V tovornjaku s pomarančami našli 11 nezakonitih migrantov, med njimi tudi 7-letnega dečka

Foto: iStock

Ko se je sprva zdelo, da je napočil povsem običajen dan, pa temu tokrat ni bilo tako. Pri običajnem raztovoru pomaranč se je v zamrzovalniku tovornjaka znašlo kar 11 nezakonitih migrantov, vključno s 7-letnim fantom. 

Reševalci in policija so bili v torek okrog 23. ure poklicani na prizorišče, potem ko je odjeknila novica, da so v notranjosti tovornjaka v bližini nakupovalnega središča v Kentu našli migrante. Eden izmed migrantov je ob odkritju potreboval zdravstveno oskrbo, 54-letni voznik tovornjaka, v katerem so se migranti skrivali, pa je bil aretiran zaradi domnevne pomoči pri nezakonitem prehodu meje v Veliko Britanijo.

Tiskovni predstavnik policije v Kentu je povedal, da je bil omenjeni fant iz preventivnih razlogov odpeljan v bolnišnico, kmalu po tem pa je bil iz nje odpuščen in skupaj z drugimi migranti odpeljan na Urad za migracije.

Foto: iStock

Podobno odkritje 3 leta nazaj
Tri leta nazaj je bilo pri raztovarjanju tovornjaka najdenih 15 nezakonitih migrantov afriškega izvora, ki so se naskrivaj vkrcali na tovornjak, ki je v Veliko Britanijo pripeljal iz Italije. V ponedeljek se je britanska premierka Theresa May dotaknila problematike nezakonitih migracij in razglasila, da se bo zavzela za zmanjšanje neto migracij z namenom, da se zaščiti nizko plačane delavce in se zmanjša pritisk na javne storitve.

Foto: iStock

N. Ž.

 • Olga

  Švercerju VZETI tovornjak in ga poslati za 15 let v zapor! Bo marsikdo premisli, če se mu splača! Nezakonite migrante nagnati tja, od koder so prišli!

  • Alojz Veselič

   Edino pravilno brez vsakršnega izgovora raznega tolmačenja PIKA.

 • lauraas

  V vse pore se že vlečejo!

 • Antonius

  Šoferja naj v opozorilo ostalim predelajo v ekstrakt za zalivanje pomarančnega drevja, švercane šeriatarje pa v pašteto za prilogo k hrani prašičev.
  Zavedam se, da je moj predlog precej krvoločen, ampak ne morem mimo dejstva, da šeriatarji s kamionskimi, samomorilskimi, morilskimi in posiljevalskimi dejanji niso nič manj.

  • samsara

   Nekako jim bo nekatera dejstva nekoč, slejkoprej, treba raztolmačiti na njim razumljiv način.

 • Marija

  Kot od začetka pravim migranti dober biznis kot so vedno bili. Če jih vlade nebi potrebovale jih nebi bilo.

 • xtc

  Že znana zgodba leta;velikokrat pa tanko potegnrejo nič krivi vozniki tovornjakov:

 • airways

  Tile ekonomski migrantje – lenuharji so še slabše kot podgane! Čisto povsod se zavlečejo, kot ščurki!! Evropa potrebuje deratizacijo muslimanskih podgan!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!