V ujetništvu islamske teroristične skupine Boko Haram umrlo 100 ugrabljenih deklet

Foto: epa

Nigerijski uradniki niso potrdili niti zanikali novice, da je umrlo okrog 100 deklet v ujetništvu, potem ko je bilo pred štirimi leti nekaj čez 200 deklet ugrabljenih s strani skrajne muslimanske skupine Boko Haram. 

Potem ko je bilo po pogajanjih več deset deklet izpuščenih, jih je okrog 113 ostalo pod nadzorom Islamske države. Nigerijski novinar, ki ima povezave z voditelji Boko Harama, je nedavno sporočil novico, da je večina deklet umrla.

Lani izpustili več deset deklet v zameno za izpustitev voditeljev skupine
Teroristična skupina Boko Haram je 14. aprila 2014 ugrabila 276 deklet iz srednje šole v mestu Chibok, medtem ko so te opravljale izpit iz fizike. 57 deklet je pobegnilo takoj po ugrabitvi, in sicer tako, da so skočila s tovornjakov, na katere so jih strpali ugrabitelji. Preostalih 219 deklet je ostalo  v dolgoročnem ujetništvu, z nekaj izjemami. Maja lani se je Boko Haram strinjal z izpustitvijo okrog 82 deklet v zameno za izpustitev nekaj glavnih voditeljev skrajne skupine. Nigerijska vlada pa je nato sporočila, da je v ujetništvu ostalo okrog 113 deklet.

Foto: epa

15 deklet naj bi preživelo
V soboto je nigerijski časopis Vanguard poročal o oceni novinarja Ahmada Salkida, da je okrog 15 deklet ostalo živih, medtem ko jih je bilo 98 ubitih v gozdu Sambisa s strani njihovih ugrabiteljev ali nigerijskih obrambnih sil, ki so napadale položaje Boko Harama. Veliko deklet so tako ubile sile, ki so dekleta nameravale osvoboditi.

Pet deklet je po besedah  Salkide tako indoktrinarnih, da so zaprosile voditelje Boko Harama, naj se o njihovi izpustitvi ne pogajajo z nigerijsko vlado. Nigerijska vlada ima velike težave s ponovnim vključevanjem deklet v družbo. Mnoge med njimi živijo v begunskih taboriščih, nekatere pa so rodile otroke džihadistov, s katerimi so se bile v času ujetništva prisiljene poročiti.

N. Ž.

 • bojan

  Pa menda ja ni spet evropa kej kriva ???

  • Steiermark

   Seveda je “kriva”, ker še vedno sprejema te izprijene muslimanske izmečke človeštva, ki se množično naseljujejo v EU, izvajajo posilstva in rope…… To je potrebno vse spucat iz EU, tisti, ki niso sposobni normalnega bivanja, po evropskih normativih, nimajo v Evropi kaj za iskat!

   • .

    primitivec ne rabiš žaliti vseh ljudi te vere

    • Steiermark

     Polupismeni primitivni glupan, ali kdaj prebereš to kar si nakracal? Verjetno ne, sicer bi zbrisal takšne kretenizme ki ti gredo s takšno lahkoto z ust….

   • Občasni Komentator

    Pa kje se skrivaš ti Steiermarkica? Koga danes sovražiš? A si že pobila koga in se znebila frustracij za danes? Jutri je nov dan, nova priložnost, da sikaš, pljuvaš, sovražiš. Jipikahej MF

    • Steiermark

     občasni komentator, kaj te tare? Tabletke ne primejo , potem pa zahtevaj, da ti zdravnik – psihiater, predpiše, kaj bolj močnega! Boš videl, da bo delovalo – frustracije in paranoidnost, bodo, vsaj začasno izginila!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!