V organizaciji Združenih narodov 31 prijav spolnih zlorab v treh mesecih

(Foto: iStock)

V Združenih narodih so od julija do septembra prejeli 31 prijav spolnih zlorab in izkoriščanja, ki naj bi jih zagrešili zaposleni v organizaciji po svetu. Zlorabe naj bi se zgodile letos, lani in predlani, je po poročanju tujih tiskovnih agencij v petek sporočil tiskovni predstavnik ZN Stephane Dujarric.

Kot je pojasnil, se 12 prijav nanaša na tiste, ki delujejo v mirovnih operacijah, 19 pa na zaposlene v agencijah, skladih in programih ZN, med drugim tudi na zaposlene v Skladu ZN za otroke (Unicef) in Visokem komisariatu ZN za begunce (UNHCR).

Dvanajst zlorab naj bi se zgodilo letos, dve lani, šest pa leta 2015. Za preostalih enajst prijav datumi niso omenjeni. V desetih primerih naj bi šlo za spolne zlorabe, v 19 za spolno izkoriščanje, podatki o dveh pa so tajni, saj starost žrtev ni znana.

Združeni narodi so po prijavah spolnih zlorab že uvedli preiskavo. Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je januarja ob začetku mandata napovedal, da bo spolnim zlorabam v svetovni organizaciji naredil konec.

Preiskava je lani odkrila, da so pripadniki mirovnih sil posiljevali mladoletne v Srednjeafriški republiki. ZN je odtlej po besedah Dujarrica vzpostavil nov nadzorni sistem, ki naj bi pomagal pri identifikaciji storilcev ter preprečil, da bi se še kdaj zaposlili pri ZN.

D. Č., STA

  • xtc

    Še dobr ,da Tuereka ni tam vsi hodniki bi bili poslinjeni od visečega jezika,no kaj drugega itak nebi šlo.

  • Artur

    V organizaciji Združenih narodov 31 prijav spolnih zlorab v treh mesecih !? To je obrobna zadeva, da se imajo navadni goyimi za kaj “obesiti” How deep is rabbit hole ?
    Tega kako globoka je “zajčja luknja” pa pač vi na Novi24Tv ne smete odkriti ker bi sledile sankcije z vrha odločanja ….Saj vas razumem no ….
    https://skrivenaistina.wordpress.com/2016/09/28/%E2%80%8Bagenda-21-koliko-je-napredovala/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!