Velike proizvajalke nafte pod mednarodnimi sankcijami načrtujejo ustanovitev lastne naftne kriptovalute

Foto: iStock

Glavne proizvajalke nafte, Rusija, Iran in Venezuela, nameravajo ustanoviti vsaka svojo naftno kriptovaluto, saj so vse odvisne od ameriškega dolarja, hkrati pa so pod mednarodnimi sankcijami.
Več držav je že sporočilo, da se bodo proti trgovanju nafte na svetovnih trgih z dolarji zoperstavile z ustanovitvijo lastne kriptovalute. To je prejšnji teden sporočila Venezuela, njena kriptovaluta se bo imenovala petro, osnovo pa bo imela v velikih rezervah nafte.
Kriptovalute so priročne za kriminalce
Trenutno se v boju proti ameriškemu dolarju borijo tudi Kitajska, Rusija in Iran, ki bi z medsebojnim dogovorom izrinile dolar in ga nadomestile z naftno kriptovaluto. Kitajska že dela na vzpostavitvi petro-juana.

Foto: iStock

Ker so glavne proizvajalke nafte Rusija, Iran in Venezuela pod mednarodnimi sankcijami, hkrati pa so odvisne od ameriškega dolarja, so našle prednosti v ustanovitvi lastnih kriptovalut, ki so manj sledljive in ponujajo več prednosti, s katerimi bi se izognili trgovanju z dolarji. Kriptovalute so bolj prikrite, lažje se jih zamenja v nacionalno valuto in niso pod nadzorom ZDA.
C. Š.

 

 • Olga_10

  Razvijamo tehnologijo neodvisno od nafte!

  • Hun

   razloz to starokopitnezu Trumpu k ga hvalis…

   • Olga_10

    Trup bo vsem “razložil” kmalu, tudi vam…. Ne skrbite za Američane…

 • xtc

  Dejanja obupa,vendar je težava v tem ,da so vse te države izredno gospodarsko nestabilne in odvisne od izvoza,kateri če upade države zamaje v temeljih.
  Seveda gre pri Rusiji,Iranu in Venezueli za države ,ki praktično razen nafte,surovin in še kakih polizdelkov in še nekaj orožja nimajo izvažati kaj.
  Malce drugače je z Kitajsko,ki pa je življensko odvisna od izvoza izdelkov in uvoza surovin,torej ,če se izvoz zapre se gospodarstvo v hipu zlomi,zato je zelo vprašljiva trdnost teh valut oz.privlačnost za poslovanje z njimi razen za teroriste in kriminalce.
  Seveda pa tem valutam lahko zadane smrtni udarec zlom Bitcoina(kar je vse bolj realnost),ki je ena največjih goljufij današnjega časa(primer Slovenije je že en tak) saj gre dejnsko za valuto brez konkretne realne podlage,zelo podvrženo malverzacijam i tveganjem ,kot tudi hekerskim napadom,zlom Bitcoina(realnost) bo verjetno tudi dotolkel te sanje teh sanjačev.

  • Hun

   same nesmisle pises…samo da ti ripliciram pri Kitajski, ki ima najvec rudnikov in umazane tehnologije samo za izvoz vecinoma ZDA trga…
   Ce se kdo zaveda se ZDA z Trumpom na celu, da jim slabi gospodarska moc zarad Kitajske…razlog pa drasticne poteze Trumpa in umik od vseh okoljevarstvenih sporazumov in standardov…Trump bo ostarelim kapitalisticnim industrijalcem omogocil enormne zasluzke, dela bo dost za primitivno srenjo patriotov…ZDA bo pa onesnazena kot Kitajska…

   • xtc

    Vidim ,da se ti mešaa zaradi Trupa in bolečih resnic.
    Kitajska je tempirana bomba,ki bo implodirala sama vase najmanjši drastičen upad izvoza in neobvladljiva veriga domin pade,Kitajska je hiša iz kart odvisna od izvoza v ZDA in EU ter ostale zahodne države,če se zalomi je jutri vojna tam.
    Ko že opletaš z ZDA naj ti pojasnim tole Rusija je 5x bolj onesnažena kot Kitajska vendar se tam zaradi cenzure o tem ne sme.

 • Trgovanje nafte v dolarjih mu daje moč – dolarju. S trenutkom prehoda večine na druge valute pade ameriška moč.

  • samsara

   Kar pomeni da nekoliko pade moč izrojenih Rothschildov, tiskarjev USD, lastnikov in upravljalcev ZDA, VB in še marsimarsi česa.
   Zanimivo…

 • Pravijo, da je Tesla že dokazal obstoj in možnost uporabe proste energije. Ker je motor za pridobivanje kapitala in predvsem moči za ijuminathe, da so ljudje podrejeni, ne smejo imeti v rokah nekega orodja, ki jih sčasoma naredi neodvisne. Tako so vsi izumi izginili v pozabo in tudi sodobni znastveniki, ki ponovno dajejo na plano že znane izume poniknejo na čuden način. Celo države, ki se drznejo prehajati na te tehnologije dobijo zelo hitro opozorilo, kmalu pa tudi vremenski in še kakšni napad s pomočjo Teslove naprave haarp. No skratka obstoj proste energije je brisan tudi iz šolske znanosti kot tudi iz kroga vseh znanstvenikov. No kdor pa je kdaj meditiral in okušal mejna stanja, pa ve da je nekaj kar človeku daje moč, ga dvigne in ni ne zrak, ne hrana in ne voda.

  • Hun

   Tesla je mel ljudska levicarska nagnjena..pa se Srb po rodu…Tesla je cistokrvn sovraznik Slo desnicarjev

  • samsara

   “Pravijo, da je Tesla že dokazal obstoj in možnost uporabe proste energije.”

   Patenta pa mu niso priznali ker, kot so napisali, ni bilo vidnega energenta.
   Po njegovi smrti, pa je bila omara v njegovem hotelskem apartmau ali sobi kjer je živel hitro izpraznjena.
   Je trenutno aktualna uporaba te energije, a zaradi že omenjenega le za ohranjanje in ponovno vzpostavljanje zdravja, tako telesnega kot menda tudi ‘duševnega’. Baje je na začetku poti pred že kar nekaj leti, šla ustanovitelju američanu D.W. krogla mimo glave. Zato je javno objavil, da bo v primeru njegove nasilne smrti, formula posredovana šestom ali morda osmim naslovnikom po svetu. Če se zgodba ponovi pri njih pa od za vsakega še na novih osem naslovov in tako dalje. Še je živ. Kolikor razumem deluje na novoju etra. To je nivo npr. etrske matrice človeka, živali, rastlin…
   Matrice, na osnovi katere obstaja in deluje fizično telo in ne obratno. Torej na oblikotvornem nivoju.

 • jan

  Kakšne bedarije … Rusiji in Kitajski pa res ni treba ustanoviti kriptovalute, saj sta menda suverene državi. To bi lahko naredila Slovenija in se izognila tiraniji evra, ki ga obvladuje dinastija Rotschild.

 • xtc

  Kripto valute so navadna iluzija oz. nateg kot ponzijeva shema,no že kar nekaj teh Bitcoin miljonarjev ždi za zapahi zaradi prevare.
  Gre za iluzoren denar,ki nima kritja in nihče za njim ne jamći njegovo vrednost z nečim realnim.
  Sleje kot preje se bo bitcoin pokazal kot prevara tisočletja in mnogo ljudi bo izgubilo ogromno denarja takrat bo prišlo do streznjenja ,da nekaj virtualnega,fiktivnega v resnih gospodarskih poslih nima kaj izkati-dotlej….. pač kot je.

 • Bob

  Kaj ne veste najvecje zaloge nafte in natural gas so pravzaprav v Canadi in USA in tega se Arabci in vsi drugi proizvajalci najbol bojijo,da bi mi na tej strani rekli hvala lepa ampak mi vase nafte ne rabimo,ker imamo svoje prevec,kar je res? Verjetno bomo se malo pocakali na taksne politicne odlocitve,ki se bodo zgodile v blizni prihodnosti.

  • joza joza13

   No ja…, v škrilavcih imajo nafte res ogromno, vendar je to v večini nekonvencionalna nafta.
   Sicer je pa v svetu Kanada 4. po zalogah&proizvodnji, USA pa 14.

   • Bob

    Verjetno imate v Sloveniji drugacne podatke,Canada je dalec pred vsemi po reservah nafte v svetu in tudi USA ni dalec zadaj,zakaj uporabljamo se vedno nafto od Venezuele in Arabcev je seveda dobro financno in ekonomsko vprasanje?

 • joza joza13

  Že sama ideja je bolano dobra, vendar nihče ne zna vkalkulirati vseh posledic takšnega dejanja.
  Porušila bi se vsa ravnovesja, česar si verjetno nihče ne želi…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!