[VIDEO] Fatah se hvali z masakrom 37 izraelskih civilistov in ga označuje kot “največjo zmago”

Foto: iStock

Umor 12 izraelskih otrok in 25 odraslih je bila “najhrabrejša zmaga”. Umiranje med pokolom 37 izraelskih civilistov je “spektakularen način umiranja”, je izjavil Fatah.

Objavili so video in s tem obeležili 40. obletnico najbolj smrtonosnega terorističnega napada v zgodovini Izraela, v katerem so palestinski teroristi umorili 12 otrok in 25 izraelskih odraslih civilistov. Video prikazuje praznovanje napada in slavi morilce, zlasti vodjo, teroristko Dalal Mughrabi. Palestinci so ugrabili avtobus, v katerem je bila umorjena večina Izraelcev. Teroristi so imeli nadzor nad avtobusom vse od Haife na severu pa do središča države, medtem pa so streljali na avtomobile, ki so se vozili mimo. Takrat so se označili kot “prva palestinska republika”. 

Besedilo v videu poveličuje Mughrabijevo in se osredotoča na dejstvo, da je bila vodja napada ženska, ter ji dodeljuje vlogo “predsednice prve republike”. “Ime predsednika prve republike je Dalal Mughrabi. Junaštvo nima spola. Arabski moški morajo razumeti, da nimajo monopola, da ženske lahko ljubijo bolj plemenito in umirajo veliko bolj spektakularno, kot bi umrli moški,” je Fatah objavil na svoji facebook strani.

Fatah je o morilcih napada izjavil: “Stojimo v časti in hvaležnosti do duš, ki so se dvignila v nebesa, da bi prebivala s svojim Gospodom, vstopili so v srce, dušo in spomin vsakega Palestinca in vsakega Arabca, ki pripada Palestini.” Vodjo morilcev pa so označili kot “legendo, ki ne umre”.

Dalal Mughrabi (Foto: Youtube)

Avtobus spremenili v začasno prestolnico države Palestine
Druga besedila v videu opisujejo teroristični napad kot “najboljšo zmago” in prikazujejo ugrabitev avtobusa, polnega izraelskih civilistov, kot ustanovitev “palestinske republike”:“Dvanajstim moškim je pod poveljstvom ženske po imenu Dalal Mughrabi uspelo ustanoviti Palestino, potem ko je svet zavrnil njihove pravice in priznanje.” Vkrcali so se v avtobus, ki je vozil iz Haife v Tel Aviv, in ga spremenili v začasno prestolnico države Palestine. Na sprednji strani avtobusa so dvignili svojo zastavo, peli in plesali. Ko so jih sionistične sile obkrožile in so jih lovili helikopterji, so avtobus razstrelili in umrli skupaj s preostalimi. Pravijo, da je “prvič v zgodovini revolucij javni avtobus v štirih urah postal popolnoma suverena neodvisna republika”, pišejo v Jihad Watch.

Palestinski mediji so včeraj poročali, da ženski odbor gibanja Fatah – “Sisters of Dalal” – na palestinskih univerzah praznuje mednarodni dan žensk tako, da ženskam na univerzi An-Najah deli kartice z besedilom, ki slavi Mughrabijevo in spodbuja ženske, naj verjamejo vase.

Bistvo in namen Palestincev je smrt Judov, pri tem jim ni pomembno, ali gre za nedolžne judovske otroke. Smrt Judov (in drugih nevernikov) je zanje navdušenje, najvišji klic mudžahedinov.

A. G.

 • Brutus

  Običajna ”hrabrost” teh ”junakov”! Pobiti otroke in civiliste! In naš klovn za vse vlade bi tem psihopatom priznal državo…! No ja, saj imajo komiji in teroristi veliko skupnega, tako, da ga po svoje razumem…..

 • Olga_10

  Butalski levičarji bi priznali zlocince – teroriste, enake komunistom…in jim dali državo….
  Slovencem pa mednarodno priznano državo, ki so si jo sami ČASTNO priborili, unicujejo!
  Dol z levičarji – komunisti – teroristi!

 • Aron

  37 mrtvih civilov? To je en slab teden za hrabro izraelsko vojsko. Terorizem ne bo prenehal, dokler bo okupacija. Edino Izrael je kriv za žrtve med izraelskimi civili. #freepalestine

  • xtc

   Bo,bo,ko bodo popucali do zadnjega.

   • Aron

    Izrael naj se pripravi na Hizbullah, drugače se jim slabo piše…

 • Vlado77

  Hamas ali Hezbolah so teroristi in nič drugega. Priznanje Palestine je priznanje teroristične države, ki si želi uničiti sosedo Izrael. Kakšen norec sploh prizna kaj takega?

  • Luc

   Kako že če so jim židje usurpirali zemljo izpod nog?

   • Vlado77

    Torej si terorist ? Ti bi pobijal nedolžne od otrok do starih ,ki nimajo nič s tvojimi zablodami

  • Aron

   Hamas posredno priznava Izrael, saj se že v uradni komunikaciji pogovarja o mednarodno priznanem palestinskem ozemlju in ne o celotni Palestini pred 1947. Je pa Hamas oblast samo v Gazi, pa še to čisto po nesrečnem izraelskem eksperimentu. Sami so ga potisnili v to pozicijo.
   In kaj ima Hizbullah tukaj zraven?

   • xtc

    Obe gibanji sta teroristini in islamistični podpira pa ju teroristični Iran.

    • Aron

     Kako Iran podpira Hamas? Imajo rove od Teherana pa do Gaze? Jao s kakšnimi imbecili imam opravka..

     • xtc

      Imbecil si ti Iran finančno zalaga obe šiitski teroristični grupi.

     • Aron

      Idiot. V Gazi ni niti enega šiita. Pa kdo je tebi dal dostop do računalnika? Hehehehe.

     • Caetano

      Hamas je sicer sunitska jihadistična skupina vendar še kako drži, da ga podpira teokratični Iran.

 • xtc

  Razsut ta Fatah pa te teroriste ni čudno ,da jihJudje trajbajo kot opice-očitno še premalo.

 • Željko Ražnatović Arkan

  Kako je seksi.

 • Burek Burecki

  Od daljnega yeroristicnega napada do danes so IDF fasisti pobili na tisoce otrok in starejsih. Kje so krokodilje solze? Dvolicne svinje….

 • Caetano

  Islamisti se hvalijo s poboji civilistov čisto v komunističnem slogu.

 • Caetano

  Kako je zdaj s priznanjem Palestine prepredene z mrežami teroristov in jihadistov?! Je temu konec z odstopom Cerarja?!

 • sodnikisozločinci

  No Karl Erjavec, poleno bukovo, kaj praviš na to? Priznaj svojo prazno glavo, bebo debilen, ne pa Palestine.

 • kot članica NATO smo dolžni podpirati muslimanske teroriste, saj to je glavna dejavnost te organizacije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!