V ZDA velika nevarnost terorističnih napadov na katoliške cerkve

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Ameriška zvezna policija FBI je v petek policijske agencije po ZDA posvarila, naj bodo čez praznike posebej pozorne na cerkve in druge objekte oziroma prizorišča, kjer se zbirajo ljudje. Simpatizerji Islamske države namreč pozivajo tudi k napadom na krščanske verske objekte.

Na eni izmed terorističnih spletnih strani oziroma njihovem družbenem mediju je bil objavljen seznam vseh ameriških cerkvenih objektov, ki je sicer tako ali tako javen. FBI opozarja javnost, naj bo v teh dneh pozorna na sumljive aktivnosti in naj jih prijavi.

Posebna opozorila k previdnosti sicer niso potrebna tudi zaradi zadnjega terorističnega napada s tovornjakom na božični sejem v Berlinu, v katerem je umrlo 12 ljudi, poškodovanih pa jih je bilo 56.

V Avstraliji pa je policija v petek aretirala pet moških, ki naj bi se pripravljali na božične napade z eksplozivom, noži in s strelnim orožjem v Melbournu.

M. P., STA

 • dori

  kam smo prisli, ljudje si pa se kr ne priznajo, da gre za versko vojno.

  • Caetano

   Za vojno/jihad za dominacijo islama in šeriata nad celim svetom se gre.

 • Caetano

  Vatikan je rekel nekaj načelnih besed proti terorizmu zato je povsem možno, da se jim bo IS tako ”maščevala”.

  Vendar bi rad povedal, da tudi ”zmerni muslimani”, ko imajo enkrat moč niso naklonjeni praznovanju božiča. Zadnji zgovoren primer je Brunei. Sultan je včeraj prepovedal javno praznovanje božiča na zahtevo islamskih verskih voditeljev, češ da ”obstaja nevarnost da bi muslimani posnemali kristjane”.
  V Bruneju je sicer 10% kristjanov, kar je npr. 3x toliko, kot je pri nas muslimanov.

 • fmg9

  Letošnji Božič bo izjemno naporen. Ne samo v ZDA, ampak po celi EU. Malo se spomnite vseh, ki bodo skrbeli za varnost (na cesti ali za ekrani) in ne bodo mogli praznika preživeti z najbljižjimi.

 • simplya

  Najboljša je tale: Bodite pozorni v cerkvah, na odprtih praznovanjih …itd. In kaj bedaki mislijo da lahko naredi neoborožen posameznik proti nekomu ki ima svoj namen izpeljati do konca na tak ali drugačen način? Dajte ljudem orožje da se bodo branili in policija bo postala nepotrebna…In mir bo na ulicah…

 • Bastian

  K polnočnici bo treba iti dodobra oborožen.Amerikancem je lahko saj se imajo s čim braniti.Nam to zakon prepoveduje razen če si udbovec.

 • Unikatna

  Kako daleč so EU narodi pripravljeni braniti oz. obdržati svobodo ljudi in naš način življenja!?

 • Olga

  Krščanstvo moti ISLAMISTE in KOMUNISTE!

 • Osti jarej

  Zelo veliko je grozljivih zgodb iz diktatorske dežele angleških potomcev. Sodišča in policija sta v ZDA organa za izživljanje, seveda brez posledic zanje. Vsak dan jih je objavljenih več deset, a ena zares izstopa.

  Leta 1977 je bil v Tennesseeju posiljenja ženska v lastnem stanovanju. Posilila naj bi jo dva nasilneža, ki sta vlomila v njeno stanovanje. Po prihodu policije je ženska obtožila soseda, 22 letnega črnskega mladeniča – zdi se mi, da me je on posilil. Policija ga je odpeljala in na sodišču je bil spoznan za krivega, prejel je kazen 115 let zapora. Res malo v primerjavi s Clinotovima! Potem so šele leta 2008 preko DNK testov ugotovili, da mladenič ni imel nič pri tem posilstvu. Zato so velikodušno sklenili, da ga čez eno leto, če se bo medtem lepo obnašal, izpustijo. Leta 2009 so ga zares izpustili in mu dobrosrčno, ker pač ni bil kriv in je preživel 31 let v zaporu, dodelili enkratno pomoč, da se vrne v normalno življenje. Dali so mu 75$. Ker ni imel osebnega dokumenta je ta ček lahko vnovčil šele po treh mesecih. Zdaj pa najvišji v Tennesseeju razmišljajo ali bi mu dovolili, da toži deželo zaradi grozljive napake. /virDailySheeple/

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/12/23/publishwall_1482518804_2061186.jpg

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!