V zadnjih 17 letih nasilneži po svetu ubili 447 krščanskih misijonarjev!

Foto: epa

V zadnjih 17 letih je bilo po svetu nasilno ubitih kar 447 krščanskih misijonarjev, piše v posebnem poročilu tiskovna agencija Fides.

Pet škofov, 313 duhovnikov, trije diakoni, 61 redovnic, 16 študentov teologije, trije člani verskih inštitutov, 42 vernikov, ki so delali za cerkev, in štirje prostovoljci so bili ubiti med opravljanjem misijonarske dejavnosti po svetu, razkriva poročilo združenja papeškega misijona.

Trenutno v Vatikanu poteka sinoda škofov, kjer se osredotočajo na položaj mladih, še posebno skrb so posvetili tistim, ki so umrli med opravljanjem verske dejavnosti.

Nestrpnost do kristjanov se kaže tudi v Sloveniji. (Foto: 24kul.si)

Krščanstvo je trenutno najbolj preganjana vera po vseh celinah sveta, poročilo pa omenja, da nasilneži poleg smrti nedolžnih kristjanov za sabo pustijo uničenje verskih objektov, simbolov ter knjig.

C. Š.

 • Jože Kovač

  To ni nič, dva na mesec, toliko so jih Američani, ko so bombardirali Rako ubili vsako sekundo.

  • ZatonMesecnikov

   Josipe, lažeš. Rakko so tolkli Rusi. Ampak če te ruska bomba je po internacionalistično kominternovski doktrini plemenita smrt.

   https://www.youtube.com/watch?v=zW0aHXRFZ7Q

   • Jože Kovač
    • ZatonMesecnikov

     Čim je zraven Amnesty, veš kam pes taco moli. Še Rusi so bahali, da tolčejo Rakko. le slovenski levičarji tumbajo svoje naprej.

     • Jože Kovač

      Kdo je “osvobodil” Rako? Američani in njihovi pomočniki. In AI se s tem v članku hvali, da so “njihovi” potolkli Rako, ker je bila teroristično gnezdo. V resnici pa so ISIS vojščake Američani prej odpeljali v Tanf, civili pa so zbomardirali in še danes niso potegnili vseh trupel izpod ruševin. Rusi pa so uničevali poveljniške položaje ISIS-a v okolici Rake, pa so Američani rekli naj nehajo, da bojo oni uničili ISIS. Daj preberi malo AlMAsdarNews, ne samo fake novičarje

     • ZatonMesecnikov

      Josife, lažove. Si bil tam oziroma odkod si tako dobro informiran, da so Američani ISILovce naložili na avtobuse pa jih odpeljali na varno?

      Kominternovska šola? Kumrovški šnel kurs? odkod takšna bistra misel?

     • Jože Kovač

      Toliko sem bil tam, kot ti, ki mi govoriš da lažem. pa še ISIS-ovcev niso vozili z avtobusi, ampak s helikopterji. Z avtobusi so vozili “upornike”, ki jih tudi podpirajao Američani, Angleži, Francozi, pa vsi ostali preko Saudske bArabije in Quatarja. In upornikom so povedali, da jih čaka amnestija, če le niso bili preveč morilski s civilisti. Orožje, ki ga pušča za seboj ta poltočena kriminalna banda pa je ameriiško, angčeško, francosko, nemško (tudi bojni strupi in kaptagon iz Nemčije) izraelsko, ki se najbrž ne da kupit na bazarju, ampak preko dobaviteljev, tudi Turkov.

     • ZatonMesecnikov

      Josife, tebe je tale dr. Aleš bebler s svojo bipolarno blokovsko razdelitvijo sveta in neuvrščenostjo čisto obsedel. Komunisti so te omrežili Josife….

      Sanja se ti, Američani so ISIL borce vozili na položaje s helikopterji. pa še Francozi zraven pa Angleži. Daj ga srat Josife…

     • Jože Kovač

      Zatonpameti, tebe pa Rusi tako motijo, ker so vam razbili teroristično bando in ko se bo to enkrat priselilo vse v EU, potem ti lahko samo še Rusi pomagajo. Američani jim bojo tudi v EU prodajali orožje in strelivo, tako ko na BV. In odkar jim je Izrael povedal, da je Izrael na Levantu, niso več ISIL ampak ISIS. kar je kratica za Israeli Secret Inteligence Service. Tudi izraelsko orožje so našli v skladiščih kriminalcev. ISIS-ovcev niso vozili na položaje, ampak so jih iz kritičnih situacij odvažali in vedno več jih je v Afganistanu. Pa tudi v EU, kamor so poslani na nalogo organizirati pobijanje “nevernikov” In kristjani bodo prvi, ha, ha, pa še vabite jih preko Frančiška, črnega papeža, kateremu bo nad grobom vihrala ISIS zastava.

     • ZatonMesecnikov

      klap klap. Dober učenec dr. Aleša beblerja in teoretičnih smernic neuvrščenosti si josife….

     • Jože Kovač

      Ha, ha, ha, pa ravno mene si našel, podpornik amerošizma !!!

     • ZatonMesecnikov

      ne moreš sekati po Američanih pa Ameriškemu vojaku, ki je 70 let žrtvoval življenje v obrambi svobodnega sveta pred komunizmom.

     • Jože Kovač

      Seveda, obramba pred komunizmom, v Vietnamu tako, da so otroke streljali v glavo, bombardirali civile z napalmom in defolianti, njihove tajne služba s s tem reklom “borbe proti komunizmu” potolkle kar nekaj “diktatorjev” kot Gadafi. Libijcem nikoli ni bilo tako dobro kot pod Gadafijem, zdaj v ameronatokraciji pa se med seboj pobijajo, oz, tisti ki ne sodelujejo so lačni. Pa bombandiranje bolnice Zdravnikov brez meja v Afganistanu, ko je bil vrhovni poveljnik Obama, pa raketiranje Sirije zaradi fake news o bojnih strupih, ki so bili nemškega izvora, podtaknila pa so jih “bele čelade” scenaristi fake news iz Sirije. Naj Američani z orožjem naredijo red doma, če hočejo pobijati, imajo mejo z Mehiko, pa naj streljajo ne ilegalne migrante, pa bombardirajo države, ki proizvedejo največ mamil. A ja, teh z mamili ne bojo bombardirali, ker potem ni več biznisa in denarja za tajne službe. Jaz sem imel poln kufer “socialističnega samoupravljanja” in sem bil za samostojno državo, a kaj ko so nam jo desničarski podtaknjeci uničili pa je še slabše kot v Jugoslaviji, čeprav sem jo doživel na delovnem mestu samo 10 let.

     • ZatonMesecnikov

      O Vietnamski vojni veš zgodbo revije Obramba in neuvrščeno interpretacijo.

      dejstvo je, da je severni Vietnam zagrešil agresijo na Južni Vietnam. Tudi po mirovnem sporazumu v parizu leta 1973 je prelomil podpisane obljube in z vojaško agresijo zuasedel jug.

      Agresor = severni Vietnam. zakaj pa bi moral Vietnam biti komunističen? po kakšni logiki pa? Kaj pa imajo Vietnamci od komunizma?

      Drugo je nakladanje, strupi so bili nemškega izvora, ker so jih nemci izumili in začeli uporabljati leta 1915. Pri Ypru, iperit. drugače je bila pa formula za sintezo iperita v vsaki srednješolski knjigi za kemijo. zakaj pa bi rabil sadam pa Asad uvažati ta strup, če ga je proizvedel sam.

      daj se malo zresni pa nehaj prvbijati ke v tri krasne josife. komunističen mladič…

     • Jože Kovač

      Zakaj pa Vietnam ne bi mogel biti komunističen? Francozi v letu 1883 izsilijo protektorat, njihova vladavina pa postaja vedno bolj groba in pristranska. potem pa v letu 1924, po prihodu iz Evrope, Ho Chi Minh ustanovi prvo marksisitčno skupino v regiji. Ta postopoma preraste v komunistično dominiran Viet Minh, to pa je bila edina vojaška sila, ki se je med drugo svetovno vojno odločneje upirala japonski zasedbi. Viet Minh je bil v bistvu organiziran z namenom boja proti francoski kolonialni oblasti. Takoj po koncu druge svetovne vojne Ho Chi Minh razglasi neodvisnost Vietnama. V letu 1945/46 Francozi vztrajno skušajo vzpostaviti svojo oblast, vendar to hitro pripelje do nasilnih spopadov in nenazadnje do francosko-Viet Minhovske vojne bolj znane po imenu prva indokitajska vojna. V mesecu maju, dan pred ženevsko mirovno konvencijo, Viet Minh opustoši francosko bazo v vasici na severozahodu Vietnama – Dien Bien Phu. Tako se v Ženevi Vietnam začasno razdeli na dva teritorija, z razmejitvijo na reki Ben Hai. S tem, ko predsednik južnega teritorija, antikomunist in katolik Ngo Dinh Diem, zavrne volitve v letu 1954, Ben Hai linija postne de facto meja med komunističnim severnim Vietnamom in navidezno demokratičnim južnim Vietnamom. V letu 1959 oblasti severnega Vietnama v politiki Diema spremenijo pristop iz političnega boja v oborožen boj. V boju proti Diemu, sever ustanovi Nacionalno osvobodilno fronto, bolje znano pod imemon Viet Cong (VC). Ob pomoči ameriških vojaških svetovalcev in opreme, južni Vietnam odbije prve napade. V avgustu sta ameriška rušilca USS Maddox in USS C. Turner Joy domnevno napadena od severno vietnamskih torpednih čolnov, kar neposredno pripelje Združene države Amerike v vojno. Čeprav nikoli ne dajo uradne vojne napovedi severnemu Vietnamu, ZDA vstopijo v vietnamsko vojno. . Končno se leta 1973 na Pariški konferenci obe strani dogovorita za prenehanje sovražnosti, popoln umik ameriških enot in izpustitev ameriških vojnih ujetnikov. A ja, potem je novichok tudi nemškegaizvora, ker je bojni strup, kenede? Klor, ki pa ga včasih navajajo kot bojni strup, pa povsod še vedno uporabljajo za razkuževanje vode v bazenih. Torej, kopoališča so strupeno okolje. Ne vem kaj ima Sadam s Sirijo, razen da je bil voditelj sosednje države, kjer naj bi bilo cel kup nepravilnosti, pa so jih amiji in Angleži napadli, kot vedno brez vojne napovedi, pa niso našli nobenih nepravilnosti. Saj bi ti še kaj naštel, pa vem da moraš na satanistično mašo.

     • ZatonMesecnikov

      Saj je Vietnam bil Komunistečen. Pa je danes Komunizem zavrgel.

      Zakaj ga je zavrgel Josife?

     • Jože Kovač

      Ups, a dve uri pa pol trajajo satanistične maše? Nisem vedel, da je Vietnam sploh kdaj imel komunizem? Mogoče eno od izprijenih oblik socializma, saj so vedno imeli denar. IN Vietnam je znan po tem, da je ena najbolj ateističnih držav na svetu, saj jim bog nikoli ni pomagal , tudi v MyLay-u ne, kjer so nosilci demokracije pobijali civiliste ker z mitraljezi. Take pa seveda ti podpiraš, saj veš, da bojo napolnili pekel, pa ti ne bo treba tja. Ampak se motiš, samo v čakalni vrsti boš čakal dlje, tako kot v slovenskem zdravstvu

     • Clemen J.

      Osvobodili so jo Kurdi oz. DF s pomočjo Američanov, seveda je umrlo pri tem nekaj isisovih otrok in žena. Samo so tudi rusi na slepo bombardirali Rakko, pa se marsikatero mesto v Siriji. Kar s pa tiče prevozov ISIS-ovcev pa si malo preberi kdo se dila z njimi in jih vozi naokli z avtobusi! Kako so ze zasegli Allepo?!? Z vojsko ali z dilom?!? Ali pa nazadnje Hamo?!?

     • Jože Kovač

      To, da so Rusi na slepo bombardirali Rako ni res, ampak je zahodnjaška propaganda. O prevozih pa sem že odgovoril spodaj, pa si preberi. Bombandiranje Američanov pa ni pustilo nekaj mrtvih žena in otrok, ampak nekaj tisoč, kar preberi v AlMasdarNews, k je prva opozorila, da so bele čelade v resnici ISIS-ovi scenski mojstri za fake kemične napade.

    • Clemen J.

     A to misliš tisti humanitarni konvoj ki so ga rusi napali?!? Ali ostalih 50 mest kjer sploh ni bilo ISIS-a pa so tolkli po ljudeh ki ne podpirajo assada?!?

  • Caetano

   V Raki po osvoboditvi izpod tiranije kalifata, ki so jo opravili predvsem Kurdi s podporo Trumpa še vedno stalno odkrivajo nova masovna grobišča žrtev jihadistov.

   http://www.rudaw.net/english/middleeast/26042018

 • Caetano

  In velika večina teh nasilnežev je bila seveda islamistov in jihadistov…

 • Caetano

  19 vaščanov iz nigerijske vasi med njimi kar devet otrok pobitih v novem napadu islamističnih Fulanov:

  https://www.pressreader.com/nigeria/daily-trust/20181005/281556586771230

 • Zgornji

  JA, A V TEM PRIMERU PA NI ŠLO ZA NESTRPNOST , ALI KAJ ??? !!! ??? ZA KAJ PA JE POTEM ŠLO , ČE NE ZA VERSKO NESTRPNOST ??? !!! ???

 • Olga2345

  Takoj zamenjati levičarskega papeža!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!