Več kot 100 španskih profesorjev kazenskega prava protestiralo proti sodnici, ki Kataloncem sodi protipravno

Foto: epa

Državno sodišče ni pristojno za obravnavanje zločinov upora in vstaje.” To je razsodba, zapisana v manifestu, ki je objavljen v španskem spletnem časniku ElDiario.es, podpira pa ga več kot sto profesorjev kazenskega prava iz Španije. V pismu kritizirajo sodnico Carmen Lamelo, da napačno uporablja pozitivno pravo, njeni ukrepi so nesorazmerni, saj pri obtoženih ni prišlo do nasilništva, bistvenem elementu, ki sestavlja kaznivo dejanje upora in vstaje. Poleg tega pravijo, da bi obtoženim Kataloncem morali soditi v Barceloni, kot edinem pristojnem sodišču.

Ob tem sodnice sicer ne omenjajo po imenu, navajajo jo le kot “uslužbenko osrednjega sodišča št. 3“. Avtorji jo obtožujejo tudi manipulacije, in sicer pri odločanju o preventivnem priporu brez varščine tako za predsednike neodvisne civilno-družbene organizacije Katalonske nacionalne skupščine (ANC) in Omniuma, kot za katalonskega podpredsednika in sedem drugih ministrov.Po njihovem mnenju so ti ukrepi napačni, zatrjujejo tudi, da zanje ni zadostne utemeljitve. Pravijo, da mora “dodelitev kazenske odgovornosti za to, kar se je zgodilo, biti v skladu z našimi kazenskimi in proceduralnimi zakoni, ki jih je treba upoštevati“.
Zato zahtevajo, da “se zakonodaja upošteva s strogo pravnega vidika” in da tožilci skupaj z oblastjo “preiskujejo in po potrebi kaznujejo vse, kar glede na upoštevanje pravne države mora biti kaznovano,” so zapisali profesorji.

Odločitev sodišča je napačna, vstajo pa zanikajo
Po njihovem mnenju je zaključek sodišča, ki dejstva upošteva kot del zločinov upora (kot so dejanje poimenovali v članku), popolnoma napačen. V članku so zapisali, da glavnega elementa zločina, ki ga pripisujejo in o katerem govorijo, nasilja, sploh ni. Pravijo tudi, da v tem primeru niso vidne nikakršne “predpostavke največje teže“, poroča Elnacional. Zanikali so tudi kakršno koli pobudo za vstajo, saj “v nobenem trenutku ni bilo vidno, da bi obtoženi povzročili in vodili kakršnokoli burno vstajo ali pa, da bi bili del nje.” Tako namreč zakon opredeljuje kaznivo dejanje, ki pa glede na te obrazložitve ni bilo storjeno. Ob tem pojasnjujejo, da se “tistih incidentov, ki so se zgodili že prej in so jih izvedli različni ljudje, ne da pripisati obtožencu. Oseba je po kazenskem zakonu lahko obtožena samo za dejanja, ki jih je storila sama.

Soditi bi jim moralo sodišče v Barceloni
Profesorji so še poudarili, da državno sodišče nima pristojnosti nad navedenimi kaznivimi dejanji in da jim mora, v skladu z zakonom, soditi sodišče v Barceloni. Ob tem so še posebej poudarili, da od sklepa, sprejetega 2. decembra 2008, velja, da “uporništvo in vstaja kot zločin nikoli nista v pristojnosti državnega sodišča”. V sklepu je tudi navedeno, da sodišče “ni sposobno objektivno preučevati kazenskih postopkov v tem primeru,” saj ta konkretni zločin “ni nikoli vseboval kaznivih dejanj zoper vlade /…/, zaradi česar je neupravičeno sklepati, da je državno sodišče pristojno za preiskavo in sojenje.” Ob tem profesorji priznavajo, da je katalonska vlada “morda storila več kaznivih dejanj, ki jih je treba preiskati in po potrebi kaznovati v skladu z zahtevami naše kazenske zakonodaje.

A. L.

 

 • BRAVO španski profesorji kazenskega prava !!!!!
  Kdaj bomo nekaj podobnega brali o slovenskih profesorjih ustavnega, ali kazenskega prava ?

  Dr. Miro Cerar ml., dr. Ljubo Bavcon in ostala pravniška & ……… berete tole !!!!????

  • Naš cmero ni nič pogumen cmeranje in cmeranje….to zna naš ugledni pravnik.

 • APMMB

  Menim, da katalonski politiki ne morejo kazenskoodgovarjati za svoja dejanja. To kar so stoerili je bilo politično dejanje.
  Očitno so se ušteli, saj jim osamosvojitev ni uspela. Razlogov za to je več, eden poglavitnih pa je slaba priprava, neznanje in nesposbnost.
  Za to morajo odgovarjati politično. Se pravi zapustiti politiko na takšen, ali drugačen način.
  Očitno pa Katalonija še ni zrela za samostojnost, zato ni vmesno podpirati takšne spodletele poizkuse.

  • samotoje

   Tu se pa hudo motiš. Ni res, da katalonska neodvisnost ni uspela. Na stran osamosvojitve so stopili mnogi, ki prej niso upali. In to je bil namen teh prvih korakov.

 • Bravo pogumni profesorji.

 • Olga_10

  Kadar je Soros s socialisti v ozadju in jih podpre komunistični zločinec Kučan na Hanzi, “v nobenem trenutku ni bilo vidno, da bi obtoženi povzročili in vodili kakršnokoli burno vstajo ali pa, da bi bili del nje”…
  Kadar to ni interes socialistov, pa nastajajo politični procesi… tako kot v Sloveniji…
  Rušenje legitimno izvoljene vlade so bile tudi “spontane ljudske vstaje” z nevidnimi Sorosom, Kučanom in Udbo v ozadju! Na telefone so pošiljali pozive k “spontanemu” uporu!! Varovanje osebnih podatkov?

  • samotoje

   Samo ena pripomba: Španija ni nacionalna država. Nikoli ni bila.

 • Brez organizirane vojaške moči jim tako ali tako Katlaoncem ne more uspeti. Ja ker so živeli do zdaj v miru so v iluziji, da bo šlo kar po gandijevsko.

 • Ana Job

  Španski profesorji, hrbtenica Španije! Uboga Katalonija.
  Policiste, ki se kot rottweilerji poženejo v množico. Tepejo, brcajo. Mečejo ljudi po tleh. Streljanje… Pokanje puškinih nabojev v množici … Posnetki so pretresljivi. Srce Španije, krvavi, pomemben del Evrope.

  Konec osemdesetih. Ko je srbski Slobo že brusil svoje nože. Kosovo.
  Velikosrbska proslava v Gazimestanu, ki se je je udeležil tudi takratni predsednik predsedstva Jugoslavije dr. Janez Drnovšek. Slovenci smo bili takrat gor vzeti na Kosovu zaradi zborovanja v Cankarjevem domu in podpore stavkajočim pretežno albanskim rudarjem v Starem trgu. Albanci so tudi nas nosili po rokah.
  Prijatelj, ki je bil tiste čase, kot slovenski novinar na Kosovu mi je povedal sledeče. Domačin mu je povedal, kaj se je dogajalo. Naenkrat je priletel helikopter, na njem so pri odprtih vratih sedeli, mislim da je rekel policisti, ne vojaki, z avtomati. Vžgali so po množici. Vsevprek so padale krogle. Prerešetali so množico, prerešetali so fasade, še prometne znake. Umrlo je 17 ljudi, še precej več je bilo ranjenih.
  No, in tu se konča tisto: prerešetali so množico. Napadli so navadno ljudstvo. Tako bi moralo pisati v javnih občilih, pa ni. Nikjer nič napisanega o tem.
  O tem dogodku nisem brala nikoli. Ne tedaj ne kdaj kasneje. Morda so fasade sredi trga v revnem delu mesta v Prištini še vedno luknjaste. Morda še vedno stojijo prerešetani prometni znaki. Vsekakor pa družine še vedno objokujejo 17 takrat mrtvih sinov, hčerk, očetov, mater, sester, bratov …
  Kosovarji so se takrat borili za samostojno pot. Svobodo. Slovenci smo jih podprli, pa čeprav so nam mnogi to zamerili. Pa čeprav se je s tem rušila skupna država Jugoslavija.
  Tudi v Sloveniji so padale žrtve, ko smo se osamosvajali. Tudi mi smo se s ponosom odcepili od takratne državne umetne tvorbe. Takrat smo bili hvaležni za vsako podporo, vsako priznanje samostojnosti.
  Ko gledam posnetke iz Katalonije, se spomnim tudi na posnetke iz Slovenije. Zakaj Evropa to dovoli??? Unija je čisto navadna kurba. Naj reče NE! Neeee kroglam, pretepanju ljudi, ki hočejo samo glasovati. Kateri referendum o odcepitvi je bil za trenutno oblast pravi? Pošten? Noben.
  Evropa obsoja nasilje v Siriji, Turčiji, Iraku … Ne zna pa obsoditi nasilja doma. In mi, Slovenci? Namesto, da bi rekli, poslušajte, za to se pa nismo borili, za takšno skupno evropsko državo pa že nismo glasovali! Politiki se sprenevedajo, še enkrat več ne znajo reči to, kar je treba. Kar Slovenci mislimo. Vsak narod, tudi Katalonci, imajo pravico sami odločati. Tako kot smo odločali Slovenci, Kosovarji in še mnogi v zgodovini. Države niso večne, večni smo ljudje, ki jih postavljamo in rušimo.
  In še to. V p. m. z Evropo, ki ne zna ščititi svojih državljanov! Gremo v Višjegrajsko skupino! Ustanovimo nekaj novega s sosedi!
  Nauk je jasen: ne pričakujmo, da nas bo kdo kdaj ščitil pred oblastjo, vojsko, policijo. Nihče. Ne v Evropi ne v lastni državi. Sami se bomo. Nihče nam ne bo pomagal.

  • Mannuro

   Itak, da je nauk jasen. Tudi Slovencem ni bil. Samostojnost si izboriš. Na “tnalo” pa moraš pripeljat istočasno tudi kolaborante. Te lekcije tudi Slovenci nismo naredil. Če pa bi, bi bilo sedaj drugače. :)

   • Ana Job

    Odcepitev Katalonije močno podpiram, ker je gospodarsko uspešna za razliko fašistične Španije, ki še vedno diha v duhu mrtvega diktatorja in se ne razvija. Pravica do odcepitve mora obstajati. Španija postaja muslimanska in Katalonija prispeva v državni proračun, kar nekaj odstotkov. Tukaj gre tudi za upor proti muslimanizaciji. V določene predele v Španiji policija ne upa več. Enako je v Franciji.

    Katalonski voditelji bi morali pobegniti na Nizozemsko ki je pra star sovražnik Špancev, ker so jim privlekli inkvizicijo in pobili njihove vladarje, za kar je bil odgovoren seveda pa*pež.

    Nizozemska je bila izjemno napredna v trgovini in umetnosti, v vsem. Napredni so bili. Trgovske družbe razvite na vrhuncu. Ko so Španci klali nizozemsko ljudstvo in obglavili kralja, se je zanje samo Anglija zavzela. Zaostali Španci pod cerkvenim vplivom so nastavili Nizozemcem svojo upravo in privlekli nazadnjaško inkvizicijo in so vzeli Nizozemsko pod svojo upravo in Nizozemci so postali s Španijo smrtni sovražniki. Nizozemska je bila v samem vrhu tudi v slikarstvu in umetnosti . Njihovi umetniki so bili v najboljši. Ko so prišli pod Špance, so slikali samo še mrtvaške glave.

    Voditelji katalonski so morali uiti, ker bi jih ubili, lažje je voditi iz tujine, kot iz zapora, kjer si obsojen na 30 let.

    ŽIVELA KATALONIJA!!! Upam, da ne bodo odnehali in se bodo naprej borili za samostojnost!

  • DJURO SUMAR

   V marsičem se strinjam, v marsičem tudi ne. Nikakor ne odobravam nobenega nasilja, zato obsojam špansko nasilje, ker sem prepričan, da ni potrebno. Nisem zagovornik novih in novih meja, temveč menim, da bi morale meje izginjati. Moti me, da se Katalonija v resnici želi odcepiti samo zato, ker je bogatejša od ostale Španije. Kje je solidarnost. Na noben način pa nisem pristaš tega, da bi se Slovenija povezala z Višegrajci. Naša prihodnost je v EU, katero pa moramo bistveno, bistveno spremeniti in nadgraditi. Za poplavo migrantov krivim EU, ker ni zavzela enotne politike in se je in se še vsaka država otepa po svoje. Poleg tega bi se bolj distanciral od ZDA in NATA in ustanovil evropsko obrambno vojsko, brez vsakršnega vmešavanja in izvažanja demokracije po vsem planetu. Pa še to. Rusija in Turčija sta delno v Evropi in spadata v EU. Seveda pod pogoji, kakršne smo morali izpolniti tudi mi. Vem, da večina nasprotuje Turčiji, ampak s Turčijo v EU bi praktično rešili probleme s pritokom muslimanov na naša tla.

   • Ana Job

    eSDS se dobrika Ameriki in prepoveduje pljuvanje Hrvatov, njihov zgodovinar Omerzu in sluzasti Požar sta pa na televiziji javno prikazovala prvo damo Amerike, kot elitno prostitutko. Katastrofa, kakšna zmedena stranka je to!

    EU je smrdljiva golazen in
    Slovenija je ves čas netto prejemnica eu sredstev. Ravno to omogoča levici pri nas, da je na oblasti.

    Zlizanost desnice s hrvatarji mi ne paše.
    Vedeti moramo, je je bilo srečanje v Poljčah v NATO-vem centru. Nato je Amerika, amerika je vpeta tudi med zioniste.
    Amerikanci niso narod. Amerika je globalni konfliktnež. EU poskuša bit zda, kjer smo pa glavni problem nacionalne države! Tu se gre za prevlado, kdo bo nadziral zvezno EU vojsko in policijo in vlado in sodstvo ….. vsega tega še ni, ker je zaenkrat Evropa še vedno večnacionalna.

    • DJURO SUMAR

     Evropa bo vedno večnacionalna, to se ne da spremeniti, vendar sem prepričan, da tudi takšna skupnost lahko funkcionira. Jugoslavija je bila kot EU v malem, pa je kar nekaj let solidno funkcionirala. Mislim, da ni tako velik problem več nacionalnosti, temveč prevelike razlike v razvitosti in seveda pohlep. Prepričan sem, da vedno in povsod bogati izkorišča siromaka in se temu nadstandardu nikakor noče odpovedati. Vem, pravijo da eni več delajo kot drugi, vendar to ni res, problem je ureditev, ki deluje le v korist bogatih (davčne oaze, delnice, tajne pogodbe in še marsikaj). O ZDA mislim točno tako kot ti, pa o Požarju in Omerzi prav tako. Melania pa pri možu, kakršen je Trump, itak ne more ničesar storiti, tudi če bi hotela. Jaz sem doma v Radečah, od koder je tudi njen oče in ga kar dobro poznam, Melanie pač ne. So pa to zelo solidna in poštena družina.

     • Ana Job

      Socialna nota se v Sloveniji izgublja. Nekatere stranke so iz svojih kratic celo odstranile besedo “social”. To ni v redu. Seveda ni pravilno razmerje najnižje plače in podpore, kjer gre za razliko ubogih 200 evrov. V mislih imam bolj zdravstvo. Zdravstvo bi moralo biti brezplačno, kot ima to urejeno Avstralija, tako pa pri nas odtekajo milijoni namenjeni za zdravstvo v zasebne žepe, zdravniki delajo razlike med “svojimi” in ostalimi, ne izdajajo napotnic, v zobozdravstvu se pa sploh krade na debelo in denar odteka na veliko. Tudi najbogatejši Slovenci, ki imajo podjetja registrirana v davčnih oazah se mi zdijo kriminalci najnižje vrste. Podjetje, registrirano v davčni oazi, bi morali smatrati za kriminalno dejavnost in odtujevanje davka lastni državi. Pred parimi leti sem bila vabljena na gospodarsko zbornico, na seminar, kjer je z zanosom predaval Češko Sandi, svojo zgodbo o uspehu. Na žalost je pozabil omeniti kdo so resnični delničarji v njegovi firmi in da ima podjetje registrirano v davčni oazi in naj bi se nad zaposlenimi vršil izjemno hud mobing. Drila se jih podobno, kot v vojski, da nekateri pristanejo na tabletah za živce. Po 30 minutah seminarja sem vstala in zapustila dvorano, ker sem dobila občutek, da nas ima direktorje, svojih podjetij za popolne debile.

     • DJURO SUMAR

      Verjamem, da si vstala in odšla, ker je težko poslušati človeka, ki govori eno, ti pa veš, da je resnica popolnoma drugačna. V socializmu sem bil član ZKS, vse do prihoda Miloševića na oblast v Srbiji. Imeli smo sestanke in sem poslušal svojega sekretarja, kako nam je kaj razlagal, pa smo vsi vedeli, da pravzaprav naklada, kar pač mora nakladati. Vedno sem se spraševal ali moj partijski sekretar in naš radeški župnik res verjameta tisto kar govorita ali se le sprenevedata, saj sta bila oba pametna človeka. Vedno je zadaj denar ali kakršnakoli osebna korist.

     • Ana Job

      Predvsem se mi dopade, da nisi prežet z mržnjo in znaš stvari lepo povedat, brez žalitev. To pa cenim pri tebi. Tudi mene osrečujejo drobne stvari in ne potrebujem bogastva, da se počutim v redu. Grem do konjev in sem dobre volje celo popoldne. Srečna sem tudi, ker sem zdrava, neodvisna od moških in zaenkrat zgledam odlično.

      Prišla sem tudi do ugotovitve, da so levičarji in desničarji eno in isto – ekstremisti! Vse kar nas lahko reši, je stranka pameti, da postavijo stvari tja kamor spadajo. Enkrat jo bomo že dočakali.

     • DJURO SUMAR

      Imate konje doma? Baje je delo s konji nekaj posebnega. Moj nečak ima konja. Zanimivo, kako smo različni, kajti njegova žena pa je nora na motorje. Mene pomirja delo v naravi. Imam majhen vinograd (300 trt) in mi je pravi užitek, ko vsako leto dosadim nekaj trt, režem, vežem, spodbiram………pozabim na čas, poznam vsako trto posebej. Sicer pa itak nimam stresnega življenja.
      Sicer pa sem levičar, ampak ne extremist, ker se pač zavzemam za socialo, javno zdravstvo in šolstvo, pa cerkve nimam v čislih, ker preprosto ne verjamem v zgodbice iz Svetega pisma. Predvsem pa me moti, da govorijo eno, delajo pa popolnoma nekaj drugega. Tudi njim se gre le za denar in udobje. Cerkev bi morali resnično ločiti od države, ne le na papirju. Nisem član nobene stranke, stranke zdrave pameti pa ne bom dočakal, sem prestar.

     • Ana Job

      Za socialo, javno zdravstvo in šolstvo, pa ločenost cerkve od države se zavzemam tudi sama. Konje ima pa prijatelj kmet na kmetiji nad Zagorjem in grem izjemno rada jahat konje. Obožujem jih. Zadnjič sem se zjokala, ko sem na tv videla, kako je nekdo mrcvaril konje, da so bili vsi v ranah. Rada imam živali, kajti živali nikoli ne razočarajo in ljubeznive so, ne lažejo. Ljudje pa lažejo drugim in sami sebi, kar je najhujše od najhujšega. To vodi v odvisnosti in alkoholizem.

 • Caetano

  Jaz mislim, da si bolj kot Katalonci svojo državo zaslužijo Kurdi, ker dejansko že zelo dolgo trpijo pod jarmom svojih arabskih, iranskih in turških sosedov. Njihove narodne pravice so jim eklatantno kršene s strani raznih Erdoganov, Asadov, bradatih ajatol ipd. Če že ne državo pa zaenkrat vsaj etnijo na območju Iraka in Sirije. Prav danes so Kurdi odvzeli ISIS-u mesto Busajro ob reku Evfrat na vzhodu Sirije. Štiri ali pet preostalih mest južneje ob tej reki pa bo žal verjetno kmalu padlo v roke sil Asadovega režima in njegovih iranskih zaveznikov.

  • samotoje

   Kurdi bodo morda nekoč uspeli ustanoviti 3 Kurdistane. Enega nikoli.

  • Olga_10

   Natanko tako!

 • Mannuro

  Sem ti že 100x povedal, da jaz s “politiko” nečem nič met, ker v Slovenija nima strank, ampak sekte. Ko pristopiš, pričakujejo, da se opredeliš, podrediš in kimaš, kot tisti plastični pesek, z glavo na utež.. jaz pa za tako nisem! Raje sem sam s sabo in svojo svobodo. :)

 • Ana Job

  V Poljčah me je nekaj zmotilo. V petek na zboru V*SO, je Hojs omenil Katalonijo. Rekel je, da je malo čudno, da so voditelji, ki so izvedli referendum pobegnili in pustili ljudstvo na cedilu. Pa tudi to, da je bila udeležba slaba, da je za odcepitev glasovalo le 32% Kataloncev.

  Voditelji upora so morali uiti, ker bi jih ubili, ali obsodili na 30 let zapora. Oditi bi morali na Nizozemsko, pra starem sovražniku Španije. Voditelji morajo biti na varnem in potrebujejo zaščito. Udeležba je bila slaba na referendumu ker je bilo na voliščih nevarno. Ljudje si niso upali iz hiš. Referendum bi morali ponoviti. Nujno. Ne, da so vse zatrli in jih obravnajo kot državne prevratnike. Španci so v duhu še vedno z diktatorjem.

 • DJURO SUMAR

  Poznal sem dva naša župnika. Kot najstniki smo hodili k njemu poslušati muziko, ker je imel vse plošče od Beatlesov in ostalih takrat popularnih ansamblov, kasneje pa njegovega naslednika, mlajšega, za katerega so se pa punce kar zanimale. Tega nisem poznal osebno, vem pa, da je bil zelo sposoben in je kmalu odšel, ker je v cerkvi napredoval. Za jakuzzi ne vem, je pa svoje prostore lepo na novo prenovil.

 • DJURO SUMAR

  Na moško lepoto se sicer ne spoznam, ampak sta bila res dedca in oba tudi zelo komunikativna. Prvi, oče Mirko je na žalost že davno tega relativno mlad umrl, mislim da za zlatenico. Z Mirkom smo imeli fantje zanimivo zgodbo, ker smo takrat leta 1968 ustanavljali ansambel.

 • DJURO SUMAR

  Ne, ni bil glasbenik. Mulci smo se odločili ustanoviti ansambel, pa je bilo treba kupiti ojačevalce, inštrumente, mikrofone. Bili smo še šolarji brez denarja in ker drugje nismo “nafehtali” nič, smo šli k Mirku. Dal nam ni nič je pa rekel, da lahko zaslužimo. Pa smo “štemali” po cerkvi za razsvetljavo in ozvočenje. Dobro nam je plačal in smo šli v Gorico kupovat ojačevalce. Smo ustanovili ansambel in kar nekaj časa nastopali. Takrat je vsaka vas imela svoj ansambel.

  • Ana Job

   Ti znaš ceniti dobre ljudi in njihova dejanja. To je lepa lastnost. Ko smo imeli doma krste, je vedno prišel tudi župnik na kosilo in niso ga mogli prehvaliti domači, kako super sogovornik je bil.

   • DJURO SUMAR

    Mene pač zanima človek in ne kakšne je narodnosti ali političnega in verskega prepričanja. Imam v širši žlahti nekaj zelo vernih ljudi, pa se odlično razumemo. Navsezadnje smo v žlahti imeli patra misionarja, ki se je šolal v Nemčiji in deloval v Afriki, umrl je leta 1974 in je pokopan v Radečah. Mi smo pa vsi ateisti in še nikdar v življenju nisem bil na nobenem krstu. Razen na svojem.

    • Ana Job

     Jaz če si opazil sem socialistka. In odkar je dala esds iz svoje kratice ven besedo social, se ne vidim v tej stranki. Prebrala sem tvoj pogovor z Ratatajem in z Baldom in moram odkrito priznati, da si mi prirasel k srcu. Prave vrednote imaš glede življenja in cenim take ljudi. ❤️

     http://nova24tv.si/slovenija/sds-za-spremembo-ustave-ki-bo-omogocila-legitimnost-volitev-z-dolocitvijo-obveznega-kvoruma-bi-funkciji-predsednika-republike-povrnili-legitimiteto/#comment-3612598086

     • DJURO SUMAR

      Mislim, da si srčno dobra in razumevajoča gospa, ki nikomur ne želi nič slabega. Pa še ljubezen znaš ceniti, kajti edino ljubezen lahko človeku podari lepo življenje. Najlažje se je skregati, umetnost pa je sobivati.

     • Ana Job

      Hvala lepa, za pohvalo. Mislim, da sobivati z enako mislečim ni težko, je pa umetnost bivati z nasprotno mislečim. Tukaj se tudi ljubezen konča, ker se nasprotja ne privlačijo. Ljubezen je treba ceniti, ne premaga pa vsega.

     • DJURO SUMAR

      Seveda ne, razen na začetku, ko si totalka zaljubljen in vidiš vse samo lepo in te niti očitne napake ne motijo. Potem pa se začne čas prilagajanja, potrpežljivosti, odpuščanja in še in še in še.

     • Ana Job

      Za zelo bistrega te imam, z marsikom pomedeš, ker imaš izdelano jasno definicijo, kaj je sreča.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!