V Srbiji zasegli največjo količino orožja v zadnjih letih

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

V Srbiji so zaplenili večje količine orožja, streliva in eksplozivnih predmetov. Zaplemba se je zgodila na območju Apatina in Sombora, gre pa po navedbah srbskega notranjega ministrstva in tožilstva za največjo količino zaseženega orožja po letu 2000. Aretiranih je bilo 10 ljudi, osumljeni pa so trgovine z orožjem.

Minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović je zatrdil, da so kriminalni skupini presekali pot, aretirali 10 ljudi in zaplenili vse orožje.

Pojavljajo se namigi, da je policijska akcija povezana z nedavno najdbo orožja blizu doma staršev premierja Aleksandra Vučića. Stefanović ni želel razkriti podrobnosti preiskave ter ugibanj, ali je policijska akcija povezana z nedavno najdbo orožja blizu doma staršev premierja Aleksandra Vučića in v neki beograjski garaži. Dodal je, da teroristična grožnja vedno obstaja, prav tako tudi možnost, da se kdo lahko dokoplje do orožja.

Orožje naj bi bilo namenjeno tudi v Francijo
Izrazil je zaskrbljenost “ne samo zaradi uporabe tega orožja v naši državi, temveč tudi možnosti, da bi lahko prišlo v druge evropske prestolnice” in bi z njim izvršili kazniva dejanja. Minister je pohvalil dobro sodelovanje s francosko policijo, saj sumijo, da je bilo orožje namenjeno tudi v Francijo.

Skrb vzbujajoče je tudi dejstvo, da so med lanskim novembrskim terorističnim napadom v Parizu napadalci imeli vsaj eno puško, ki je v Francijo prišla iz Srbije. To posledično kaže tudi na teroristično grožnjo, a o tem zaenkrat nihče noče govoriti naglas.

B.P., STA

 • Olga

  Ukrepa se šele, ko so prizadeti vladajoči!
  Enako bo v Sloveniji! Ko bo kakšen terorist prizadel svojce vladajočih, se bodo zaprle meje in bo konec reklame za “uboge” migrante ” brez spremstva”!

 • Nata

  Hm. . . . prišla iz Srbije . Tista pa iz Slovenije ??

 • FRANC3

  Balkanska posla Balkan je bil vedno sod smodnika. To je okusil Rim, to je okusil Napoleon, to je okusila Avstroogrska, bivša Juga (samo v Jugoslaviji je bila vojna 1991-95). Samo Evropa tega še ni dojela. Bo pa še!!

  • Caetano

   Samo AO in Srbija sta imeli dobre odnose pod vladavino Obrenovič, ki pa so jo strmoglavili v državnem udaru pred 1. svet. vojno. Takrat je bila Srbija usmerjena bolj proti Turčiji in ne za širitev Velike Srbije v smer Bosne in navzgor. Tudi AO je zaradi aneksije Bosne bila usmerjena bolj protiturško, kajti poprej posebej pod Metternichom so precej nekritično podpirali Otomane tudi iz Dunaja.

 • Marija

  Francozi jih bodo morali še dobiti po riti,da ne bodo več gradili azilne centre v Parizu. To je vse načrtovano,nanesti čim večji strah med Evropejce.Počasi bodo prevzeli oblast.

 • Terminator

  Orožje razdelit Francozom,da počistijo golazen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!