Večina Bolgarov bi muslimansko večinskim narodom prepovedala vstop v državo

Foto: epa

Velika večina Bolgarov bi na podlagi nedavne javnomnenjske raziskave muslimansko večinskim narodom prepovedala vstop v njihovo državo, poroča ameriški Breitbart.

Rezultati ankete, ki jo je izvedel Gallup International za Nova TV, so razkrili, da 73 odstotkov vprašanih Bolgarov podpira prepoved vstopa muslimanom, zgolj 14 odstotkov pa ideji nasprotuje. Prav tako 77 odstotkov Bolgarov meni, da migracije predstavljajo grožnjo za varnost države, za razliko od leta 2015, ko je bilo teh 47 odstotkov.

Podatki so zanimivi, saj je raziskava pred ameriškimi volitvami razkrila, da večina Bolgarov bolj podpira Hillary Clinton kot Donalda Trumpa, pri čemer je treba omeniti, da je bila razlika minimalna. Med drugim je bilo še ugotovljeno, da večina Bolgarov ni konzervativna, ko gre za pravice z rokovanjem orožja, saj 76 odstotkov Bolgarov zagovarja, da bi bili potrebni bolj restriktivni zakoni, zgolj 12 odstotkov pa je tistih, ki podpirajo popolno prepoved splava.

Večina Bolgarov ne podpira ideje, da bi se migrantom pomagalo
V letih 2013 in 2015 sta se skoraj dve tretjini ljudi strinjali s trditvijo, da so migranti ljudje v stiski in je humano, da se jim pomaga. Kakorkoli, ta številka je zdaj nižja, saj se danes z njo strinja le 28 odstotkov vprašanih, 33 odstotkov pa se z njo nikakor ne strinja.

Slika je simbolična. (Foto: EPA)

Bolgarija je najrevnejša država članica Evropske unije, za katero velja, da se večina njenih državljanov zaradi iskanja dela in ostalih ugodnosti odseli v Zahodno Evropo. Država je ne glede na to kmalu postala destinacija za migrante, ki vstopajo na evropsko celino iz Bližnjega vzhoda. Novembra lani je Breitbart poročal, kako so bili v Bolgariji prisiljeni v osamitev migrantskega centra s 3.000 pribežniki, saj so se med njimi razširile nalezljive bolezni.

Bolgarska vlada je za zavarovanje meje od EU zahtevala 160 milijonov evrov, a kljub temu migranti še naprej vstopajo v državo, saj tudi druge države delajo vse, da bi zavarovale svoje meje.

N. Ž.

 • Zgornji

  TOOOOOOOČNO TKOOO !!! ! !!! EDINO PRAVILNOOOOOOO !!! ! !!! IN POVSOD BI MORALI STORITI ISTO TAKOOO !!! ! !!!

  • indijanka

   od kje pa ti..dobrodošel

   • Zgornji

    Ojhooojjj, … :-D Ma, … malo daljša zgodba, ki pa tudi ni za v javnost , tako da, … morda kdaj drugič , za zdajle ne ;-) :-) Zanimivo, kje se najdeva … ;-)

    • indijanka

     Mefisto bo navdušen, ko te sreča. Tut Njegova Svetost je tu. Pa Jovo. Popestril boš klimo :).

     • Zgornji

      Heh, evo, ravno ko to pišeš, mi že blokirajo sprejem, … ampak, zaenkrat še gre, … heh, a, ma, a da so ti stari kozli tud kle , heh … ?? ;-) :-D :-P ;-)

   • Zgornji

    No, tudi tebe je lepo brati , … po daaaaaljšem času , … ;-)

    • indijanka

     še vedno si isti..super. Mislim, da nikogar ne blokirajo.

     • Zgornji

      No, bejby, saj nisem to mislil dobesedno, da me blokirajo, ampak, blokirajo-zavirajo, da počasneje deluje odpiranje/nalaganje strani, … ampak ne vedno, … ali pa samo meni tako počasi deluje ? :-/

   • Zgornji

    Sicer bom pa zdaj šel spati, ker sem že kar malo zaspan, … :-/

    • indijanka

     nočko

     • Zgornji

      :-* :-) ;-) B-)

 • Artur

  Ma ta gamad je hujša kot biblijske kobilice.

 • Boco

  Pravilno. Poleg tega pa je se potrebno se vprasat zakaj ta Evropska unija sploh uvaza to azijsko-afrisko rajo, ce pa imamo toliko brezposelnih in v revscini zivecih prebivalcev v Evropi. Normalno bi bilo, da bi najpreh poskrbeli za svoje prebivalce, ne pa da uvazajo to svojat. Bolgari in Romuni se zmeraj niso v shengenu, te imigranske horde pa se kar svobodno sprehajajo preko vseh EU mej. Mladi nimajo sluzb oni pa bi dajali socialno pomoc lenim neizobrazenim barabam iz bliznjega vzhoda in severa Afrike. Ta birokracija Evropske unije, na celu z vladami Nemcije, Svedske in ostalih levicarksih vlad, ti so kompletno izgubili kompas. Delajo proti nam prebivalcem Evrope.

 • Olga

  Bravo Bolgari! Imate več pameti kot Slovenci!

 • šmentanamuha

  A res kdo misli, da smo dolžni nekim XY šeriatarjem nudit brezplačno bivanje in zraven še prenašati vse njihove nesramnosti, posmeh, nasilje. Vsi ti modeli imajo s sabo tudi denar, veliko denarja, sicer nikoli ne bi prišli do sem. Srbi in Hrvati so jim vse zaračunali, mi jim nudimo vse brezplačno (povedal vojak, ki je redno na meji). Ne vemo kdo so, od kod so, koliko so stari, kaj sploh hočejo. Vemo samo to, da TO NISO BEGUNCI. In kljub vsemu Cerarjeva vlada troši milijone za to gamad muslimansko in jih naseljuje med nas, v posmeh vsem državljanom, ki jih je nesposobno vladanje slovenskih politikov pahnilo na rob in v obup. Za naše otroke in revne zbiramo zamaške, za invazivne šeriatarje, ki nimajo namena delat karkoli pametnega, pa vlada najema kredite, ki jih spet odplačujemo državljani. Ob tem pa še poslušamo njihove grožnje in pritoževanja, da ni v redu hrana in postelja in prenizka žepnina. Kdor to podpira, je ali maloumen ali ničvreden izdajalec naroda in države.

  • Nata

   ++++++++++

 • xtc

  Evropskim narodom je pačhitreje kristalno jasnokot politikom ;da večina muslimanov in negroidov prinaša z sabo samo težave in probleme od varnostnih do drugih vedenjskih:

 • sunday

  bravo bolgari – kapo dol!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!