V Sudanu strmoglavilo že drugo rusko letalo, zaenkrat 40 mrtvih

Tovorno letalo je strmoglavilo v bližini letališča Juba, prestolnice južnega Sudana. Zaenkrat so našteli 40 mrtvih, vendar ni jasno, ali so bili vsi na letalu.

Antonov An-12 letalo ruske izdelave, ki je bilo namenjeno v Paloch, je strmoglavilo le 800 metrov stran od vzletne steze. Tovorna letala, ki so namenjena v odročne predele Južnega Sudana, pogosto prevažajo tudi potnike.

Letalsko nesrečo sta preživeli najmanj dve osebi, član posadke in otrok. Umrlo bi naj pet Armencev, letalo pa bi naj pripadalo Tajikistanski družbi Asia Airways, poroča BBC.

Ž. K.

  • Caesar

    Letalo je bilo južnosudansko, sicer pa je bilo sovjetske, danes ukrajinske izdelave.

  • Instalater Ivan

    Gobels je ponosen na vas ! A že drugo rusko letalo aha? Torej tisto nad sinajem je bil Airbus torej Francoski v lasti ruske družbe , tale nad sudanom pa je ukrainski Antonov v lasti Sudanske družbe.. kako bomo zdaj to zaključili da bo oboje RUSKO ?

  • Tomaž Majer

    Nadškof Zore o novem medijskem projektu NOVA24TV: “Upam, da vam bo dejansko uspelo biti medij, ki bo prinašal svet, politiko, gospodarstvo in družbena vprašanja takšna, kot so. Ne pa »sfrizirana« za neke potrebe.”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!