[Video] Cenzura se nadaljuje: Twitter trajno suspendiral popularnega konservativnega političnega komentatorja Alexa Jonesa

Izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey in radijski voditelj Alex Jones (vir: twitter)

Twitter je konservativnemu političnemu komentatorju Alexu Jonesu izdal prepoved rabe socialnega omrežja, potem ko je bil ta kritičen do CNN-ovega novinarja na zaslišanju v ameriškem senatu.

“Danes smo za stalno suspendirali @realalexjones in @infowars s Twitterja in Periscopa,” so zapisali pri velikanu iz Silicijske doline. To so po poročanju RT storili zaradi objave videov, v katerih se je Jones na hodnikih senata soočil s CNN-ovim novinarjem Oliverjem Darcyjem in ga skupaj s televizijsko mrežo označil za vojne hujskače, ki širijo lažne novice.

Pri Twitterju so dodali, da lova na čarovnice še ni konec, saj nameravajo storiti enako z vsemi drugimi, ki so potencialno povezani z Jonesom, da bi preprečili Jonesov morebiten poskus, da bi zaobšel suspenz.

Gre za politično motiviran suspenz
“Odstranili so me ne zato, ker lažem, temveč ker govorim resnico in smo popularni, in ker smo si drznili iti na zaslišanje komisije in se postavili po robu Rubiu, se postavili po robu lažem osrednjih medijev in povedali resnico,” je povedal Jones potem, ko je prejel suspenz. Jones je namreč pred kamerami razkril neinformiranost republikanskega senatorja Marca Rubia, ki je bil eden od članov komisije, ki je zasliševala Twitterjevega generalnega direktorja Jacka Dorseya o cenzuri na spletu.

Rubio ni vedel niti, kdo je Alex Jones, niti, kaj je InfoWars, ki sta bila v zadnjem mesecu dni suspendirana s Facebooka, z YouTuba in Applovih storitev, pri čemer je postalo očitno, da levičarski spletni velikani želijo utišati konservativce na spletu pred bližajočimi se vmesnimi volitvami. Namreč, za stvari, zaradi katerih so suspendirali Jonesa, niso suspendirali nikogar na levici, čeprav so primeri z levice velikokrat dosti hujši.

“In nato smo naleteli na Oliverja Darcyja, ki je načelnik tajne policije, in priznava, da hodi naokoli in poskrbi, da organizacije, kot je Infowars, odstranijo z drugih platform, saj smo se soočili s pošastjo, ki nas je zlorabljala in lagala o nas,” je povedal Jones o srečanju z Darcyjem, zaradi katerega naj bi ga Twitter domnevno suspendiral. Twitter je pred dokončnim suspenzom Jonesu v avgustu že začasno onemogočil rabo socialnega omrežja, potem ko je radijski komentator pozval ameriškega predsednika Donalda Trumpa naj ukrepa v zvezi s tehnološkimi velikani, ki cenzurirajo drugače misleče.

Ivan Šokić

 • No more fake news

  Ja kaj pa nam bo fake news. To si lahko vsak sproti itak sam izmišlja

  • dob

   govori zase.
   bistvo demokracije je v možnosti izbiranja.

   • Staybell geenius

    bodimo iskreni, ta “izbira” vedno rezultira v branju nečesa, s čimer se (začuda) že strinjamo.

  • xtc

   Če si na tabletah kot ti in popustijo je vse fake.

 • xtc

  Mislim ,da bi moral Trump sprejeti zakon,ki prepoveduje cenzuro,(razen v izrecnih primerih),podjetja ,ki jo pa izvajajo,pa morajo ugasniti dejavnosti v ZDA.

  • Jernej Arko

   take kot so alex bi blo potrebno povsod cenzururati, saj je 30% populacije preneumnih da bi kapiral da si vse sprot zmišljuje.

   • stajerc5

    Vidis, to so pa vseeno USA. Pri njih jih je 30% neumnih, pri nas pa 75%!!!!!!!
    Jebo te Balkan v arko!

 • Wqx Htr

  lomijo se levičarji!

 • Staybell geenius

  Medtem pa se Trump loteva prvega amandmaja in svobode izražanja, saj je (ponovno!!) zagrozil s prepovedjo njemu kritičnih (zanj in njegove klečeplaznike “fake”, kakopak) medijev.

 • Staybell geenius

  Kar se tiče Jonesa, je pač večkrat kršil pravila tviterja, FB in drugih s tem ko je blatil žrtve strelskih napadov (otroke in njihove starše). Na ta račun so se vrstile tudi smrtne grožnje s strani njegovih
  opranoglavih in retardiranih klečeplaznikov, nekateri v tem trenutku služijo zaporno kazen. In preden privlečete na dan prvi amandma in “svobodo govora”, vedite, da se le-ta nanaša na cenzuro izključno s strani države in NE ZASEBNIH ORGANIZACIJ. Poleg tega pa tudi NE VARUJE blatenja (ang. “defamation”), kar se je vršilo v tem primeru.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Upam, da vas nekdo ustreli v glavo. :)

   PS: Z AR-15. :)

  • Staybell geenius

   Kdorkoli mi je odgovoril, naj ve da je blokiran. Za to sta dva razloga: ali si neverjetno dolgočasen ali pa enostavno neiskren

 • Jernej Arko

  Mogl bi najt neko ravnovesje med svobodo govora, in novicami, recimo če si tak portal al pa cajtng kot infowars, al pa recimo nora tv moraš met pred imenom napisano propagandni storj al kej tazga, al te lahko pa usak toži ko lažeš in ti sodšišče določi da moraš imeti spredaj napisano propagandni stroj. Recimo propagandni stroj nora tv. Ker kazni so tu brez veze ne pomagajo nič.

  • stajerc5

   Najvecja razlika je med govorom in pisanjem.
   Spravi se v vecerno OS (ne visje od drugega razreda!) in se po doktoratu OS vrni na forum!

   • Jernej Arko

    Ah kje drui razrted OŠ je več kot preveč za ta forum, kjer je edini argument nasprotne strani ti si neumn.

  • Olga2345

   Mislite Hanzi s Carlovo?

  • Kva Non

   Well, we on Infowars will ban reading for you asshole bastards as you. You can read LGBT gay-zine, cock sucker.

  • garfi

   kolk te soros plačuje

 • Staybell geenius

  Čaki, a ni to isti Alex Jones, ki neprestano psuje in blati transspolne osebe, nato pa se ga zaloti, da na svojem telefonu gleda točno te, trans porniče?? Ja, seveda je točno ta.

  Tako da prosim navijači, razložite, kako to sploh ni hinavščina in da je itak vse zarota Obame, Kučana in Soroša

  • Jernej Arko

   JA če je pa pil sok v škatlah ki vsebuje kemikalije ki te nardijo gej, zdej pa ne pije več tega in uporablja alex jones filtre za vodo je pa nekje umes

  • garfi

   v teh porničih si ti in tvoji komradi

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Uporabnik “Staybell geenius ” je “skukan” v glavo. Ta oseba še zmeraj piše komentarje pod USA. Je zagrižen CNN Snowflake. Osebe katere podpirajo Hillary in so enakega mišljenja, kot ta uporabnik, si zaslužijo metak v čelo izstreljen iz AR-15. :)

  PS: Podpora za Alexa Jonesa. :) #DrainTheSwamp

  • garfi

   od kdaj titoisti podpirate desne in svobodo
   kakšna finta je to
   Josip Broz Tito(УДБА) = Staybell geenius

 • iamlipatov

  O︁o︁o︁a︁u︁h︁ D︁u︁︁ud︁e︁s︁ ! T︁h︁e Li︁st w︁︁i︁t︁h N︁ak︁e︁d︁-Wome︁n︁s f︁r︁︁o︁m y︁o︁︁u︁r C︁i︁t︁y w︁︁as︁ p︁u︁b︁ll︁ish︁e︁d
  H︁e︁︁r︁e︁e︁e ̩︁️︁on : t︁︁u︁4︁︁a︁.︁m︁e︁︁/︁i︁︁d︁7︁︁4︁5︁︁8︁︁3︁0 �︁�︁

  • carhitec

   L︁OL ︁T︁ha︁n︁k︁s︁ ︁B︁r︁o︁o︁o︁!︁! I︁︁’︁v︁e f︁o︁un︁d t︁h︁e︁r︁e︁e m︁y T︁e︁a︁c︁he︁r N︁a︁k︁ed ! ︁m︁w︁aa︁hh︁a︁a︁h︁h︁

 • Olga2345

  Američani bodo že porihtali levake! Pri denarju vsak premisli! Ko jim bo začel kopneti denar, bodo radi obrnili plato! Tudi Nike se je kreko krekel…Izgubil je 5 MILJONOV za začetek, saj ljudje niso neumni!
  Zato bojkot samovoljnih levičarskih teroristov, ki želijo utišati drugačno mnenje!

  • garfi

   računamo na oborožene patriote, da branijo svobodo
   pomembno za ves svet in nas
   “liberalci” so sposobni zakuhati državljansko vojno
   psihopatska banda je že večkrat izvedla atentat na predsednike
   JFK in Reagan

 • Felikss_AH

  Globalistični blok pospešuje pritisk… bliža se November in US midterms 2018… Če GOP, torej Trump, izgubijo House in Senate, bo Trump izpostavljen impeachment-u… in skoraj zagotovo bo odletel kot se je to zgodilo Nixonu. Korporativno-Banksterski blok ob manijakalno fanatični Anti-Trump podpori iz vrst navadne ampak številne Levuharije, LGBTQP degenov in Latino populacije ter tudi Črnih, bo enostavno izsilil njegov odstop ali celo kazenski pregon.

  V tem momentu se bo pokazalo ali bodo Trumpovi podporniki in volivci ukrepali kot so mnogi opozarjali… in znalo bi se zgoditi marsikaj. Če bo eventualna vstaja Trumpovcev masovna in odločna … se sprašujem a bi se lahko pridružili tudi deli vojske, policije, varnostnih služb, veterani, NRA… skratka ali bi tokrat lahko prišlo do takega razcepa ki bi se na koncu prelevil v pravo državljansko vojno… o kateri se razpravlja in ugiba že nekaj časa.

  Amerika je postala Sovjetska Korporativna kvazi-Unija… zato ker so Korporacije gospodarji tam… so država v državi… delujejo kot Kremelj na kub in čeprav niso uradno Komunisti… metode so im povsem Komunistične… še posebej ker Ameriško Organizirano Židovsvto vodi igro… njihovi Marxisti so uvedli Komunizem v Carski Rusiji, in podoben avtorski patent aplicirajo tudi zdaj… seveda v posodobljeni obliki in prilagojen drugačnim razmeram. Temu jaz pravim Korporativen Komunizem ali Komunistični Korporativizem, in to je ta Globalistični NWO.

  Komunistična Internacionala ki jo zganjala Komunistična Korporacija SSSR je isti šmorn kot NWO Korporativnih Globalistov. V obeh primerih je Organizirano Židovstvo na čelu.

  • Kva Non

   Hi, nice to spread fake information, asshole?

   Well, Jesus was a Jew also, unhappy with this fact, bastard?

   • Felikss_AH
 • Tanja Bor

  Čas, da uporabniki suspendirajo tviter.

 • Kva Non

  There is a plan:

  The Plan To Save The World
  by Qanon

  http://youtu.be/3vw9N96E-aQ

 • garfi

  progresivci so v akciji cenzure vseh drugače mislečih
  to se bo nadaljevalo

 • miro52

  So privatne družbe, niso vladne in imajo pravico suspendirat vsakogar ne gglede na orientacijo

  • Darth Vader

   privatne družbe, ki kršijo Sherman II anti-trust act in bodo zato kmalu razkosane, ker imajo status monopolistov…..ni ZDA balkanska vukojebina

   • Staybell geenius

    Ni, je še bistveno večja greznica od države.
    In ta zakon ne prepoveduje legitimnih monopolov, prepoveduje umetno ohranjanje ali ustvarjanje teh monopolov. Enako se nanaša za kartele, tj. majhne skupine podjetij, ki obvladujejo velik del trga.

    Ta zakon bi bil bolj uporaben za medije (zdaj se združujeta še Time Warner in AT&T, kar bo še bolj zaprlo trg) in farmacevtske firme, s katerimi se je državi prepovedano pogajati o cenah njihovih zdravil. Ker je direktna zloraba potrošnika.
    Zanimivost: včasih so se tudi sindikati smatrali za kartel in je zakon veljal tudi za njih, do leta 1914, ko je bil s Clayton Act-om odpravljen za določene sindikate.

    • Darth Vader

     ko socialist s slikco donalda trumpa, ki sam sebi (tebi?) daje gesto, da nimaš vsek treh pik v glavi začne govort o trgih, je čas, da se te da na off :) tko kot je Vritovec zadnjič Simiću razlagal o davkih…..potem je blo pa vmes “ja no to pa dopuščam da sem se zmotil” :)

     • Staybell geenius

      Kaj ko bi se spustil z “Vzvišene planine” in raje povedal, kaj konkretnega sem narobe rekel.

      In “anti trust” nima nič s prepovedjo Alexa Jonesa, kakor tudi prvi amandma o svobodi izražanja ne.

     • Darth Vader

      Dobro jutro vsem in hvala, da ste prišli. Imamo vsaj 19 članov Kongresa,
      ki bodo danes predstavljali 12 stransko resolucijo House-a, kjer
      podrobno opisujejo protizakonita ravnanja na najvišjih nivojih
      Pravosodnega ministrstva (DoJ) in FBI. Obelodanil bo zlorabo FISA
      nalogov, kako in zakaj se je preiskava Hillary Clinton emailov
      zaključila in kako in zakaj se je preiskava Trumpa glede vmešavanja
      Rusije začela. Ta resolucija prav tako poziva k ustanovitvi druge
      posebne preiskovalne komisije z namenom preiskovanja velikih napak v
      obnašanju z namenom, ker se od Pravosodnega ministrstva ne more
      pričakovati, da se bo preiskovalo samo. Zelo pomembno je poudariti, da
      so vrste Pravosodnega ministrstva in FBI popolnjene z mnogimi
      neverjetnimi patriotskimi američani, ki imajo radi svoje delo, svoje
      zaprisege jemljejo resno in svoje naloge izvršujejo objektivno z veliko
      spoštovanja do vladavine prava. To so zgodovinsko legendarne agencije,
      ki zahtevajo transparentnost in odgovornost glede velikih napak v
      obnašanju, ki so se zgodile. Več v spodnjem 17minutnem videoposnetku s
      slovenskimi podnapisi: https://ambasador21.wordpress.com/2018/09/10/video-ameriski-kongres-zahteva-aretacijo-hillary-clinton/

     • Staybell geenius

      Prvo: Iz kje si (prekleto očitno) prekopiral tale komentar in ga prilepil sem?

      Drugo: To kar si napisal, nima absolutno nikakršne veze z ničemer, še najmanj s svobodo izražanja, blatenjem in večkratnim kršenjem pravil obnašanja na privatnih internetnih straneh, o čemer je govor.
      Skratka, fail. Ponovi vajo.

 • Staybell geenius

  Ljudje, ki v tem trenutku kričijo o “svobodi govora”, so isti ljudje, ki kričijo na igralce američkega nogometa, ki na miren način izražajo svoj pogled na ameriško družbo, češ da so izdajalci.
  Kakšni patetični enoceličarji

  • Vince Blake

   In to izjavi nekdo, ki tako navdušeno ploska nad deplatformiranjem Alexa Jonesa in ostalih podpornikov Trumpa?
   Kakšen lažnjiv hinavec!

   No daj pokaži nam, kje je Alex blatil žrtve strelskih napadov.

   • Staybell geenius

    In kaj ima moje razumevanje ravnanja FB, Twitterja in ostalih, pri resničnosti zgornje izjave? Še vedno to ostaja dejstvo.

    Tukaj je Jones blatil žrtve strelskih napadov: https://www.independent.co.uk/news/world/americas/sandy-hook-alex-jones-info-wars-fake-conspiracy-theory-a8472301.html

    Lucy Richards, strastna privrženka Jonesa, je večkrat grozila očetu žrtve napada, za kar trenutno služi zaporno kazen.
    https://www.nytimes.com/2018/07/31/us/politics/alex-jones-defamation-suit-sandy-hook.html
    Oziroma uporabi google za 5 sekund, in izvedel boš enako.
    Jonesovo blatenje in strašenje ima resne posledice. Je neuravnovešen sociopat.

    • Vince Blake

     Seveda ima. To dokazuje, da si navaden hinavec.

     A bejž no? 30 sekundni izsek iz montiranega videa je zate dokaz? A ti sploh veš, da je bil Alex tako previden, da je posnel cel intervju z Megyn Kelly in ga tudi objavil? In dodobra osramotil NBC, ko se je videlo, kako manipulirajo in montirajo filmski material.
     Ne veš ha? Tam je jasno slišano, da pod Hoax on razume, da je bil dogodek insceniran in planiran, ne pa, da se sploh ni zgodil. Pri NBC in ostali MSM že vedo zakaj to delajo, ker vedno obstajajo taki bumbarji, kot si ti, ki vse verjamejo.

     In zdaj boš ti meni pamet solil, ko si nisi ogledal niti sekunde iz direkt vira…to je infowars? Vse kar so ti servirali, so bili strogo prečiščeni in izbrani inserti.

     Če nekdo na radiu govori po 8 ur na dan, ni hudič, da ne bi v vseh teh letih bilo možno zmontirati nekaj insertov, povzetih izven konteksta, kateri ga prikazujejo v najslabši luči.

     Čuj, kaj je bilo pa tisto s Papadopoulosom? A 14 dni? Celih 14 dni?
     A ti je zdaj ta vaša slavna preiskava o Russian Collusion?
     Hahahahaha…..celo leto preiskava, zapravljenih na desetine milj. dolarjev….on pa 14 dni!!!!
     Da ne počim od smeha. En navaden which hunt…kot sem že od začetka govoril.

     • Staybell geenius

      “A bejž no? 30 sekundni izsek iz montiranega videa je zate dokaz?”
      Ne, spodaj je še cel članek, če nisi ugotovil. Če se ti ne da brati ali nisi tega sposoben, povej, pa ti bom spisal povzetek.

      “Ne veš ha? Tam je jasno slišano, da pod Hoax on razume, da je bil dogodek insceniran in planiran, ne pa, da se sploh ni zgodil.”
      Ja, to vemo vsi, večkrat je rekel, da so mrtvi otroci pravzaprav igralci. Ne vem, kaj si hotel povedati. Točno zaradi teh laži so se posledično dogajale grožnje in zaradi teh groženj je ena oseba v zaporu.

      Sicer pa, koga boli kurac palac kaj on razume pod katero besedo, dejstvo je, da je blatil žrtve strelskih napadov in njihove starše in to je imelo realne posledice s strani njegovih retardiranih navijačev. Tvoj celoten argument nima nobenega smisla.

      “Hahahahaha…..celo leto preiskava, zapravljenih na desetine milj. dolarjev”
      “Bengazi” je trajal 4 leta, 8 zaslišanj pred senatom…..nič obtožnic, nič od nič. Seveda boš to gladko odpravil kot zaroto, saj si tako naučen.
      Drugega kot to iz tvojega komentarja ni vredno komentirati.

      In na splošno je žalostno videti ljudi, ki zagovarjajo takega človeka zgolj zato, ker je v isti politični ekipi. Brez kompasa, brez vrednot, le slepo in brezpogojno tiščanje v eno stran za vsako ceno.

     • Staybell geenius

      A hočeš reči, da je imel Jones prav, ko je streljanje označil za hoax?

     • Staybell geenius

      Kaj je zdaj, se boš skril kot pričkica kakršna si??
      In pričakoval, da te bom v naslednjem članku spet resno jemal??

     • Vince Blake

      Ne vem kaj se nas s takim kretenom sploh menim? Z lažnjivim kretenom, ki se je zlagal, da so po Alexovo mrtvi otroci igralci. Kje si zdaj to pobral? Spet na kakem CNN ali na podobnih levičarskih fake news? Će si tako prepričan v svoj prav, ti zagotovo ne bo težko najti inserta, kjer Alex trdi, da so mrtvi otroci igralci. Kolikor vem, je to trdil za tistega Davida Hogga…al kaj je že.
      BMK, če me resno jemlješ ali ne. Jaz tebe itak ne. Repliciral ti pa bom, kadar bo meni pasalo, ker nisi dostojen resnega pogovora.

     • Staybell geenius

      “Z lažnjivim kretenom, ki se je zlagal, da so po Alexovo mrtvi otroci igralci”
      To povej staršem teh mrtvih otrok, ki ga zdaj tožijo. In ja, po njegovo mrtvi otroci SO igralci, saj sploh niso nikoli umrli.

      “Kje si zdaj to pobral? Spet na kakem CNN ali na podobnih levičarskih fake news?”
      Hahahaha priden navijaček, ne pozabi omeniti fake news vsakič ko omeniš CNN, dobro si bil vzgojen.

      Sicer pa ne, 0.5 minute povprečnega guglanja.

      “Će si tako prepričan v svoj prav, ti zagotovo ne bo težko najti inserta, kjer Alex trdi, da so mrtvi otroci igralci.”
      Ne da se mi tega iskat, ker se mi ne da ukvarjati z Jonesom, niti s teboj.
      Brez skrbi pa bodi, da so jih našli tisti, ki ga zdaj tožijo. In pa tožilec, ki je poslal v zapor žensko, ki je pošiljala smrtne grožnje žrtvam ravno zaradi Jonesovih laži.

      “BMK, če me resno jemlješ ali ne. Jaz tebe itak ne. Repliciral ti pa bom,
      kadar bo meni pasalo, ker nisi dostojen resnega pogovora.”
      Hahahahahahaha kako si bogi, daj malo zadihaj da ne boš ves rdeč v faco :D:D:D:D

      Do sedaj nisi sproduciral še popolnoma nobenega dokaza v svojo korist, le dolgočasno nabijaš ene in iste “talking pointe”, ki jih vzgojeni navijači bruhate ven brez premisleka in vsebine.

     • Vince Blake

      Toliko nakladanja, a nobenega filmskega dokaza, kjer je Jones izjavil, da so mrtvi otroci igralci. Kaj pa lahko sploh drugega pričakujem od tebe?
      A da se ti ne da iskati? Znova lažeš. Iskal si kot zmešan, pa nisi uspel najti. Ker to ne obstaja.

      In potem se čudiš, da te ne jemljem resno?

     • Staybell geenius

      Hahahaha resno misliš da se mi da viseti na kanalu bolanega in paranoičnega lažnjivca in prečesavati njegova ogabna sranja zato, ker si sebe prepričal, da sem ti to dolžan???
      Hahahaha bedak retardiran.

     • Vince Blake

      A vendar ti ni težko tule širiti laži.

      En navaden lažnjivec si. Kot vsi levičarski troli.

      Poleg tega pa še zabit in nerazgledan.

      Jaz, če že imam ravno namen rostati nekoga, se prej podučim o zadevi iz original vira. In to je razlika med nama dvema. Ti pa tule razlagaš o Alexovih besedah brez, da si prebil eno sekundo na infowars. Blebečeš nekaj na pamet, kot večina vas levakov.

      Kolk si pa star? 18 let?
      Pejd se raje igrat gumitvist na avtocesto. Ob dveh ponoči.

     • Staybell geenius

      hehe ok, se vidmo v naslednjem članku

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!