[VIDEO] Migrantski izgredi v Franciji se vrstijo: Ženska, ki je kljub zakonski prepovedi nosila nikab, povzročila petdnevne izgrede in milijonsko škodo

Ženska je tudi napadla policista. (foto: youtube)

V nedeljo je policijska patrulja v mestu Mirail, naseljenem z migranti, aretirala žensko, ki je nosila nikab, ker je odklonila pokazati obraz. V Franciji je namreč zakon, ki je bil sprejet leta 2010 in določa, da nihče v javnem prostoru ne sme nositi oblačil, ki zakrivajo obraz. Incident je povzročil petdnevne izgrede in milijonsko škodo.

Aretirana ženska se je močno upirala in kričala na policijo. V nekaj minutah pa se je zbrala skupina protestnikov zaradi katerega so morali med njih razpršiti solzivec. Žensko so privedli v pripor in ji bodo sredi maja sodili za “upor, žaljenje in nasilje nad osebo, ki ima javna pooblastila”.

Na žalost je bilo to le začetek. Na istem mestu se je nekaj ur pozneje zbralo približno 100 izgrednikov in začeli so požigati avtomobile in smetnjake. Napadli so tudi policijsko postajo na tem območju. Na kraj je prišla policija, kjer je izbruhnil hud boj med izgredniki in policisti. Slednji so morali poklicati tudi varnostno enote, ki so specializirane za množične nemire, in helikopter.

V izgredih, ki so potekali od nedelje do četrtka so aretirali 23 oseb, izgredniki so požgali 76 avtomobilov in na kraj morali priti kar 200 policistov. Na srečo ni bil nihče huje poškodovan, kar je pravzaprav presenetljivo, saj so izgredniki metali na policiste steklenice z acetonom, plinom in malto. Tudi več novih avtomobilov iz avtomobilske hiše Citroen so uničili z molotovkami. Bernard Boyer, vodja podjetja je dejal, da je škode v višini 110 000 evrov. To pa ni prvič, da so se izgredniki znesli nad njegovim podjetjem.

Policija je v četrtek dejala, da bodo kmalu izgredi pojenjali, a ne zato, ker bi bili izgredniki utrujeni, ampak ker je trgovina s prepovedanimi drogami glavni vir dohodka v soseski in za “kraljestvo” prepovedanih drog, takšen dogodek ni dober za poslovanje. Takšne vrste nemirov v predmestjih migrantov se pogosto pojavljajo v Franciji. Leta 2005 so se v Parizu in po vsej deželi odvijali obsežni neredi, približno 9 000 vozil je bilo požganih in dva civilista sta izgubila življenje, poroča Voice of Europe.

Potem, ko so sprejeli zakon o “skrivanju obraza”, se je število takšnih izgredov močno povečalo, tako da policisti v nekaterih primerih sploh niso zahtevali, da odkrijejo obraz, ker so se bali posledic, saj nikab niso nosile le ženske, ampak tudi moški, ki so pod krinko prodajali droge.

A.G.

 • FUCK COMMUNISM

  Ko bodo od davkoplacevalcev financirani policija in vojska zaceli te kozjejebce streljat, takrat bo pa bolje! Prej jih zacnejo pobijat, prej bo bolje!

 • pajot

  Jebeš solzilec,človekove pravice in podobne malenkosti. Streljat bando,pa bi bil takoj red.

  • Zgornji

   Hja, že-že, AAAmpak : Nesmerš ubijati !!! ! !!! Lahko pa Mučiš “do nezavesti” , vse do Poboljšanja … ;-)

 • spet-sam-jest

  Ja škoda, de že enkrat ne ubijejo par policajou de b že enkrat dojel, kako je treba z drhaljo in zakaj majo piištole

  • KAPIBARA

   Izraelci imajo za take primere jasen uspešen recept, odklanjanja nadloge..

 • KAPIBARA

  S plevelom- zajedavcem, se še na vrtu ne dela v rokavicah..

 • Dostmamrecesije

  Te kamelofuk.. je nagnat v zlato Sirijo in naj tam hitijo k Alahu.

  • Zgornji

   A si mislil te kamelosexarje … ? … ja, saj jih bomo itak kmalu nagnali – kolikor jih bo uspelo sploh preživeti , … v naslednjem desetletju ,… še Pred Koncem Sveta. Lp.

 • dob

  Tako besno reagirajo tudi SLO-komunisti, če jih prisiliš naj se držijo zakonov, ki so jih bili sami sprejeli!
  Nimajo prav radi, da jih kdo spomni, da tudi zanje obstajajo zakoni.
  Zato pa morajo po sodiščih imeti svoj bavconski šerijat, da jim ta zagotavlja imunost pred zakoni.

 • WatsonForus

  Vsi se pejte učit v Izrael , kako se taki stvari streže! Sicer pa je bili nazorno pokazano po TV pred parimi dnevi. Solzilec, dimne bombe , gumjasti metki , če pa še to ni dost pa “olovni” metki!

  • ivan šantl

   Ja res je.Če bi Izraelci delovali tako impotentno kot se to dogaja po Evropi,jih ne bi bilo več.

 • Razocarana

  Določenim vsak izgovor prav pride da začnejo razgrajati in uničevati, kar so ponavljajoči incidenti v Franciji, in drugod, lep primer.

  • samsara

   To imajo v krvi in podzavesti. Drugačni ne morejo niti biti. Zato pa jih obskurni, psihopatski globalni odločevalci intenzivno uvažajo v sicer mirno, urejeno razvijajočo Evropo.

 • samsara

  Nesporna in očitna ‘obogatitev in oplemenitenje’ sicer uboge puste Francije brez zgodovine, kulture, znanosti…
  Levičarji in globalisti vedo kako in kaj…
  Vse za blagostanje avtohtonega življa.

 • Matevzh iz Glanza

  “Policista je napadla zenska v nikabu, ga davila, zatrgala mošnjo, udarila s čelom. Policista so komaj iztrgali iz njenega smrtonosnega prijema, nakar so jo skupili še oni.” Evropski policisti so pateticni in brez pooblastil.

  • Novakec1

   Saj sploh ni bila ženska ampak kakšen zadrt đihadist.

 • šmentanamuha

  Obogatena evropska kultura, ja, seveda… te muslimanske babe so enako usekane kot njihovi džigadistični moški, še posebej tiste, ki nosijo rjuhe na buči, čeprav jim ne bi bilo treba, tudi ruta je preveč. Eno je moda,. drugo pa je provociranje prebivalcev, ki niso muslimani.

 • mona lisa

  To žensko s celotno familijo vrnit v državo izvora. Takoj.

 • osa

  kaj že poljska premierka rekla macaronu
  na poljskem ne umirajo poljaki od migrantov. ti macaron bi nas učil kako vladati na poljskem aše za svoje francoze ne znaš poskrbeti, ki ti umirajo pred očmi.??
  namesto, da bi denar, ki ga porabi za migrante vlagal nazaj v francoze jih ob enem krade in siromaši

 • lado

  ji alahovi kur…..,naredim trajno prečko z teleskopko ,ki jo zadnje leto nosi z sabo ! ZAŽGAT AZ DOM ,njegove pedre pa polomit in očistiti SLOVENIO !!!!!!!!! KOPMUNISTOV , levih in ostalih lgbt Ritop… a bo kaj z temi akcijami al ste vsi butalci,PA blejate kretničarji nesposobni ,uni se pa smejejo ,bruh !!!!!!!

 • Dule

  Dolfi zbudi se,Evropa,te nujno potrebuje….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!