenili v dikaturo antinacistov.

 • RATATA

  …..”komunisti pa se sprehajajo mimo pristojnih oblasti”…, v Sloveniji…. Seveda, kdo pa je pristojna oblast v Sloveniji(?), ja komunisti so pristojna oblast, že od konca komunistične revolucije naprej!

 • Ana Job

  Hahaha, za Nemce je Dolfe še vedno junak in vedno bo. Veliko Nemcev ima njegovo sliko tudi med slikami na FB.
  V Sloveniji pa je še kar totalitarizem, nismo se še “sflosali” iz komunističnega dreka, ampak se poglabljamo vedno globlje.

 • RealRevolution

  Te,ki so na gay paradah bi morali zapreti,saj sirijo nemoralnost in zelo slabo vplivajo na otroke.

 • domovina mili dom

  Tudi mali predsednik je lahko veliki diktator.

 • hle

  Rezultat načrtnega pohabljanja Nemškega naroda z zgodovinsko krivdo je danes še kako viden država ni več sposobna obranit sebe in svojega naroda pred invazivnimi hordami z juga tisti policaji ki so v tem primeru glumili heroje bi v primeru ko bi kaki musoti nadlegovali Nemko pogledali stran na žalost pa opažam da bi tukaj radi zgodovinsko krivdo naprtili tudi Slovenskemu narodu in to po sistemu kdor ni naš je avtomatsko kriv

  • FUCK COMMUNISM

   Poglej si samo kaj je prasec Sefton Delmer rekel po nemski vdaji v intervjuju z nemskim profesorjem mednarodnega prava, dr. Friedrichom Grimmom…

 • domovina mili dom

  Slovenski narod je res pohabljen do konca. Vsaj 80%. Apatično buljijo v komunistične zločinske simbole ,kot da so drogirani. Ko bo nekdo imel jajca in bo prvi prestopil korak k dejanski obsodbi in fizični odstranitvi teh krvavih..simbolov,se bo začelo, upam, mišljenje spreminjati na demokracijo.

 • FUCK COMMUNISM

  Sieg Heil za Slovence in Slovenijo!!!

 • FeriSS.H

  Popederčeni ostanki in blede sence nekdanjih Germanov ga Kitajcem lahko samo popušijo. Kitajski Nacionalizem VARUJE in bo še naprej varoval Kitajsko pred Zahodnim MultiKulti Homo-Liberalizmom.

 • učko

  Zakaj? Zato, ker so komunajzarji še vedno na oblasti! Al kwa vam tle ni jasno !!! Na oblasti pa so, ker jih imamo tut v opoziciji veliko. JaJo, Gorenak in podobni ….

  • mginko

   Spet ti dela težave pritisk na možgane. Boli ??

   • Steiermark

    spet ima vakum v glavi……zaradi praznine….

 • Slovenec 33

  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštjejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi V Sloveniji je tako.
  Kaj vam ni jasno
  Dokler bodo slovenske dežale okupirane se okupatorsko veleizdajalski simboli tolerirajo in preferirajo.
  Vsegliharstvo patriotov ne varuje pred idioti.

 • Najplemenitejši

  Edino pravilno, da so aretirali Kitajca, isti zakon bi morali sprejeti tudi pri nas glede nacističnih in katolibanskih simbolov!

  • xtc

   Ja zelo pravilno bi ravnali tako v Nemčiji kot Sloveniji ,če bi z zaporom do trideset let kaznovali vsakogar ,ki razširja lažno komufašistično NOB propagando,poveličuje zločince iz teh vrst in poseduje oz javno razkazuje simbole tega oz,poveličuje ta sisten.

   • Najplemenitejši

    Ne poznam nikogar.

    • Steiermark

     poglej se v ogledalu, pa boš “spoznal” enega bednika, ki se krasi z zločinskimi simboli in jih ima celo za svoj “zaščitni znak” -kot npr. pedofilskega morilca che guevaro

 • xtc

  Vse simbole vse rekvizite,spomenike,ropotijo,propagando poveličevanja,javno razkazovane te šare,tako Nacional SOCIALIZMA,komunizma,socializma,fašizma je treba strogo prepovedati,kazni pa drakonske.

 • joza joza13

  Če bi pa ta dva Kitajčka pred parlamentom posilila mladoletni Nemko, bi pa varnostniki pogledali stran – na zelenico.

  Tudi nemci več niso Nemci..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!