V Španiji doslej ujetih kar 215 islamskih teroristov

Aretacija v Španiji (Foto: You tube).

V Španiji so zajeli dva moška, ki imata džihadistični profil na internetu. Zadržali so ju med nemiri, ki so se odvijali v Španiji ter v mestu Roda de Ter, ki leži v barcelonski provinci. Gre za Maročana, ki sta nevarna in vodena s strani teroristov. Policija zagotavlja, da sta bila pripravljena izvesti teroristični napad v Španiji. 

Zajeli so ju med včerajšnjimi nemiri v Španski prestolnici in mestu Roda de Ter, ki je od katalonske prestolnice – Barcelone – oddaljeno eno uro vožnje.

Ta dva moška sta se izolirala iz svoje družbe in omejila stike z zunanjim svetom na zgolj radikalne džihadistične profile na internetu. Špansko zunanje ministrstvo je prepričano, da gre za nevarna moška, ki ju vodi in nadzoruje IS.

Španski specialci (Foto: You tube).

Španski specialci (Foto: You tube).

Tiskovni predstavnik policije je v zvezi z ujetima moškima povedal, da sta bila polno integrirana v Islamsko državo in da sta  dosledno sledila terorističnim načrtom. Včerajšnja aretacija v Barceloni in Madridu je dvignila število aretiranih islamskih teroristov v Španiji na 215, kot poroča Daily Mail.

A. B.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!