V Nepalu strmoglavil helikopter s sedmimi ljudmi

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

V osrednjem delu Nepala, približno 80 kilometrov severozahodno od prestolnice Katmandu, se je danes helikopter s sedmimi ljudmi na krovu zaletel v goro in strmoglavil. Zdravstveno stanje pilota in šestih potnikov ni znano, so sporočile lokalne oblasti.

Helikopter zasebne letalske družbe Altitude Air, na katerem je bil tudi japonski državljan, je vzletel v okrožju Gorka, nakar je izgubil stik s kontrolo zračnega prometa. Razbitine so odkrili na goratem območju v sosednjem okrožju Dading, so sporočili z letališča v Katmanduju. “Skušamo doseči kraj nesreče po kopnem in po zraku. Vendar pa vreme otežuje reševanje,” so povedali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

V Nepalu narašča število zasebnih ponudnikov prevozov s helikopterji, ki na odročne predele te himalajske države prevažajo ljudi in dobrine. Vendar pa so zaradi neizurjenih pilotov in slabega vzdrževanja nesreče pogoste. Tako je leta 2016 v nesreči helikopterja umrlo sedem ljudi. Številne helikopterske nesreče, ki so zahtevale več kot deset smrtnih žrtev, pa so se zgodile tudi med reševanjem po potresu leta 2015.

D. Č.

  • yalexa8887

    LOL ︆T︆h︆a︆n︆k︆s B︆ro︆t︆h︆a︆!︆! I’︆︆v︆e f︆o︆und the︆r︆e m︆y T︆e︆a︆︆c︆he︆r Na︆k︆ed ! m︆w︆a︆a︆h︆a︆a︆h︆h︆

    • vbahtiyorz

      ︆H︆a︆a︆h︆h︆a︆h︆ l︆u︆cky m︆a︆n

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!