V stampedu na stadionu umrli dve osebi, 17 jih je bilo poškodovanih, nogometna tekma se je vseeno nadaljevala

Foto: YouTube

Ni dolgo tega, ko smo poročali o stampedu v sosednji državi Italiji, v katerem je bilo poškodovanih kar 1500 nogometnih navijačev, že moramo poročati o novem. Navijači pred južnoafriškim stadionom, ki je leta 2010 gostil svetovno nogometno prvenstvo, ob vhodu povzročili pravi stampedo, v katerem sta umrli dve osebi, več jih je bilo ranjenih. 

Predstavniki stadiona FNB, ki je v predelu Soweto v Johannesburgu, so sporočili, da je bila v tem norenju ena oseba kritično poškodovana, 16 drugih pa je utrpelo manjše poškodbe. Dodali so, da policija stvari še preiskuje.

Foto: YouTube

Odgovorni naj bi bili preprodajalci vstopnic
Stampedo se je po navedbah ABC Newsa zgodil med tekmo dveh najboljših južnoafriških nogometnih ekip, Kaizer Chiefs  in Orlando Pirates. Mnogi navijači, ki so bili že na stadionu, niso vedeli, da je prišlo do omenjenega dogodka, tekme pa kljub smrtnim žrtvam niso prekinili. Očividci poročajo, da naj bi omenjeni stampedo povzročili preprodajalci vstopnic pred stadionom, ki so nogometnim navijačem prodajali lažne vstopnice.

N. Ž.

  • Mirkoca

    Zavašnik je kriv.

  • Zgornji

    Ja, Prave bejbe ne govorijo zastonj : ” … pameten kot fuzbaler … ” …
    In, zgleda da so res ne samo tako zelo trdovratno zabiti, ampak so tudi tako zelo Pokvarjeni , da zaradi svoje Zlobne Sebičnosti pokažejo da : JIM JE VEČ DO ŽOGE IN IGRANJA , KOT PA DO ČLOVEŠKEGA ŽIVLJENJA !!! ! !!! EVOTIGANA !!! ! !!! TAKI SO !!! ! !!! BRIGA JIH ZA UMIRAJOČE, VAŽNO DA SE GREDO IGRICE Z ŽOGO … !!! ! !!! POKVARJENCI PEKLENSKI !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!