Verodostojna priča?! Zloglasna Svetlana Cenić, ki “ve vse” o Dijani Đuđić, je notorična lažnivka in zagovornica genocida, ki je v Haagu pričala, da so civilisti prosto vstopali in izstopali v koncentracijsko taborišče Trnopolje

Foto: yoputube, printscreen

Nekdanja finančna ministrica Republike Srbske Svetlana Cenić, ki je slovenskim mainstream medijem komentirala posojilo Dijane Đuđić SDS, je marca 2006 pričala v Haagu, kjer je bila priča toženi stranki, zločincu Momčilu Krajišniku. Poročilo o njenem pričanju izrecno navaja, da je Svetlana Cenić poskušala zanikati, da je bil Trnopolje koncentracijsko taborišče ter da je na lastne oči videla, kako so civilisti prosto vstopali in izstopali – in to s kolesi! – v Trnopolju. S tem je popolnoma “razdražila” sodnika Oria, ki lažnive Cenićeve in njenih nebuloz ni mogel več poslušati. “Verodostojna” priča Cenićeva se je nato pred nekaj dnevi čutila “poklicano”, da komentira Dijano Đuđić za RTV Slovenija. Po naših podatkih naj bi jo aktiviral Kučanov krog, natančneje ljubljanski župan Zoran Janković.

Kako verjeti nekomu, ki je v Haagu pričal za vojnega zločinca in nekaj let kasneje oblatil Dijano Đuđić? Svetlana Cenić je v Sloveniji znana kot tista nekdanja finančna ministrica Republike srbske, ki je za RTV Slovenija ostro komentirala 32-letno Đuđićevo, češ da se že “iz letala vidi, da je (posojilo, op. p.) absolutno nelegalno.” Spletni portal RTV Slovenija pa je zapisal, da je Cenićeva “povedala, da je nemogoče, da bi 32-letnica, ki je še pred enim letom delala v katastrskem uradu Geodetske uprave v Prijedoru, lahko na pošten način zaslužila toliko denarja in ga nato pod ugodnimi pogoji posojala naprej.” Spustila pa se je tudi na osebno raven: “Izvedelo se je, da je hči direktorice območne enote geodetske uprave Prijedor in da je do pred letom dni tudi sama delala v katastrskem uradu. Seveda nikakor ni mogla zaslužiti 450.000 evrov, da bi jih posojala pod kakršnimi koli ugodnimi pogoji. Prijedor je majhno mesto, ljudje hitro opazijo, da njihova someščanka, ki je do pred kratkim živela skromno, danes vozi luksuzni avtomobil.” Seveda je popolnoma neumestno, kakšen avtomobil nekdo vozi, tudi če je razmeroma mlad, če si ga je prislužil z delom. Ob tem pa se je še vzvišeno vprašala: “Od kod ji denar?”

Z nepomembnimi podrobnostmi želela zmesti sodnika v Haagu, a ji ni uspelo
“Pričanje nekdanje sekretarke Nikole Koljevića na sojenju Momčilu Krajišniku je zaznamovalo več posegov predsedujočega sodnika zaradi ‘nepotrebno podrobnih odgovorov priče’ ter tudi zaradi prizadevanj obrambe nepravilno zavrniti že odločena dejstva v zvezi s koncentracijskim taboriščem Trnopolje,” je zapisano v poročilu, ki navaja, da je predsedujoči sodnik Alphons Orie večkrat opozoril obrambo Momčila Krajišnika, da se med pričanjem Svetlane Cenić manj ukvarja s podrobnostmi in da večji poudarek na ključna vprašanja. Svetlana Cenić je namreč v času vojne v Bosni in Hercegovini delala za kar dva vojna zločinca – najprej je bila tajnica zločincu Nikoli Koljeviću, kasneje pa prevajalka zločincu Momčilu Krajišniku.

Cenićeva je v Haagu pričala predvsem o vzpostavitvi Kriznega štaba v sarajevski občini Vogošća, kjer je aprila 1992 skupaj z Jovanom Tintorjem sodelovala v “mirnem prevzemu oblasti”. Glavna dejavnost Kriznega štaba, seveda po besedah “verodostojne” priče, pa je bilo “izdajanje prepustnic muslimanom, ki so prostovoljno zapustili Vogošće”. Trdila je, da je izdala okrog 300 takšnih prepustnic, ni pa mogla odgovoriti na vprašanje predsedujočega sodnika, kako pojasnjuje odhod drugih muslimanov iz Vogošća, kjer jih je živelo več kot 12 tisoč. “Želite reči, da ves čas govorimo o nečem, kar ne odraža v celoti realnosti?” jo je vprašal sodnik Orie in opozoril Krajišnikovega zagovornika Nicholasa Stewarta, naj išče vsebinske odgovore, ki se nanašajo na ključna vprašanja tega zaslišanja.

Bila je tam, a ne na sestankih?!
Svetlana Cenić je v nadaljevanju zaslišanja izjavila, da je šla večkrat s predsednikom Kriznega štaba Vogošća, Jovanom Tintorjem, na Pale, kjer se je srečala z voditelji Srbske demokratske stranke. Vendar pa je zatrdila, da na sestankih ni bila prisotna in da zaradi tega ne more povedati ničesar o tej nadvse pomembni temi na sojenju proti Momčilu Krajišniku. Obtožnica ga je namreč bremenila, da je v sodelovanju z drugimi načrtoval in izvajal kazniva dejanja nad celotnim občinskim vodstvom.

“Slišali smo vse o njenih obiskih družine, bolnišnici, bolnikih, slabih cestah, ne pa odgovora na tisto, kar je jedro vašega vprašanja,” je povzel njeno pričanje predsedujoči sodnik ter s tem opozoril na kup nepomembnih podrobnosti, ki jih je Cenićeva izjavila v svojem pričanju, namesto da bi razkrila kakšne podrobnosti iz Pal, kamor je hodila na srečanja.

Sodniku prekipelo ob njenih lažeh
Sodnik Orie je kasneje še enkrat prekinil Krajišnikovega zagovornika, ko je priča začela govoriti o njenem obisku v koncentracijskem taborišču Trnopolje septembra 1992. Rekla je, da je bilo Trnopolje območje, kamor je lahko vsak prosto vstopal in izstopal, ter da je videla civiliste, kako so se v taborišče pripeljali s kolesi. Ko je postalo jasno, da priča zanika, da je bilo Trnopolje koncentracijsko taborišče, je sodnik Orie opomnil, da so že iz prejšnjih sojenj dejstva v zvezi s tem, ki jih ni mogoče izpodbijati, zaslišanje pa prestavil na naslednji dan, je razkrila spletna stran Saff.

“Verodostojna” priča Cenićeva se je nato pred nekaj dnevi čutila “poklicano”, da komentira Dijano Đuđić za RTV Slovenija. Po naših podatkih naj bi jo aktiviral Kučanov krog, natančneje ljubljanski župan Zoran Janković …

M. S.

 • AlojzZ

  JJ&SDS opozarjam, naj tega dreka ne mešajo več, saj bi samo še bolj smrdelo.

  • ekspêrt

   Kdo pa je začel mešat ? To pa te do zdaj še ni nič motilo ?

   • Soave

    Če bi se , ali pa se bo iz tega kaj izcimilo. . . naj mešajo. Vendar mene skrbi, da je tole samo eno slabo popravljanje velike napake

  • janez zorman

   Počasi prihajajo na plano veliko večji igralci; tisti, ki so “ukradli” Slovenijo; Glaser, Jankovič, Vrabec,…Mogoče je bila vse skupaj režija, da na ta način izvemo kje je preko 100 slovenskih miljard, ki bi jih upokojenci radi nazaj.

   • sloustava

    Bravo, imas moje +!

 • Zajček dolgoušček

  Tega pa na mainstream medijih nismo videli in ne slišali .Zakaj ne?Ali je tem medijem za verjeti ?

 • Janez

  A pol je bilo vse ok z tem posojilom brezposelne muslimanke stranki SDS.
  Zakaj pa so potem posojilo vrnili?

  • Steiermark

   No, če je pa to “brezposelna muslimanka” in ne srbijanka – srbijanec, kot so tisti, ki v Sloveniji razpolagajo z našimi, nam pokradenimi miliardami – jugosrbski pritlikavi komunajzlarski mafijaši, potem je pa itak vse jasno…..ki so se v Slovenijo natepli in vse svoje z balkana prinešeno bogastvo prinesli v plastični vrečki – posrane gate, danes pa so super milionarji in njihovi brezposelni srbski pankrti pravtako!

 • Miran

  Itak da to posojilo smrdi do neba.
  Zakaj bi šla dobrostoječa slovenska stranka najemat posojilo od bosanke, ki kao nima službe. Nobena ampak čisto nobena EU stranka ne najema posojila na tak način. To kaže da nekdo ni dorasel svojemu položaju. Nekdo bi moral prevzeti odgovornost.

  • Steiermark

   Ali so si kučanovi forumaši 21, že “prevzeli odgovornost”, npr. glaser, ki so pravtako “dvigovali” posojila v zneskih nad 120.000, od te iste osebe? Smrdite pa samo vi, jugoiztrebki, kateeri še vedno strašite po Sloveniji, z okrvavljenimi kremplji, s katerim ste in bi še želeli moriti avtohtone v Sloveniji!

   • tarok

    Kako ste zlobni, s temi 120 000 € v cashu je vse v redu, sploh pa to za F21 ni kak hud denar. So pa menda tisto popoldne igrali tarok za denar, pa je potreboval za igro, bog ne daj, da bi kdo pomislil, da je komu dal kaj na roke!

 • janez zorman

  Že ko sem prvič poslušal “genocidnico” se mi je zdela prepotentna in preveč naučena. Vse kar je povedala, je bilo točno tisto, kar so želeli slišati pisunčki na vrabčevi TV. Verjamem, da je tekst na njeno trotel kamero prišel direktno iz Magistrata. Saj je bilo vse v stilu. Kot kaže bojo tokratne volitve res “masaker”, če se leva opcija poslužuje, za svoja pričanja, Haaških zločincev. Sicer je bil tam zaslišan tudi Milan; tega ne smemo nikoli pozabiti.

 • Vojteh Dovč

  BLA BLA BLA .. Zajebal je pa konc . podatke vam je dal pa kučan?
  zakaj niste to vrgli prej ven

  • jože

   Vojteh Dovč, ali si ti Robert Ilc?

   • Vojteh Dovč

    ???moj profil je znan —-nekateri pa ??

 • Franjo Trojner

  Že z aviona se vidi, da so se na povabilo
  UDBE v predvolilni boj v Sloveniji vmešale tuje predvsem RUSKE IN BALKANSKE obveščavalne službe, svoje dodaja še SOROS, kar obeta PONOVEN MEGALOMANSKI NATEG SLOVENSKEGA VOLILNEGA TELESA na bližnjih parlamentarnih volitvah.
  A naša SOVA še štrajka??? Če ne, kakšno vlogo ima pri celotni zadevi? Ker prav vsi naši levičarji pljuvajo po Trampu in naši Melaniji, Cerarjeva vlada in Rjavčevi diplomati pa zraven še po ZDA smo danes v situaciji, da niti našo Melanijo ne moremo poprositi, da nam zaupa zaupne podatke CIE, koliko RUSKIH IN BALKANSKIH VOHUNOV se trenutno v Sloveniji ukvarja z režiranjem bližnjih parlamentarnih volitev???
  Ker se vse plača in nič ni zastonj me zanima kakšen ceh bomo tokrat plačali vsi Slovenci in naša država, da se politična levica z vsemi tetami in strici iz ozadja obdrži na oblasti???
  Rezultate vseh predhodnih volitev je levica plačala z propadlo tranzicijo in pravno državo, glasovi so se plačali tudi z džamijo, Sorosu se je plačalo z odprtjem mej in hvala Bogu ( Jezusu, da ne bo pomote) ne tudi z samoukinitvijo lastne kulture, kot je bilo prvotno načrtovano. Kaj torej sledi in je v igri tokrat?? Ali je tokrat politična levica v zameno za glasove na bližnjih parlamentarnih volitvah Srbom živečim v Sloveniji obljubila priznanje manjšine?? Vrag si ga vedi, kaj je tokrat v igri??? Zagotovo vem samo to, da bo ceh na nek morbiden način ponovno plačal ves SLOVENSKI ROD IN SLOVENSKA DRŽAVA, morda tudi z izgubljeno šalco morja, kot sedaj naš del Piranskega zaliva imenujejo zadrti levičarji!
  Vse kaže, da bodo te letošnje parlamentarne volitve, ki bodo najverjetneje razpisane med 3 in 6 Junijem 2018 usodne za SLOVENSKI ROD IN SAMOSTOJNO SLOVENSKO DRŽAVO in samo upamo lahko, da ne ponovimo napak naših prednikov, ki si jih storili 29. 10. 1918, 1. 12. 1918 ali 29. 11. 1945. Upam in želim, da se tokrat ves SLOVENSKI ROD zavede resnosti trenutka s tem, da prekine ta sedanji status qvo in ravna, glasuje enako številčno in v enakem duhu, kot na plebiscitu 23. 12.1990, saj gre vendar znova ZA SLOVENIJO.

  • ahnenpass

   Odlično vprašanje, naša komisija za nadzor varnostnih služb pojma nima kaj delajo naše varnostne službe in tudi ne vedo kdo vse nas špijunira oziroma kdo so teroristi, ki prisluškujejo celo našim visokim diplomatom. Pa verjetno ti še ni vse, ampak vsaj za te primere se zanesljivo ve, da je res. Morda kdo ve še kaj drugega, vendar so zaenkrat raje tiho ali so jih že odpeljali v norišnico, fašisti seveda ne bodo razkrivali samih sebe. Varnostne službe imajo pa preveč dela z državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito države, ki glede na politko tudi tega portala, zgleda sploh ne obstajajo, pa je še kako res. Jih ja vsak dan gledamo po televiziji, ne morejo biti drugorazredni, z državljanstvom na odpoklic, če pa smo jim državljanstvo praktično že preklicali, celo človekove pravice so za tretjerazredne pri nas zgolj načelne in relativne. Kaj bi še radi, to je ista politika kot so jo izvajali teroristi v kampu Trnopolje, imamo to ja pred nosom.
   Zakaj so srbske stranke in združenja sporni, če pa že 30 let lažete, da so nas napadli Srbi, medtem ko so nam hrvati pred očmi okupirali kraje po celi meji, zakaj niso problem hrvati?

 • Soave

  Pa dajte že mir s tem posojilom !! Brigajo mene take babure z ono posojilodajalko vred, no !! Jasno je, da naredijo prav vse za denar. Moja stranka ga je pač potrebovala in zaradi tega naredila veliko napako.
  Sedaj bomo pol leta pisarili samo o tem ?
  Kaj je desnaki. . . še ne bi raje kaj zmenili ? Da se zamenja ta tatinska, barabinska oblast.

  • učko

   Pa sedaj so režimski “preiskovalci” kriminala, policaji in tožilstvo šle začeli delat na tem. Iz tega bo spet ratala ena velika zgodba z umazanim koncem.

   • Soave

    Seveda. Do bridkega konca . Poraza desnice na volitvah

 • centurion

  Baba zrela za ministrico srbske “manjsine” v vladi Šarec Serpentinska…
  Notranje ali pravosodno….

  • samsara

   Bratska ispomoć drugu Šarćeviću-Kućanu.
   Roka roko umije. Jaz tebi ti meni.

 • sloustava

  Odlicno razgaljena “prica”! O osebi, ki naj vi jo novacila, pa samo tale aksiom: tat krici: drzite tatu! Toliko o verodostojnosti obeh. Spremljali smo Haag in poznamo tale osebek od svetlane. Hahaha, ima enako ime kot Makarovicka. Karma je hudic!

 • Božobožo
  • Olga_10

   Prijatelji vašega Milana in združenih levičarjev, “bratje” Srbi, so mafija?

 • Olga_10

  Kakšno ceno ima tovarišica CENIĆ?

  • rabbit

   500 evrov pa povem kar želite plačnik Zoran Jankovič kurir Milana Kučana.

 • soc

  Kaj ko bi se na Novi odločili, ali boste zagovarjali načelo, da je a) morda posojilodajalka res sumljiva, a da je posojala tudi Kučanovim na še bolj sumljiv način, ali pa b), da je z njo vse OK, grdi so tisti, ki jo blatijo? Paralelna vožnja spravlja v nejevoljo tudi nekatere med nami na desnici, volilce SDS.

  Vsekakor je bila poteza SDS skrajno nepremišljena in bi moral zanjo nekdo javno položiti račune. Tisti, čigar ideja je bilo to posojilo slovenski, narodno usmerjeni stranki. Sorry!

  • Antonius

   Soc, skrajno nepremišljeno bi bilo ravnanje SDS, če nebi posojila dobili na strankin bančni račun.
   SDS le nima svoje Sove, da bi mogla vedeti s kakšnimi posli se ukvarja posojilodajalka.
   Kot je javno povedal Janša so zaupali priporočilom Novim obzorjem.
   Poglejte na zadevo še z druge plati. Kaj res verjamete, da je Janša tako NAIVEN, da nebi vedel kaj počne.Poglejte na posledico, ki jo je sprožil najeti kredit. Pred volitvami smo in *najeti* kredit je v javnost vrgel skrito resnico o denarnih malverzacijah, ki jo pri Dodiku v Republiki Srbski počnejo Kučanovi.
   Kredit sam kot tak sploh ni pomemben. Pomembnejša od njega je zelo premišljena *provokacija*, ki je navrgla razkritje pranje tajkunskega denarja preko banke v Republiki Srbski.
   *Ušivih* 450.000 tisoč evrov bi se plačilno sposobna SDS lahko mirno sposodila kjerkoli. Ne nazadnje so hišo v kateri SDS naslovno domuje odplačali z REDNIMI odplačili do zadnjega evra.
   Janša je z dogovorjeno odlično potezo murglske in Forumaše v javnost razkril, kakšen kriminal počnejo, ker izmišljenega že ves čas obešajo na Janšo in SDS.
   Če bi Kučanovi zmogli zrno soli v glavi, bi molčali na Janševo provokacijo s podtaknjenim kreditom, najetim pri Dijani Đuđić iz Republike Srbske.
   Janša je vendarle odličen strateg, ker so ga na obramboslovju prav to veščino učili. Pa še pameten je bolj, kot vsi Kučanovi skupaj.

   In še o moji nesrečni izkušnji z vami. Mojca Škrinjar me je takrat ZADNJIČ za nos potegnila.
   Še danes mi je žal za vas in za sebe, ker sem ji zaupal in verjel.

   • Hun

    Jansa je tocno vedel v kaj se spusca…samo glupi naivni ljudje ne opazite nosa pred sabo…smils se mi, ker si brez hrbtenjace. nehkuzno bitje!

    • tohuvabohu

     Janša je vedel, hehe, le glupa Diana je nasedla, ker je mislila, da Janšo pošilja Kučan.

     • Hun

      ti neves kaj bi napisal…pa se obnasas otrocje

   • soc

    Glede slednjega – že zdavnaj mimo in res nič, da bi si jemali k srcu.

    Kar se tiče pa financiranja stranke s posojilom iz Srbske Krajine in razkrivanja malverzacije F21 v onih krajih, pa se bojim, da bodo novice o konkretnih tajkunskih poslih v RSK dosegle zgolj tisti del volilnega telesa, ki bere in gleda medije izven kontrole Kučanove mafije. Natanko tisti del, ki tako ali tako le-te ne prebavlja. Vsi ostali bodo zasledili (v slavnih 92% medijskega prostora) zgolj zgodbo o tem, kako se večno sumljivi Janša financira iz tujine. Niti besede o F21. S tem se pred volitvami dela ponovno nepopravljiva škoda v množici še neopredeljenih. Tam nekje aprila pa zanesljivo sledi naslednji balonček, da bi se obdržala dvotretjinska večina v parlamentu še naslednji, dokončno usodni mandat.

    Z veseljem dam junija za flašo vrhunskega letniškega šampanjca, če sem podcenil radovednost in željo po pravičnosti slovenskega poprečnega volilca. In Janševo strategijo…

    • Antonius

     Povežite skupaj, zakaj je Janša vzel kredit pri isti posojilodajalki, kjer so se sposojajali tudi Kučanovi. Kdo se noče videti, beži od zrcala, ki jim ga nastavlja Janša, nama vendar ni treba ugibati.
     Kar se tiče pa zmerjanja in obtoževanja Janše in SDS po kanaliziranih levih trobilih, je pa tudi verjetno, da jim po vseh letih umazanih naporov, vsi nič več ne verjamejo.
     Kučanovi se dobro zavedajo, da jim laganje ne teče nič več kot namazano, zato je zanimivo njihovo ravnanje, da predvolilno *bitko* spreminjajo v na lažeh utemeljeno *klanje*. Počasi, pa vendarle, se murglskim voda dviga čez glavo.
     In še o NOVI 24TV. Če bi bila v javnem prostoru zares tako neopazna, nas vsi levičarski provokatorji niti povohali ne bi.
     Svinjarije, kriminal in politikantsvo veleizdajlčevih eskadronov, vendarle tudi s pomočjo NOVE, počasi prodira na plan.
     Bova videla. Tudi jaz bom z veseljem prispeval steklenico šampanjca, če se nam bo izšlo.
     In še za piko. Kar sem na kratko o vsem skupaj zapisal, ni plod mojih želja in pričakovanj. Informacije, ki jih bolj kot mimogrede navajam, prihajajo iz zelo zanimivih krogov. Imen pa zaradi razumljivih razlogov ne bom *špecal* v javnost.

     • soc

      Will keep my fingers crossed…

     • indijanka

      Popolnoma se strinjam s teboj.

     • indijanka

      Razočarana sem. Torej bo stranka tole podkrepila z dokumenti in javno predstavila svojo prijavo sumljivega posla Uradu za preprečevanje pranja denarja v mesecu decembru. Verjetno ima v roki tudi soglasje Urada, da tak posel lahko sklene.

     • Antonius

      Urad bi bil vreden zaupanja, če bi ti v njem sedela.
      Kredit je bil samo dobro premišljen vzvod, da je skrivano početje Kučanovih prismrdelo na površje.
      Česa naj se SDS in Janša oprimeta, če nimata nobenih možnosti, da v Kučanovih trobilih kriminalno početje objavita, razkrijeta javnosti.
      Indi, če hočeš karkoli zvedeti o kriminalcih, se moraš potrudit stopiti med kriminalce. Vrhunski policaji to že ves čas počnejo. Janša je z najemom kredita na bančni račun storil prav to. Ostalo, da so se razkrinkali pa Kučanovi sami počnejo. Molčijo in pametnim zelo zgovorno “pripovedujejo”.
      :-))

     • indijanka

      Rada te imam. Srce podpira tvoje besede, razum žal ne.

     • Antonius

      Razum, ki se ukvarja s kriminalci, mora razmišljati po kriminalno, da lahko sledi in razkriva kriminalce.
      Janez ni niti naiven in še manj neumen. Boljši je od kriminalcev, zato ga od osamosvojitve naprej, že ves čas, kriminalci s pomočjo krivosodja preganjajo.
      Tudi kriminalci so v svojem početju srčni, ampak si z njihovimi srci pri iskanju resnice in poštenja ni mogoče pomagati.
      Razum je eno, pamet in ravnanje sta pa v kontekstu razkrivanja kriminala nekaj povsem drugega.
      Izhajaj iz dejstva, da je bil kredit nakazan na račun SDS v banki.
      Nič skrivanja, nič se ni zgubilo pod mizo na roko.
      Če je kaj spornega, mora posojilodajalka dokazovati od kje ji denar. Če ona pere denar, nikakor ne more biti kriv nekdo, ki se je po reglcih zakonodaje, pri njej denar kreditno sposodil.
      Jaz ne sodim v plejado po Kučanu prepričanih, da je Janša kriminalec zato, ker tako veleizdajalec trdi.
      Tudi jaz te imam zelo rad, ampak, ko seciram kriminal jih puščam ob strani.
      Z mobija ti odgovarjam, ker imam tv in pc na istem ekranu.
      Vzpon civilizacije na History “bežno” spremljam.
      No! Mimo tebe nikakor ne morem. Najbrž sem “žrtev” svojega srca, zaradi tvojega srca :-)).

     • indijanka

      Če morm koga ubogat..pol najrajše tebe :)

   • ahnenpass

    Ne razumeš, kdo pravi, da je kredit sporen, razen iz moralnega vidika, kar je prej problem SDS kot cele Slovenije, razdraženi preiskovalci se sprašujejo v kakšni smeri je tekel denar, če ga je SDS od tam dobila ali najprej tja deponirala in potem počasi črpala sredstva nazaj?
    To so pač teorije zarot, v katerih je vedno dovolj prostora za razne špekulacije,medtem ko je Iran pod sankcijami mednarodne skupnosti in zagotovo ne morejo premakniti cele milijarde brez budnega očesa preiskovalcev.

   • ney

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Luiggi

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • tarok

    Glede na, z izjemo zneska (saj ena napaka mora biti), regularnost postopka kredita, sem tudi sam takoj pomislil na to, da Janša meče boomerang in pusti, da ga drugi lovijo. Kot žaba, ki ugrizne “trnek brez”, sedaj je duh ušel iz steklenice in se bo širil, pa čeprav sprva bolj počasi, zlasti ob abstinenci mainstream medijev. Moram pa priznati, da sem do konca upal, da zamenjava J.M. s poklicnim strokovnjakom le ni bila zaman.

  • Luiggi

   Jaz ne vidim cist nic narobe,denar je v Mariborski banki in ce mi ga lastnik racuna hoce posodi pod dobrimi pogoji in jaz denar rabim,ga takoj vzamem,kje pa je lastnik racuna denar dobil,pa ni moja briga,ce organi pregona,mislijo,da je ilegalen,naj se lotijo posojilo dajalca in ce ga zaprejo,toliko bolje,posojila sploh nebi bilo treba vrnirt,am I rigjht or wrong???

 • tarantela

  Bi bilo pa verodostojno, če bi tale portal dokazal, da je Đunđićeva pri svojih skoraj rosnih 32 letih tako pridna in podjetna, da je vse te ogromne vsote evrov zaslužila ali pridobila na pošten in dovoljen način. Posojala je namreč kar na veliko naokoli, Novinarji so se o tej osebi pozanimali v njenem domačem kraju in vsi, ki jo poznajo, vedo povedati, da tam, kjer dela ni mogla v teh rosnih letih pošteno in dokazljivo zaslužiti toliko denarja. V Sloveniji je tudi veliko mladih podjetnih ljudi, tudi izobraženih, a mi lahko poveste, koliko med njimi ima toliko denarja, da ga lahko posoja naokoli in to v kovčkih, ker preko banke ne more, če nima dokaza za pošten izvor tega denarja. Vse skupaj na daleč smrdi po slabem prašku za pranje, žal se je pralni stroj pokvaril.

  • Krtača 20

   Ne vem kaj bi dodal. Ob mojih poteh po Bosni in Srbiji sem se vedno čudil od kod mulcem in mulkam 20-30let denar za avto višjega cenovnega razreda. A jim ga je posodu fotr? Ok. Sam s časom postane mal čudn, ker teh fotrov bi mogl bit velik…. na balkanu mafija na polno laufa in nihče ne naredi nič da bi jo zajezil. Mal drogice, pa orožje…. za ostale štorije ki sem jih slišal in sam doživel pa raje nebi razlagal. Mafija skratka.

   • Steiermark

    Večina balkancev,v Sloveniji, ppravtako spada v jugomafijo – sicer pa vprašajte murgelskega botra in njegovega nečaka, kako se tej balkanski miselnosti “streže”…..V Sloveniji so nam celo vkradli državo in največji jugookupatorski hlapci se celo proglašajo za “osamosvojitelje”! Bruh…..fuj balkansko komunajzarski smrad!

    • Krtača 20

     Kar se mene tiče nimam nobenih zadržkov. Tisti ki je v mafijskih poslih naj bo razkrit. Pa naj bo to leva, desna al pa kodrlajsasta sorta.

     • Luiggi

      Ja krtaca,upas,da bodo nasli mafijase samo v SDS!

   • Luiggi

    A o slovenski mafiji pa nic ne slisis,nic ne ves,si padel na gluha usesa,bedak!!

  • Steiermark

   Licemerski komunajzarsko jugohudiči, zakaj se pa isto ne vprašate v primerih “slovenskih” bogatašev, ki so malo pred osamosvojitvijo Slovenije, prilezli vanjo, z polovinilasto vrečko, v kateri so varovali edino imetje, ki so ga prinesli iz svoje otačbine .- posrane gate, danes pa so milionrji, pravtako njihovi otroci? In na njihovih računih je NAŠ, nam vkraden denar, ki ga bodo plačevali še naši pravnuki…… Zakaj ne postavljate istega vprašanja in ga širite po levaških medijih, za glaserja in ostale 21 forumaše, pritlikave podgane? Pravi paranoidni in psihopatski bedaki ste, ki mislite, da smo vsi okrog vas bedasti in ne razumemo vaših igric!

   • Franjo Trojner

    Steiermark ogabni levičarji ne problematizirajo oprano 1 milijardo $ v naši državni banki, ne zanima jih zakaj so prav vsi organi v državi, ki bi pranje denarja morali preprečiti mrknili, tudi smrt policaja, ki je zadevo preiskoval in nič našel jih ni zganila iz mrtvila. Tudi vse pokradene milijarde €, ki so deponirane v raznoraznih davčnih oazah na kontih levičarskih ksihtov jih ne ganejo.
    Z veliko vnemo pa še danes iščejo zasebno kliniko Janeza Janše v Avstraliji, ali od njega terjajo plačan račune za vodo iz leta 1991. Steiermark, kot vse kaže so vse veje oblasti v Sloveniji ustanovljene izključno samo za to, da se non stop ukvarjajo samo z Janezem Janšo. Samo glej kako so samoinciativni, visoko motivirani in že prav zagreti vsi dominatni mediji, vsi državni uradi, vsa sodna in represivna oblast, vsa leva civilna gibanja in politiki, ko se samo omeni g. Janez Janša, kar se je potrdilo tudi v primeru najema tega legalnega kredita . Škoda, da se s takšno vnemo ne lotijo svojih prvorazrednih državljanov, ker če bi to storili vam zagotovljam , da Slovenija danes ne bi bila globoka, nepravna in nedemoktatična država.
    Znova so levičarji podlo pričeli, Janši in stranki SDS samo zamerim, da niso bili bolj previdni, je pa to vse skupaj dobra šola , kaj vse podlega jih še čaka in jim pripravlja stara in nova politična levica. Zopet jih bo Putin lahko po glavi trepljal in pleh na prsi veso.

  • Olga_10

   22 letni “borec” si je prislužil borcevsko pokojnino …poričanje “borcev-majskih hroščev”, celo s snahami, na smrtni postelji, je zakonito………Jamnik ima zakonito premoženje…Jankovićeva sinova imata “vse zakonito”….seveda, spet “naši”….

  • Luiggi

   Ali ni JJ dobil denar iz mariborske banke??Torej,tudi ce ga je nabasal v kufer,nebi smelo biti sporno!Kje pa je baba dobila denar,naj pa njo vprasajo.Jest ne vem,kdaj se boste spametovali?

 • Duhec

  Ok… pa si še naprej sami zabijate žeblje v krsto. Hahaaa…

  • Luiggi

   Nekemu slovenskemu banditu sem nekoc rekel,da so cigarete,ki jih pokadi vsak dan eno skatlo,zebelj v krsto.Veste kaj je bil njegov odgovor,hocem,da je krsta dobro zabita,da ne bodo mogli crvi iz nje kozlat,hahahahahaha!!

 • antimur

  Banda kučanistična, od zločinca Kučana do čefurskega kriminalca Jankovića, dobro ve, da pošteno ne morejo dobiti volitev, tako kot nikdar, zato iščejo zaveznike in pomoč v enako pokvarjeni, lažnivi in spletkarski golazni v Republiki srbski. Brez laži, podtikanj, kriminala in zločina, bi ta kučanistična drhal že zdavnaj bila po slovenskih zaporih in za vedno odstranjena od politike.

  • črnaovca

   Res so banda samo še denar si morajo sposoditi od kake damice iz Bosne in bodo popolni kajti v sposojanju denarja jih še prekašajo

   • Steiermark

    ne, tvoji opankarski ćobani raje “posojajo” naš denar svojim balkanskim mafijskim rodžakom!

   • Luiggi

    Kar napraj goflate,kolk je JJ nakradel,le zakaj si mora potem izposojat??

  • Luiggi

   Kaj vam nuca poostrena zakonodaja,ce pa so nesmrtni sodniki do smrti in sodijo po svoji (Bavconovi) razsodbi!

 • Hun

  z nacinom polivanja greznice po drugem, da svojo nesnago vleces iz dreka je SDS dokoncno pokazala, da je stranka, ki se bori za interese svojih veljakov ne pa za domoljubne drzavljane

  • črnaovca

   A to si spoznal šele sedaj?

  • Olga_10

   Goebbels Kućanov agitprop…

   • Hun

    kriminalci ki nimajo manevrskega prostora za obrambo…vedno izberejo nacin obrambe na nacin diskrediitacije priče, ces da je neuravnovesena, zadrogirana, neverodostojna…

  • tohuvabohu

   Greznica je prostor in ni najbolj pripravna za polivanje, cepec.

 • Miran
  • Olga_10

   Milan in Zoki? Še peljeta v Zvezdo?

 • črnaovca

  Evo ti ga na sami popovi le ena poštena in to je našel Janez.

  • Olga_10

   Kučan Goebbelsov agitprop? Deset komunističnih laži?

   • OrangeHitler

    hahahaha da se ne boš zadušila z janševim kurcem

    • tohuvabohu

     A nisi ti zadnjič meni nekaj flancal o kulturi?

     • OrangeHitler

      mogoče o kulturi izvoljenih predstavnikov ljudstva…
      a nisi ti meni zadnjič nekaj flancal o svobodi govora?

     • tohuvabohu

      Ne! Moraliziral si na račun mojih komentarjev.
      O svobodi govora sem res že kaj rekel, vendar luzerjem tvoje sorte nikoli. Čemu pa bi? Ni učinka.

     • OrangeHitler

      Mogoče ne ti, so mi pa luzerji tvoje sorte svetovali, naj ne bom taka snežinkica in da je svoboda govora največje bogastvo človeške vrste. Seveda dokler se ta svoboda nanaša le na njih, kakopak. Kar so tudi z veseljem dokazali

     • Luiggi

      Tvoj idol Titek,je lepo dovolil,da klobasas vse,samo ne o komunistih,ker so bili v tajnosti.Ce si pa gobec odprl,ker si videl nekaj zelo narobe,ajd v cuzo Goli,vbidel dozivn prezivel!

     • OrangeHitler

      Tito je sicer umrl slabih 20 let preden sem se jaz rodil, ampak sklepam da te taka malenkost ne bo ustavila. Medtem ko je bil vaš idol dejansko član komunistične partije, toda zanj je kriterij popolnoma drugačen.

 • Olga_10

  “Naši” vsi pridejo do premoženja “legalno”…Ga pa ne posojajo nikomur, da jih ne bi odkrili….. tudi nakradene slike, pohištvo, zlatnino…. imajo varno spravljeno…. Bavconovo “pravosodje” je “založilo” oporoke lastnikov, da se “našim” , v ukradenih nepremičninah, ne bi delalo “novih krivic”….

 • Krtača 20

  Janša se je z Đuđićevo spustil v povsem mafijska posla. Z mafijo se pa ne posluje. Razen če si volilci to želimo?

  Za prihodnost spet lahko napovem kaj se bo zgodilo. Ta zgodba še ni zaključena in ko bojo organi pregona tudi po tujini začel stopat na mafijske osebke in bo začel zmanjkovat denarja, bojo začel izginjat ljudje, dogajali se bojo napadi itd…že videno.

  • macon

   Kako lepo, ko nam kučanist kot ti pridiga o mafiji in etiki. Normalno, da bodo izginjali ljudje, murgelski režim je garant za to. To sem že večkrat zapisal.

 • Miccy

  In? Je bila Cenić kaznovana zaradi domnevno lažnega pričanja? Khmmmm……

  Taki članki res ne sodijo v nek medij, ki naj bi bil zavezan resnici. Žal. Tudi, bolj kot boste zadevo omenjali v tem li onem ontekstu, več škode bo utrpela SDS. Kaj vam ni jasno?

  • Micka Mandarina

   Ne samo od Katarja podkupljen sodnik jo je brcnil na cesto.

   • Miccy

    Nič ne piše o tem. Tudi, zakaj bi Katar podkupil sodnika? Neumnost!

 • “Po naših podatkih naj bi jo aktiviral Kučanov krog, natančneje ljubljanski župan Zoran Janković.”

  …hehehehe, ja, naš vir pri sosednji mizi, je videl kako ji je Zoran dal dokumente na katerih je pisalo Dijana Đ.
  Sure.

  • ahnenpass

   Zidovi imajo pri nas oči, ušesa in skenerje možganskih valov.

 • dob

  Janša si je na znanem mestu na znan način izposodil znano količino denarja in ga potem tudi na znanem mestu in na znan način vrnil.
  Kar je praktično podlaga za obtožbo in obsodbo (ne nujno po tem vrstnem redu) državljana Janše.

  • Hun

   samo se argumenti manjkajo v tvojih indicih…

   • tohuvabohu

    Kdor ima dokaze, ne potrebuje argumentov.

    • Hun

     kdor je pametn ne dokazuje z besedam drugim da je pametn..ampak z dejanji

    • OrangeHitler

     ?????? od kje pa ta ugotovitev????

     • tohuvabohu

      Iz prakse.

   • dob

    V slovenskem sodstvu argumenti niso pomembni in niso faktor pri obsodbi, zato ne vem na kaj namiguješ. Kaj bi sploh rad povedu, evHun?! Spet te brišem. Usrane, menjaš gesla, kaj???

    • OrangeHitler

     Dejstvo je, da je prekršil zakon o financiranju političnih strank. Kar navijači JJ-a seveda gladko spregledate, kot tudi dejstvo, da je šlo za sumljivo osebo s področja nekdanje jugoslavije. Zakaj torej sama Dijana Đuđič ne pojasni vsega?

    • Hun

     tezko prenasas drugo mnenje..smrduhar

  • ahnenpass

   Pozabil si na alibi, zakaj bi se Janša sploh odločil za tak zločin?

 • rubec

  Ta je kuharca pri Momotu kje že dvadcet leta kuha. Kako je ona zašla v ta članek moliču lepo.

 • Krtača 20

  A pa ste SDS-ovce sigurni da je Janša vrnil znesek posojila? A spet sam slepo verjamete kaj vam je natvezil? http://avaz.ba/vijesti/bih/340973/bh-drzavljanka-u-centru-skandala-u-sloveniji-nema-dokaza-da-je-jansa-vratio-novac-dijani-dudic

  • Micka Mandarina

   Nisem od SDS, ker SDS zame ni dovolj domoljubna. Toda Janša je dolg vrnil, ker ni hotel, da bi bil Arkan lastnik Nove24, ker takrat bi šli v zapor vsi od Clintona do Carle del Ponte.
   Vsi podatki bi se objavili in Barack Hussein Obama bi bil prvi muslimanski predsednik ZDA, ki bi šel v ČUZO.

   • Krtača 20

    Heh, jest sm pa mislu da ima to veze s ploščato zemljo in s tem da se sonce vrti okol janše. Res sm neumen a ne?

    • MižekFiga

     Nisi samo neumen, še Blesimeter si izkljući zaradi tvoje blesavosti. Kako je mogoče, da tvoj blesimeter kaže 120, čeprav je umerjen samo do 100?

   • MižekFiga

    Janša (Jekleni Janez) je nastavil zelo dobre “limanice” za vse politične dolgove v SLO. Kaj vse namerno zamolčano nebi vedeli brez limanic.

   • OrangeHitler

    Hahahaha, Janša, Arkan, Clinton, Del Ponte, Obama, vse v enem komentarju. Še kučana si pozabil nekam vriniti
    Če bi kdorkoli drug kakor Janša naredil popolnoma enako stvar, bi se skupaj z Novo kakopak zgražali in ga/jo zmerjali z opankarjem, čefurjem in balkanskim mafijcem, češ kaj si ima denar sposojati od sumljivih čefurjev. To je popolnoma jasno

    • Luiggi

     Izgleda,da si ti sam vecji cefur kot Hitler!!

     • OrangeHitler

      a Hitler je bil čefur? ok, ti si rekel:)

  • tohuvabohu

   Zakaj te pa to skrbi?

 • Micka Mandarina

  http://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/59de0dafccda4/vucic-erdoganu-to-ni-vec-leto-1389

  Svet se vrti spet nazaj in kmalu bomo v letu 1389. Samo, da bodo Nemci (podkupili rokometne sodnike in Srbi, če jih bo vodil Dačić Turški konjušarji).

  In SDS rabi SLS, SNS, NSi in GOD, ker drugače bo kljub zmagi v opoziciji.

  • tohuvabohu

   SNS ne paše v to druščino. Jelenčič je nekdanji udbovec, ropar cerkva in lažni nasprotnik levice.

 • Raamko Rom

  JANSO NA OBLAST IN POCISTIT S RDECO UMAZANIJO!!!!! JANSA JE NAJBOLJ POSTEN POLITIK V EVROPI!

  • Laž ima kratke noge

   Se strinjam….. Janšo na oblast, da nam vsem potem zrihta takšne kredite po takšni obrestni meri. Kdo lahko bolj očisti rdečo umazanijo kot najbolj rdeč med rdečimi. Volimo Janšo…. za domovino z tovarišem komisarjem Janšo naprej.

   • tohuvabohu

    Najbolj zabavno je, ko rdečkarji nategujete drug drugega, haaaahahahaha.

    • Laž ima kratke noge

     Glede na to kakšni primtivci ste desničarji, sem zadnje čase prav ponosen, ko me kdo označi za rdečkarja. Hvala.

     • tohuvabohu

      Bolje primitivci kot morilci.

  • OrangeHitler

   hahahahahaha, ko misliš, da si videl že vse najbolj patetične ritoliznike, ki mejijo na plačane kimavčke, potem prebereš nekaj takega in se zamisliš, v kakšni državi živiš…

   • tohuvabohu

    Najbolj zabavno je, ko rdečkarji nategujete drug drugega, haaaahahaha.

    • OrangeHitler

     Če bi vedel o čem govoriš, bi ti še odgovoril…

     • tohuvabohu

      Govorim o tem, da se rdečkarji vedno znova date nategniti nekomu, ki se norčuje, kot tale nad tabo.

     • OrangeHitler

      raje se dam enkrat nategnit anonimnamu komentarju, kakor vsake štiri leta istemu politiku. Znova in znova…

  • tohuvabohu

   Najbolj zabavno je, ko rdečkarji nategujete drug drugega, haaaahahaha.

 • Micka Mandarina

  Janša rabi še vsaj eno močno sestrsko stranko. Sam ne bo zmogel, ker njegov domet je 24 – 36% in nič več.

 • Micka Mandarina

  Bojim se dneva, ko se bomo Indijcem, Srbom, Rusom, Japoncem, Mjanmarcem in Kitajcem pridružili v klubu zagovornikov genocida nad muslimani.

 • xtc

  Još jedna poštena ružna Srbkinja.
  Če se je družila z Krajišnikom in ostalimi srbskimi zločinci ,z Zokijem in Kučanom veš ,da gre za enak gnoj.

 • xtc

  He,he,he ,he kompanjonka vojnih zločincev,ki jo je sodnik razkril kot lažnivko je zelooooo verodostojna priča in človek.
  Hja leve srbofilsorusofilske tice letijo v isti jati.

  • ahnenpass

   Sploh zdaj, odkar so nas okupirali hrvati.

 • milanček

  Cenićeva in naš ljubljeni vodja , poslednji komunist, poslednji predsednik CK ZKS, milan kućan, ravno tako čefur, cigan iz čefurlandije, neločljiva ljubezen oz drek na drek!

  • MižekFiga

   Zagovarjal je Milo ševića v Haagu!!!

 • Viktorh

  Za fakine je vsaka priča dobra…

 • ahnenpass

  Zakaj je priča sporna, kamp Trnopolje je veljal za najmanj brutalnega od vseh štirih, ki so delovali na območju Predorja. Nikoli niso bili obtoženi genocida, žrtve so same povedale, da so lahko prosto prehajale na ograjeno območje kampa, ki je bil nekdanja osnovna šola.

  Lahko bi vsaj omenili, da ni šlo za koncentracijsko taborišče, v smislu nacističnih kampov smrti temveč za zbirni center nesrbskih prebivalcev,od koder so jih deportirali izven območja srbske republike.
  Nihče ne zanika niti, da so se v teh kampih dogajala mučenja, umori in posilstva, le da je bilo Trnopolje še najmanj znano po tem, psihopati so ga imenovali kar počitniški dom, v primerjavi z ostalimi termi taborišči na tistem območju. Torej je na Haškem sodišču povedala kar je bilo res, njena dolžnost ni bila moralizirati in zavajati temveč zgolj opisati svojo izkušnjo, kar je tudi storila.
  Prijedor je velik približno kot Ljubljana, kakšnih 400 vojakov bosanske JNA je zasedlo občinsko upravo, pošto, policijsko postajo in banko ter tako vzpostavili oblast nad občino. Nato so začeli sistematično izločati in odpuščati vse muslimane in bosanske hrvate, isto kot so oni počeli bosanskim in hrvaškim srbom v svojih džamaherijah, namen okupacije je bil povezati bosanske srbe z njihovo separatistično krajino na Hrvaškem, od koder je Slovenija oddaljena samo lučaj. Glede na to kako so čez noč obogateli oziroma kaj se je tam dogajalo, mene niti najmanj ne čudi, da je celo 15 letna deklica obogatela. Pa ne le srbi,take fenomene poznajo po celi nekdanji Jugoslaviji, kar pa je zanimivo, to se je dogajalo celo pri nas, v Sloveniji, tako da ne me basat s takimi.

  • Sadako

   Seveda obogati, šejku proda svojo nedolžnost. Če je ta vmes ne zadavi postane milijonarka.

 • žogica

  Verjamem, da vam ni všeč, marsikaj se bo razkrilo ! To je kriminal mednarodnih razsežnosti in tudi vaš ljubljeni vodja, še bo moral marsikaj pojasniti….

 • Kako je pričala v Haagu me ne zanima, bolj me zanima kaj njenega o Dijani Đuđić ne drži.

 • OrangeHitler

  In seveda mora Janševa osebna propagandna roka, (ki pravi, da to ni, in hkrati pričakuje, da ji bo kdo verjel), v Orbanovi lasti, poslužuje dobro znane komunistične taktite diskreditacije osebe, IN NE NJENEGA PRIČANJA. Za posladek pa vrine notri še dobro znane “triggerje” (kučan, jankovič), ki na desničarje delujejo kot rdeče ogrinjalo pri matadorjih – bik (desničar) se bo vanj besno zakadil z vso močjo, saj tudi sam ne ve zakaj. Ve le, da ne mara rdeče barve in jo mora uničiti. Zakaj ne mara? To je stvar kliničnih študij…
  Skratka, Tito in partija bi bila ponosna na vas

  • garfi

   VRNITE 100 UKRADENIH MILIJARD SKUPAJ Z DRŽAVO
   leviĆarji ste rasisti in ksenofobi

   • OrangeHitler

    hmmm…..
    Vidim, da tudi v oblazinjenih celicah internet še vedno dela…

    • garfi

     ko gre za juriš na SDS vam tudi rasizem ni tuj
     ti si protiSlovenska leviĆarska celica

     • OrangeHitler

      hahahahaha
      Ko se gre za obrambo bivših komunistov v SDS, si izmišljujete tudi neobstoječi rasizem. Razen ko vaš ljubljeni vodja levičarje zmerja z opankarji, to nekako ni rasizem. Ko pa se ta isti vodja mafijsko spajdaši z istimi opankarji, iz katerih se je prej norčeval, se pa stvar obrne in so rasisti kar naenkrat tisti, ki na to opozarjajo. Saj vem, da si nehal brati že po prvem stavku…

     • Sadako

      Tvoja draga Killary bi morala iti v oblazinjeno celico, ker je s svojim ljubimcem Husseinom Barackom Obamo porazila Sandersa in lastno stranko. Še Oprah bi imela več možnosti za zmago, kot Killary.

     • OrangeHitler

      Od kdaj je Killary “moja”?
      A ti nisem dal zadnjič kristalno jasno vedeti, da sem tudi na strani Sandersa?
      Sicer se z vsem strinjam, le s tem, da je Hillary “moja” ne.

     • Luiggi

      Ameriski volilni system je sramota svetu,sodi v srednji vek,pa sem Amerikanec and proud of it ze 50 let.Dobiti vec kot tri miljonene glasov vec kot Trumpek in izgubiti election is beyond me.And by the way,nisem volil takozvano Killary!

     • garfi

      BIVŠI me ne motijo in me niso okradli
      ti pa niti sedanji nisi ampak iz koristoljubja LAŽNI leviĆar

     • OrangeHitler

      In res si nehal brati že po prvem stavku, očitno.
      seveda imaš za svojega lastnika, JJ, čisto drug kriterij. Si že plačal SDS-u svoj prostovoljni prispevek?

     • garfi

      leviĆarji imate en sam kriterij lagat in krast

     • OrangeHitler

      desničarji pa dva: enega za vašega vodjo, in enega za vse ostale.
      navadni nevretenčarji, brezhrbteničniki, klečeplazniki in ritolizniki. Vaše mame morajo bit ponosne…

  • tohuvabohu

   Pri pričah je verodostojnost ponavadi pomembna stvar, a ne brihtna buča? V sodnih procesih odvetniki zelo radi spodbijajo verodostojnost prič nasprotne strani in pogosto jim uspeva. Diskreditacija osebe je sicer specialiteta vas rdečkarjev. Izražanje dvoma v resnicoljubnost pa ni diskreditacija, a ne?

   • OrangeHitler

    Hočeš reči, da bi Nova in desničarji tako vneto zagovarjali tovrstne posle tudi, če bi se kaj takega zgodilo SD ali Levici?? hahahahahahahahaha komedija stoletja!!!!!!
    Vidim, da desni zelo radi selektivno dvignete kriterij za dokaze, ko bi le-ti utegnili škoditi lastniku vaše duše, JJ-u.

    Človeku, ki druge zmerja z opankarji, nato pa se s temi istimi opankarji spajdaši in pričakuje, da tega ne bo nihče opazil.
    Začenja se mi dozdevati, da je Janša pravzaprav levi nastavljenec, kajti ravno zaradi njega SDS nikoli več ne bo v vladi. Tako, kot se on strelja v lastno koleno, se noben.

    • tohuvabohu

     Ja, kaj pa je takega naredil? A je komu kaj ukradel? A je koga ubil? A je najem kredita pajdašenje? A je vračilo kredita pajdašenje?
     Kaj bi Nova in desničarji počeli v hipotetični situaciji, me pa močno spominja na logiko, da so bili povojni pokoli upravičeni, ker bi nasprotna stran naredila isto, če bi zmagala. To je ogaben način argumentacije.

     • OrangeHitler

      Ne vemo, kaj se skriva za denarjem, katerega izvor je nemogoče pojasniti… Ampak tebi nič od tega očitno ni sporno, dokler “ni nikogar ubil”….
      In seveda bi se tako spraševala tudi v primeru, če bi tak posel speljali na SD???? Levici??? Bi se res???? Seveda da ne, nemudoma bi jih obtožila mafijskega pajdašenja in balkanizma in Nova bi bila prva, ki bi napisala o tem članek.
      In prosim, nehaj smetiti s povojnimi poboji, dolgočasni ste s tem, nikogar več ne zanima…

     • Sadako

      Meni se ne zdi nič sporno, tudi če je koga ubil in tudi če bi bil vodja NOVE24TV sam Željko Ražnatović Arkan. Samo, da nas reši tistih ljudi, ki so v Siriji klali nedolžne Kristjane in posiljevali Jazidinje. Če ne bi Hilarion Alfejev šel gledat, Kopte brez glav v Egipt in potem še na pogovor s preganjanimi Sirskimi kristjani.

    • Sadako

     Kdo je opankar? Izdelovalec opankov? Kitajci? Kitajci so pridni, pametni in pošteni. Za razliko od tistih, ki jih črn satanov papež Frančišek v zameno za krvav naftni denar vlači v EU.

     • OrangeHitler

      To vprašaj JJ. Saj je odrasel človek, naj sam razloži

 • OrangeHitler

  In zakaj se ne oglasi sama Dijana Đuđič, o kateri se zdaj bojda trosijo laži?
  Zakaj “prva v službi resnice” ne gre v RS in tam izbrska do donatorko, da sama pojasni situacijo? Namreč, kdo ji nebi verjel??

  • tohuvabohu

   Pojdi pa ti tja, če POP TV in ostali niso opravili naloge. A Sova še štrajka?

   • OrangeHitler

    Težko je opraviti delo, medtem ko te hoče nekdo aretirati.
    Naj uganem, vse je le zrežirana zarota…?? Predlagam, da “prva v službi resnice” to opravi, saj ji je “pomembna le resnica”….hahahaha

    • tohuvabohu

     Eh, daj no. Če bi se najavili, jih ne bi nihče sekiral. Usmiljenja vredni pa so poskusi rdečkarjev, da v zadevi vidijo povezovanje SDS z balkansko mafijo. Ta kredit je bil morda res spodrsljaj, nikakor pa ni dokazov za povezavo. Očitno gre za preusmerjanje pozornosti in maščevalno reakcijo naše udbomafije, ki jo normalen Slovenec prepoznava kot tako.

     • OrangeHitler

      Kako najavili? Od kdaj se je potrebno najaviti? Aja, ker gre za mafijsko državo, kjer je svoboda govora in tiska omejena, štekam.

      A so JJ, SDS in Nova kdaj še rabili dokaze, da so začeli koga obtoževati? Ne bodi hinavka/ec in ne dviguj kriterija kar naenkrat, ko ti to paše.

      Če bi imela Nova kaj jajc, bi zadevo že zdavnaj raziskali, ne pa da se spravijo na pričo, kar je totalna udbaška in komunistična taktika.
      Dejstvo je tudi, da je SDS kršila zakon o političnih strankah, kjer izrecno piše, da se ne smejo financirati iz tujih virov. Izgovori v stilu “iran”, “nlb”, “kučan”,…so tukaj popolnoma brezpredmetni in komični

     • tohuvabohu

      A potem si SDS kar nekaj izmišlja? Potem pa dokažite, da nima prav. Šala mala …
      Kaj pa hočejo tisti nesrečni priči? Samo omajati trdnost njenih izjav. Čeprav niti to ni potrebno, saj ni povedala nič takega.
      Zanimivo, tebi je DEJSTVO, da je SDS kršila zakon, čeprav to še ni bilo nesporno ugotovljeno. Kljub temu je Janša preventivno popravil napako.
      Zanimivo pa je tudi to, da rdečkarji načrtno stalno mešate vprašanje o izvoru denarja s problemom z volilno zakonodajo. To sta dve popolnoma nepovezani zadevi. V zamegljevanju ste pa rdečkarji svetovni prvaki.

     • OrangeHitler

      Torej SDS in Nova si lahko zmišljujeta, jaz moram pa dokazovati, da se motita. Odlična partijska logika, vredna rdeče zvezde.
      Ponovno dviguješ kriterij selektivno. Sedaj ti je pomembno, da zadeva še ni bila nesporno dokazana, medtem ko za obtožbe kučana ne potrebuješ drugega kot lastno paranojo, saj je “vse že jasno”.
      Kaj ima tu volilna zakonodaja??? Jaz govorim o Zakonu o političnih strankah, in prosim ne zavajaj. V tem zakonu izrecno, kristalno jasno piše, da se stranka ne sme financirati z denarjem tujega izvora. Volitve nimajo aboslutno in popolnoma ničesar pri tem. Volilne zakonodaje niti približno nisem omenjal v ničemer, lažnjivka.
      Ne vem, zakaj JJ enostavno ni prosil svojo volilno bazo za denar. Saj kolikor se mu klanjate in jeste iz roke, bi moral nemudoma zbrati bistveno več kot teh bogih 400.000

     • Sadako

      Jaz mu že ne bi dala. Ker on je krvnik Pučnikove stranke in zdaj napada še NSi, ki ni nič kriva.

     • OrangeHitler

      Potem si ena redkih s hrbtenico

     • Luiggi

      Sm slisou,de je biu gnar v mariborski banki,nisem vedu,da je Maribor v tujini,pol pa naj bo ze kukr ce??!!

     • OrangeHitler

      *facepalm”
      Torej če imam odprt račun v Sperbank, to pomeni, da moj denar kar naenkrat izvira iz Rusije? čeprav sem zaposlen in prejemam dohodke iz Slovenije?

     • OrangeHitler

      No a bo kej?

 • garfi

  še en primerek jugoviĆev, ki so jim jugokomunajzli dali prost vstop v Slovenijo
  sedaj jih je 25% in še jih nameravajo uvažati
  bili so proti samostojni Sloveniji in leviĆarji jih nagrajujejo
  iĆĆĆĆĆi press

  • Vera

   Sinoči smo pri TV dnevniku lahko videli kako čakajo ure in ure pred slovenskim veleposlaništvom v Bosni , da dobijo vizo za delo pri nas . Nekaj je legalnih, vse drugo pa preko posrednikov, ki jih ni malo izgleda . Vlada bi lahko preprečla tak naval, toda potem bi morali fizično začeti delati tudi ” slovenski kravatarji ” , ki so sedaj razporejeni po raznih agencijah, kjer prelagajo papirje iz ene mize na drugo , za lepo nezasluženo plačo .

   • garfi

    imajo leviĆarsko Đamijo in bodo mnogi tudi ostali
    KurĆanisti pa mlade Slovence podijo v tujino
    tudi tako si kupujejo oblast

 • milanček

  …organiziral janković..! Pa , madona, kaj je ta čefurski lopov janković, a smo Slovenci res brez jajc in ne potolčemo, kaj sodimo, to kriminalno golazen!

 • Aron

  Ampak niti v najbolj neverjetnih sanjah si nisem predstavljal, da bo ksenofobnega JJja v globok drek potunkalo ravno mutenje z bosansko mafijo:) Priceless!

  • tohuvabohu

   V primerjavi s Patrio in “orožjem” so to pasje bombice. Smilite se mi rdečkarji, da se morate opirati na take banalnosti, ker vam vse propade, bedaki smotani.

   • Aron

    Kaj si nor?!? Zadnje, kar smo rabili Slovenci, je prost sprehod levice do premočne zmage na volitvah. Prej, kot boste zbrcali Jajota na smetišče zgodovine, bolje bo za vas. Jajo je vaš grobar.

    • tramal

     Misliš komunajzerski .Zato pa ga napadate že 27 let pa vas vedno pokoplje .Zgube komunajzerske.

  • tramal

   Potem mi pa razloži ,kje je muslimanska skupnost dobila denar za džamijo pa nobeden komunajzer ne preverja,čeprav se ve da z orožarskimi posli.

   • Aron

    Pa daj nehaj no s temi idiotizmi. Je MS politicna stranka? Ni, in nima veze s to temo.
    In vi bi se radi sli demokracijo, ce ste pa po mentaliteti navadni komunajzerji.

    • tramal

     Denar je prišel v slovenijo in ne ve se ne koliko in ne od kod.

     • Aron

      In?

 • Osti jarej

  …ne glede na to,kakšna je ta ceca cenić….resnica je,da niti pod razno ni mogla zaslužiti toliko denarja,kot ga je posodila,v službi,ki jo je uradno opravljala….po medijih se omenja krepko preko milijona evrov….od kod ji??

  • tomven

   Je opankar zaslužil toliko, kot so mu npr. samo davčne obveznosti (16 mio) odpisali? Pa to ziher ni vse. Vsaka medalja ima dve plati, če ne vemo od kje ji denar, ji ga ne moremo očitati.

   • Osti jarej

    …saj neuradno se ve…od mafijskih poslova…..

  • tramal

   Od kod našim komunajzerjem miljoni ,ko pa nikoli niso nič delali in so popolnoma nesposobni..

   • Micka Mandarina

    Od davkov, če ji Andrej Turjaški vodil to državo bi imeli 10% davka tako ga pa imamo 90%.

 • Veseli Jazbečar

  Dober manever z tem tako imenovanim kreditom.Levi so zagrizli v vabo .Srbi bi rekli dosla maca na vratanca .

  • dvomim, da je ta kredit prinesel kaj dobrega za stranko sds, bi rekel da obratno.

   • Veseli Jazbečar

    Si videl donacije ki jih dobivajo ?

    • Da, videl sem 13 odrezkov/potrdil, a ne govorim o denarju, ta južni kredit je marsikomu dvignil obrvi

     • Veseli Jazbečar

      A seveda ,in dvignil se je prah .Le kaj bo iz tega?Južni veter bo stopil led in sneg ,postalo bo vroče .

 • tomven

  Naslednja “verodostojna” priča bo butasti jurćek; odgovor enak prejšnjemu de,… jao jao

 • Še vedno ne vemo, kaj od tega kar je Svetlana Cenić, povedala o Dijani Đuđić, ne drži.

  • Ti še marsičesa ne veš, kadar ti to ne ustreza.

   • OrangeHitler

    Ne ve tudi Nova, važno je oblatiti pričo. partijska taktika 101

   • Mogoče veš ti?, kar na dan z besedo.

  • stajerc5

   Jebali te icicicici, sej se ti se zmesa pri tem….

 • Pezde

  Rekla kazala…

 • tarantela

  Da se ne boste samo jezili:

  Mujo i Fata spavaju odvojeno jer je Fata u osmom mesecu trudnoće. Fata se sažali na njega pa mu kaže:
  – Čuj, bolan, razumijem kako ti je, zato evo ti 100 KM, idi kod susjede nek te zadovolji. Ali da ti ovo bude prvi i posljedni put!
  Mujo ne verujući svojim ušima, uzima pare, odlazi kod komšinice, ali vraća se odmah i kaže:
  – Neće, traži 200 KM.
  Fata će na to:
  – Vidi ti kučke! Kad je ona bila trudna ja sam uzimala po 100 KM!

  • Sadako

   Vedela sem, da so islamisti pokvarjeni, samo da so pa toliko pa nisem vedla.

   • OrangeHitler
    • Micka Mandarina

     Torej zakaj so poklali Kopte, ukradli hagio svete Sofije, delali Turške vpade in se niso mogli razumeti niti z Džingiskanom? Zakaj jih sovražijo še Kitajci in Mjanmarci?

     • OrangeHitler

      “Religija daje dobrim ljudem izgovore, da so lahko zlobni. Velja tako za krščanstvo, kot islam. Poleg tega pa daje še slabe razloge, da so dobri, medtem ko so dobri razlogi vsepovsod na voljo.” Sam Harris

     • Tone

      Večina cerkva, zgrajenih v prvem tisočletju, je postavljena na mesta podrtih prejšnjih svetišč, ali pa so ta svetišča spremenjena v krščanske cerkve. Najvidnejši primer je panteon sredi Rima. Kam vse so vpadale vojske pod znamenjem križa pa nima smisla naštevati.

  • stajerc5

   Ama daj, muslici se jebu za svaku paru!

  • Svele

   Pita Zoki Janeza bil ti jebo majmuna za sto evra.kaze Janez bi samo nekam sto evra

 • Raamko Rom

  PREKLETI KOMUNISTI!NAJ SE SPRAVIJO NA KRIMINALCE,NE NA POSTENE LJUDI!

  • freedomfighter

   Postene ljudi ja

  • stajerc5

   Ko bos lahko sam sebe od odzadi, bodo tudi oni lovili svoje “nase”…

  • ahnenpass

   Ne more biti vsakdo kriminalec, kam pa pridemo,bi ja nastala jungla, samo preverjeni in ustrezno usposobljeni kadri.

  • Svele

   To komunisti spravite se na janso

 • piko8

  Kaj pa zorangutan; 16miljonov€ bek! Murglski pajac po udbovsko plavi miljoni naropanega denarja Slovencev v mehiški bankah? Raziskovalni pajaci 571, nič??

  • stajerc5

   Piko, oni odstevajo, kot mi stari JNA bizgeci enkrat v kasarni! Za njih je siccca…

 • Janez

  Kakšna je to stranka, ki še legalnega kredita ne zna najeti potem pa bi vodili državo. Amaterji, Janšev domet je vodenje krajevna skupnosti pa še v to nisem najbolj prepričan.

  • stajerc5

   Zamenjaj baterijo na ficotu, no ja, za to dobis tudi rabljenega Volvota, nje-de!?

  • tramal

   Ko je Janša vodu državo in evropo si ti gnoj kidu in še danes smrdiš po njem.drekonja.

  • lukamiha

   Vsak kredit je legalen, če sta stranki za to!

 • stajerc5

  Ena druga “presvetljana”, nic zato, vredno prebrati:

  Svetlana Makarovič

  Svetlano rodijo 1. januarja 1939 v Mariboru. Mama Otilija je iz ugledne mariborske katoliške družine. Ker se zaljubi v ateista Abdona iz Nabrežine pri Trstu, jo starši ob poroki razdedinijo. V zakonu se jima rodijo trije otroci, poleg Svetlane še Gorazd, ki bo pozneje umetnostni zgodovinar, in Jan, ki bo profesor sociologije. Ob bombardiranju Maribora družina pobegne v Ljubljano. Naselijo se v stanovanju očetovih staršev v Šiški, kjer se otepajo s hudo revščino. Zaradi podhranjenosti ima Svetlana že v prvem razredu velike težave pri telovadbi. Najbolj sovraži skupinske igre z žogo, zato jih prešprica. Zaradi velikega števila neopravičenih ur ji vedenje ocenijo kot komaj dobro. Tudi sicer ni ravno zgled marljivosti. Pri večini predmetov je zadostna, izjema je le ruščina, kjer je najboljša na šoli. Doma obsedeno vadi klavir, še zlasti, kadar želi preglasiti prepiranje staršev. Postane najboljša učenka klavirja na glasbeni šoli. Po očetovi strani je deležna liberalne vzgoje, po materini ortodoksno klerikalne. Obiskuje verouk, hodi k maši in poje v frančiškanskem zboru.
  Še posebej zoprna ji je spoved, saj župnik ne spoštuje zaveze molčečnosti, ampak o vseh Svetlaninih grehih sproti obvešča njeno mamo. Tako na dan pride tudi podatek, da je iz kredence ukradla 20 dinarjev, z njimi kupila dve vreči bonbonov in na posladek povabila vse otroke iz soseščine.
  Verski vzgoji se prvič odločno upre pred birmo. Pričakuje namreč, da bo v dar dobila zapestno uro, a ji namesto tega rečejo, naj bo zadovoljna z božjo milostjo.
  Zaradi veselja do slikanja in modeliranja se po mali maturi vpiše na šolo za umetno obrt, ker pa nima pojma o matematiki, jo že po prvem semestru izključijo. Prepiše se na Šubičevo gimnazijo, a tudi tam ne zdrži, saj se med sošolci iz bogatih družin počuti odrinjeno. Pri petnajstih se vpiše na vzgojiteljsko šolo. Da je bila odločitev napačna, spozna šele po maturi, ko se kot vzgojiteljica zaposli v domu za prizadete otroke v Kamni Gorici pri Kropi. Otroci ji gredo tako na živce, da iz službe pobegne. Trdno sklene, da nikoli ne bo imela potomcev. Leta pozneje se želi sterilizirati, a ji to prepreči zdravniška komisija.
  Svojo prvo pesem V črnem tlaku objavi že pri sedemnajstih v Mladih potih, pozneje pa poezijo objavlja še v Naši sodobnosti, Tribuni, Problemih, Perspektivah, Sodobnosti in Dialogih. Pri osemnajstih se vpiše na študij psihologije, a bolj kot predavanja jo zanimajo zmenki s fanti, pisanje pesmi in igranje klavirja v akademskem plesnem klubu. Po ločitvi staršev je prisojena mami. Zaveda se, da je ta ne bo mogla vzdrževati, zato honorarno igra klavir v kavarni Evropa, med poletnimi počitnicami pa nastopa po obmorskih hotelih.
  Pri dvajsetih se zaroči in sanja o poročni obleki iz belega najlona. A bolj ko se bliža usodni datum, manj je prepričana o pravilnosti odločitve. Tik pred poroko z avtoštopom pobegne na morje, kjer brez ficka v žepu živi kot potepuška mačka.
  Nekoč branjevki ukrade lubenico, si jo skrije pod majico in se pretvarja, da je noseča. Branjevka jo zatoži policistu. Svetlana se mlademu policistu zasmili, zato ji kupi sendvič in jo posadi na avtobus do Ljubljane. Vrnitev je težka. Soočiti se mora z zaročencem in njegovimi starši. Očitkom ni ne konca ne kraja, zato pri sebi za zmeraj opravi z mislijo na poroko.
  Ker noče biti vzgojiteljica, se znova loti študija. Najprej poskusi z umetnostno zgodovino, nato z italijanščino, a obakrat obupa, ker ji ne uspe opraviti izpita iz predvojaške vzgoje. Na potepanju po Dalmaciji sreča igralca Jurija Součka in ta ji predlaga, naj poskusi z igralsko akademijo. Čeprav je brez izkušenj, se odpravi na avdicijo in uspe. Leta 1964, ko ji je komaj 25 let, objavi svojo prvo pesniško zbirko Somrak.
  Ob koncu prvega letnika akademije se ji znova zalomi pri predvojaški vzgoji. Predmet uči polkovnica, narodna herojka izredno živčne nravi. Ko nekega dne jezno nahruli Svetlano, ji ta vrne milo za drago. Nemudoma je sklican sestanek vseh profesorjev predvojaške vzgoje v Ljubljani, kjer pade zahteva, da se predrzna študentka izključi z akademije. Še huje. Zagrozijo ji z vojaškim sodiščem.
  Nazadnje ji dopustijo, da ostane na akademiji, toda dva semestra je v disciplinskem postopku in ne sme opravljati izpitov. To leto preživi s svojo veliko ljubeznijo, devet let starejšim pesnikom Gregorjem Strnišo. Spoznata se v baru, ko je Svetlana še brucka. “Bila sva popolnoma zagledana drug v drugega. Najina ljubezen je bila divja strast, kar nikoli ne more dolgo trajati,” bo pripovedovala pozneje. Po koncu pavziranja pride v letnik izvrstne profesorice Vide Juvanove. Med njenimi sošolci so tudi Boris Cavazza, Jerca Mrzel in Tone Gogala.
  Ker nima denarja za najem stanovanja, nekaj časa živi kar v kopalnici akademije, nato pa v zaodrju ljubljanskega Mestnega gledališča. Strniši pomaga pri pisanju njegove prve drame Samorog, pri čemer sama napiše in odigra glavno vlogo Uršule. Premierna uprizoritev leta 1968 je velik hit, Svetlana pa za vlogo dobi nagrado Sterijinega pozorja. Pripravniški staž opravi v Mestnem gledališču, ker pa ni članica partije, zaman čaka na angažma. Pridruži se novoustanovljenemu gledališču Mestni oder Koper, ki ga vodi Marko Marin. Kmalu za tem ob igralcih Poldetu Bibiču in Janezu Hočevarju Rifletu igra v Strniševi drami Žabe na malem odru ljubljanske Drame. Čeprav je predstava uspešnica, Svetlana spet ostane brez stalnega angažmaja. Priložnostno živi pri prijateljih in piše pesmi.
  V začetku sedemdesetih let spozna profesorja slavistike, ki jo povabi v Gradec. Sprva omahuje, ko pa prebere, da nameravajo vpeljali obvezno služenje vojaškega roka za ženske, pograbi priložnost in zbeži čez mejo. Leto dni vodi tečaj slovenščine za obmejne trgovce, s skupino študentov iz slovenske Koroške pripravi dve radijski igri za Radio Celovec, na povabilo Bavaria filma pa skupaj z igralko Hanno Schygullo nastopi v koprodukcijskem filmu Hiša na morju. Trdo prisluženi denar spravlja v škatlo, dokler se ga ne nabere toliko, da si v Ljubljani lahko privošči garsonjero. To je najplodnejši čas njenega pesniškega ustvarjanja. Leta 1968 izda drugo pesniško zbirko Kresna noč, do sredine sedemdesetih let pa še zbirke Volčje jagode, Srčevec, Pelin žena in pesniški list Vojskin čas, za katere dobi Levstikovo nagrado in nagrado Prešernovega sklada. Pozneje izda še zbirke Izštevanja, Sosed gora in Tisti čas.
  Preden se dokončno poslovi od poezije, za svojo dušo v samozaložbi izda v svilo vezano antologijo svojih najboljših pesmi Samost. Izda pičlih sto izvodov, vsak pa je vreden kar 200.000 tolarjev. Proda jih tretjino, druge pa shrani kot dediščino, iz katere naj bi se po njeni smrti financiral mariborski azil za živali.
  Od leta 1970 ima status svobodne umetnice, preživlja pa se z nastopi na literarnih večerih. V zameno za bleščečo kariero ji predsednik društva pisateljev Ivan Potrč ponudi članstvo v partiji. Čeprav ji je ideja komunizma blizu, povabilo odločno zavrne. Vodi jo namreč načelo: kdor se enkrat prikloni apriorni avtoriteti, se nikoli več ne vzravna. Njena odločitev ne ostane brez posledic. Čez noč so odpovedani vsi že dogovorjeni nastopi. Vrže se v pisanje pravljic, med katerimi so najbolj znane Kosovirja na leteči žlici, Pekarna Mišmaš, Sapramiška in Smetiščni muc. Prebira jih po vrtcih in osnovnih šolah, namesto denarja pa navadno zahteva le skromen gumb. Pozneje prizna, da pravljice vedno piše zase in šele potem za otroke. “Ne strinjam se s tistimi, ki trdijo, da so otroci najzahtevnejša publika. Otroke je v resnici zelo lahko zadovoljiti. Bistveno težje je napisati pravljico, ob kateri bo svojo stisko začutil odrasel bralec.” Piše tudi otroške igre in postane hišna avtorica ljubljanskega Lutkovnega gledališča. Predstava Sapramiška doživi dobrih tisoč ponovitev, lutkarji pa z njo gostujejo po vsem svetu.
  Naveličana mestnega življenja proda garsonjero in si kupi majhno hišo na Limbarski gori. Na pobudo kulturnih organizacij Domžale prevzame amatersko skupino, s katero po dolgih mukah pripravi gledališki recital pesmi iz Črnega grabna, med drugim tudi romarsko pesem Golčajski mežnar – legendo o devici Mariji, ki zapusti golčajsko faro, ker ji manjka časti in slave. Na povabilo skladatelja Aleša Krsnika se pridruži satiričnemu Kabaretu 13 in v hotelu Lev prepeva avtorske šansone, ki jih pozneje izda na štirih ploščah. Pred vsakim nastopom besedila pesmi cenzurira republiški komite za kulturo. Prve kolumne objavi že sredi sedemdesetih let v Teleksu, ko sama sebe opiše kot vesoljsko Ropotalo.
  Med politiki se ji najbolj priskuti Stane Dolanc, ker izjavi, da so umetniki suha veja na telesu družbe. Na neizmerno veselje svojih prijateljev ga odlično oponaša, s čimer si na glavo nakoplje še dodatno zamero oblastnikov.
  V začetku osemdesetih let je Svetlana poleg Grafenauerja, Novaka, Rupla, Hribarja in Inkreta med šesterico ustanoviteljev Nove revije. Sama v reviji ne objavlja, saj se ne strinja s čedalje bolj klerikalno usmerjeno uredniško politiko. Ko skupina sociologov pripravi anketo z vprašanjem: ali se strinjate, da se za homoseksualce uvede smrtna kazen, več kot 60 odstotkov vprašanih odgovori pritrdilno. Svetlana je nad tem šokirana. Na okrogli mizi revije Teleks izjavi, da nihče nima pravice stikati po intimnem življenju drugih in da ima vsak pravico do seksualnega odnosa s komer koli, pa četudi s stensko uro! Na Svetlano se vsuje plaz kritik, češ da kvari mladino. Ker je njena hiša v solastništvu ženske, je deležna očitkov, da je lezbijka. Eden redkih, ki se postavijo na njeno stran, je psihiater Jože Lokar.
  Kmalu za tem se spet znajde v prvih bojnih vrstah. Zaradi izplačevanja bednih avtorskih honorarjev s pisatelji bojkotira založbe. Ko drugi obupajo, vztraja naprej in doseže svojevrsten rekord: Mladinsko knjigo bojkotira kar 13 let!
  Leta 1983 se na povabilo kulturne skupnosti Laško preseli v razpadajoč srednjeveški stolp v Jurkloštru. Naivno verjame obljubam, da bodo stolp obnovili, če bo vanj vložila svoja sredstva. Toda naložba se izkaže za veliko napako. Delavci so več v gostilni kot na gradbišču, tako da Svetlana mrzle zimske večere preždi v avtomobilski prikolici pod stolpom. Ko domačinom pride na uho, da igra klavir, jo povabijo, naj za polnočnico nastopi v krajevni cerkvici. V šoli si izposodi električne orgle in pripravi koncert božičnih pesmi. Nekaj dni pozneje na njena vrata potrkajo občinski možje in ji požugajo, češ kaj si je drznila storiti.
  Vsa dela na stolpu se skrivnostno ustavijo, najemne pogodbe ni od nikoder, Svetlana pa noči preživlja v strahu, saj ji gojenci bližnjega popravnega doma v Radečah grozijo, da ji bodo pobili živali.
  Naveličana torture se po desetih mesecih preseli v Bohinjsko Belo, kjer si najame brunarico. Ker v stolp vloženega denarja ne dočaka, najame dva mladeniča, da odmontirata vse, kar je v stolpu uporabnega, drugo pa razbijeta. Zaradi nepopravljive škode, ki naj bi jo bila povzročila na kulturnem spomeniku, tožilstvo zoper njo vloži obtožnico. Zaporne kazni se reši šele, ko dokaže, da so bile stvari v stolpu njena last. Časopisi so polni škandalozne novice o umetnici, ki uničuje dediščino, razširijo se celo govorice, da živi v graščini s črnimi zavesami in da se ji je zmešalo. Pozneje bo priznala, da jo je epizoda v Jurkloštru ozdravila vse sentimentalnosti do t. i. preprostih ljudi. Ker kot samska ženska privlači vse mogoče čudake in pijance, zaprosi za najemniško stanovanje v Ljubljani. Država ji milostno nakloni vlažno luknjo v hiši iz 16. stoletja. Uporablja jo le, kadar ima v mestu nujne opravke, za stalno pa se naseli v majhni kajži v Žabji vasi ob Sori, kjer jo obdajajo njene največje ljubezni: mačke, rože, gobe, gozd in žuboreča reka.
  Kar osemkrat obišče Islandijo in razmišlja celo o selitvi, a se premisli, ko izve, da bi morala svoje muce za pol leta zapreti v karanteno.
  Ob upokojitvi leta 1997 ji zaradi kratke delovne dobe pripada le borih 45.000 tolarjev pokojnine. Na vlado naslovi prošnjo za izjemno pokojnino, a jo kadrovska komisija pod vodstvom Marjana Podobnika zavrne. Svetlana ogorčeno protestira, do izjemne penzije pa pride šele po posredovanju takratnega kulturnega ministra Jožefa Školča.
  V javnosti se ne oglaša pogosto, če pa že, potem zaradi krivic in vsesplošne ljudske bebavosti. Tako na primer vse ozkosrčne, primitivne, dvolične in servilne Slovence preimenuje v Slovenceljne. Na vprašanje, kaj bi storila z mladoletnimi mučitelji mačk na Gorenjskem, eksplicitno odgovori: “Šus med oči!” Upokojence, ki se uprejo materinskemu domu, češ da bodo otroci motili njihov penzionerski mir, označi za “staruhe smrduhe”. Tistim, ki jih zmoti zmaga travestitske skupine Sestre na izboru popevke za Evrosong, pa zabrusi: “Mikrocefalusi vedno potrebujejo nekoga, da ga popljuvajo, pa naj bodo to Židje, pedri ali kadilci, kdor koli, samo da se počutijo bolj varne, čiste in poštene.”
  Čeprav ima kot pesnica, pisateljica, pevka, skladateljica in režiserka eno najobsežnejših bibliografij med Slovenci z več kot 300 knjižnimi naslovi, ji Prešernovo nagrado za življenjsko delo namenijo šele leta 2000. Na presenečenje mnogih pa Svetlana nagrado s požrtimi solzami zavrne. Pozneje pojasni, da gre za protest, ker je upravni odbor sklada za življenjsko delo nagradil jezuita patra Marka Ivana Rupnika, čeprav bi po odločitvi strokovne komisije to nagrado moral prejeti slikar Gustav Gnamuš. Za Svetlano je to škandal brez primere, saj statut določa, da se nagrada lahko podeli le za javno umetniško delo, pri Rupniku pa gre za likovno opremo papeževe zasebne kapele v Vatikanu. “Izbiro so upravičevali s tem, da je sam papež pohvalil Rupnikovo soboslikarstvo. Izvedeli smo torej, da se slovenski prostor razteza prav v papeževo stanovanje in da je papež vrhovni umetniški arbiter!” Nekaj tednov pozneje v znak protesta vrne najvišje državno odlikovanje – častni znak svobode – in uradno izstopi iz cerkve.
  Ker je strastna kadilka, je ogorčena nad gonjo, ki jo država z novo zakonodajo uprizarja proti kadilcem, zato leta 2001 izda duhovit in s cinizmom zasoljen esej Prekleti kadilci, kjer med drugim zapiše: “Kadilci so brezobzirna drhal. Treba je samo pogledati gruče bolnikov v zanikrnih bolniških haljah in oguljenih natikačih, ki se kar naprej zbirajo pred vhodom v Klinični center in vlečejo svoje smrdljive cigarete v ledenem zimskem vetru. Nalašč se potrudijo in zapuščajo svoje bolniške postelje, nalašč krevljajo iz najvišjih nadstropij izzivat mimoidoče nekadilce in jih okuževat s slabim zgledom. Res je, da zmeraj kašljajo, in prav je tako, ampak umirajo pa še zdaleč ne tako hitro, kot bi bilo pričakovati in želeti.”
  Jeseni 2004 prekine sodelovanje s Sobotno prilogo Dela, potem ko ji brez pojasnila cenzurirajo kolumno, v kateri omenja patra Rupnika. Dva meseca pozneje izda knjigo S krempljem podčrtano, v kateri objavi kolumne, ki jih je za Razglede, Jano in Sobotno prilogo napisala v zadnjih dvanajstih letih.
  Projekcija: Svetlana napove, da bo končala na grmadi, ki jo bo slovesno zakuril sam presvitli dr. Franc Rode.

  • tramal

   Skratka ,bila je celo življenje zguba ,kar je še danes.

   • Tone

    To zgubo in njena dela pozna že nekaj generacij otrok, ljubiteljev poezije, ljubiteljev šansona, konc koncev pa tudi vsi ostali. Kdo pa pozna tebe? A v spodnjem nadstropju vedo, kdo si?

    • lukamiha

     Otroci so bili le vir za njeno preživljanje v slabih časih, ker tak temačen karakter pa res ne more biti potvorjen, saj v občevanju s starejšimi ne pokaže kakšne empatije do mirnega in argumentiranega diskurza, je pač tipična čudaška duša z nenormalno dobro pokojnino za malo izkazanega dela, verjetno celo brez delovne knjižice!

    • Svele

     Podgana iz Cankarjeve kleti

  • Micka Mandarina

   Hudič je, če si želiš otrok, a si tega ne upaš priznati. Dejansko si je ona želela imeti veliko ljubečo družino, toda njen strah jo je spremenil v potepuško mačko. Sovražila je komunizem in cerkev. Ko je komunizem crknil ga pa pogreša. Če bi crknila cerkev, bi jo tudi pogrešala. Edina stvar je, da si ni upala imeti družine in to jo žre.

 • Borut Zabret

  Spet so vse drugi krivi samo krivi niso nic krivi.Bla,bla,bla.

 • antimur

  Verjeti tej srbski primitivki Cenićki, je enako, kot da bi verjel Tomički ali Murgelci. Prave balkanske lažnive, spletkarske in omejene odvratnice.

  P.S.: Me pa zanima katera od teh dveh levaških oslic, Tomićka ali Murgelca, je bila vodič Mlademu forumu SD po Srbski krajini. Ker so butaste kot noč, verjetno obe, da se ne bi izgubile v svojem “rodnom zavičaju”.

  • Micka Mandarina

   Zaradi državne diskriminacije verskih manjšin Bosno in Hercegovino vsako leto zapusti okrog 10 tisoč katoličanov, je v intervjuju za organizacijo Ain to the Church in Need potožil nadškof Vrhbosne, kardinal Vinko Puljić.

   Tovrsten eksodus je po kardinalovem mnenju zapuščina vojne med leti 1992-95, ko se je med begunci znašlo kar 250 tisoč vernikov, okrog polovica vseh katoličanov v BiH.

   “Med vojno in takoj po njej je je bila večina katoličanov izgnanih iz svojih domov, številni so bili opljenjeni ali celo porušeni,” je povedal kardinal. “Po vojni ni bilo niti politične niti finančne podpore, da bi se pregnani begunci lahko lažje vrnili domov,” je dodal.

   Za tiste, ki so ostali ali se vendarle vrnili pa naj bi bil problem tudi v tem, da Daytonski mirovni sporazum iz leta 1995 v praksi nikoli ni resnično zaživel. In po besedah kardinala Puljića je zaradi tega najbolj trpela ravno hrvaška katoliška manjšina.

   “Za katoličane je težje braniti osnovne pravice. Posledično je med ljudmi zaznati večjo negotovost, zaradi katere nekateri zapuščajo državo. Skrbi jih namreč za prihodnost svojih otrok.”

   Na novinarsko vprašanje, kaj je v tem pogledu najbolj zaskrbljujoče, je Puljić odgovoril, da v situacijah, kjer se katoliška manjšina sooča z večino drugih etničnih skupin (muslimanske in srbske pravoslavne) enostavno ni obravnavana enakovredno.

   “Do diskriminacije prihaja tako v političnem kot administrativnem smislu, sploh kar se tiče zaposlovanja. To za prihodnost vzbuja največjo skrb. Če Hrvati tukaj ne bodo ostali, bo izginilo tudi katolištvo.”

   Po kardinalovih besedah se sicer Cerkev trudi delovati kot da je vse normalno. “Skušamo ohranjati občutek samozavesti in upanja za prihodnost.” Slednje počnejo preko pastoralnega in humanitarnega dela ter preko šolskega sistema.

   “V tej situaciji moramo biti sol zemlje in se zavzeti za človeško dostojanstvo in človekove pravice,” zaključuje Vinko Puljić.

   Katolištvo v BiH
   V Bosni in Hercegovini živi približno 440.000 katoličanov, kar je 11,5 odstotka od 3,8 milijona vseh prebivalcev. V državi so 4 škofije, 6 škofov, 304 župnije in okrog 600 duhovnikov, 14 redovnih bratov in 500 redovnic. Katoliška Cerkev vodi 16 šol v državi, med njimi univerzo. Vodi tudi 29 klinik, sirotišnice, domove za ostarele ter centre za medicinsko pomoč in svetovanje.
   https://www.domovina.je/katolicani-zaradi-diskriminacije-mnozicno-zapuscajo-bosno-in-hercegovino/
   Saj jih bodo islamisti lepo posilili in mogoče z njimi naredili tisto kar najbolje znajo.

   • ahnenpass

    Očitno gre hrvatom v srbskih deželah precej dobro, če se lahko kregajo zaradi vere,v sekularni državi.

  • ,

   ti si bolnik

   • Svele

    Ni čudno Bolnik zraven umobolanega.tudi če bi bil normalen bi preč ponorel zraven. Tebe

  • OrangeHitler

   tvoja familija mora bit ponosna nate

 • HOSTAR IZ GOŠE

  HALO HALO dajte raje povedati zakaj so avstrijske plače in penzije za 100% visje kot slovenske .

  • tramal

   Vprašaj cmerarja,kam so vse skrili pokraden denar.Sicer je pa večinoma Slovencev lenuhov ,tako da si še za kruh ne zaslužijo Mi pošteni smo v manjšini ,ki moramo delati za kradljive komunajzerje.Delovni Slovenci pa so večinoma zbrisali v tujino.

   • stajerc5

    Klinc te gleda, vedno me prehitis…

    • tramal

     Me veseli da sma enakih misli.

   • ahnenpass

    Kam boš nesel pa letos težko prigarani denar, najbrž bo vse šlo za dopust pri sorodnikih, čez mejo.

    • tramal

     Imaš prav ,samo da ne na jug ,temveč na sever.

    • Svele

     Reče Urša črtu ti pa bolje občujes kot oče Janez vem mi je že brat Jakob povedal

   • Svele

    Slovenije ni več izginja .vsakih 50 let ji izmaknejo velik del teritorija.hvala bogu za izumrtje retardirana med sabo obcujocega plemena.plitek genetski bazen

  • Micka Mandarina

   Zato, ker niso imeli partizanov in so lahko izkoriščali ustaše in četnike, da so jim delali v njihovih fabrkah.

 • Rožle

  Laže kukr čefurka teče ….

  • Svele

   Osel(hlapec Jernej) se rodi v Lipici in trdi da je lipicanec.

 • žogica

  Verjamem, da ste zaskrbljeni, vaš chef je pristal v mednarodni kriminalni združbi, težka bo….

 • Janez Smodis

  Ta je isti gnoj kot Kučan in Jankovič

 • Slovenka

  Očitno jim kronično zmanjkuje ljudi, da so morali vpreči to prismodo v svoj propagandni voz.

 • glas resnice

  Ekskluzivno:
  Ivan janša, osamosvojiteljski poscane, je zaprosil za državljanstvo bih. po podatkih interpola je bil član verige pralcev denarja in utajevalcev davkov. s svojo stranko je mafijcem omogočal pranje denarja preko prispevkov stranki. ivan janša je seveda pobral ne tako skromno provizijo. interpol ga je tokrat ujel s podtaknjencem snežičem, ki ga je cenkal organom pregona, tokrat so na sceni nemški, švicarski in avstrijski policisti. za ivanom janšo se je 24tih urah izgubila vsaka sled. nadaljevanje sledi.

  • tramal

   In sedaj bo boljše ko so ti stisnili pomirjevalo.Pleničko menjat pa spat komunajzerček.

   • glas resnice

    hajmo, pleši kolo srbsko! hajmo sds-ovske srbende! opankarji sds-ovski! jes napoijo ovce čobane? smrdljivi čerfurji sds-ovski!

  • lukamiha

   Ekskluzivno:
   bedak piše več kot neumnosti, pove vse o njemu, da je res trčen-spominja na tistega umskega reveža Kunstlja!

   • glas resnice

    hajmo čefurček, hajde pleši kolo srbijansko!? hopa cupa, dolaze pare iz republike srbske! hajmo čobani, juriš!!!!!

    • Svele

     Hlapec Jernej.bitte dojcland sprechenzi

   • Svele

    Reče Urša črtu ti pa bolje občujes kot oče Janez vem to mi je že brat Jakob povedal

  • Svele

   Njegovi pritepenci Darko njavro Krkovič in ekipa delali z vsem vesotom misotom Šakanom nosan.heroin umori orožje avtomobili iz Nemčije izsiljevanje .organi prostitucija vse od šipca janeza.siptarji imajo tiho direktivo koga morajo voliti Janšo.smrt svinjam klobase narodu

 • glas resnice

  hajmo desnakarji. pleše se kolo, hopa cupa! donosi ivan janša, seljaćko govno, pare iz republike srbske. hajde zazeži! hajmo čobani i seljačine! ivan janša ga drka popu sa tri prsta!

  • MEFISTO

   Hehehe, ti pa glas resnice!?

   Že dolgo jo oznanjaš pod množico nickov, da že sam sebi verjameš.

  • lukamiha

   primitivec neizobraženi!

   • glas resnice

    idi čobane na jedno klobasicu. uzičko kolo svira, čoban ivan janša tulumari sa rakijom. ajmo čobani, juriššššš!

    • Svele

     HOče Janez iz Sela ali selo ne može iz njega

    • lukamiha

     Umsko skropucalo in primitivnost=neinteligentno revše! To je glasnik resnice, murgelsko pohabljena pojava!

   • Svele

    Balkanec ti si pa hlapec primatus

 • !!

  mudžahidi v Bosni so ubijali krščanske srbske in hrvaške civile!!!!

 • MEFISTO

  Dobri opazovalci, skušajte prešteti, pod koliko novimi in starimi nicki je naš mož tisočerih nickov skušal obogatiti to spletno stran!

 • Še vedno nas zanima, kaj od tega kar je Svetlana Cenić, povedala o Dijani Đuđić, ne drži ?

  • OrangeHitler

   Vsi vemo, da to ni bil namen članka.
   Jasno je, da se gre tu le za t.i. “deiskreditacijo in likvidacijo”, kar je vsem znana komunistična taktika, ki se je poslužujejo v najbolj komunistični stranki, SDS. Zvesti partijski kimavčki do groba.

  • ???

 • Sadako

  Mr Izetbegovic has steadfastly refused to bow to US government pressured to get rid of the remaining mujahedin. Despite the fact that Bosnia’s Muslims are perhaps the least religious and most Western-oriented in the Islamic world, Mr Izetbegovic and his party have maintained close ties with Iran and Arab states. Since the end of the war, there have been several bombings and attacks on Bosnian Croat police and Catholic churches that have been linked to the mujahedin and Bosnian Muslim extremists, but no arrests.

  Shortly after the end of the war, Bosnian Croat militiamen killed five mujahedin who ran a checkpoint in central Bosnia. One of those killed was wanted in connection with the 1995 truck bombing of New York’s World Trade Center. The most notorious crime attributed to mujahedin in Bosnia was their attempt to kill the Pope on his visit to Sarajevo in March 1997. Only hours before the Popemobile was scheduled to pass over a bridge on the way into the city, a citizen alerted police to a massive bomb placed under the roadway. Again, there were no arrests.

  Western diplomats put some of the blame for the mujahedin’s continued presence in Bosnia on Nato itself, in particular the American division, in whose sector most of the mujahedin
  http://www.independent.co.uk/news/world/kosovo-reckoning-bin-laden-casts-a-shadow-over-sarajevo-summit-1109335.html

 • Sadako

  Prvi mož mednarodne teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden, ki ga je ameriška vojska nedavno ubila v Pakistanu, je v 90. letih minulega stoletja obiskal Avstrijo, kamor je vstopil s potnim listom, ki naj bi mu ga izdalo veleposlaništvo Bosne in Hercegovine na Dunaju, je v soboto na spletni strani zapisal avstrijski dnevnik Österreich.

  Poleg tega naj bi bin Laden in njegov prijatelj, drugi mož Al Kaide Ajman al Zavahiri prek humanitarne organizacije Third World Relief Agency s sedežem na Dunaju nekdanjemu predsedniku BiH Aliju Izetbegoviću nakazala pol milijarde ameriških dolarjev.

  Avstrijski dnevnik Österreich piše, da se je bin Laden boril v vojni v BiH ter da obstajajo dokazi, da je leta 1993 obiskal Sarajevo. Po poročanju hrvaškega portala Index.hr je britanska novinarka Eve Ann Prentice že leta 2006 kot priča obrambe na sojenju Slobodanu Miloševiću pred Haaškim sodiščem izjavila, da je leta 1994 v Sarajevu videla Osamo bin Ladna na obisku pri Aliji Izetbegoviću.

  Österreich še piše, da je bin Laden pomagal pri oblikovanju tretjega korpusa vojske Bošnjakov, katere 5000 članov se je urilo v Sudanu.
  http://www.24ur.com/novice/svet/bin-laden-izetbegovicu-nakazal-pol-milijarde-dolarjev.html

 • Sadako

  U ime pravde za sve ljude ovog svijeta donosimo slike Alije Izetbegovića prvog predsjednika SDA i BiH koji je bio u Hitlerovoj omladini. Bio je u logorima smrti i čak je i strijeljao zatvorenike – Jedinica bosanskih muslimana iz Hitlerove vojske zvala se Handžar divizija. Poznato je da su Izetbegovići porijeklom iz Srbije i da su se nekada prezivali Živković ali su dolaskom u Bosnu uzeli prezime po Begu Izetu..

  Alija je nakon rata u Bosni tu državu podijelio, pristao na Dejton a nedugo zatim njegov sin Bakir je došao na vlast.. Ova porodica i dalje vlada Bosnom, a iza sebe imaju skoro milion gladnih bosanaca dok je njihovo bogatstvo nevjerovatno i proteže se u milijardama maraka. Obilježja ove jedinice su bila jako istaknuta, a među njima je dominirao kukasti krst takozvana svastika i orao.
  http://www.globalno.org/slike-koje-lede-krv-u-venama-alija-izetbegovic-u-hitlerovoj-ss-diviziji-sa-17-godina-za-sta-je-bio-osuden/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!