Venezuelci tako lačni, da za hrano pobijajo živali iz živalskega vrta

Foto: epa

Venezuelci pomanjkanje hrane čutijo tako močno, da so vdrli v živalski vrt v Caracasu in zaklali črnega konja za meso. Stisko s prehrano trpijo tudi živali, ki umirajo od lakote. 

Dogodek se je zgodil prejšnji mesec v živalskem vrt v Caracasu, ko je skupina ljudi sredi noči vdrla v ogrado s konji in ubila dragocenega pasemskega konja. Oskrbovalci zoološkega vrta so naslednje jutro našli zgolj konjevo glavo in rebra.

Primer je prevzel tožilec za okoljske zadeve, ki ga je vlada pooblastila, da dejanje tudi razišče. Nesrečni konj ni bil edina žival, ki je nastradala zaradi težav s splošnim pomanjkanjem hrane v državi. Nekaj ovc in vietnamskih prašičkov je iz živalskega vrta izginilo že v začetku julija.

Tigri in levi se hranijo s sadjem in bučami
Lakote v Venezueli pa ne trpijo zgolj ljudje, temveč tudi živali. Iz tamkajšnjega sindikata poročajo, da je zaradi sestradanja v zadnjih šestih mesecih poginilo že 50 živali. Nekatere živali niso dobile krme že dva tedna, trenutno pa leve in tigre v živalskem vrtu hranijo kar s sadjem in bučami. Prav tako primerne prehrane ne dobi slon.

Zunaj glavnega mesta je situacija še hujša, poroča Telegraph. V enem parku, zahodno od mesta Tachira morajo zbirati hrano za živali z donacijami lokalnega prebivalstva. V živalskem vrtu Paraguana pa so poginile tri živali, zato načrtujejo, da bodo najbolj ranljive vrste preselili drugam. Medvedi namreč dobijo zgolj polovico potrebne hrane dnenvo.

M. P.

 • željudin

  socializem je dolga in mučna pot iz kapitalizma nazaj v kapitalizem…bi blo pa dobro da si gresta violeta tomič in miha kordiš še enkrat pogledat ljubljeno nam venezuelo…

  • domovina mili dom

   Z enosmerno karto.

   • karlina

    Točno, ampak cela ZL.

 • centurion

  Naj se zdaj izkaže Združena levica in naj ponovi let Violete in Kordiša v
  sanjsko deželo demokratičnega socializma in s seboj vzame še
  Pirc Musarjevo, da nahranita z njo leve in tigre.
  Samo se bo živalim holesterol dvignil.

 • domovina mili dom

  Žal večina Slovencev živi v slepoti, ker takšnih novic jim glavni mediji ne posredujejo dan na dan.

  • karlina

   TOČNO

 • rubec

  In ni ga junaka v parlamentu ki bi Kursađiji ki slovencem “predava” navil ušesa ali pa Trčku zavihal nos. Če je to res tako težko naj pa Trčku nekdo navije ušesa, Kursađiji pa nos zaviha. Lahko pa tudi potlači.

 • antimur

  Mesec, Tomićka in ostala levofašistična banda, bi lahko organizirala kakšno humanitarno pomoč, pa ne iz naših žepov, ampak njihovih lastnih, ter tako pokazala, da imajo vsaj do svojih vzglednikov malo človekoljubnosti, ne se pa iti lažnih dobrotnikov iz našega denarja, kot so darežljivi v primeru pritepencev.

  • Anton

   pa kako oni pa niso fašisti, za njih je fašist zgolj eden in edini Janez Janša

   sarkazem press

  • karlina

   A bejz no, tega pa sigurno od njih ne boš dočakal, ker jih je samo gofljanje, nič drugega, aja sedaj jih skrbi za begunce, kako čudno, mar ne.

 • ST11

  V glavnem, ce bi moj sin v tretjem razredu osnovne sole spisal taksen slovnicni zmazek, bi mu dal eno po riti.

  • rubec

   Se opravičuvljem, kje konkretno vidiš zmazeke?

   • stajerc5

    V glavnem(hahaha) ja vidis, kako je sam “majstore za sve” zlozil svoj stavek. Glede na to, da je to njegov prvi komentar(kateri se sploh ne tice teme*), se bomo se smejali…

    • rubec

     Upam stari upam, če ne bo to še ena žalostna sobota.
     lp

     • stajerc5

      Kolega (Nemec) se mi je pravkar javil iz Venezuele- dopust. Na otokih je poskrbljeno za turiste z prav vsem kar si zamislis. To pomeni, da je situacija res podobna kot je bila v jugi. Za tujca vse, domacina pa k… gleda! Je pa res, da ni ponudb za potovanje po notranjosti dezele(je precudovita), kar je bilo se pred leti absolutni muss, skoda.

  • karlina

   In kje ti vidiš zmazek, halooo , to , da je objavljeno kakšno grozljivo stanje imajo v Venezueli, da ljudje stradajo in ze sedaj nimajo hrane za svoje otroke, to je zate zmazek, si pa res beden do konca in te je lahko sram, veš, tudi v naši lepi in skorumpirani drzavi je ze 50.000 otrok lačnih, no čudno, da so to upali objaviti na SLO1, pa naših politikov to ne moti, imajo preveč skrbi, s tem, da bodo dobili begunci tri obroke na dan in to verjetno po njihovi zelji in veri.

 • Unikatna

  Tukaj pa svet ne vidi lakote?!

  • karlina

   Ja, se tudi jaz to sprašujem, res.

 • Olga

  Luka, Violeta Soros, kje ste?!! Pahor in Kučan nas pa vodita v komunizem?!!

  • stajerc5

   Nekaj se govori, da so mesecnik, vijolica in tisti pijancek na dopustu, pri Sorosu…

 • tarantela

  Glede na to, da naj bi tigri in levi jedli buče in sadje, predvidevam, da je tudi tale prispevek ena velika buča, ki jo bodo nekateri pojedli, jaz je ne bom. Če bi res vladala tako gromozanska lakota, bi se vsaj UNICEF zganil, če že ne OZN. Jaz tele buče ne kupim!

  • rubec
   • stajerc5

    No vidis, vsaj problema “zivali brez lastnika” se bodo resili na eleganten nacin…

   • tarantela

    Še vedno ne sprejmem, da tigri in levi jedo buče! Če nekdo vtakne take zapise v svoj prispevek, je zame neverodostojen, torej piše bombastično. Rumeni tisk.

    • rubec

     Ali je zapis v “Bohinjska Bela News” da je ambasadorka Unicefa za bohinjske doline in planine ter vzhodni Uzbekistan Milena Zupančič, v Venezuelo poslala kilo botoksa za prvo silo tudi rumeni tisk?

     • tarantela

      Tega nisem nikjer zasledila. Bi pa bilo lepo, če bi nam o tem kaj napisali v NOVI, mogoče bojo izbrskali kaj je na tem!!!

    • karlina

     Tarantela, zakaj pa sploh bereš novice na tem portalu, če jim ne verjameš, pojdi rajši na leve portale, kjer je vse lepo in prav in še kako zavito v vato, ljudem pa mečejo pesek v oči. To, da je v Venezueli katastrofalno stanje in lakota, levi mediji niti slučajno ne bodo objavili-zakaj, odgovor verjetno veš, ali ga pač nočeš vedeti.

     • tarantela

      Še vedno ne verjamem, da levi in tigri jedo buče!

  • karlina

   Ti ze veš, jaz pa VERJAMEM, da večina navadnih drzavljanov strada, bogati pa imajo vsega preveč, še to, siti nikoli ne verjame lačnemu, tudi v bivši Jugi, eni nismo imeli tega in onega, med tem, ko so imeli naši komunisti vse, kajti v Ljubljani je obstajala trgovina točno zanje.

   • cosmosjasnovidec

    Res je.Se pa tudi spomnim,ko si je foter hotel uvoziti nek avtomobil iz nemčije pa je priletala takratna Milica in Ujv.Premetali so celo hišo in ga maltretirali od kod ima toliko denarja čeprav je bil obrtnik in imel zaposlenih kar veliko ljudi.Pozneje je povedal,da se to dogaja,ker noče stopiti v Partijo.Razni pijančki,ulične propalice in podobna sodrga katera je bila v partiji ter cinkarila oziroma ovajala nedolžne državljane milici in udbovcem je pa imela dovoljeno vse in nikogar od teh nihče ni nič spraševal pa so lahko imeli kar so hoteli,Skratka vse kar je bilo prepovedanega je pa veljalo seveda za tiste kateri niso hoteli v KPJ.
    Ravno iz tega razloga jih je ogromno stopilo v partijo,ker so bili prisiljeni iz različnih razlogov seveda pa se v resnici niso strinjali z komunizmom in ga niso jemali zares saj so doma na skrivaj molili boga ali so pa k maši hodili v zelo oddaljene kraje od svojega.V službi kdor ni pristopil v partijo ni imel šans napredovati v kakšen višji položaj ali priti na boljše delovno mesto čeprav je imel znanje pa tudi šolo.
    Iz tega razloga takih ne obsojam,da so takrat pristopili v partijo,ker so pristopili zaradi ugodnejših razmer in niso nikomur z ničemer škodovali.
    Bili so pač člani Kpj samo na papirju v duši pa povsem normalni katoliki.
    Bil sem takrat toliko star,da sem te zadeve že razumel pa tudi v JNA sem moral obvezno nekaj pred časom,ko se je stegnil diktator Tito in že takrat niso razmere med republikami bile v normalnem stanju saj smo se slovenci veliko krat stepli med sabo z raznimi balkanci predvsem pa z albansko šiptarsko zavrto golaznijo katera nas enostavno ni marala.Sicer ne vem kako je bilo po drugih kasarnah v naši je bilo tako.
    Nenehno sem bil na raportih kjer me je nahrulil butasti podpolkovnik ter mi kazal Titovo sliko in kričal ali vem čigavo vojsko služim.Odgovoril sem mu večkrat razne zaničevalne besede v slovenščini sem pa moral paziti,da mu ne bi rekel kaj kot je “marš v pizdo materino”,ker bi to seveda razumel.

    • von Rhein

     Zakaj misliš,da je bil v razpisih za vodilna delovna mesta določen pogoj ,najprej :moralno politično neoporečen,ko se je temu pričel smejati ves svet so spremenili v družbeno-politično aktiven.

    • Apolo

     Vsi, ki so sodelovali z udbo so morali tudi ovajati sosede, znance in prijatelje , pa celo lastne člane družine. Seveda je za nagrado dobil plačilo v raznih oblikah. Denarju in privilegijah. Če si delal za udbo si odgovoren za vse tisto kar je ta udba počela drugim, saj si bil njihov špicelj. Ni opravičila za tak zločin. Če nisi nikogar ovadil ali bil kakorkoli aktiven za udbo si seveda izgubil privilegije . Vsak se mora zavedati, da je bil sodelavec zločinske organizacije katerih zločini ne zastarajo in MORA sedaj prevzeti ODGOVORNOST za svoje odločitve in početja v preteklosti . To pa zato, da bo v opomin vsem , kaj jih čaka, če bodo delali tako !

 • dr Janez Sveti

  Pa dajmo pogledat, kako je v tej lepi deželi socializma.
  https://www.youtube.com/watch?v=UOQb7Y5QVO8
  Dr Janez Sveti istražitelj

 • To Kar je v Venezueli, je najbolj očiten pokazatelj, kakšna obast ne sme biti in kakšno vladanje. To kar je pisal Marx, Engels in podobni čudaki je sedlo samo debilom. Je pa dejstvo, da so s tem pisanjem stregli samo ideji iluminatov v tistem času. Imeli so zelo jasne namene in točno vedeli na katere note je potrebno igrati.

 • Franc Bizjak

  V državi, ki praktično plava na nafti ob vsesplošnem pomankanju ljudje tudi stradajo. Še en dokaz, da imajo komunisti čudežno moč kjerkoli in kadarkoli se pojavijo. Česarkoli se dotaknejo se v hipu spremeni v drek. Temu dejstvu so bili in so še vedno posebno zapriseženi slovenski komunisti ves čas svojega obstoja.

  • dob

   >>Česarkoli se dotaknejo se v hipu spremeni v drek.<<
   Baje se med sabo tudi precej dotikajo.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • pokvarjeniSvet

  komunizem so ustvarili sionisti in leta 1917 fianancirali prvo pravo revolucijo v Rusiji in tudi nadaljne, vzdrževali so Vzhodni komunistični blok z nepovratnimi sredstvi in ugodnimi krediti. Zato je tudi poguben ne za te ne stoji noben Wilhem (Nemški cesar), kateri ni imel časa organizirati boljevistične revolucije saj je ime dve fronti…lahko da je pomagal Leninu in njegovim banditom preiti iz švice skozi Nemško cesarstvo na Ruska tla ali so šli z ladijami nevem….vem pa da finančno, propagandno medijsko, po resursih in ljudeh so bili dovolj močni leta 1917 samo sionisti, ki so v ZDA že imeli financerski stroj za take podvige FED (ustanovoljen leta 1913) in mogočni naftni, medijski in bančni imperij že v tedanjih časih…ko so vsi drugi bili svetlobna leta daleč za njimi, tako kot dandanes.

 • elh

  Predstavniki slovenskih združenih levičarjev, ki so bili pred časom tam, kot so se hvalili na stroške Venezuele so zajedali prav te ljudi.
  Sami so dobro plačani poslanci, pa vseeno brez očitka slabe vesti vzamejo, kar je bilo potegnjeno iz žepov revežev. Taki morajo biti, revolucionarji, neusmiljeni, brez vesti.

  • komar marko

   Verjetno bo mesečnik spisal diplomo, kako država BANKROTIRA v socializmu kljub temu, da imajo NAFTE na pretek!

   • Franc Šink

    Pusti nafto ona ni nič več vredna!

  • karlina

   Saj pri nas ni nič drugače, kar se tiče usmiljenja in nevesti.

 • komar marko

  To so jim verjetno naštimali imperialisti ker ne pustijo v njihovih državah uvedbo komunizma!

 • komar marko

  prvi pobudnik TABORIŠČ so bili v Rusiji. Hitler jih je izpopolnil in so služila še po končani vojni. Le kako je to možno in koga so tam prevzgajali!

  • cosmosjasnovidec

   Sedaj bi ta taborišča lahko spet odprli za komunajzarsko golazen,da bi malo občutili svojo diktatorsko izdajalsko politiko.

  • Borut Stari

   Ni pomembno kje so bila prva taborišča, Bila so, so in še bodo.

 • Lisjak

  Tudi mi gremo po poti Venezuele.Komunajzarska elita se bogati ljudje iz dneva v dan živijo slabše,ko bodo volitve pa bo 70% Slovencev volilo komujzarje,potem pa mi naj še kdor koli reče,da imajo volivci zmeraj prav.Če si zmešan si pač zmešan.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pri nas je pravilo, samo, da imajo begunci 3x dnevno obrok, ne zanima pa naše vlade, da ze 50.000 SLOVENSKIH OTROK LAČNIH, barabe.

   • Borut Stari

    Prej so Beogradu, sedaj pa Bruslju rit brišejo.

  • Borut Stari

   Število omejenih je v sloveniji neomejeno.

 • if
 • xtc

  Grozljiv primer kaj naredijo socializmi vseh barv narodu in še živalim na koncu:
  Kar koli prime levak se spremen v d*** ali propade:
  Nauk za vse ljudi kaj pomenijo socializmi in komunizmi vseh vrst in fašizmi z nacionAL SOCIALIZMOM VRED:

 • montyamp

  ZL delegacija bi lahko šla znova na obisk . Mogoče se ne vrnejo več .

  • domovina mili dom

   A misliš, da so tako zrejeni, da bi jih zamenjali za one iz ZOO:

   • cosmosjasnovidec

    Takšne podobnosti oziroma izgled imajo tako,da glede zrejenosti sploh ni pomembno.

  • Franc Šink

   Bog te uslišal.

 • samsara

  Baje, da bodo vsi iz ZL odslej nakazovali 2/3 vseh svojih svojih prejemkov, tudi dodatkov, nadomestil in regresa, na rdeči križ Venezuele.
  Slava požrtvovalnim, nesebičnim tovarišicam in tovarišem, ki predano branijo pridobitve komunistične revolucije, revolucije, ki traja.

  • domovina mili dom

   Na njihov rdeči križ, od tam pa v žepe milijarderki hčeri od Čaveza.

 • Razocarana

  Situacija se za Veneuzelce čedaje bolj slabša. Ubogi ljudje in živali.
  Venezuela je primer kaj naredi požrešnošt in neumnost vladajočih in passivnost in toleranca državljanov. Upam da Slovenci nikoli ne bomo bili tako passivni in tolerantni do neumnosti in požrešnosti ljudi ki so nastavljeni na svoje položaje in plačani za to da skrbijo za dobrobit Slovenije in Slovence, ne za svoje žepe.

  • cosmosjasnovidec

   Ne bodi tako prepričana,ker pljujemo v enaki smeri.Požrešnost,izdaja svojega ljudstva predvsem pa seveda neumnost teletov na višjih položajih se je pojavili prvi dan z nastopom SMC komunajzarske fašistične vlade katere voditelj in svetovalec je ravno komunistični izdajalec,zločinec ter morilec tovariš rdeči Kučan.

   • Razocarana

    Zaradi tega sem napisala: ‘Upam.’

 • Osti jarej

  ..kje si?..lažnivi papa?….odpri tisto hudičevo zakladnico,ali pa naj te odnese tvoj bog..!

 • tarantela

  Največ koristi od venezuelske nafte imajo Američani. Mogoče bi pa prispevali delček svojega bogastva državi iz katere črpajo bogastvo?

  • Igor Karlić

   Spet je pijancu flaša kriva. Še ti ki so nepismeni v Venezuelskih favelah po večini premorejo več zdrave pameti od tvojih komentarjev in so izgubili vero v rdeča nakladanja o raju na Zemlji. A bolj cenene parole o Ameriški krivdi ne premoreš? A naj te sploh kdo še jemlje resno? Saj plačajo. Enako kakor plačajo za Kanadsko nafto in tisto iz Saudove Arabije. Temu se reče tržna globalna cena. A komunisti menijo, da so rdeča neonacistična nadrasa in bi morali za njihovo nafto plačevati 3x več kot za tisto iz Teksasa? A je komunistična nafta, bolj črna od tiste iz Norveške? Zaradi mene lahko Venezuelci prodajajo nafto samo Kubancem. Njihova težava. Zakaj so komunist tako nacistični in vedno iščejo sovražnike ter hudobijo povsod? To je že umska bolezen egomanije, da za očitne lastne napake iščeš krivca vedno nekje zunaj. In avtobusar Maduro se je pijan kot tromba zaletel v gručo otrok ter jih 10 ubil, 10 pa spravil v bolnišnico. Kriv je seveda Ameriški whiskey. Malo zdrave pameti, nikoli ne škodi.

   • tarantela

    A mi je posodiš en mičken?
    Mislim pa, da povsod vidiš rdeče, včasih ste nekateri že kar malo bolni od strahu pred rdečimi.

  • dob

   Misliš, zakaj ne izvozijo nekaj svoje nafte v Venezuelo?

   • tarantela

    Priznam, da pretiravam, me jezijo vsi, ki bi lahko pomagali, pa sedijo na svojih kupih denarja, saj nisem “fouš”, če so ga pridobili z znanjem, delom itd, ne prebavim pa bogatenja s špekulacijami na račun revnih. Sploh pa ne razumem, da je delo nekoga, ki dela vsak dan osem ur, tako malo ocenjeno, neko drugo delo pa je morda ocenjeno 20x več. Tu bi bilo treba nekaj naredit. Tu ima seveda tudi predsednik Venezuele svoje prste v marmeladi, na račun svojega lasnega naroda.

 • Franc Šink

  Cinik bi lahko rekel: Kakšen luksus, imajo na jedilniku celo divjačino.Kaj bi rekel Luka mesečnik pa ne vem!

  • Igor Karlić

   Redki so ti bogataši, ki si lahko privoščijo levjo šapo, slonove vampe in nojeva jajca postrežena na nosorogovemu rogu. ;)

   • Franc Šink

    A so nosoroga tudi pojedli?

 • janban

  To so podle govorice, če bi bili res lačni, bi pojedli tudi glavo in rebra!!!!

  • stajerc5

   Janban petpodgan…

   • janban

    Kaj je, ne razumeš sarkazma?

 • garfi

  rtvmurgle pa raje o nekem sirskem otroku
  nam so komunajzarji grozili, da bomo jedli travo
  butalci jim še malo pomagajo in bo tudi to možno

 • Borut Stari

  Venezuela je za večino slovenske levice, posebno pa za ultra levico ZL obljubljena dežela. Za tamkajšnje prebivalce pa nočna mora.Lubadarji slovenske politike naj ne zastrupljajo Slovenije s takimi blodnjami.

 • von Rhein

  Verjetno imajo navdušenci nad venezuelskim socializmom tudi pri nas že označene določene živali v ZOO,katero bo vrgel na krožnik.Glede na to kdo so ti navdušenci bodo plen požrli takoj za prvim grmovjem.

 • Slovenka

  Ali Lukec, Tomićka in ostali zmešanci iz ZL še niso šli na pomoč Venezueli, ki jo tako ljubijo? Kje so paketi hrane, zdravila in toaletni papir? Venezuelce bi moral naš komunajzarski podmladek zasuti z dobrinami, tako pa so tiho kot miši. Velik gobec, majhna korist.

 • if

  “Venezuela, moja dežela”, by Luka Mesec.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!