[Video] Demokrati izgubljajo črnske volivce, ki se zaradi zvezdnika Kanyeja Westa in drugih ogrevajo za “brata” Trumpa

Kanye West in Donald Trump (vir: twitter)

Ob bližajočih se vmesnih volitvah v ZDA demokratom kaže vse slabše. Stranka, ki se je vse od leta 1960 imela za stranko manjšin, je začela opažati, da manjšine niso več pripravljene brezumno dati glas zanjo, temveč volijo po lastni presoji.

Vsaj od leta 1960 in Johna F. Kennedyja naprej so ameriški demokrati ustvarjali vtis, da so stranka manjšin. Čeprav je bil Abraham Lincoln republikanec, ki je odpravil suženjstvo, in so republikanci do leta 1900 izvolili 35 črnskih senatorjev, medtem ko so demokrati prvega črnega senatorja dobili šele leta 1935, se je zakoreninilo prepričanje, da imajo demokrati zagotovljen glas temnopoltih v državi.

To se sedaj po poročanju kolumnista RT spreminja. Za to naj bi bili odgovorni popularni temnopolti youtuberki Diamond & Silk, ki sta v predsedniški tekmi leta 2016 javno podprli ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Ravno tako se pogosto omenja ime Candace Owens, nekoč demokratične, konservativne politične komentatorke ostrega jezika. Zadnji in največji razlog za osip črnskih glasov pri demokratih pa naj bi bil Kanye West, ki je povedal, da demokrati jemljejo črnske glasove kot nekaj samoumevnega.

West, ki se je med drugim nedavno preimenoval v zgolj Ye, je med gostovanjem v Beli hiši povedal, da so demokrati tisti, ki navkljub 13. amandmaju, ki je odpravil suženjstvo, še vedno držijo črnce ujete znotraj sten zapora. West naj bi želel povedati, da je velik problem duševno zdravje, saj veliko revnih zaradi dejstva, da so v 90-ih letih ukinili veliko mentalnih institucij, konča v zaporu. Sistem, ki so ga vzpostavili demokrati v 90-ih letih, zasužnjuje človeka, saj so zapori najcenejše tovarne, je povedal.

Ameriški predsednik Donald Trump in zvezdnik Kanye West v Beli hiši. (Vir: Twitter)

Ob tem je še povedal, da mu rdeča kapa s Trumpovim sloganom “Naredimo Ameriko spet veliko” daje občutek, da je Superman. Trump pa je njegov brat, saj imata oba isto, zmajevo energijo. West je v Trumpu prepoznal “moško energijo” in pozitivnega vzornika, ki mu je manjkal v otroštvu, ko je odraščal brez očeta.

V medijih so sledile obtožbe Westa, kako je izdal črnce v ZDA, kako bi se ga lastna mati sramovala in kako ne ve, kaj govori. West je dal novinarjem jasno vedeti, da ne bo pustil, da mu take grožnje pridejo do živega.

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Končno prodira resnica na dan! Bravo Trump! Tako naprej!

  • Valter BraniSlav

   Tudi Olgisti za Trumpa!
   Pa Olgistke prav tako….
   Olgisti vseh dezel , zdruzite se.

 • Caetano

  Pod Trumpom bodo ZDA spet postale velike! Ne pa kot so bile pod Huseinom Obamo čisto kontaminirane s filoislamizmom. Bravo!

 • xtc

  Vsak normalen,pa četudi črn,bo podprl voditelja ,ki združuje zagotavlja blaginjo za vse in mu zagotavlja ,da bo jutri kruh,služba in možnost za uspeh.
  Kot pravim sam,vsakdo ne glede na barvo in vero je dobrodošel,če je pripravljen legalno graditi skupno dobro v znanih okvirjih tukaj,kdor tega NE misli in hoče po svoje pač naj odide.

  • freedomfighter

   A crnc ki ne podpira trumpa naj odide ceprav so njegovi predniki v ameriki prisli sto.let pred trumpovimi

   • cosmosjasnovidec

    Normalno.Tiste črnuharske gnide naj pocrkajo z tabo na čelu pasjejebec.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • freedomfighter

     Oh frostracije so hude a ne hahaha zoofil bolan…tvoja razlaga lepo odraza tvojo primitivnost in nizek iq

  • Valter BraniSlav

   Blaginjo za vse obljublja Mesecnik….
   Samo denar bodo placali drugi, Mesecnik kot diplomant FDVja Pac ni produktiven.

   • xtc

    V normalni družbi blagine za vse ni-ve pa se za koga je ni.

 • Andrej

  Tole je rak rana stare Evrope:
  “West je v Trumpu prepoznal “moško energijo” in pozitivnega vzornika, ki mu je manjkal v otroštvu, ko je odraščal brez očeta.”
  To pa z LGBT in ostalo oslarijo ne gre skupaj.

  • Valter BraniSlav

   Saj tudi Trump podpira LGBT.
   Delno verbalno se bolj pa s tem ko muslije spusca v ZDA manj kot bi jih Clintonova..

 • Clemen J.

  Levicarjem se sanje sesuvajo. Svet gre na bolje. Sploh pa ko sem izvedel da se v petek zacenja nova invazja na hamas v gazi, tudi izraelci imajo dovolj levicarsko podprtih islamskih teroristov.

 • freedomfighter

  Cez dva tedna so volitve pa.bomo videli a trumpu podpora raste ali pada…vse ankete kazejo da bodo republikanci izgubili kongres ampak vemo da anketi niso vedno tocne

 • Valter BraniSlav

  Kako bi ga sele ljubili ce – bi tako kot jaz – imel otroke s temnopolto zensko…
  No ima pa Donald 4 otroke s Slovanskima zenskama. Od tu izvira simpatija med Donaldom in Putinom…

  • tramal

   Tebi niti bela rasa ne pomaga ,ker si sramota za njo.

   • Valter BraniSlav

    Jaz ne rabim tvojega odobravanja.
    Zivim v ZDA in imam veliko denarja.
    Ko prideva z zeno.na obisk v SLO nama vsi Slovenceljni lezete v rit.
    Seveda zaradi $$$ in ne zaradi simpatije.
    Vendar ko imas enkrat financno moc te ne zanima zakaj…
    Zacnes se vesti kot gospodar in ne kot hlapec.
    Gospodar simpatije ne potrebuje. Gospodar ima moc. V kapitaluzmu je to vsemogocni.$$$.

  • cosmosjasnovidec

   Dvomim,da si ravno kateri za ženo hoče naprtiti ciganico kot si si jo ti.
   Nekatere so kar simpatične ampak nagraužnega vonja kakršnega imajo “ne samo ciganice ampak vse temnopolte ženske )se ne znebijo nikoli pa če se kopajo v parfumu.
   Ne vem zaradi česa imajo vse temnopolte takšen vonj (verjetno zato,ker se od njih odbijajo sončni žarki stran) vem pa,da ga imajo muslimanke oziroma tudi vse čefutarke zaradi nenehnega žrtja ovčetine (ter raznorazne plazeče golazni) predvsem pa tudi,ker se v družinah med sabo parijo kot podgane in imajo enake gene kar je seveda posledica tega,ko brat naredi sestri in svoji stari pankrta pa tudi oče svoji hčeri in to traja že od samega njihovega obstoja je pa pri njih to normalen pojav katerega smatrajo za kulturnega.
   Po njih so se usmerili tudi najprej komunajzerji potem pa so tradicijo uveljavili še vsi levaki tako,da so zaradi posledice enakih genov v družinah kasneje pričeli uveljavljati LGBT društva kjer se porivajo križem kražem ,buziči,lezbače,pedofili itd.
   Da imate “STROJANI” sedanja bivališča kjer prebivate za Ameriko še že razumem kajti proti tistim prejšnjim podrtijam lahko tako smatrate ni mi pa jasno kdo kje vzame vaše $$$ dolarje kateri veljajo samo pri vas v rezervatu.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Valter BraniSlav

    Bla bla bla
    Edino kar steje je da so rodne, da ti vzgojijo otroke v spostovanju do oceta to je do mene.
    Vse drugo je bla bla bla…

   • Iztok Kresnik

    Ciganske so kar lepe punce vendar se prehitro postarajo

    • Valter BraniSlav

     Tudi ti izgledas kar star. Kateri letnik si?

 • tramal

  Tudi priseljenci iz južnih republik ,si bodo kmalu prišli gor ,da jih imajo komunajzerji za norce.Precej si jih je že.

 • pajac debeli

  Dvomim, da bo kaj veliko stevilo crncev prestopilo na desnico. Vsaj toliko casa ne, dokler jim levaki dajejo socijalne. Mogoce kakih deset procentov moskih. Zenske so vse samohranilke in odvisne od drzave, torej od demokratov. Sreca, da se od Trumpa take stvari ze skoraj pricakujejo, kakemu drugemu republikancu, bi tako srecanje bolj skodovalo pri jedernih volilcih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!