Večina neevropskih migrantov na Nizozemskem odvisnih od socialnih transferjev!

Foto: epa

Podatki nizozemskega statističnega urada CBS kažejo, da je velika večina migrantov iz neevropskih držav na Nizozemskem odvisnih od socialnih transferjev, prav tako pa večina ne dela. Posledično njihovi prihodki ne presegajo meje praga revščine.

Uradni podatki nizozemskega statističnega urada CBS so pokazali, da je velika večina migrantov iz neevropskih držav na Nizozemskem odvisna od socialnih transferjev. Tako so za kar 95 odstotkov Sircev na Nizozemskem socialni transferji glavni vir prihodka, pri Eritrejcih pa je statistika še slabša – kar 96,9 odstotka se jih zanaša na socialne transferje kot glavni vir prihodka. Posledično jih je večina pod pragom tveganja revščine, kar 80 odstotkov Eritrejcev, 54,9 odstotka Somalcev in 36,2 odstotka Afganistancev prejema dohodke pod pragom revščine. Nelegalni migranti, ki so v že kar nekaj evropskih državah uničili javnofinančno sliko, so tako veliko breme tudi za nizozemske davkoplačevalce.

Večina migrantov kljub revščini ne dela!
Podatki kažejo tudi, da velika večina migrantov ne dela, kar 90 odstotkov migrantov, ki so prejeli dovoljenje za bivanje leta 2014 kot begunci, je bilo nezaposlenih tudi dve leti in pol pozneje. Voice of Europe še navaja podatke CBS, da so med takšnimi migranti delovno najbolj aktivni Afganistanci, od katerih je zaposlenih 8,3 odstotka, najslabše statistike pa tudi glede delovne aktivnosti izkazujejo Eritrejci, dela jih namreč le 1,9 odstotka. Tudi velika večina sirskih migrantov ne dela.

J. Ž.

 • Vlado77

  Tako bo tudi čez 4 leta. Dokler ne bodo v večini- potem pa bo vse drugače . Butasti Nizozemci bodo sedeli doma , jedli halal in poslušali molitve korana po TV. Ven si ne bodo upali- razen ko bo nujno. Njih hčere pa bodo igračke za mlade muslimane in Afričane. Rešitev bo le ena- prevzem muslimanske vere. In pozabili bodo na Van Gogha in vso kulturo pred tem.

  • Gabrijel Obid

   Tudi nam se ne obeta nič boljšega glede na to kake politike imamo.

  • David Hitler

   Ne pobit do zadnega!

 • Dragan Krstič

  Najmanj 80% migrantov iz Somalije in Eritreje na Švedskem je po 2 letih bivanja tam še vedno breposelna.
  Zahtevajo pa hiše zanje, pa ni nujno da so nove, zadovoljni bi bili tudi z malo starejšimi.

 • ZatonMesecnikov

  Jasno je, da bo tako. Delovne navade niso dane z rojstvom, ampak so privzgojene. Skozi tradicijo civilizacije in pa disciplino neke družbe. Torej neko daljše časovno obdobje. Zato danes neka Slonokoščena obala ni Nemčija in nikoli ne bo. Površnost Arabcev je prislovična ter njihova nezmožnost disciplinirano funkcionirati v neki družbi. Oni so narod bojevnikov in vladarjev. Takšno tradicijo imajo in takšne predstave, ne pa neko trdo delo. Takšen ne bo nikoli sestavil nekega spodobnega produkta skupaj.

  Zgodbe so o težavah zahodnih firm v Afriki. Ko jih naklepajo skupaj in dajo nek denar, izginejo iz dela, saj imajo denar v žepu. Ne potrebujejo več. Pravzaprav zelo podobno razmišljanju nekega levičarja in marksovem potrebnem in presežnem delu.

  Ampak tako se družbe ne razvijajo na dolgi rok.

  • Anton

   bolj je nekdo inteligenten, pravilo, bolj razvite ima delovne navade, tu pač gre za pozitivno korelacijo, ki jo pač se ne da zanemariti. Za prebivalce črne celine pa je znano, da so med tistimi, ki premorejo najmanšji iQ na tem planetu., na rumeni celini, kamor sodijo tudi komunistične celine kot je Kitajska, Sebverna koreja, pa je znano da imajo ljudje zelo dobro razvite delovne navade, so pravcati deloholiki, da o Japonski nima smisla omenjati, skratka, več kot z odliko se to vidi v sami razvitosti držav.

   sarkazem press

 • BlackOpsSystem

  Ja sej Slovencev tudi ogromno, med njimi pa taki, ki oglašujejo na FB, da posojajo denar do 2000eur in naj jih kontaktirajo zainteresirani na zasebno.

 • Andrej

  Tistemu evropejcu, ki misli, da so muslimani v Evropo prišli delat, bi morali odvzet opravilno sposobnost, ker mentalno ne dojame situaciije.

 • Olga2345

  Da ne bodo užaljeni, je treba tudi socialne transferje preimenovati v turistično takso, saj gre za turizem (socialni)…

 • Van Der Waals

  SOCIALNI ILEGALCI!!! BLO BI FER DA BI LEVI FAŠISTI DAL DENAR Z SVOJEGA ŽEPA… NE PA DA SKOZI DAVKE KRADEJO PRIDNIM NA DELOVNIH MESTIH!!!

 • samsara

  Če se prav spomnim, je več kot polovičen delež socialnih transferjev za enako skupino zajedavcev uporabljen tudi na Švedskem, kar seveda ne čudi.
  Omenjen, pa je bil tudi velik odstotek njihovih otrok, ki niso sposobni nikakršega izobraževalnega procesa.
  Tudi to pravzaprav ne čudi zlasti ne pri muslimanih, za katere je večkratno statistično potrjen povečan pojav prirojeinh defektov na različnih področjih.

  Da ne omenjam posebej značilne ugotovitve oblasti, o neprištevnosti pri njihovih storilcih najrazličnejših zločinov zoper nedolžno civilno prebivalstvo.

 • xtc

  Čudoviti novi svet v katerem bodo ilegalni pritepenci delali,da bo EU imela visoke penzije in socialni standard.
  Seveda po levaško.
  Realno;ilegalni pritepenci bodo zažrli socialni,zdravstveni posledično pa bo kolapsiral bo še pokojninski sistem,nato bo sledil še gospodarski kolaps in izvolili boste lahko delati do smrti zato ,da bo levapka drhal vzdrževala to drhal na sociali,vmes vas bodo,kradli ropali,posiljeva i in z malce sreče kar ubili-vse za lepi novi lkevi svet,ki bo kamnena doba.

 • David Hitler

  Na novo odprt obnovlene krematoriske lagerje! za zamorske parazitske smrade!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!