V Nemčiji vse več protiterorističnih preiskav, letos so jih sprožili že 900

Foto: STAfoto

V Nemčiji se srečujejo z novimi protiterorističnimi preiskavami, ki jim ni videti konca. Nemški pravosodni sistem je izmučen, dokumentov je vse več, osebja vse manj. Letos so sprožili že 900 takih preiskav, najbolj pa se bojijo radikalizacije v zaporih.

Podatki zveznega državnega sodišča v Nemčiji kažejo na občuten porast novih protiterorističnih preiskav, poroča tednik Welt am Sonntag. Omenjeni nemški tednik opozarja, da je zaradi številnih primerov nemški pravosodni sistem na robu zmogljivosti. Vse več je kupov dokumentov, osebja pa primanjkuje. Letos so takih preiskav sprožili že 900, z radikalnimi islamisti pa jih je povezanih več kot 800. Vse več strahu pa je pred radikalizacijo v zaporih.

Lani preiskali kar 240 primerov
Leta 2013 je bilo po podatkih STA terorističnih napadov “le” okoli 70, lani pa so preiskovali kar 240 primerov domnevnega terorizma. Generalni državni tožilec Peter Frank je že poleti dejal, da so okoli 85 odstotkov teh primerov povezali z islamizmom. Omenjene protiteroristične preiskave se ne osredotočajo le na grožnje terorističnih napadov v državi, mednje štejejo tudi preiskave Sircev, ki so se borili za Islamsko državo in prišli v Nemčijo.

A. L.

 

 • Caetano

  Ne vem kaj se čudimo. Ta država je prepredena z jihadisti in zagovorniki šeriata…

 • xtc

  Ne vem zakaj zapori?
  Če gre za teroriste ,gre smrtna kazen,za blažje oblike pa takojšen izgon,če pa je državljan pa odvzem državljanstva in izgon iz območja EU.

 • RATATA

  Švabi, sam ne komplicirat!
  Kompliciranje je značilno za izrojeno demokracijo, ki nas ugonablja.

 • Jožef

  Preberite si še enkrat nasvet Erlaha, zaradi katerega je bil izklučen iz društva novinarjev in mu je bila odvzeta že podeljena nagrada. Možakar je imel še kako prav in za nagrado je bil izločen in popluvan tudi od desničarjev. Islam je islam pa neglede na to ali je islamist oblečen po zahodno ali ima belo haljo in kvačkano kapico. V glavi ima zasidrano zapoved, da so vsi neislamisti manj vredni ljudje in jih je potrebno smatrati kot sovražnike vere. Naša slavna Svetlana je pred časom izjavila, da je dolžnost vsakega Slovenca, da sovraži kristjane. Svetlana je redek idividoum v naši deželi, ki ima zelo malo privržencev. Za razliko od nje pa ima vsak verujoči islamist v glavi osnovno načelo, koga je treba sovražiti. Pred dnevi se je neki komentator spravil na krščanske dostojanstvenike (mašnike, škofe, kardinale itd.) in se ponorčeval iz njihovih oblačil, ki jim imajo oblečene ob cerkenih obredih. Mašniška oblačila so delovna oblačila cerkvenih dostojanstvenikov, tako kot imajo sodniki halje, pa odvetniki, župani nosijo kovinske verige okoli vratu (Jankovič) in podobno. Vsi ti ljudje nosijo ta delovna oblačila ob dogodkih, kot to predpisujejo pravila. Da ne rečem vsi muslimani, ki niso vsi dostojanstveniki, pa nosijo bele halje in čipkaste kapice. Kaj pa ženske ?. O njih ne bom pisal, ke me vsakokrat, ko vidim črno zamaskirano postavo, spreleti groza. Zamislite se ljudje, z multikulti ni prihodnosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!