V Ukrajini eksplodiralo skladišče streliva: Je bila nesreča ali sabotaža?!

Slika je simbolična. Foto: iStock

Še vedno ni podatkov o žrtvah, prav tako pa ni jasno, ali je eksplozija posledica nesreče ali sabotaže. Popolnoma je zaprto območje kar 20 kilometrov okrog strelišča.

Potem ko je v skladišču streliva ukrajinskega ministrstva za obrambo odjeknila eksplozija, sledil pa je požar, so evakuirali okrog 10 tisoč ljudi. Skladišče se sicer nahaja le 176 kilometrov vzhodno od glavnega mesta Kijev.

Do sedaj ni podatkov o žrtvah in ni jasno, ali je eksplozija posledica nesreče ali sabotaže, piše hrvaški portal 24sata, ki dodaja, da je zaprta širša okolica – kar 20 kilometrov okrog skladišča sta zaprta tako cestni kot železniški promet. Na mesto eksplozije je bilo napotenih na stotine ljudi.

To sicer ni osamljen primer, ko bi v skladiščih streliva v Ukrajini zagorelo. S tem se namreč pogosto soočajo vse od leta 2014 naprej, za požari pa naj bi stali uporni ruski separatisti. Ena izmed največjih eksplozij je bila lani v vojaškem skladišču v pokrajini Vinicja, 270 kilometrov zahodno od Kijeva, takrat pa so evakuirali kar 24 tisoč ljudi.

Do tokratne eksplozije je prišlo danes zgodaj zjutraj, ob 4.22 so nato zaprli ves promet.

Škandal24.si

 • črnaovca

  Ne znajo čuvasti svojih arzenalov kot naša vojska ki ji ukradejo strelivo.

  • Steiermark

   A vi srbijanski cucki pa “znaste čuvasti” ? Do sedaj ste tako rusi, kot srbi, dokazovali edino svojo agresijo in renčanje na ljudi, medtem, ko so se vam iz gobcev cedile stekle pene…..Nazadnje, pa boste poplačani z vašim denarjem in takrat boste zopet , z repom med nogami, bežali, nazaj, od koder ste se pritepli….

   • črnaovca

    Tele kaj si slučajno feferone jedel in pil šnops.

    • Steiermark

     No , če si pa spremenila-il ime, iz čarovnice v Tele, potem pa si še na nicku zamenjaj! In nebi ti škodilo, ko bi tudi ti kdaj pa kddaj kakšen feferonček-čili pojedel in spil malo šnopsa – bi ti krvni obtok zagnalo in ti posredovalo malo kisika v možganih, ki so trenutno, očitno, mrtvi!

    • xtc

     To raseipočnete levi potem greste na otroke in cucke,kot Tunek.

  • KAPIBARA

   In to žal od 91 naprej.. Postojna.. pa a ni blo tudi nekaj iz LJ..

 • Hribouc

  Ruski turisti na delu.
  Namesto cepiva Novičok so pač s seboj vzeli vžigalice.

  To niso bili naši bo javil Putin Grozni.

 • xtc

  Fašistične Pjutike na delu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!