[Video] Na Švedskem migrantske tolpe zažgale toliko avtomobilov, da tega niso spregledali niti nekateri mediji, ki sicer molčijo o migrantskem kriminalu!

Foto: Youtube

Švedska policija je v ponedeljek zvečer prejela več klicev zaradi požiga več kot sto avtomobilov in več pnevmatik. Za tem kriminalnim dejanjem stoji tolpa, ki je v Göteborgu na vozila metala molotovke. 

Tolpa se je nad avtomobile spravila kar z molotovkami ter tako požgala več kot 100 vozil, poškodovanih je tudi več pnevmatik. Napad se je poleg v omenjenem mestu zgodil tudi v Kronogårdnu v Trollhättanu, pišejo Voice of Europe in še nekateri tuji mediji, kot je britanski Daily Mail. Posnetki iz Göteborga razkrivajo, da je tolpa uničevala avtomobil za avtomobilom na parkirišču v bližini nakupovalnega središča. Družbena omrežja tako razkrivajo, da so policisti prejeli več klicev, da tolpa “mladih črnih moških” uničuje avtomobile, naravnost škandalozno pa je, da švedski mediji o tem sploh ne poročajo.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1029103967966580736

V ognju, ki ga je podtaknila tolpa, je bilo torej več predelov na Švedskem. Ob tem niso izbirali, ali bodo molotovko vrgli na avtomobil, kombi, tovornjak ali pod pnevmatike. Medtem ko so imeli gasilci po dobri uri požar v Frölundi pod nadzorom, pa je ta izbruhnil tudi v Kronegårdenu v Trollhättanu. Da Švedska ni več varna država, kakršna je bila še nekaj let nazaj, priča podatek, da gasilci v tem kraju niso smeli začeli gasiti, dokler niso prišli policisti in zaščitili območja. “Metali so petarde in rakete, zato čakamo, da policija sporoči, da je območje varno,” je povedal Simon Willner, tamkajšnji gasilski častnik. Čeprav so bili o podtaknjenem požaru obveščeni ob devetih zvečer, so lahko začeli gasiti šele dve uri pozneje, ko jim je dala policija zeleno luč. “Mladi so na policiste, ki so posredovali, metali kamenje. Ob tem so nosili kapuco in imeli zakrit obraz, da jih niso mogli identificirati,” je povedal vodja reševalcev Hans Dernemyr. Njegove besede je potrdila tudi policija v Göteborgu, ki je k temu še dodala, da je avtomobile požigala skupina 6 do 8 ljudi.

https://twitter.com/ZagrosHama/status/1029082019211309057

Tolpi je sicer uspelo pobegniti in jih policija še išče. Ena izmed prič je povedala: “To je bilo organizirano. Hoteli so povzročiti čim več škode. Avto so dobesedno razstrelili, to je noro! Bilo me je strah.”

Nekatere izmed prič so na družbenih omrežjih delile posnetke pekla na Švedskem, medtem ko želijo švedski mediji ustrahovanje migrantskih tolp pomesti pod preprogo. “Bil sem na poti domov, ko sem videl prikolico in čoln v ognju. Nemudoma sem poklical policijo,” je povedal eden izmed očividcev. A kaj, ko se je še vsakič izkazalo, da se je švedska policija nesposobna spoprijeti s tolpami, ki ustrahujejo ne le prebivalce, ampak očitno tudi policijo.

Foto: printscreen

Tiskovna predstavnica policije Ulla Brehm je po ponedeljkovih požigih celo priznala: “Trenutno nimamo podatkov o morebitnih poškodbah in ne vem, ali je bil kdo pridržan, vendar tega ni za izključiti.” Brehmova je še izdala, da so priče požigalce opredelile kot “temne mlade moške”, ki so podtaknili požare in zbežali.

M. S.

 • Poštenje velja

  multi kulti v vsem svojem blišču

 • Novakec1

  Mobitel je za njih osnovno sredstvo za zagnjanje takih svinjarij. Še ne dojemate.

 • rubec

  Gospa Brehm temnim mladim moškim se reče črnuh. Ups pomota, črnuhi.

  • samsara

   “mladih črnih moških”

   Satanova vojska!

 • Poštenje velja

  so kot podgane, ose ali golobi!!!!
  GOLAZEN

 • Staybell geenius

  Očitno “priče očividcev” že zadoščajo za dokaz, ki je vreden objave v samem naslovu.

  Medtem pa Trump samovoljno tvitne, da je od Rusov prejemal usluge (podatke o nasprotnici) in tako potrdi izdajo naroda….*črički*

  • sprehajalec

   Ameriški narod sta izdajala Obama in Clintonova. Dolgih 8 let.

   • Staybell geenius

    Na kakšen način? Sta se zadolžila pri kakih tujcih?

    Kaj pa Bush jr.? Je nezmožen izdaje, ker je “desen”?

    • sprehajalec

     Če je zadolževanje pri tujcih merilo za “izdajo” potem bi morali govoriti o Izdajalcih, ki vodijo Slovenijo od leta 1945 naprej.

     Američani se ne rabijo zadolževati pri tujcih. Imajo dovolj svojih bank.

     • Staybell geenius

      In spet, spet, spet…neko dolgočasno paranoično nakladanje o 1945 in Sloveniji, ki nima absolutno nobene veze z ničemer…ampak ker ste tako vzgojeni, očitno ne gre brez.

      Nazaj na temo: Torej 1117 milijard dolga do Kitajske kar naenkrat več ne obstaja? Sicer pa sploh ne govorim o državnem, ampak osebnem dolgu Trumpa do različnih bank, tako ruskih kot nemških. Ameriške mu namreč ne posojajo denarja, ker je prevečkrat bankrotiral, zato je zadolžen pri rusih in nemcih. Komu je torej odgovoren, ZDA ali svojim upnikom??

     • sprehajalec

      Torej 1117 milijard dolga do Kitajske kar naenkrat več ne obstaja?

      To imaš v mislih verjetno rezerve kitajske centralne banke v ameriški valuti? Jim bodo eno Letalonosilko prodali, pa bo.

      Bistveno je, da imaš kaj za ponuditi v menjavo.

      #Ameriške mu namreč ne posojajo denarja, ker je prevečkrat bankrotiral,
      zato je zadolžen pri rusih in nemcih. Komu je torej odgovoren, ZDA ali
      svojim upnikom??#

      to ni problem, dokaz so Hrvati, ki so kljub Sberbank in Rusom, Ruse vrgli ven iz nadaljnega tekmovanja na svetovnem prvenstvu.

      To je le levičarska percepcija, da če komu kaj dolguješ, si odvisen od njega….

     • Staybell geenius

      “To imaš v mislih verjetno rezerve kitajske centralne banke v ameriški valuti?”
      Ja, z drugimi besedami, dolg, kredit. Tuje entitete skupaj držijo 34% vsega ameriškega dolga, ki znaša 1780 milijard $. Največje upnice so Kitajska, Japonska, Irska, Brazilija.

      “Jim bodo eno Letalonosilko prodali, pa bo.”
      Seveda, kako se tega noben ekonomist ni prej spomnil…lastnoročno si rešil ameriški dolg, čestitke. S tvojim briljantnim poznavanjem makroekonomije ne bo več nobena država v dolgovih.

      “to ni problem, dokaz so Hrvati, ki so kljub Sberbank in Rusom, Ruse vrgli ven iz nadaljnega tekmovanja na svetovnem prvenstvu.”
      wtf?? Na katerem planetu v katerem osončju se to šteje kot dokaz česarkoli?

     • sprehajalec

      #Ja, z drugimi besedami, dolg, kredit. Tuje entitete skupaj držijo 34%
      vsega ameriškega dolga, ki znaša 1780 milijard $. Največje upnice so
      Kitajska, Japonska, Irska, Brazilija.#

      Dolar kot mednarodno sprejeta svetovna valuta v mednarodni trgovini ima drugačne zakonitosti kot tvojih 5 dolarjev v žepu in iz tega izhajajoča terjatev do ameriške centralne banke.

      Poleg tega je ocena, da je vsaj tretjina dolarjev izven ZDA v obtoku ponarejenih. Že to bi po tvoje moralo spraviti ameriko na kolena….

      #Seveda, kako se tega noben ekonomist ni prej spomnil…lastnoročno si rešil ameriški dolg, čestitke. S tvojim briljantnim poznavanjem makroekonomije ne bo več nobena država v dolgovih.#

      Moč gospodarstva je v sposobnosti, kakšno interesantno stvar ima za ponuditi v menjavo. Če ima samo banane, potem ima gospodarstvo težave.

      #Na katerem planetu v katerem osončju se to šteje kot dokaz česarkoli?#

      dal sem ti čisto dober dokaz. težava je, da vam levičarjem dokaz deluje kot dokaz le če vam sede v kontekst.

     • Staybell geenius

      “Dolar kot mednarodno sprejeta svetovna valuta v mednarodni trgovini ima
      drugačne zakonitosti kot tvojih 5 dolarjev v žepu in iz tega izhajajoča
      terjatev do ameriške centralne banke.”
      Torej ima izsiljevalsko moč, to je prednost. Toda ne govorimo o tem, pravim, da so ZDA zadolžene v tujini, to je vse. Kaj bo s trgovinskimi vojnami ne vem, lahko pa se zgodi, da Kitajska prevzame trgovinsko vodilno vlogo, saj imajo sami dovolj veliko kupno moč, da ustvarjajo povpraševanje tudi brez ZDA. Nobena trgovinska vojna se ni še končala dobro, in ta je samo posledica užaljenega ega najbolj neumnega predsednika ZDA.

      “Poleg tega je ocena, da je vsaj tretjina dolarjev izven ZDA v obtoku
      ponarejenih. Že to bi po tvoje moralo spraviti ameriko na kolena….”
      To nima nikakršne veze z nacionalnimi dolgovi, ki definitivno niso ponarejeni.

      “Moč gospodarstva je v sposobnosti, kakšno interesantno stvar ima za
      ponuditi v menjavo. Če ima samo banane, potem ima gospodarstvo težave.”
      Ja, problem je, da imamo opravka s Kitajsko, ki verjetno ne potrebuje dodatne letalonosilke in sklepam, da dobro vedo, kaj kupujejo.

      In še na koncu: Izločitev iz fuzbal turnirja si primerjal z zadolženostjo Trumpa pri ruskih in nemških bankah… In na koncu še zagovarjal, da je primerjava na mestu.
      Svašta….

     • sprehajalec

      Zadolžene v tujini v obliki svoje valute deponirane pri tujih centralnih bankah kot devizne rezerve.

      si to mislil?

      Ponarejeni dolarji zagotovo predstavljajo terjatev do ameriške centralne banke.

      Kitajska si želi letalonosilk. Zato je v preteklosti kupovala nedokončane ruske.

     • Staybell geenius

      “Zadolžene v tujini v obliki svoje valute deponirane pri tujih centralnih bankah kot devizne rezerve.
      si to mislil?”
      Ne. Mislil sem kupovanje ameriških obveznic (ang. bond)

      “Ponarejeni dolarji zagotovo predstavljajo terjatev do ameriške centralne banke.”
      A ti resno misliš, da se tega ne da preveriti v treh sekundah??
      Ponarejen je 1 na vsakih 10,000 bankovcev oziroma 70 milijonov $, kar predstavlja tako boleče zanemarljivo vsoto, da si sramoto delaš s tem, da to sploh omenjaš.

      “Kitajska si želi letalonosilk. Zato je v preteklosti kupovala nedokončane ruske.”
      In kako si tu prišel do zaključka, da danes Kitajci nimajo svojih ladjedelnic ter da bodo kupovali ameriško robo. In še, da se bodo tako američani zvlekli iz dolgov? Namreč trdiš vse troje.

   • Caetano

    Absolutno ta dva sta bila ekstremno nevarna filoislamista.

    • Staybell geenius
    • cela NATO organizacija je filoislamistična

     • sprehajalec

      Džo, sedaj se pa že zberi. Če Nato tolče po njih je filoislamist, pa če jih samo gleda je spet filoislamist….

      zapomni si, slovenija brez Nata je ranljiva kot devica sredi migrantskega centra…..

     • Kosovari, Čečeni, Ujguri, Rohingje, Muslimanska bratovščina, Islamska država, na zadnje tudi Savdska Arabija. Čim bolj ekstremni in necivilizirani, večja možnost da NATO jim priskoči na pomoč. Če je to mogoče in nasprotnik islamistov ni preveč močan. Zato tudi NATO ne pomaga proti migrantskim valom, ker gre za ekstremne islamiste. Države, ki niso v NATO paktu so ranljive izključno pred samim paktom.

     • sprehajalec

      #Države, ki niso v NATO paktu so ranljive izključno pred samim paktom#

      Vidiš, zato je za Slovenijo dobro da je v njem….

     • torej priznaš, da je NATO navadna mafijaška združba, saj deluje na isti način.

     • sprehajalec

      Ne poznamo nobene boljše organizacije za vernost in sodelovanje.

     • Caetano

      Trump je naš zaveznik v tem. Nato je bil močno pod vplivom Muslimanske bratovščine. Trumpu in njegovi vladi pa je M. Bratovščina že napovedala jihad.

  • stajerc5
   • Staybell geenius

    Maš kak angleško govoreči vir?

    • stajerc5

     Lenob ze principielno ne podpiram.

     • Staybell geenius

      Torej ker se nisem učil jezika okupatorjev, sem lenoba, istočasno se pa tebi ne da prilimati kakega linka, ki ni v angleščini.

    • sprehajalec

     Kraval na Švedskem džinius.

     Knjigo v roke. levičarji znate samo neke vrste ljubljansko angleščino z veliko zavijanja, pa obvezini “ne” na koncu stavka. da ne rečem, da je obvezna trač scena v sloveniji prepisana iz londonskih tabloidov.

     To vam škodi, saj potem prebirate le ameriško pa angleško levičarsko šunt literaturo.

     • Staybell geenius

      Verjetno piše kaj več kot samo naslov, a ne genij?
      Toliko besed, pa tako malo povedanega.

      Torej se strinjaš s takimi kriteriji “očividci so povedali”, brez policijskega poročila. Ok, si bom zapomnil za kak drug primer

     • sprehajalec

      Policijsko poročilo je lažirano. Slovenci imamo veliko izkušenj s tem, še od Ljudske milice naprej….

     • Staybell geenius

      1. govorimo o Švedski, ne vem kaj ima Slovenioja tu za iskati
      2. beseda “lažirano” ni slovenska, tako da se nauči jezika
      3. po čem sklepaš, da je “lažirano”? In zakaj misliš, da ti mora kdorkoli verjeti?

     • sprehajalec

      1. Saj govorimo o Švedski, samo Slovenci imamo z levičarji več izkušenj, zato vemo, zakaj se gre.

      2. lažirati lažírati -am dov. in nedov. (ȋ) žarg., šport., navadno v zvezi s tekma s podkupovanjem, dogovarjanjem zagotoviti določen izid: bil je kaznovan, ker je lažiral tekmo

      3. Ker policisti v goeteborgu nočejo govoriti o tem. So ustrahovani. Zgorelo je 88 avtomobilov, zažigali so mladi ljudje v črnih kapucah.

     • Staybell geenius

      1. Slovenija ni enaka Švedski, tam se dejsnko ve, kam gre javni denar, “levičarstvo kot tako” nima tu nobene vloge. V ZDA se tudi “lažirajo” poročila, pa naj bo v desni vladi ali “levi”
      2. ok
      3. ammm…mogoče zato, ker preiskava še poteka in je to povsem ustaljen in običajen postopek?? Sklepam da nikakor in da bi vsi policisti obvezno morali vsakemu novinarju povedati vse, kar vedo, še preden se preiskava zaključi.
      Kaj ima število avtomobilov in opis kapuc z identificiranjem storilcev?

     • sprehajalec

      Tudi v ljubljani smo že imeli podobne like v kapucah na t.i. Zimski vstaji, ki so celo vrgli zakonito izvoljenega predsednika in Vlado. na Švedskem za sedaj le požigajo avtomobile.

     • Staybell geenius

      Naj uganem – če bi bil odstavljeni predsednik vlade Cerar, bi te bila polna usta “ljudske volje” in “spoštovanja odločitev ljudi” in kar je še za lase privlečenih laži, s katerimi vas pitajo desni politiki…
      Samo v tem primeru si se zatekel k “zakonito izvoljenemu” argumentu.

     • sprehajalec

      če bi bil cerar, bi bili trenerkarji odveč, saj je njihov….

     • Staybell geenius

      Tvoje dvodimenzionalno dojemanje realnosti ti v tem primeru ne pomaga.
      Raje se osredotoči in odgovori na druge komentarje

     • sprehajalec

      O kom Trumpu? danes sem bil res vesel, ker je začel z povečanimi proračunskimi izdatki za ameriško vojsko. To ji bo vrnilo staro moč in slavo….

     • Staybell geenius

      Nisi slišal? oblikuje 6. vejo oblasti, t.i. space force. Res, res.
      Sklepam, da je to zate brilijantna ideja in prav v ničemer potrata davkoplačevalskega denarja. Kajne??

      “danes sem bil res vesel, ker je začel z povečanimi proračunskimi izdatki za ameriško vojsko. To ji bo vrnilo staro moč in slavo”
      In še, če misliš, da je moč in prevlada vojske odvisna od njenega proračuna, se prej pogovori z Vietnamci, Korejci, Afganistanci,…kmalu z Iranci.

     • sprehajalec

      6. vejo oblasti, t.i. space force

      ja sem mislil, da je že zdavnaj postavljena pod Reaganom in kot izpričujejo na History Channel 2. Hangar One ali kako se že reče.

      veličina Amerike je, da vse o njih vemo, o Rusih in kitajcih ne veš nič.

      Amerika je povsod dobila vojne. ko se je umaknila zaradi domače scene, so pa Vietnam pa podobni desperadosi planili v prazni prostor.

      kaj misliš, ko Vietnam omenjaš? kdo je zmagovalec? 50.000 Američanov padlih proti 3,5 milijona Vietnamcev na drugi strani? kdo je torej zmagal? Ali pač levičarju tuje človeško življenje ne pomeni prav ničesar. kot je dejal Kardelj, važno da nas par pravih ostane. ker še slabče razmerje je bilo med Komunistično revolucijo v Sloveniji. 1000 padlih okupatorskih vojakov napram 97.000 umrlih Slovencev.

      kdo je potem zmagovalec?

 • Poštenje velja

  Pripravlja se teren za novega Dolfija.

 • macon

  Ameriška policija bi na te kriminalce streljala, vse svetovne policije bi razen v zblojeni permisivni in feminizirani EU.

  • Caetano

   Zdaj pod Trumpom bi res hitro naredili red. Prej bi pa bilo isto kot je na Švedskem.

  • samsara

   Po definiciji iz živalskega in rastlinskega sveta gre z ašolski primer invativne tujerodne vrste.
   Se razmnožuje, zatora domorodno/e vrsto/e in povzroča gospodarsko škodo.
   Tega pa permisivci in femisnistke niso spodobni dojeti, a bodo, ko/če bodo kaj začutili na grlu ali nišje. Razvoj dogajanja pelje v to smer.
   Se bodo morali Švedi, kolikor jih je takih sploh še ostalo, samoorganizirati, predvsem pa izkoristiti jesenske volitve. Feministična vlada jih je izdala in prodala.

 • VERRZIFIKATOR

  Enver Abdul Svensson

  ŠE POMNITE ŠVEDE?

  Nekoč, ni toliko še let,
  imeli tudi mi smo Švede,
  ni bil to izraz za zglede,
  bil drugačen je še svet.

  V slengu je imelo švedsko
  prav specifičen pomen,
  bil besede čuden zven
  za razmerje je sosedsko.

  Da so Švedi iz importa,
  je takoj postalo vidno,
  rabljen bil izraz solidno,
  švedska dobro znana sorta.

  Kot politično korekten
  danes ni izraz občuten,
  zdel celo bi se priskuten,
  češ da ni povsem perfekten.

  Naj ne rabi se direktno,
  kmalu bodo nas svarili,
  ker posledice čutili
  bomo vsi prav nekorektno.

  Švedstvo ker problem postaja,
  treba strogo bo paziti,
  koga s Švedom nasloviti,
  sicer kje izbruhne vstaja.

  Naj za Švede skandinavske
  se beseda uporablja
  takšna, ki se ne zlorablja,
  misli pravijo hinavske.

  Se po novem ne več smelo
  Švedov bo imenovati,
  novo jim ime skovati
  dušnih bo skrbnikov delo.

  Samo tisti bodo Švedi,
  ki prišli so od drugod,
  skandinavski stari rod
  pa bo životaril v bedi.

  Vendar bo s strani večine
  vsaj usmiljenja deležen,
  bo v ustavi zabeležen,
  v členu: Narodne manjšine.

 • Caetano

  V samomorilskem bombnem napadu dveh pripadnic Boko Harama na kraj Magdali v Nigeriji umrlo deset ljudi.

  https://www.nigerianews.net/bomb-attack-ten-lives-lost-in-adamawa/

  Trije delavci, ki so v Keniji gradili obmejni zid so umrli v eksploziji podtaknjene bombe ob zidu, ki jo je podtaknil Al Šebab islamistična milica povezana z Al Kaido.

  https://www.the-star.co.ke/news/2018/08/13/three-border-wall-workers-killed-in-mandera-landmine-attack_c1801994

 • južnificirana_si

  če bi zvišali plače novim inženirjem in zdravnikom ti ne bi počeli tega

  • moon

   Jap.. skoraj so izgoreli, kot pri nas izgorevajo “najbolj” delovni.

 • Dragan Krstič

  Na Voice of Europe preberite in poglejte demonstracije migrantov, ki niso zadovoljni s superluksuznimi apartmaji v okolici grških Teb. Zahtevajo preslitev v mesto.

  • Osti jarej

   ….preden so šli “na pot” v evropo,so jim plačali in povedali,kaj morajo zahtevati in kaj storiti,če zahtevanega ne bodo dobili…..

  • stajerc5

   Pa ves zakaj v mesto? ….ker pride tam denar iz zidu- stene, bankomat.

 • Dragan Krstič

  Super! To je voda na mlin desnim švedskim strankam ker so septembra parlamentarne volitve. Obeta se jim zmaga tako da bosta v evropi samo še 2 komunistični vladi: V Sloveniji in Španiji. No ja, v Sloveniji ne bo dolgo.

  • Domoljub

   Vlada bo padla še preden bo zapadel prvi sneg.

   • Dragan Krstič

    Na Severu Švedske zapade že sredi septembra.

  • Staybell geenius

   V sloveniji SDS ne bo nikoli vladala, dokler imajo Edinega.

   Če še vedno niste skapirali tega boleče očitnega dejstva, potem ste pravi volilec SDS

   • lokec

    Če ne bi bilo Janše je vprašanje, če bi volil SDS.

    • moon

     Seveda ne bi.. taki volijo samo SD in njih derivate. Pametni so pa najbolj o SDS..

    • Staybell geenius

     Ti že ne, bi jo pa mnogi drugi, ko na čelu ni več komunista in razdiralca naroda, JJ.

    • Hun

     a ga neizmerno ljubis

   • Dragan Krstič

    Kar tolaži se. To ti še ostane.

    • Staybell geenius

     Če je zate 2x od 12 vlad uspeh (s tem da so drugič odleteli sredi mandata), potem ja, se bom “tolažil” s 90% uspehom

     • Hun

      Za Janso definitivno je uspeh bit v parlamentu skor 30let…

   • sprehajalec

    kaj slovenija potrebuje 5 majhnih, kot se obeta sedaj?

   • rubec

    Odjebi teslo.

   • slosin

    …naj ti trava tekne….

    • Franc Šink

     Še boljše njene korenine .

   • Republic Commando

    Še enkrat ponavljam: tudi če SDS zamenja predsednika, boste pač cvilili, “Samo (naslednjega predsednika/co) ne! “, tako da ne nakladaj gnoj.

    • Staybell geenius

     Če bi dobili človeka, katerega program NEBI bil sestavljen izključno iz podpihovanja sovraštva, teorij zarot ter poceni popluizma, ki mu nasedajo samo cerebralni maloposestniki… potem bi imeli še kaj šans

   • Hun

    SDS bo vladala s milom ili silom

  • Franc Šink

   Po volitvah bodo prebivalci vsaj deležni več informacij.

  • elh.

   To pa je optimizem.

  • dob

   Levičarji se vedno bvolj pojavljajo brez vsebin in je jasno videti, da so samo radi na vrhu. Hočejo vladati in d aje vse po njihovo – vsebine pa nobene!
   Je že prav nerodno, kako idejno izpraznjeni so.
   Seveda, z nasiljem se to da prekriti (recimo: uaaaa, nevarnost desnega fašizmaaaa!!!!), pa še to ne prav za predolgo.
   Ne bo jim zneslo. Niso prepričljivi.

   Če samo pogledamo s kakšnimi debili na oblasti so že zadovoljni (Židan, Šarec, Erjavc, Mesec, Cerar, Bratuškova…) pa to je prav pošastno! Pomeni, drugega ni več.
   Potem je en na tv rekel, da se boji, da vlada ne bo stabilna, kot je denimo bila (pazi kakšen primerek je vzel za vzor) SMC!
   Pa ga ni en takrat vprašal: SMC je zate primer stabilne vlade? Kaj je pa naredila, razen kaosa?

   Ne bi se začudil, če bi se Crera spet zrinil na vrh, ker je popolnoma neolikan in brezobziren prasec, tajkšnega politika ki te gkleda in laže, je težko nadomestiti! Po moje ga bo kučan še porabil.
   Cerar ni niti enega svojega ministra odstavil, vse je obranil pred interpelacijo in zanj to pomeni, da so – dobri!
   Kljub temu da so katastrofalni in da je sam kot predsednik vlade katastrofalen. Ampak v svojih očeh je fenomenalno sposoben! In to nam ves čas dopoveduje.
   Takšnega lažnivca kučan prav gotovo ne bo žrtvoval, ker ga zdaj nujno rabi.

 • Gospod Kaplan

  Je reku Nostradamus, ko se jih znebimo bo 3000 letni mir. Pa seveda še levake v kletke.

 • lokec

  Pa taki vikingi

  • luka globus

   Pomojem, da jim estrogen dajejo v vodo:)

 • Osti jarej
 • Ryuk

  Kako onesnaženje, skoraj tako veliko kot v kemisu. Vsem ekosocialistom bi zdaj moralo biti jasno, da so migracije škodljive za okolje. A ne?

  • samsara

   Podobe ‘oplemenitene in obogatene’ družbe, kakršno si pri nas želijo naši veleizdajalski levičarji.
   Hanžek si jih je zaželel vsaj 200.000 v Sloveniji. Zgleda, da je resnično nor in namigi o takšni ugotovitvi vojaške zdravniške komisije, ki naj bi ga poslala domov kmalu pa začetku služenja rednega vojaškega roka, niso iz trte izviti. Sam osebno nimam nobenih dvomov.

 • rubec

  Zanimivo kako nizko so padle meje sprejemljivosti. Pred davnimi leti mi švedinja ni dala češ da smrdim po pivu. Danes ko smrdiš po dimu je pa vse v redu.

  • Dragan Krstič

   Saj tud Švedom ne dajo.

  • Anton

   Čudne babe. Men je pa rekla da ji sploh ne pride če ne šmrdim po pijač pa tobaku….

 • xtc

  Z molotovkami?
  Ni blema izdat ukaz kdor koli z molotovkami ali drugimi sredstvi napade policijo je ta dolžna napadalca onesposobiti popolnoma in TAKOJ na mestu

 • Adijostevi

  Joj joj joj, budale švedske. KALAŠNIK BI MOGA ZAPOPEVATI. Ne morem verjet prekleti mediji in nesposobna policija na švedskem. Zaprosite Ruse, da vam naredijo red v državi.
  Welcome refugies kamelarji zahojeni nehvaležni. Niste prišli za brez veze ampak morali bomo evropejci narediti čistko

 • Franc Šink

  Nekaj bo res treba storiti. Tudi za slovenijo gre.

 • Jovo Jamnica

  Hahahahaaaaaa… pot peklom na Šveckem… potpis M.S.

  • Hun

   Marjanca blontna švedinja

   • Jovo Jamnica

    Ja. Men se ful dopade, ko ma Likovič dekliški priimek. Pa La Tojo, Murkeja pa Jelinčiča pozna…

    • Hun

     pri Jansi je odpustke placala pa so jo proglasil za svetnico..

     • Jovo Jamnica

      Bojda so jo celo v grosupelski Župniji prekrstili…

     • Hun

      Mene kaplan ni pustil k birmi ker sem presprical veronauk..cez eno leto se je ze kaplan odrekel celibatu..ker naj bi mel ze takrat ljubico ko mene ni spustil k birmi…potem so mi starsi v Krizevcih pri Ljutomerji placali birmo…tolk o nasih farih..za skozlat

 • totex39

  Potrebno bo narediti konec islamizaciji in jih začeti streljati, to je še edini način, da se jih rešimo.

  • Franc Šink

   Absolutno !

 • Franc Šink

  Ali se sploh še kakšen resen politik pogovarja z švedskimi politiki ?

 • Jovo Jamnica

  Navali narode. Gremo na Švecko gasit, če nea pr nas nič gori. Švedi itak nimajo prostovolnih gasilcof…

 • Jovo Jamnica

  Švedi pa res nimajo sreče. Mestu dajo ime Božigrad, pol pa taka štala…

  • Hun

   ce bi bil Stalingrad ali Putinburg neb blo migrantov;) ni udarca brez Slovanca

   • Jovo Jamnica

    Ti si pravi provokator… LOL

 • AlojzZ

  V O J N A

  Jezus je bil nenasilen, v govoru na gori poziva k nenasilju. »Ne upirajte se hudobnežu, ampak če te kdo udari po desnem licu, mu nastavi še levo« (Mt 5, 39). V tem smislu nekateri odklanjajo vsako uporabo sile in so za radikalni pacifizem.

  Radikalni pacifizem
  Radikalni pacifisti so prepričani, da je v skladu s Svetim pismom edino popolna odpoved kakršnikoli uporabi sile. Ali Kristus res zahteva, da na nasilje odgovorimo z nenasiljem in pripravljenostjo na mučeništvo? Če bi taka trditev držala, se ne bi kristjani smeli postaviti po robu turškemu ladjevju pri Lepantu 1571, kar bi imelo za posledico, da bi Turki zasedli Evropo. Ne bi se smeli vojaško zoperstaviti Hitlerju. Kakšna bi bila danes Evropa in svet, si lahko predstavljamo. Ženi, ki jo nekdo skuša posiliti, ne bi smeli priskočiti na pomoč. Protestantski teolog Karl Barth je kritiziral stališče zahodnih držav, ki so v času pred 2. svetovno vojno hotele mir za vsako ceno. Ravno ta drža je naciste opogumila, da so začeli vojno avanturo. Sam Gandhi je v drugi svetovni vojni pristal na rekrutacijo v indijske čete, da bi se boril proti Hitlerju. Papež Janez Pavel II. pa je izjavil: “Mi nismo kakršni koli pacifisti! Ne želimo miru za vsako ceno. Mir mora biti delo pravičnosti!” Radikalni pacifizem sicer izgleda herojski, vendar s svojim radikalnim odklanjanjem nenasilja spravi napadalca v skušnjavo, da uporabi silo. Računa namreč, da bo z lahkoto prišel do “plena”, ker se nasprotna stran ne bo branila.

  Nauk Cerkve
  Cerkev sicer podpira vsa prizadevanja za mir in želi, da bi se vsi spori uredili v duhu medsebojnega spoštovanja in razumevanja. Vendar priznava pravico do samoobrambe. »Dokler bo obstajala vojna nevarnost, dokler· ne bomo imeli pristojne mednarodne oblasti, ki bi ji bile na voljo primerne sile, vse dotlej vladam, ki- so izčrpale sleherno možnost miroljubnih pogajanj, ne bo mogoče odreči zakonito pravico, da se branijo« (KKC 2308).
  Pogoji za »zakonito obrambo z vojaško silo« so:
  • “da bi bila škoda, ki bi jo napadalec prizadejal narodu ali skupnosti narodov, trajna, velika in nedvomna;
  • da so se vsa druga sredstva, da bi temu napravili konec, izkazala kot neizvedljiva ali neučinkovita;
  • da se združi več resnih pogojev za uspeh;
  • da uporaba orožja ne bo imela za posledico hujšega zla in hujših neredov, kakor pa je zlo, ki naj bo odvrnjeno. Moč modernih sredstev razdejanja ima zelo veliko težo pri ocenjevanju tega pogoja” (KKC 23o8).

  Po mnenju Cerkve je vojna nujno zlo, ki se mu vedno ne da izogniti. Vendar tudi v času vojne veljajo nravne zapovedi. »Treba je spoštovati in človekoljubno ravnati s tistimi, ki se bojujejo, z ranjenimi vojaki in ujetniki« (KKC 2312). Cerkev zavrača slepo pokorščino v vojski. »Obstaja moralna obveznost upreti se poveljem, ki zapovedujejo genocid« (KKC 2313). Nihče se torej ne more izgovarjati, češ da je izpolnjeval le povelja nadrejenih.
  Prav tako Cerkev obsoja »vsako vojno dejanje, ki meri na uničenje celih mest ali obsežnih pokrajin z njihovim prebivalstvom brez razlikovanja« (KKC 2314). Vojno z atomskim, biološkim in kemičnim orožjem pa označi Katekizem »za zločin proti Bogu in proti človeku« (KKC 2314).

  Karizma nenasilja
  Je potem govor na gori le nedosegljiv ideal? Nikakor. Kristjan si mora prizadevati za mir. Pripravljen mora biti rajši pretrpeti krivico, kakor da bi jo sam delal. Njegova osnovna drža mora biti ljubezen in odpuščanje tar pripravljenost na spravo. Ima pa seveda tudi pravico na samoobrambo. Še posebej tisti, ki mu je zaupana skrb za dobro skupnosti. Vendar radikalnost govora na gori ostane. Posameznik lahko začuti oseben klic, da se po Kristusovem zgledu odpove zakoniti obrambi. Kot nekdo, ki čuti klic k »neoženjenosti zaradi Božjega kraljestva«. Vendar taka »karizma nenasilja« ne more postati dolžnost za vse kristjane, kot tudi ni »karizma neoženjenosti«. Sv. Tomaž Akvinski je zastopal mišljenje, da morajo duhovniki in škofje raje dati svoje življenje kot prelivati kri. Daj Bog, da kristjani še posebej v današnjem času ne bi preslišali Jezusovih besed: “Blagor tistim, ki delajo za mir, kajti imenovani bodo Bozji sinovi” (Mt 5, 9)!

  Jože Pucelj: KO BI LJUBEZNI NE IMEL
  Ljubljana, Župnijski urad Dravlje 2000

  • Jovo Jamnica

   Bah, 1593 so Turke naši Krajnci z par uskoki namahali tam pr Siseki. Takrat so se tut drli, da so rešli Europo. Anpak, saj Bošnjakof, Srbof pa “Krobotof” ni blo tolko, da bi lahko celo Europo zasedli.

   • Caetano

    Veš koliko pobojev in preganjanja so jihadistični Turki zagrešili v Sloveniji?! Največ nad civilnim prebivalstvom.

    • Jovo Jamnica

     Bol malo je blo Turkof. Če pa so bli, se niso pečali z preganjanjem domorotcof po šumah, bregih in skalovju Balkana.

     • Caetano

      Ti ne veš kaj govoriš! Imamo mi težke in tragične izkušnje z jihadom. Tako v krvnem davku in preganjanju, kot v obrambi pred njim.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, kak je Hasan Paša Predojević komandero Turkom??? F turški šprahi??? …jedi fasulje na zejtin pored börek..

     • Caetano

      Pusti kdo vse je bil zraven. Vsi so bili jihadisti. To je glavno.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ni odveč omenit, da je gospoda našim kmetom nabila ekstra davek, s katerim bi plačala varovanje pred turško torturo. Pa ni blo od tega varovanja nič koristi, saj so novačili uskoke in jim dali zemlo v dar. Recimo, danes je zraven Maribora vas Skoke. Vas je dobila ime po uskokih, ki bi se naj tam na zemli, katero so dobili v dar, s pomočjo kmetovanja tudi preživlali. Pa jim delo ni dišalo in so po nekaj letih zemlo zapustili in se odselili drugam. Uskoki so seveda govorili isti jezik, kakor Turki, ki so prišli lovit naše mladce za janičare in dekleta za harem v Turčiji. Zato so se zlahka s “hrabrimi” branilci sporazumeli in jih pustili pri živlenju. So jim pa “hrabri” branilci mnogokrat povedali, kje po šumah se skriva pobeglo iskano “blago”. Ja. Prišlo je glih zaradi tega davka do kmeckih puntov. In so spet krajšo potegnili kmetje.

     • Caetano

      Kmečki upori so že res povezani tudi s turškimi jihadističnimi vpadi, ampak zlasti zaradi ogromnega uničenja, ki so ga povzročili.

     • Jovo Jamnica

      Ja. No vidiš zaj, kaj jas fse vem… :-)

     • dr Janez Sveti

      Eden izmed redkih, ki o turških vpadih in “Turkih” ve malo več kakor povprečen bralec čudovite povesti Josipa JUrčiča ….Jurij Kozjak

      DR Janez bSVeti TUrjaški

     • večni srb

      Saj miso samo rušili, domačine so zasužnjili in zgradili džamije.

     • Caetano

      To pa ni uspelo, ker se je turški jihad prej zlomil na ščitih kosezov.

     • Hun

      đihad se neb prebudil ce ga neb ponovno prebudil anglezi in amerigoti..zidje so seme zla, arabci pa njihovi krvni bratje…Iran oz perzijci niso ne zidje ne arabci..kalifat ste jim anglezi zakuhal

     • Lustrator

      Kot bi bral kakšen del govora Hitlerja in potem imaš jajca nam domoljubom, katerih svetovni nazor je diametralno nasproten komunacifašističnemu ideološkemu izprdku, reči “nacisti”?

     • Hun

      Hitlerju ste edini rozmanovi kljukci do 45 stal ob strani ko so vsi nacija z zlico hotl ubit

     • soc

      Tale bo nehal zasmrajevati forum, ko bo na drek listah vseh, ki imajo kaj pametnega povedati. In to vsakič, ko izbriše profil in ga ponovno postavi (celo z istim nickom, kar je sramota za moderatorja). Njegov upravičeno potlačeni ego se hrani izključno z odgovori tule.

     • Caetano

      To so sami nesmisli. Siiti ravno tako kot suniti hocejo kalifat. Kalifat je visek civilizacije za vse islamske sole. In to ze od 8 stoletja. Ceprav dejansko je njeno dno. Nic nima to opraviti z zahodom to je del nauka oz. teokratske dogme in ne izgine.

     • Hun

      Vidm migrante sami verni azketski muslimani ki so molil v haljah v gorah…hejehe..mulci z telefoni in naike copati..Iran naj fura kalifat in vsi ostali…

      Kristus si je katolistvo mal drgac zamuslu ne po podobnem oeincipu kalifata pokorit nevernike da jim z mecem rezš vratove…

      Vsakemu je jasno se najb americanom tistim ki jim bogatstvo ni na prvem mestu da plenjenje nafte in si jo lastit je hudičevo pocetje…na BV so vsi direktorji Oil firm židje..takoj ti je vse jasno…V koranu in svetem pismu je najstrozji greh pidrejanje se materializmu-demarju ….zato so imel v Evropi in Otomanu..zidje kljucno vlogo kot pobiralci in posojevalci denarja za v imenu Kralja, Sultana…preber si mal zgodovino uspesnih Sefardov

      Slovenci po podezelju so zmerni ljudje cudi me da vm je tok do pretiranga bogatstva

     • Caetano

      Materializem ni tak problem kot si ti misliš. Kar se islamizma tiče dobiš popolni odpustek, če se udeležiš jihada in padeš. Prehitiš vse morebitne askete. Poleg tega islamisti morajo vladati tudi nad materialnimi dobrinami še bolj pa nad ljudmi, samo oni imajo sploh pooblastilo od Alaha vladati. Zato morajo vse druge civilizacije spodkopati. Vse.

     • Hun

      materializma clovek ne potebuje.. zdj smo tok glibok zabredl da nm je to na prvem mestu. taki k nikol niste mel dost denarja se sedaj vidite v Trumpu..jst k sm se grebu za denar vidm da mi je prnesu samo sovraznike iz fouserije

     • večni srb

      Ne bodi naiven, saj veš, da za nas ni nič dovolj dobro.

     • Hun

      zaenkrat nad vsem zemljani vladajo Ameri..Edin nad Slovani v Rusiji loh fafajo slovanski kurac

     • Caetano

      Rusi so samo pod kontrolo KGB. To ni nič posebnega niti pohvalnega in povezujejo se tako z islamisti posebno iranskimi, kot kitajskimi komunisti itd. Zdaj ko je Trump izvedel republikansko revolucijo ter zmagal kot predsednik imamo tam v Beli hiši anti-islamisti zelo dobrega zaveznika.

     • večni srb

      Ruska federacija se povezuje z vsemi državami na svojih mejah, s tem ni nič narobe, problem je, ker se razteza kar čez 12 časovnih pasov in so sosedje praktično polovici planeta.

     • večni srb

      Saj ti ke menda odpuščeno tudi, če ne delaš oslarij.

     • večni srb

      Smisel kristusovega nauka je odvračati ljudi od črednih nagonov, ne moreš premagati cel svet, če se nihče noče boriti za tebe.

     • macon

      Problem je, da so se namnožili. Jemen je imel leta 1950 4.3 milijon ljudi, 2010 24 mil. Egipt iz 26 na 93 milijonov itd ipd…

     • Hun

      Begunski val so iskoristl se milijone migrantov…zadetek v terno vsi v Evropo…to je problem

     • Hun

      Bitka pri Sisku je bla kr odlocilna da Turki niso do Dunaja prlezl

    • Dragan Krstič

     Misliš reči Turki z Bošnjaki

    • Ana Job

     Zmaga Andreja Turjaškega je rešila Slovenijo in vso srednjo Evropo pred grozečo turško nevarnostjo.

     • večni srb

      Mislim, da je Evropa precej večja od okolice Turjaka.

     • sodnikisozločinci

      Evropa je pač širši Turjak.

 • Hribouc

  Najbolj je vesel Putin!

  Kako naj taka Švedska bojuje vojno proti napadalcu.
  To je konec Švedske, kot smo jo poznali.
  Odzunaj večni sovražnik Rus in od znotraj arabska banda – finita commedia del arte Svedese!
  ———————————————————————
  Papež Frančišek, zdaj vidiš kako se to dela ?

  Škof Zore, p.Knavs, J.Juhant, p. Cestnik ……a sledite, ste na tekočem ?
  Boste še naprej pisarili pisma podpore Frančišku v Rim ?

  • Jovo Jamnica

   Glavno, da je Štuhec na tekočen…

  • Hun

   Francisek ni nc kriv…Francisrk obsodi vsak teror od kvazimuslimanskega do kvazikrscanskega …

   Francisek je desc pa piol…pogumen mož

 • Govekar

  To bi lahko naredili migranti na Metelkovi, ampak kje bi potem prodajali hašiš?

  • Staybell geenius

   Mogoče lahko vprašajo podmladek SDS, toda očitno so fantje že “napredovali” v bolj bele vode…

   • Govekar

    Podmladek SDS ne kupuje stvari pri kr enih migrantih, ampak pri priznanih dilerjih, ki dajo nekaj na kakovost.

    • Hun

     diler-firer Jansa jim dila besede, da se jim na suh trga

   • WatsonForus

    a se ti prikazujejo bele miške? ko boš naslednjič odpru piksno pira , pazi da ti v glavo ne skoči SDS !

    • Hun

     a ti komunajzerja odpiras dadomobranci vn skacejo

    • Staybell geenius

     A to je bil poskus “humorja” slučajno?
     Da vem za drugič.
     In malo se razglej po komentarjih in videl boš, komu se kdo neprestano prikazuje

  • Hun

   najvec travce nardijo slovenski fantje po vaseh..

   • Govekar

    Možno, ampak migranti si morajo kupit prevoz do Đermanija in Swedistana zato imajo štab na Metelkovi, kjer (pre)prodajajo svoje najvrednejše premoženje. Prav tako jim dol visi za slovensko policijo.

    • Hun

     to so pa zanimivi dokazi priče Govekarja…treba je obvestit Slovensko policijo

     • Govekar

      Ne rabijo obvestila, vedo pa nič ne naredijo :)

     • Hun

      policisti mozno da sumijo ti jim bos zadevo razjasnil bodo mel utemeljen sum..tozilec za obtoznico potrebuje pričo…krivo pricanje je kaznivo dejanje..Govnekar

     • Govekar

      Tebe pa še ni blo v teh krajih. Pridi se mal obogatit.

     • Hun

      A jo ni nameraval Jansa porusit

 • Slovenec

  Policiji je vse uslo izpod nadzora. Ali so bile vsaj nadzorne kamere in posnele bando? Poloviti barabe, pretepsti in naj trdo delajo, da odplacajo škodo. Potem jih izgnati za vedno.

 • Stajerka

  nacionalka o tem poroča……najpomembnejšo informacijo so zamolčali…….le katera bi to lahko bila?? :))

  • Jovo Jamnica

   Možno, da jih je Marjanca Šajher prehitela…

   • Stajerka

    koga mmc……oni so se osredotočili na gonjo proti švedski desnici…….Marjanca in Nova sta trenutno edina dobra medijska zadeva na sončni strani Alp, pa peščica novinarjev na nacionalki …….

    • Jovo Jamnica

     Ja. Res je. Jas nemrem bres Nova od prvega dneva. Če nebi blo Nova pa Marjance, sploh nebi vedo, kaj se po sveti dogaja.

     • Stajerka

      hahaha…….ti ne…..je pa ogromno takšnih, ki jim Nova krati spanec……in prav je tako!!!

     • Hun

      starostniki brez nove bl slabo spite

     • Stajerka

      ha…..mladenič, rosnih let, le kaj počneš tukaj??

     • Hun

      drkam jansiste u mozag iz cistega dolgcasa

 • sprehajalec

  Zadeva ni nedolžna. Policijska poročila govorijo o mladcih v kapucah.

  Slovenija je namreč že imela izkušnje z njmi in imajo to moč, da so takrat zrušili zakonito izvoljenega premierja in vlado. V tako imenovani Zimski vstaji. Na Švedskem za sedaj samo požigajo avtomobile..

  • Jovo Jamnica

   Ja. Čuj, Steve Bannon je bojda v Europi na obisku… Je moro spet Soroš kaki incident financirat?

   • Olga2345

    Murglske “volitve” s politkomisarsko “vlado”!

    • Jovo Jamnica

     Kvaaa???

  • Hun

   kapucinci

   • sprehajalec

    trenerkarji….

    • Hun

     trenirkarji so gor v malo jačih poslih..srbom se kolena ne tresejo lo je treba koga odstrant…srb
     …svede bodo kalifata ravno balkanski svedje resval

     • sprehajalec

      srbom se kolena ne tresejo lo je treba koga odstrant.

      če so v premoči seveda….

     • Hun

      srbski specialci so najbl iskani placanci kot varnostniki bogatih poslovnezov…kot specialci Izraela…

      to pa zate vela ko si sam v srbski druzbi se z njimi razumes cist OK..kot san lazes…ko si tu v grupi svojih jansistov si jih upas pljuvat…

      setać ko te nezna skupo bi te platijo

     • sprehajalec

      Srpski specialci so poceni, zato so po vseh obezbeđenjih tega sveta. pa ukrajinci.

      Vedno sem bil kritičen do njih, sem se pa tudi vedno dobro razumel z njimi. Mene so vedno imeli radi, saj me niso mogli folirati.

      Tebe kot deloma južnega srba pač prevzamejo in jih gledaš z drugačnimi očmi. Pristransko.

     • Hun

      Spretno obracas besede swtać…multimoljardelrji med njimi sefi kartelov bodo gledal na pocen nekvaliteto ko se gre za varovanje njih in deuzin..bluzis na pamet..

      Tebe so mel radi ker si hinavski glumac…

      pozmam Srbe in Crnogorce…pristranski sm do Slovemcev in Makedoncev, ki so pomugmni..s tem da Slovenc bo odlicn vojak vendar na razumskem podrocju kot strategi.., pogomni pa v alpinizmu k se bi Srb podelal v hlace…Makedonci so bli pa v stari srbiji med pogumnejsimi cetniki prot Turkom

     • sprehajalec

      Ker jih nekaj poznam, vem da so v glavnem po Afriki. kakšni multimilijardeji….

      Dobrega vojaka in vojsko delata red in disciplina ter izurjenost. nemec kot posameznik ni bil nikoli kakšen super junak, za kar se je vedno imel srbin in Črnogorec. Vendar sta njegova temeljitost in discipliniranost ter izurjenost naredili, da je skoraj zavzel svet in to dvakrat.

      nedisciplina ter krivinaštvo pa povzročijo pizdarije, kot so se v Bosni dogajale. Kot pravi stara ljudska. Rado ide Srbin u vojnike, dva ga vuku a četiri tuku….

     • Hun

      To sva ze debatirala glede avtoritete…Srb se tezko podredi..to so ze Turki pisal..da balkanaki narodi neukrotlivo..sploh Bulgari…
      V Cape Townu in v J.Ameriskih cartelih..si kruh in smrt sluzijo srbski spec..

      Za nemca je itak znana disciplina v vojski so tud dobri atleti…1. in 2. svet vojna jih je totalno potolkla, ce se ne bodo zbudil jih bo Amerika in VB ponovno potolkla. mogoce se Francija ce pride L.Penova na oblast…Merklova upam da ostane in poslusa moske, ki ji svetujejo da znatno okrepi vojsko.. ter zajezi migrante
      V Bosni ni blo izurjenihin izkusenuh vojakov, tm je so bli klavci paravos …enako kot Krko in Jansa pac ne tok krvolicna branitelja, ceprav sta hotela na silo iztrzt herojstvo…zato jih ne maram, ce tega dogodka neb blo bi Jansi dal prou o vsemu…zame je negativc ne pozitivn pogumn voditel kot ga Slo potrebuje…
      Jansi sledijo strahopetci in posteni zavedeni ter zavedni Slovenci…..zato ma pod sabo zveste svohotne beta samce al pa glupe pogumneze nekje v spec.enoti moris..kar sm mnenja da ima v tej enoti se dovolj pripadnikov…
      Srbski politiki so vcas utrjeval svojo moc v spec. enoti da so si jo direkt podredil…nevarno oicetje….Ker vsi spec. sveta imajo osebn kodels brant nemocne drzavljane…denar pa tud njih premami…kot recimo v Sloveniji poslusno zvestega Njavra, Kroktovega đukca

     • Hun

      kaj poznas kriminalce stać, srbske placance iz Afrike?

     • sprehajalec

      Imeti stik v življenju in “poznati”. če to enačiš, potem je pač tako….

     • Hun

      kako pa poznas prek precitanega

     • Hun

      Srb te ne bo foliral..ce se bo odlocil te no podredil…edin ce te je vec v hlacah da se mu ne bos pustil…kurc k tm braca, bratranci i kumovi vsi ukp drzijo…pr Slovenci je fsa rodbina skregana med sabo

 • Olga2345

  So bili to Kućanovi in Fajonkino levi fašisti? Mogoče pa zdaj rektutirata se islamiste? Bosta v Sloveniji tudi začela s je svoje revolucijo? Diskreditacija v murglski kloaki se je že začela! Po Kućanovo: najprej diskreditacija, nato likvidacija!?????

 • Dragan Krstič

  Če dolguješ državi 5€ te rubijo, če izdaš državo in njene prebivalstvo si predsednik vlade. Možno samo v komunistični Sloveniji.

  • Jovo Jamnica

   Namesto, da se samo buniš po interneti… bi pač organiziro barikade. Pa molotofke v roke. Pa bi tut na Šveckem pol mogoče kaj poročali. Ja. Ziher bi bla cenzura, saj menda nisi neki migrant… magari se po priimku tak čita.

   • Dragan Krstič

    Jovo Jamnica, a tvoj fotr je pa bil res migrant ko je med vojno partizane hajkal po Štajerskem in po vojni v Dojčland ušel. Dej ti raje sebe poglej pa tvoje kamerede s podobnim pedigrejem TweetyBirda pa Lucco Marchiesija oziroma Peinkicherja in Strochmayerja. Vaši fotri so se borili za naciste, vi pa v Zvezi borcev. A ti tudi v Dražgoše romaš vsako leto?

    • Jovo Jamnica

     Na Štajerskem je blo tak malo partizanof, tam 1942, ko so ga mobilizirali, da bi moro met frdamano srečo, kakega najt. Pa Švabi niso bli tak pahjeni, da bi slovenskemu Štajercu zaupali jago za banditi po šumah, po kerih se je malo prej, kot froc fkup z “njimi” preganjo. Ne, ne. Večina je šla na “rusko” fronto. Moj foter se je zmuzno in prva postaja je bla Wuppertal, pol pa Antwerpen…

     • Dragan Krstič

      Aja, pol je bil pa pri antinacistih v Holandu. No ja, pol pa oprosti. Zakaj je pa potem po vojuni v Dojčland stegno? Bi bilo obljš v Antwerpen it. Tam bi še kakšno odlikovanje dobo pa dobro penzijo. Zdej pa vidim da ste vsi pri vas vzorni komunajzarji in protinacisti hahaha in imate čist prou da nas z domobranci zmerjate.

     • Dragan Krstič

      Mea culpa, Antwerpen je v Belgiji. Samo tam pa ni bilo kaj velikega odpora proti Nemcem.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Nič hudega. Moj foter je biu šofer. Narpred kamijona, pol pa je oficire okol prevažo. Je fčasih dobo ot kakega oficira tut tobak, šnops pa kako klobaso…

     • Hun

      tko kot pri klenih Slovencih ne

     • Jovo Jamnica

      Tebi zemlepis ni glih tema. No v Antwerpenu so ga Ameri zajeli in je pol dobo prekomando Marseilles v Franciji. To je ob morju, kjer se lahko kopaš. V Švabarijo pa je odmaglo leta 1962, takoj, ko je dobo pasoš. On se je vedno imel za Švaba. Pol je tut umr kot Švaba.

     • Dragan Krstič

      No vidiš Jamnica, če tvoj fotr hoto it f partizane bi se pri moj mater in njeni mami oglaso. Moja stara mama je pored drugih del za partizane opravljala tudi vezo s pubeci in partizani da so lahko odšli v hosto. Pa tidi drugje bi lahko dobo vezo za gmajno. Če nočeš sebeda ne bo nič. Moj foter je pa 1945 prišo kot partizan v Slovenijo in tidi ni bil v švabski vojski. Je pa med nama velika razlika, ti si kumunist in član Zveze borcev NOB jast pa domobranc. Kapiš!!!!!!!!!!

     • Jovo Jamnica

      Ti si moten, ne pa domobranc. Pojma nimaš, kak se je takrat pr nas v Tretjem Reichu dogajalo. Recimo, moj foter je dobo v vojski tut letni dopust. Z vlakom se je prpelo v Marburg an der Drau in pol pešaka od Marburga do Benedikten in den Windischen Büheln (Benedikt v Slovenskih goricah). To je blo takrat okol 20 km, sam foter ni hodo po makedamski cesti, anpak po bližnici čez šume, polja in travnike. Z mauzerco na rami in čokolado za svojo leto dni staro ščerko (mojo sestro), kera ga je z mojo mamo (soprogo) čakala na kmetiji. Predno je obleko v Marburgu vojaško sukno, je zarat varnosti, familijo preselo vun z mesta, kjer bi naj blo bol varno. Pa fseeno mi je mati pripovedovala, da ko so delali na polju, jih je parkrat iz objestnosti napado kaki ameriški tomahauk in spusto kaki rafal… so dostkrat bejžali v bližno šumo, ko so slišali avijone. Partizanof pa niti moja mati, niti foter, nikol nista v živo vidla.

     • Dragan Krstič

      Ja res je. Na Štejerskem v vašem koncu ni b ilo partizanof zato jih imate pa zdaj največ v Sloveniji Hahaha. Vsak drugi Štajerc je član Zveze borcef NOB hahaha.
      Jast poznam vsaj tri iz tega portala, Tebe, Strochmayerja in Peinkicherja, aja pa še šefa Zveze borcev Tita Turnška. Njegov fotr je tudi na Štajerskem partizanil. Res se čudim kako so Nemci sploh lahko okupirali Slov enijo ko je bilo toliko partizanov, še danes jih je okoli 50.000.

   • Hun

    organiziral bo on upokojenski marš na drino

    • Dragan Krstič

     Hun, ti pa že kar dobro obvladaš slovenščino, samo stavčni red te še malo jebe. No saj bo šlo, čas prinese svoje.

     • Hun

      bolje zate ne no nikoli

 • bubamara

  Hehehe. Na RTV SLO poročajo, da so izgrede organizirali nezadovoljni mladi Švedi.

  • Dragan Krstič

   Jaz jih razumem, mlade Švedinje se samo še z zapečenimi ngavljajo.

   • Hun

    tko kot mlade Slovenke s postavnimi Srbi in muslimani v mestih Slovenije

  • Jovo Jamnica

   Kaj so jih že edenteficirali??? Matr so hitri.

 • ljubinica

  Razkroj Svedske.
  Na MMC so napisali, da policija ni mogla aretirati nikogar, ker so storilci na policijo metali kamenje in tudi identificirati ne morejo nikogar, ker so bili “uporniki” zamaskirani ….

  • dr Janez Sveti

   hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

   DR Janez SVeti bademajster Ciklon

  • Brutus

   Saj jih lahko najprej postrelijo, potem pa si vzamejo čas in jih identificirajo….

  • Jovo Jamnica

   No, tu maš zaj. Te pa eni pravijo, da se kaže po poročilah samo fake njus…

  • Janez Novak

   Policija ima ukaz, da ne naredi nič. Evropske globalistične vlade so nas izdale in nas zavestno pehajo v kaos in nasilje, morda celo v vojno.

 • Hun

  lepe vasi lepo gorijo

  • tramal

   Ljubljana je grdo mesto ,pa bo vseeno kaj hitro začela goreti .Džamija je že skoraj končana ,beguncev je pa tudi že dosti v Sloveniji.

   • Jovo Jamnica

    Bo pač Katar fenanciro tut Đamijsko gasilsko brigado…

   • Hun

    doker bodo srbi v Lublan..ne bo mikdar gorela…jansisti kot ti se boste pa z muslimani pecali da srbe soidite…v planu boste mel pa se đamijo podret…rezultat bo pa spet jok in stok in da niste nic krivi

    • tramal

     Bedak .Srbin jankovič je dovolil zidati džamijo ,slovenske zastave pa ne pusti na ljubljanskem gradu.In taki usrani ,podkupljeni srbini bodo varovali ljubljano .Če nebi srbini kradli po ljubljani ,bi bilo devedeset procentov manj kriminala.

     • Hun

      ti si jansist ki ne ve kaj govori…Jankovic ni pravoslavc njegov fotr je bil v partiji kot Jansa..Jankovic isto..Jankovic je smrad k bi okol prnesu lastno mater..ta je brez nacel..pravoslavni Srbi ga ne voljo vidt ga ne morjo zarad projekta đamije…

      Krade lublano preoblecn komunist v lublan…

 • Prle

  Koga briga kaj se dogaja na Švedskem? So what.

 • Dragan Krstič

  Terorist, ki je v Londonu zapeljal med pešce je 2 krat žgan musliman, že steri znanec MI5.

  • Osti jarej

   …so ga oni urili

 • Brutus

  Res ne vem, zakaj se policisti v opisanih primerih ne poslužijo ukrepa MG-42? Zelo učinkovito deluje v trenutku. Zapečena muslimanska golazen razume edino takšne ali podobne ukrepe. Verjetno imajo takšen ukaz od svoje lezbično-pederske vlade. Samo vprašujem se, do kdaj bodo švedi še tolerantni in kdaj se bo v njih zopet prebudila vikingška kri? Potem bodo zažganci skakali v Baltik in plavali nazaj proti afriški obali….

 • bednick

  Vojna bo!
  Hrvatje so že v Zagrebu.

  • dr Janez Sveti

   Nič hudega, ker so tam na oblasti Hercegovci!

   Dr Janez SVeti Ujo

   • Jovo Jamnica

    Si ziher? Hercegofci majo čudn DNK… :-)

    • dr Janez Sveti

     Bosanski Srbi, ki se izdajajo za katolike. Vem.
     DR Janez SVeti

     • Lustrator

      Ko bi prejel 1 cent za vsako neumnost, ki jo tule zapišeš…

     • dr Janez Sveti

      Od kdaj svinja ocenjuje bisere?

      DR Janez Sveti draguljar

     • Hun

      svinjo biseri vzmemirjajo

 • dr Janez Sveti

  Nasvet 1

  https://www.youtube.com/watch?v=DOOO9na8mPI

  Dr Janez Sveti višji svetovalec za emigrantska vprašanja

 • Tomira Breluga

  Ste sedaj veseli, da so naši Nato zavezniki porušili države na BV in da so ti ljudje od tam pobegnili v EU? Hitro dajmu Natu še več denarja za nove vojne, da bo jih lahko prišlo še več:)

  • Lustrator

   Presneti NATO, ki si drzne vojskovati z diktatorskimi in terorističnimi režimi, ki desetletja izvajajo teror nad domačini in hkrati žugajo s prstom vsemu zahodu, ki bi si drznil poseči v njihove zločine, kajne? Predvidevam, da si bil enako ogročen tudi, ko so mednarodne sile posegle proti Miloševiču in (sicer prepozno in premalo odločno) v zadnji balkanski vojni?

   Ljudje, ki masovno prihajajo v Evropo niso begunci, ampak migranti – velika večina njih celo iz držav brez vojne. In to, da nekritično in celo brez nadzora spuščamo k sebi maso teh socialnih turistov/teroristov, je krivda izključno nas. Ne Merklove, ne NATA, ampak NAS – vlade, ki ste jo komiji izvolili.

   • Jovo Jamnica

    Čuj, a ti sploh veš, da se je ena od naših današnih težav rodila glih na Kosovo, ko so naši komiji navidezno, v dogovoru z Srbi, potprli štrajk kosofskih rudarof???

   • BorisDe

    “da bo jih prišlo”, tipično govorijo musliji, prvo se je dotaknil BV (Bližnjega Vzhoda – Irak, Sirija, ..) in ti si v tem videl “Srbe”? Sicer pa se motiš Lustrator, NATO je pri Srbiji mimo UN ilegalno napadel Srbijo, saj Srbija kot taka ni bila v nobenem konfliktu z “NATO članicami”, ker Hrvaška/Albanija/Bosna niso bile v NATO-u, da bi jih NATO s svojo klavzulo zaščite članic branil. To je bila totalna unilateralna ekspanzionistična agresivna odločitev NATO-a z namenom širjenja NATO baz in s tem da povečajo prisotnost NATO-a na balkanu v geostrateške/geopolitične interese. Ampak ne bom s tabo o tem, kje bi to nekdo razumel. Samo povem ti, da so v NATO prišle po hitrem postopku točno zgoraj naštete države, ki prej v NATO-u niso bile.

    • Lustrator

     To, da si s svojimi idejami nevarno blizu partijskim lažnivcem sem pri tebi opazil že skozi nekaj komentarjev, nisem pa vedel, da si tako odkrit Miloševičev privrženec. Sicer pa bi mi lahko prej kapnilo – očitno imaš v krvi zapisan “protiimperializem”.

   • Hun

    za lustratorja je NATO pozegnan od Bozje ljubeznive roke od pristne energije Univerzuma…tako kot vso Trumpovo bogatstvo…Jezus Kristus je sedel na zlati WC skolki….Jezus Kristus nauki so da je potrebno bit desnicar in sebicni kalitalist im si nagrebst denar od naftnih dezel

    • BorisDe

     Saj ne ve, kaj je to “unilateralna odločitev”. To je dejansko po domače povedano “use force to get what you want”, takrat je bila večina članic NATO tudi glavnih v UN in so podpirali svojo ekspanzionistično politiko na balkan. To je dejstvo. Tukaj je zopet malo olepšav s strani anglosaksonov, resnica pa je bila pod headline-om, kjer piše kaj je povedal “Former Canadian Ambassador James Bisset” pod rubriko “Jus in bello”: https://en.wikipedia.org/wiki/Legitimacy_of_the_NATO_bombing_of_Yugoslavia

     • Hun

      jansisti ne marajo srbov…sm ti ze napisal enkrat…na konc jih bodo pa ravno oni spet iz dreka resval

     • BorisDe

      Ja očitno ne poznajo zgodovine oz. oni vidijo le tisto kar jim je pred očmi, da so nekateri “Srbi” koruptivni in vzemajo provizije sem ter tja, sebe pa ne vidijo in raje posplošujejo nad celotno državo in nad vsemi Srbi in da so vsi “isti”. Pri zadnjih 15 doktorjih je par Srbov in ostalo vse Slovenci :D Ogledalo rabijo. Koruptivni so lahko posamezniki kot taki vseh vrst in niso merilo ali pogled, da je nekdo pač ISTI kot oni in da nimajo moralnih vrednot. Sem opazil veliko več Slovencev koruptivnih pa nisem rekel, da so VSI Slovenci koruptivni. Tisti koruptivni imajo ime/priimek in ve se kdo so, delajo proti državljanom in v lastne interese za svoj žep. Tukaj tako Slovenci kot Srbi v Sloveniji nimajo nič od NJIH.

     • Hun

      za njih so koruptivni Slovenci leveciraji..to niso pravi Slovenci..

     • Jovo Jamnica

      Kaj boš govoro. V mojem Dupleki sta sam dva dohtara. Edn se piše Vojislav Ivetić, ta drugi pa Klemen Pašić… LOL

     • BorisDe

      Čistokrvni Slovenci samo jih malo naglas hebe a :D

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ivetić se je že vredi naučo, tak, da že fsi domorotci zastopijo dijagnozo. Pašića pa sam priimek izdaja. Sicer se pa tut moj, ne čist čist pravi bratranec piše Stojanović in je sevea že njegof foter rojen v Dravski banovini, stari foter pa kršni Crnogorac, keri je služo pret WWII v vojski Kraljevine Jugoslavije.

     • Hun

      jansisti so si zadal odlicn cilj da prevzamejo Slovenijo…lazejo si tok casa da v laz vrjamejo da so pitomci domobrancev. ..so pa potomci zavednih komunistov

     • BorisDe

      Domobrancev je lahko več vrst, če so bili tisti “teritorialci”, ki niso sprejeli nobenega okupatorja (z njimi sodelovali) ali druge vsiljive partije ter niso imeli “koncentracijskih taborišč” ali pa izvajali “etnično čiščenje”, je to zame moralno sprejemljivo in zavedno. Kot opažam tukaj na portalih pa se vindišarji-nemško mešani kmetje s Sloveni označujejo kot pravi “Slovenci” in podpirajo Hitlerja = okupatorja v kateremkoli pogledu, saj je izjavil “naredite mi to deželo spet nemško” in Slovence deportiral z vlaki v Srbijo. Recimo, to morajo razumeti RAZLIKO med dobrimi domobranci in med slabimi.

     • Hun

      Rupnikovi vojski so se vsi smejal Fasisti kot Nacisti..imenoval so jih ” Rupnikov vrtec”…Rupnik je sicer bil castn general …kaj ko se je boril za neko prepricanje ..ne pa za univerzialno resnico…

     • BorisDe

      Sodelovalec z okupatorjem = Fail. Lahko bi se boril s svojimi enotami tudi proti okupatorju in komunistom, hotel pa si je zavarovati rit in biti hlapec takrat “močnejših”. Slikan na štadionu z njegovim rajhom :D

     • Lustrator

      Oboroženi z vilicami, noži in žlicami ali morda z marelami na biciklih?

     • BorisDe

      Kakorkoli gledano je to izdaja in poklon teritorija okupatorjem in svoje riti v last okupatorjem. Bi lahko umrl častno in branil svoje vasi s svojimi četami ali pa se tiho asimiliral in nehal izvajati aktivnosti, dokler se ne odpre priložnost, torej lahko bi bil navaden gospod v časih okupacije in čakal na boljše dni.

     • Jovo Jamnica

      Belorusi pa Ukrajinci so šli z golimi rokami na šfapske tanke, in pret puškine cevi, potem, ko so jih švabi brez veze pobijali in jim požigali vasi. Reveži so najprej mislili, da jih bojo Švabi Štalina rešli…

     • Hun

      stos je da velilo ljudi nasploh duhovnikov se je vzdrzal sodelovanja…

     • BorisDe

      Tako je, zato pravim, da je potrebno najti tiste “prave domobrance” in domoljube.

     • Hun

      sj je bil IVAN HRIBAR zavil se je v jugoslovansko zastavo in vrgel v ljubjanco…naredil samomor..njegove liberalce narodnjake pa strpal v nacisticna in fasisticna taboisca…ostali so se pa prkljucil v OF…Hribarjem orivrzwne duhovnike so nacisti zajel in so moral z rokami podirat pravoslavno cerkev..shiral so jih do smrti…Maborski župnik enoko prijatelj Hribarju je odpovedal Rožmanovo sodelovanje…Nacisti so ga ravno tako odpeljal v taborisce…Rozman in Rupnik nusta bila demokraticno izvoljena…oblast v Lublan

     • Hun

      jst sm pol Slovenc…moja opcija je Slovenija nic drugega.. ne maram nit teh politikov ki trenutno vladajo, ker so lopovi da jim ni para…ampak sm raje okraden kot pregnan in zatiran posd Janso ko si bo utrdil moč

     • Lustrator

      ” Kot opažam tukaj na portalih pa se vindišarji-nemško mešani kmetje s
      Sloveni označujejo kot pravi “Slovenci” in podpirajo Hitlerja”

      Izvoli, najdi mi ENEGA SAMEGA takega komentatorja in dobiš za gajbo piva. Takih ni bilo ne med domobranci, ne med slovenskimi domoljubi na tem forumu. Osebno pravzaprav sploh še nisem spoznal nekoga s tem profilom razmišljanja.

     • BorisDe

      Steirmark :)

     • Lustrator

      Steiermark vas rdeče trole sicer pogosto provocira, a kaj takega od njega še nisem prebral. Kar na dan s citatom.

     • BorisDe

      Ne nisem rdeči trol, če še nisi opazil podpiram v današnjem času desnico, kajti levica je res zgubljena med lgbt-mavričnimi zastavami na Ljubljanskem gradu in podobnim dopuščanjem invazije muslijev v naš prostor. Imam pač svoje prepričanje. Glasoval sem za Jelinčiča, da meša štrene v parlamentu, ker sem nekako slutil, da bo Janša imel večino.

     • Lustrator

      No saj. Ne rabiš dodatno govoriti. Ni vsak, ki se je v zadnjem letu samoimenoval z “desnico”, tudi zares desničar, če so njegovi svetovni nazori dobesedno identični z združenolevičarskimi radikali z izjemo odnosa do migrantov. Sicer pa se zaradi mene imenuj kakor hočeš, a dokler boš nastopal s poceni pamfleti in retoriko komunistične partije, širil protizahodne ideje in volil udbovca in častilca Tita ter partizanstva Jelinčiča, boš zame le zbegana duša.

     • BorisDe

      Lustrator, nosim pravoslavni križ in verujem v boga, podpiram vse krščane, jaz sem sigurno “komunist” :D Ne vem oz. ne vidim, kje zastopam retoriko komunistične partije ali pa kje širim protizahodne ideje? Jaz se trudim govoriti resnico in ljudem predstaviti drugačen pogled na njihovo neznanje o zgodovini, kjer so nekateri že začeli skupaj s “thompsonom in ustaši” biti prijatelji in zavedni janšisti npr., tako sem slišal. Potrebno bi jim bilo vzeti malo knjige v roke glede tega kar sem povedal o “domobrancih” in koliko dobrih vrst je obstajalo in koliko “slabih”. Jelinčiča pa je dobro imeti v parlamentu, pove vsaj direktno in ne olepšuje zadev, se mi zdi zabaven in proti migrantom.

     • Lustrator

      Oprosti, ampak pravi kristjan nikoli ne napiše besede Bog z malo začetnico, niti ne uporablja besede “krščani” – zanimivo, obe napaki delajo skorajda izključno komunisti, zares redko se najde kakšen nekomunist, ki se dejansko zmoti v tejh dveh točkah.

      V svojem komentarju sem ti zelo jasno pokazal točke v katerih se kaže tvoja komunistična indoktriniranost (mogoče se tega niti sam ne zavedaš?) in se ne bi rad ponavljal – naj zadostuje pojem protiimperializem, pa si pogooglaj, ok?

      Kar se tiče Thompsona – gre za velikega hrvaškega domoljuba, z ustašem ga zmerjajo le komunistične ovce za katere smo tako ali tako VSI nekomunisti že kar fašisti in nacisti (čeprav so ravno oni – komunisti z njimi vso vojno sodelovali). Kar se tiče ustaštva – če boš bolje preštudiral zgodovino, predvsem prva desetletja 20. stoletja, ti bo tudi jasen razlog za njihov nastanek in vzrok, da so v svoji poti skrenili od osnovnega, sicer plemenitega cilja (enako večja za srbske četnike nekoč v primerjavi s tistimi, ki so se zanje izdajali v 90ih letih).

      Kar pa se tiče domobranstva; si v življenju prebral eno samo nerežimsko knjigo, ki o njih piše OBJEKTIVNO, torej ne skozi ideološka očala partijske cenzure? Si si prebral kakšno njihovo publikacijo, kakšno njihovo pesem, karkoli AVTENTIČNEGA? Vrsta o kateri sam namiguješ NI OBSTAJALA – domobranci niso bili politična vojska tako kot partizani, nacisti ali fašisti, njihov edini cilj je bil obramba Slovenije, Slovencev in slovenstva pred revolucionarnimi zločini, pika konec. Nemško orožje so sprejeli izključno z namenom obrambe slovenskih civilov in vrednot slovenstva in si vse od začetka do konca vojne želeli, da Slovenija postane del svobodne Evrope brez komunistov, nacistov in fašistov. ker so nacisti to vedeli, jim namenoma niso zaupali težkega orožja, glavnega podpolkovnika in celo njegovo skupino pa so celo odpeljali v taborišče in usmrtili, ker so ga zasačili, ko se je z zavezniki dogovarjal o skupni akciji s katero bodo Nemce potisniliiz Slovenije, ko bo to možno. Se strinjam – potrebno bi bilo vzeti malo knjige v roke, pa bi drugače pisal.

     • BorisDe

      Jaz ponavadi napišem “kristjani”, sem mislil da je bolj po SSKJ tukaj “krščani”. Jaz pišem na portalih kot jaz hočem a si lektor mogoče? Jasen mi je nastanek in vzrok “ustašev”, nikoli niso imeli države in so šli družno kot barbari v to, da si jo pridobijo, pa če je potrebno bi sodelovali s samim hudičem. Opravljali so brutalne pomore, genocid vseh ne-Hrvatov, imeli infrastrukturo za to oz. koncentracijska taborišča, opravljali etnično čiščenje vseh staroselcev ne-Hrvatov in pobijali tudi svoje Hrvate drugače-misleče. Ti pojma nimaš in si en otrok. Nimam jaz nič komunistične indoktriniranosti, ti pač ne poznaš realnih dejstev. Recimo ne poznaš tudi dobrih in slabih “četnikov” in pa dobrih ali slabih domobrancev. Biti proti komunizmu kot takem je eno, pobijati in opravljati etnični čiščenje in se povzdigovati nad ostale staroselce pa je drugo. Malo si razjasni pojme v glavi. O Thompsonu: On ŽE NA TLEH EU (ja na tleh EU, ker je Hrvaška v EU, poje pesmi “Neretva bo nosila mrtve Srbe” in vse bo krvavo itd.). A ti razumeš razliko med tem, da je pel in še vedno sedaj na tleh EU poje to javno, kako bo nekoga pobijal, no tukaj je razlika. Srbija pa ni v EU in prav tako ne Republika Srbska, če pa že pridejo v EU pa ne pojejo politično-ideoloških vsebin. Gledaj malo s pravnega vidika, pa ti bo vse bolj jasno. EU očitno zagovarja ustaše, saj se nič preveč niso odzvali na kršenje teh norm, so se pa zato Avstrijci in prepovedali ustašem zborovanja v Bleiburgu. Oni že vedo zakaj.

     • Lustrator

      Na tej točki bova zaključila. Sem mislil, da poznaš vsaj polpreteklo zgodovino balkana, če že ne Slovenije, zdaj pa vidim, da nisi v življenju videl niti ene same zgodovinske knjige,ki ti je ne bi v roke potisnili “tovariši” iz usmerjenega izobraževalnega sistema SFRJ. Si pa precej pogumen, da s tako praznim saržerjem skočiš v bitko, ni kaj. A ne z mano, sem prepričan, da boš na MMC-ju našel še kakšnega cepca s katerim sta se enakih partijskih pravljico učila pri isti tovarišici.

     • BorisDe

      Lustrator, ti filozofiraš preveč in si zmišljuješ zadeve tako, da najbolj odgovarjajo tebi, dejansko si falil čisto mimo. Moj pradedek je bil v kraljevi vojski Srbije general. Mene ti ne bo uspelo diskreditirati, tako kot so to tvoje mokre sanje, lahko mi ga samo povlečeš, če si tak fego, ki drugim “vstavlja” svoje zaključke. Pojma nimaš o meni, je jasno? Nič ne bova midva zaključila, ampak bom jaz takšne, ki mi vsiljujejo svoje nebuloze in “pravljice, ki piašejo njemu” dejansko nekam poslal. S takšnim se nimam kaj več pogovarjati. Si pa precej pogumen, da druge mečeš v nekaj kar niso ali pa da so mi nekakšni “tovariši” vsilili ideologijo. Takšnemu bi jaz vsilil pest okrog kepe 3x, ker dela iz ljudi nekaj kar niso. Tipično pedersko vedenje s strani tebe, ko bi me spoznal bi govoril drugače, razumem pa da je to internet in da si nekje dobil nekakšne “prisluhe in privide”, očitno ti nekakšna rdeča zvezda skače pred očmi, priporočam ti psihologa.

     • BorisDe

      Ne prepričaš me, sodelovalec z okupatorjem je sodelovalec z okupatorjem, koga so torej po tvoje te branili? Slovence sigurno niso, ker jih je Hitler z dekretom “naredite mi to deželo spet nemško!” poslal v Šumadijo z vlaki. A ti vidiš svojo lastno kontradikcijo? Torej branili so takšne ti tvoji Slovenci domobranci, ki so pošiljali Slovence z vlaki v Srbijo. Preberi si o tvoji kontradiktornosti, pa ti bo spet vse jasno.

     • Lustrator

      Sodelovali so pri vzdrževanju reda in miru civilistov, ki so ga ogrožali partizanski teroristi. Po haški vojni konvenciji je zaveza vsakega okupatorja, da vzpostavi obrambne sile domačinov v kolikor sam s svojo vojsko ne uspe zagotavljati nemotenega delovanja osnovnih funkcij družbe na zasedenem ozemlju. Hitler je imel Štajersko za nemško deželo in zato je iz tega področja ogromno slovencev mobiliziral v nemško vojsko – partizani niso pri tem niti pisknili. Domobranci niso branili Nemcev, ker ti obrambe proti partizanom niso potrebovali – glede na razmerje cca 70 mrtvih partizanov na 1 Nemca, ti je lahko kristalno jasno koliko se je kdo koga bal. Domobranstvo je bilo ustanovljeno (kot zgoraj omenjeno) za zaščito Slovencev pred barbarskimi napadi komunistov na nebranjeno prebivalstvo – le tega pa Nemci sami niso mogli niti hoteli zagotoviti, saj so imeli na področju Slovenije premalo vojakov, ki so jih veliko bolj nujno potrebovali na ostalih frontah. Vidim da imaš teževe z razumevanjem največjih osnov polpretekle zgodovine, kaj šele da greva globlje od tega.

     • BorisDe

      Dovolj je, da veš, da je rekla da ni “Sloven” (Slovenka) in da ona nima korenin iz podKarpatov in da je ona čisto nekaj posebnega. Arijsko-mešana ciganka, ki se izdaja za “Slovenko” in podpira desnico ter “ustaše” (s koncentracijskimi taborišči in etničnim čiščenjem prebivalstva) proti VSEM Srbom. En primer pač, noče biti del grupe Slovenov, govori in piše pa v jeziku Slovenov. Že to, da je proti temu, je zame dovoljšen dokaz. Lahko pa da se motim.

     • Lustrator

      Vidiš, to o čemer pišeš je še en ideološki nastavek, ki si ga nekritično pobral iz komunističnega izobraževalnega sistema: panslavizem. Dokazano dejstvo je, da smo Slovenci precej starejša etnična skupina od ostalih južnih Slovanov, ki naj bi se v 6. stoletju iza Karpatov priselili na področje Balkana. Spadamo namreč v govorno skupino zahodnih Slovanov, ki smo že kakšno tisočletje prej naseljevali področje srednje Evrope med Baltikom in Jadranom, imeli svojo skupno venetsko kulturo, mitologijo in govorili soroden jezik kot današnji Čehi, Slovaki, Poljaki in Lužiški Srbi. Ker sva na mojem področju, bi ti o tem lahko napisal precej več, a nima smisla. Želim le povedati, da to ni nikakršen “nacizem” (??!), ampak znanost, ki so si jo določeni slovanski narodi že v 19. stoletju prilastili za izključno politično ideološke namene zoperstavljenja proti germanom (ki so imeli enako obsesijo na svoji strani). Venetska identiteta Slovencev, ki smo živeli na področju od vzhodnih Alp pa vse do sredine Švice in italijanskih Alp je dejstvo, ki gre v nos tako panslovanom, kakor pangermanom (oboji bi si nas radi svojili, a za to nimajo nikakršne resne osnove) in Italijanom. Če malo karikiram tvoj komentar, je torej vsak, ki ne podpiša partijske teorije o južnoslovanskih narodih že podpornik Adolfa Hitlerja. Na to res nimam več komentarja. Vsaj ne civiliziranega.

     • Jovo Jamnica

      Veneti so potomci Vlahof. Je pa res, da je met nami tut nekaj potomcof Venetof, pa Keltof, pa Noričanof, Pa Retijcof, pa Japodof pa pozneje tut Bajuvarof… Najde se tut kaki potomec Ilirof… Dolmatof in Histrof pa tut Molaki, keri pa so spet is plemena Vlahof, tak ko Veneti…

     • BorisDe

      No si videl zgoraj, še en ki se ima za nekaj več od “Slovena” piše pa v našem jeziku. Brezveze debatirati naprej s takšnimi hehe, jaz kot Srb nisem za nikakršen “pan-slavizem”, sem za dejstvo, da ti sedaj pišeš v jeziku Slovenov in da je Slovenski jezik del Slovenskih jezikov teh Slovenov. Na koncu bo to kar piše povsod o “Slovanskih jezikih” in podobno na wikipediji/ali kjerkoli drugje( s strani anglosaksonov oz. zahodnjakov), rekel da to NI RES in da je on nekaj več oz. boljši od drugih in obtoževal mene o raznoraznih idejah “pan-slavizma”. Po resnici sem prvič slišal da to obstaja, vem pa o čem se gre, kasneje ko sem prebral. Prvič sem se naučil kaj naj bi to bilo ko mi je nekdo na tem portalu isto vrgel v ksiht, da jaz to “podpiram”. Ne, jaz podpiram zgodovinska dejstva, torej naj se odločijo ali so arijsko-mešani cigani in podobno ali pa Sloveni. Oboje hkrati ne morejo biti, potem pa se lahko pogovarjamo naprej.

     • Lustrator

      Ne bo držalo – Vlahi so naseljevali jugovzhodni del Evrope, Veneti pa osrednjega, torej 1000 in več km višje. Je pa res, da je bilo z njimi najbrž precej mešanja, kot tudi z ostalimi skupinami, ki si jih naštel. S tem da so Noričani, Retijci in Japodi po vsej verjetnosti spadali v isto skupino oziroma so imeli med seboj toliko stikov, da so oblikovali soroden jezik in kulturo.

     • Jovo Jamnica

      Te pa začni že enkrat čitat… Lahko ti pa na brzino kaj najdem, če češ. Zaj, ko sn glih židane volje.

     • Lustrator

      Boris, ko boste Srbi izvolili 3 zaporedne vlade na DEMOKRATIČEN način in se v mednarodni politiki DEJANSKO zavzeli za obrambo evropskih in ne sovjetskih vrednot, takrat bova lahko govorila o Srbih kot narodu s katerim velja računati v prihodnje. Dokler pa ste v svoji zgodovini 70% časa igrali turške oprode in v zameno za ohranitev lastnih privilegijev pod turškim praporom ropali ostale narode ob Grčije pa do Dunaja, 20% časa pa oprode Rusije in kasneje Sovjetske zveze, še druge največje sovražnice Evrope poleg prej omenjenih Turkov, o tem zelo težko govorimo. Zavedam se, da delam z generalizacijo marsikomu krivico, za kar se mu opravičujem, a oprosti, velika večina Srbov je na vse navedeno še danes ponosna in še danes meni, da so bili v balkanskih vojnah Slovenci, Hrvati in Bosanci agresorji, ne pa oni, enako velja za vprašanje Albancev in “krivičnega” bombardiranja s strani Nata.

      Enostavno se bo potrebno odločiti – ali boste sovjetski Putinov satelit ali pa del Evrope (pa ne le z vidika pravic, ampak tudi OBVEZNOSTI). Sam si se v zgornjem komentarju jasno opredelil, zato tebi krivice nisem naredil, poznam pa primerke, ki ne razmišljajo tako kot ti in jih je sram srbske vloge v vseh omenjenih področjih.

     • BorisDe

      Brezveze debatirati, ker 400 let Srbom in Grkom krščani od zgoraj niso pošiljali nič pomoči v obrambi proti Ottomanom, saj so Srbija in Grčija bili prva bojna linija proti njim, ki je dejansko nafukala od “Ottomanov”, ki so bili takrat zelo močni. So najbližje njihovi Turčiji gledano geografsko, zato so nafukale prve države spodaj s takratno njihovo silo. Glede na to kar si rekel, da so bili “mirni” in “podpirali Ottomane” to enostavno ni res in tukaj se pozna tisto, da ne veš zgodovine o tem delu sveta. Srbi so vedno skupaj z Grki delali vstaje in v nekaterih zmagali v nekaterih zopet izgubili, pa vse tja do Balkanskega rata in tako naprej, ko so Ottomane skupaj z Grki/Bolgari KONČNO uspeli pregnati nazaj kamor spadajo. Srbija in Grčija je dejansko pridobila ČAS krščanom zgoraj, da uspejo skleniti dobro obrambno linijo. Rusija danes ni enako kot Sovjeti nekoč, kot vidiš je SSSR razpadla. Seveda, da je bilo krivično bombardiranje s strani NATO-a, ker se je NATO “unilateralno” vmešal s silo narediti nekaj, kar je po njihovi volji torej za njihove nadaljnje geostrateške/politične interese na Balkanu. Izdajalci so povsod, te moderni “bošnjaki-muslimani” so dejansko tisti Srbi “poturice” se jim reče, ki so obdržali islam tudi po tem, ko smo ga pregnali nazaj v Azijo. Takrat so NEKATERI (ne 70%, prej 5%) šli v “islam”, da jim Ottomani ne bi vzeli belega otroka Srba ali pa da bi plačevali manj oz. NIČ davkov in postali VELEPOSESTNIKI. Če so to želeli, potem so morali vse aktivnosti ostalih “patriotov Srbov krščanov” raportirati vodji Ottomanske vojske v bližini, te pa turškemu sultanu. S tem so prodali svojo dušo in vero, da bi lahko preživeli in obdržali otroka pri sebi, da mu ga ne vzamejo janičarji. Težava je nastopila po tem, da ko smo jih družno izgnali, so te še vedno v tolikšnih letih bili toliko v islamu, da niso več stopili ven iz njega, Srbi-krščani pa so bili preveč tolerantni in jih pustili živeti še naprej v osvobojeni Srbiji. No to jih sedaj tepe, imamo 3jo entiteto v Bosni, katere nikoli ni bilo na tem ozemlju EU. Ta tretja entiteta so muslimani-poturice, ki se imajo za “bošnjake”, sodelujejo pa s Turčijo. Procentualno gledano, kot si zapisal zgoraj nekakšne “70% turške oprode” bla bla ti ne veš o čem govoriš, veliko Srbov je dalo življenje v borbi proti Ottomanom, to so bolj beli od tebe in vedno so bili in vedno ostali, niso nič mešani s “Turki”, o teh mešancih sem ti govoril zgoraj. Mešali so se kasneje kot islamisti z njihovimi Turkinjami ali pa kakšnimi Arabkami od spodaj. Poglej si “1. Balkanska vojna, 2. Balkanska vojna” in tako naprej. Tukaj je lep prikaz, kdo se je boril proti Ottomanom in zanikam tvojo trditev zgoraj, kjer si rekel “turške oprode”. Poglej si malo še o “Karadjordjeviću” v času Ottomanov. Dejstvo je, da se v Sloveniji zgodovine Srbov seveda niste učili, saj ste bili takrat v komunističnem vodenju pod novo socialistično državo Slovenije vodeni v enosmerno razmišljanje. Pozabljaš, da so tudi Srbi bili pod istim “komunizmom” po padcu Kralja oz. kraljevine.

     • Lustrator

      Z delom, ki si ga napisal o Bosancih se strinjam, čim pa je govora o glavni temu, pa se ti pozna ideološka spranost – ki jo do določene mere tudi razumem in je lastna prav vsem narodom razen Slovencem, ki smo tako globoko v Titovem penisu, da pri nas namesto umetnega poveličevanja Slovencev v šolah poslušamo ravno nasprotno – ode vsem ostalim narodom in dobesedno sistematično zatiranje vse resnice o Slovencih na katere bi morali biti še kako ponosni. Pa se vrniva k Srbom in Turkom; motiš se, na to temo sem prebral že kar precej knjig, prav nobena izmed njih ni spadala v šolsko čtivo, ker gre za resne strokovne knjige. Srbi ste zares plačali velik krvni davek le v prvih sto letih bojev s Turki, v nadaljnjih sto letih, so boj proti Turkom organizirali več ali manj nesrbi (križarji), del Srbov se je takrat že boril pod turškim praporjem, nakar je Srbija popolnoma kapitulirala in bila 350 pod Turki – vmes je res prišlo do poskusov upora, a ne ravno omembe vrednih. Pakt med srbskimi knezi in Sultanom je bil jasen – pridružite se naši vojski in pustimo vam vse privilegije in nazive, ki jih imate (z izjemo davka nemuslimanom). Srbi so to sprejeli in dali ogromen del svoje vojske v turško vojsko in prepričan sem, da Turkom ne bi uspelo priti niti do Kolpe, kaj šele do Dunaja, če ne bi imeli v svojih vrstah toliko srbskih čet in poveljnikov, ki so seveda to področje poznali veliko bolje od Turkov.

      Če pa greva v novejšo zgodovino, je zadnje obdobje, ko so bili Srbi resnično proevropski, prodemokratično nastorjeni, obdobje 2. svetovne vojne in četniško gibanje, ki je dolgo časa držalo fronto z Nemci in partizani. Če takrat ne bi bilo umazane igre Britanije, bi Mihajlović s partizanskimi zločinci hitro opravil, tako pa se je moral hkrati boriti z Nemci in partizani, ki so kmalu dobili še izdatne pomoči iz Anglije. Če takrat Tito ne bi Churchilla nategnil kolikor je bil velik in širok, verjamem, da bi se zgodovina zapeljala v popolnoma drugo smer in bi tudi Srbi postali drugačen narod kot so danes – seveda velja enako za ideološko deformirane Slovence.

     • BorisDe

      Srbi so vedno vojskovali “guerilla type war” proti njim in pripravljali pogoje tudi z diplomatsko taktiko in podobno, za tisto končno vstajo. Med tem jim ni pomagal noben od severnjakov kristjanov, ki so si nabijali vojsko in rekrute na obrambnih pozicijah. Srbi in Grki so bili prepuščeni sami sebi. Te, ki so bili v Ottomanski vojski, jih ni bilo toliko, da bi oni naredili kaj več oz. da lahko rečeš, da so to bili vsi Srbi, moraš se zavedati, da so takrat Ottomani so bili v tistem času zelo zelo močni. Procentualno bi rekel okoli 5% tistih izdajalskih Srbov – torej to je teh “bošnjakov-poturic”, ki so ostali okoli Sarajeva in pa tm v okolici juga Srbije Raške in blizu Kosova. Govoriti, da so Srbi turške oprode ni res, ker so šli z jajci v boj proti daleč močnejšemu “imperiju Ottomanov” na Kosovskem polju in pač izgubili. Nasprotnik je bil preveč močen, to pa ne pomeni, da so izgubili totalno in kapitulirali, kajti danes piše država “Srbija” in ne “Turčija”, obstalo jih je še veliko več, ki so se še vedno borili proti Ottomanom na vse možne načine in ob vsakršni še tako majhni pomoči od drugih, predali se niso nikoli, kar pokaže borbeni duh in patriotizem. Pomanjševanje njihove borbe takrat je samo slaba luč tej “EU kristjanov”, ki jim niso pomagali pri tej 400let trajajoči okupaciji s strani takratne velesile Ottomanov. Sami Ottomani, če si toliko bral, pa niso direktno šli v to, da nekomu spremenijo vero. Njim je Srb-kristjan bolj pasal, saj so pobrali več davkov. Tudi časi so bili drugačni takrat vsaj z “verskega stališča”. Lp imam večerjo.

     • BorisDe

      Ne vem, pomoje ne vsi janšisti, samo tisti, ki ne poznajo zgodovine. Se delno strinjam.

     • Hun

      zgodovino se kako dobro poznajo…

     • BorisDe

      Saj to niso pravi “Janšisti”, to so pač zgubljeni primerki, ki v vsem tudi ko pogledajo v nebo vidijo “rdečo zvezdo” in komuniste povsod. So preveč presrani s to zvezdo, da ne morejo normalno dihati in dojeti, da niso vsi okoli njih “rdeči”, obstajajo recimo tudi beli, ki se smejejo njihovemu arijsko-cigansko mešanemu-hlapčevskemu zagovorništvu nekakšnega “zahoda”, ko pa pišejo in govorijo v Slovenskem jeziku (Sloveni/Slovani). Ko jim želim povedati, da so pravi Slovenci del tega, pa me ozmerjajo z “VelikoSrbsko agresijo” in “pan-slavizmom”. Naj se odločijo ali so arijsko-mešani cigani ali pa Sloveni, potem pa se lahko pogovarjamo o tem kdo je večji patriot, jaz sigurno ne bom branil kmetavzarske germane in anglosaksone zgoraj v celoti, branim prave Slovene-kristjane in tradicijo.

     • Hun

      zapovni si to kar ti govorim, upam da do tega ne pride…ČE bodo jansisti vladal dolgo obdobje bodo prvo zrusil nasilno, đamijo…potem se boso spravl na pravoslavno cervijo v Lublan…

    • Mimoidoči

     Vse je v oblasti 666. Levo, “desno” (pri nas sploh ni desnice), vse. Še Janša je bil izvoljen v stranki s 666 glasovi. Po moje jasen signal “insiderjem.”

     • Hun

      bravo…poglej sj neboticnik od Teumpovega zeta žida..enako nosi cifro di giavolo…666

   • Hun

    Po civilnem prebivslstvu…12% procentov skrajnih desnicarjev je fanaticno podpiral Milosevica kot domosralci s tabo vred Janso…

    pa se v vednost Teump je sam izjavil Clintinovo “levicarsko” bombandiranje Beograda…

    Hinavc Lustrator bo seb v prid pisal kar mu v prepricanju paše..

    Clintona ne mara…podpira pa njegovo odlicitev.. govno lustratorsko jansisticno..nacist pokvarjen

    • Lustrator

     O kakšnih skrajnih desničarjih spet lapaš? V Sloveniji nimamo niti ene same zares desne stranke, da o skrajnosti sploh ne govorimo. Skrajni desničarji bi že zavoljo stare pravde in krvne časti leta 91 poklali vse preživele partizane in njihove podpornike, da o komunjarah, antifajih, muslimanih, LGBt-jevcih, feministih in ostalih protislovenskih skupinah niti ne govorim. Tudi Miloševič ni bil nikakršen skrajni desničar, ampak komunist od glave do repa – njegovo invazijo ste potihem podpirali vsi komiji, ki se vam je srce paralo ob razpadu Jugoslavije in edini razlog, da tega niste izgovarjali na glas, je bil v tem, ker ste se bali, da bo zmasakriral tudi vas.

     Kar se tiče Trumpovega odnosa do bombardiranja Srbije- ima pravico do svojega mnenja, a če bi vprašanje poznal bolj celostno, bi ga vsekakor vzel nazaj. Za razliko od komijev, ki ste v obrambo svojih partijskih voditeljev pripravljeni podpirati celo islamske teroriste, lgbt teroriste, feminilne zastrupljevalce zahodne družbe, Putina, Assada in ostale lunatike tega sveta, se demokrati opredeljujemo po načelu vsebine, ne embalaže. Tako kot se v marsičem strinjam z Bushem ml., sem se v marsičem strinjal tudi s Clintonom in Trumpom – in jih v marsičem seveda tudi kritiziral. To so osnovni postulati vsakega demokrata – kritično razmišljanje s svojo glavo in kupovanje vsebine, ne pa embalaže.

     Imam pa jaz z nacizmom približno toliko kot ti z domoljubjem – približno 0 od 0. Ker pa je to zate očitno eno in isto, se ne čudi, ko te tule večina tretira kot ultrakomunista Kordiševega kova, katerega vrh argumentacije se glasi nekako takole: ker nisi komunist, si nacist.

     • Jovo Jamnica

      Sn nekje čito, da Boštjan Voje zbira prostovolce…

      https://twitter.com/kokochannel12/status/971154604145741825

     • Hun

      ne mislm brt tvojih blesavih komentarjev…Bannonu bost sledil ker ze furate od njegove televizije in njegovo retoriko

     • Hun

      Putin in Rusom ni noben na Svetu kos.. Americani brez nacionalne pripadnosti ne bodo nikdar kos najmocnejsi naciji Slovanov…edin beli slovan se v ringu lahko kosa z živalsko mocjo črncev..Lustator js ameriske vojake cenim ket se borijo z ramo ob rami…umirajo pa za viaje interese – dolorčke svonih gospidarjev Židov

     • Lustrator

      Lepo te prosim:) Rusija že vsaj 50 let ni svetovna velesila, gospodarsko že kakšnih 100 let ne, vojaško pa skoraj pol stoletja. Njihova vojaška oprema je povečini na nivoju ameriške pred 30 leti, njihovo ghospodarstvo pa je že desetletje tik pred bankrotom – imam občutek, da jih umetno ohranjajo pri življenju edin ozato, ker so zadosti nori in samomorilski, da v obupu bankrota sprožijo še kakšno vojno in za seboj potegnejo v smrt še nekaj narodov. Tvoje poveličevanje Rusov je res preko vsake mere, sploh te športne primerjave so kot da bi se pogovarjal z 10 letnim pamžem, ki je pravkar gledal nek arhivski posnetek Klička. Oprosti, ker te moram razočarati, a glede na število prebivalcev, si upam trditi celo nasprotno; izmed vseh slovanskih narodov so prav Rusi v športu najmanj uspešni – dopingirance seveda ne štejemo med športnike (za primerjavo vzami npr. športne uspehe Slovencev, Hrvatov, Srbov, Litvancev, Čehov).

      Me pa neizmerno zabava kako tule komiji vehementno streljate z “židi so vsega krivi” komentarji, hkrati pa vse demokrate zmerjate z NACISTI. Prosim?

     • Hun

      Trump je prvi predsednik ZDA, ki hvali mocnega ruskega predsednika…samo zato da nasprotuje demokratom…prvic se je zgodil ko ZDA demokrati in republikanci niso enotni ko se gre za Rusijo..tud to je znak da se v ZDA lahko cez cas zgodi drzavljanska vojna

     • Hun

      Rzsija ni bla velesila pog gorbacovom in jelcinom k sta bila ameriska hlapca…zato sta za amerigote najbolsa predsednika..

      Vsako BV mesto si upajo okupirat ZDA in Izrael…ko pa Putin Sirijo pod svojo zascito vzame…pa se židki pokakcajo…Izraelska vojska je izredno mocna..prot Slovani ste pa kekci in vedno boste…Slava Slovanom…najmocnejsi naciji v Vesolju

   • Tomira Breluga

    Kaki kreten ..
    So Ameri že našli tiso famozno orožje v Iraku ali še ga vedno iščejo??
    Malo vprašaj ljudi v Iraku, Libiji, Siriji… kdaj so živeli bolje, prej ali pa pod “demokratizacijo in osvoboditvijo” ?
    Sicer pa ti le podpiraj organizacijo, ki je napadla, porušila največ držav in pobila največ ljudi v zadnjih letih, daj jim še naš proračunski denar, samo pol ne cmizdi ko bo še več beguncev.
    Miloševič pa je bil kreten in nacionalist kot si ti.
    Saj res, kdaj bo lustracija? :))))) )

    • Lustrator

     Ne bodi no kekec – to, da orožja takrat niso našli, še ne pomeni, da ne obstaja. Država, ki je že stoletja prestolnica islamskih skrajnežev in je v svoji zgodovini poznala le 2 režima: diktaturo ideologije in islamsko teokracijo skriva še marsikaj več kot je bilo navedeno v tistih dokumentih in zares naiven moraš biti, da verjameš, da je tako ogromno ozemlje mogoče prečesati do zadnjega kubičnega centimetra, da najdeš kar iščeš.

     Ljudje v Iraku, Libiji in Siriji so si na prvem mestu sami krivi, da danes živijo v taki mizeriji – imeli so priložnost, da zgradijo državo znova, a so se raje začeli med sabo pobijati in ropati, ker nad glavo niso več imeli diktatorjeve policije. Civilizacijska moralna obveza vseh razvitih držav, je ta, da strmoglavi vse diktature na svetu in domačinom predstavi demokracijo, ki je edina, ki zagotavlja enake človekove pravice – če domačini tega ne sprejmejo, naj sami nosijo tudi posledice.
     Še enkrat – če članice Nata ne bi bile tudi mehkužne socialistične greznice našega tipa, ampak države kakršna je ZDA, bi padlo še veliko več režimov in na svetu bi bil mir, tako pa žal v imenu “pacifizma” pod diktatorskimi trdorokci živijo in umirajo milijarde ljudi iz generacije v generacijo. Bolje nekaj milijonov mrtvih, kot pa nekaj milijard zasužnjenih – pa naj se sliši še tako kruto.

     Miloševič nima nikakršne zveze z nacionalizmom – bil je pravoveren ortodoksen komunist, ki je povzročil maso žrtev z enim samim namenom – da se ohrani Jugoslavija – torej ravno nasprotno od tega, kar nacionalizem pomeni.

     • Tomira Breluga

      “to, da takrat orožja niso našli, še ne pomeni, da ne obstaja” .

      A ti to resno al kaj?
      Kam pa so ga odpeljali, na Mars?
      Debatiram lahko z nekom, ki je na nivoju vsaj osnovne šole. Ti pa si prvoklasen debil in se mi res ne da.
      Se vidimo, ko bo lustracija:) )))

     • Lustrator

      Po tvoji retoriki bi rekel, da kaj več od 3 razredov osnovne šole nimaš, zdaj pa želiš še ostale povleči na svoj nivo. Kar pa se lustracije tiče: vsekakor, a nisem prepričan da bi mentalne rrevčke tvojega kalibra sploh bilo smiselno procesirati, najbrž niti ne veš kaj govoriš, samo naučene floskule: “če nekdo nečesa ni našel, to pomeni da to ne obstaja”.

     • Tomira Breluga

      Torej so naši Nato zavezniki Ameri tako nesposobni, da tega orožja ne najdejo???
      Tukaj ne govorimo o orožju velikosti igle, pač pa o orožju za “množično uničenje”. No saj najbrž verjameš tudi v Boga, zakaj potem ne bi še v to orožje. V Božička še vedno verjameš?
      Sicer pa če si tak idiot, da verjameš v neko lustracijo, pomeni da res vsak lahko napi zdi kar koli želi.

    • Igor Kavalar

     Irak ni imel jedrskega orožja, imel je pa biološko in kemično orožje. Biološko ter kemično orožje pa so orožja za množično uničevanje (angleško: weapons of mass destruction) in Irak ter Saddam je to orožje uporabil zoper Kurde.

     Halabja kemični napad
     https://en.wikipedia.org/wiki/Halabja_chemical_attack

     Anfal genocid
     https://en.wikipedia.org/wiki/Anfal_genocide#The_campaign

     Samo pri nas so že v času neuvrščene Juge pa naprej tudi v Sloveniji (ker so mediji in novinarji isti kot prej) spinal za naše naivno ljudstvo, da Irak nima ničesar, da je Sadam en kul voditelj, ker so vedno navijal za Irak, ker so v Iraku imeli koristi (delali so bunkerje, pa ceste in mostove).

     Glede kdaj so živeli bolje, je čisto odvisno koga vprašaš.
     Važen je % koliko jih živi dobro in koliko jih živi slabo.

     ZDA niso pobile največ ljudi na tem svetu.
     Največ jih je pobila ideologija komunizma.

     Milošević je bil član partije enako kot vsi naši komunajzerji od Kučana do Drnovška in je bil socialist.

     Diktatorski režimi in njihove žrtve
     http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html

     ZDA in žrtve v vojnah
     https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_military_casualties_of_war

     Lista vojn po svetu po žrtvah
     https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll

     Kot vidiš vojne so vedno bile in vedno bodo, razlogi so različni, večinoma pa gre za oblast, pohlep, ideologijo.

     • Tomira Breluga

      Zakaj vedno pozabljate, da je tudi Janša bil komunist? Seveda je Sadam uporabil kemično orožje proti Kurdom, vendar ga takrat Amerika ni napadla. Napadla ga je mnogo let kasneje, ker je trdila, da ima Irak še vedno to orožje. Torej, kje je to orožje???????? Sicer pa, vaši Nato zavezniki so porušili države in meje, sedaj pa uživajte v sadovi teh vojn-beguncih.

     • Igor Kavalar

      Nobeden tega ni pozabil, ker je bila edino komunistična partija edina dovoljena stranka v Jugoslaviji. In kdor se je hotel ukvarjati s politiko je moral iti v partijo. Nikoli pa ni imel takšne funkcije v partiji in v Jugoslaviji kot Kučan ali pa Drnovšek. Prav tako se je pa od partijskega enoumja kimavcev in ploskavcev, distanciral za razliko od drugih, ki še danes prakticirajo propadli socializem pod novimi imeni strank.

      Zakaj pa bi ZDA napadla Irak 1988? Sej oni niso svetovni policaj. Zakaj pa to ni naredila npr. Jugoslavija, če smo humani in ne mislimo, gledati diktatorje da pobijajo civile? Zakaj bi s prstom kazali na nekoga in jokali prek medijev, da ne ukrepa, sami pa smo z 4-5. najmočnejšo armado v Evropi pogledali stran?

      Takrat se pač ZDA ni hotela vmešavati v Irak. Vmešala se je pa takrat kot je Sadam napadel Kuvajt, ki pa je zaveznik ZDA in ga je ta tudi prosil za pomoč.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Kuwait

      Pa so ZDA samo izgnale iraške enote iz Kuvajta, da si nebi slučajno Saddam želel zasesti še z nafto bogate Savdske Arabije, katero je tudi imel načrte zasesti. Pa so ga še vedno pustili pri miru, ker je bil včasih Saddam zaveznik ZDA in so upali, da ga bodo notranji nemiri odnesli, pa je bil diktator premočan z svojo revolucionarno gardo in politično policijo in je eliminiral opozicijo.

      Nato ni porušil nobene države in nobene meje, ampak so napadli v Afganistanu, šele ko talibani niso hoteli izročiti Bin Ladna po napadu 11.septembra.

      Irak so pa napadli, zaradi večjih razlogov, sam mislim, da zaradi grožnje celotnemu BV. Sej zdej je isto, sedaj prevzema pobudo Iran na BV in arabske države ne želijo dominacijo Irana.

      Beguncev ni, ker ni vojne na Hrvaškem, Avstriji, Madžarski , Italiji. Ko je bila vojna v Jugoslaviji so k nam lahko prišli begunci iz Bosne, ker je bila takrat vojno stanje na Hrvaškem in je bila Slovenija prva varna država. Od Nigerije, Maroka, Sirije, Afganistana, Pakistana itd…. pa Slovenija ni prva varna država ampak je tam 10-20 varnih držav vmes iz katere bežijo samo tisti, ki želijo višji ekonomski standard torej so ekonomski migranti, in ni problem če vstopajo po legalni poti in če se jih potrebuje.

      Pri nas se jih ne potrebuje niti ne vstopajo po legalni poti, zato bodo vsi poslani nazaj!

  • sprehajalec

   Tole je že dr. Aleš Bebler govoril, na ta način v 70tih. Beblerjev duh je še kako živ vidim….

  • tramal

   Ej bedanec ,zavrti si posnetke nazaj za pedeset let pa boš videl od kdaj že muslimi pobijajo po evropi in ameriki.Od olimpijskih iger v minhnu pa tja do stolpnici v ameriki.

   • Tomira Breluga

    Seveda niso Izraelci, ki so pobili in pobijajo še danes na tisoče Palestincev, krivi čisto nič, a ne? München je bil pač odgovor na Izraelsko klanje.
    Misliš tiste stolpnice v NY, ki so jih napadli Saudijci, desni kreten Bush pa je potem napadel Irak in odprl Pandorina skrinjico, ki bo Evropo spremenila za vedno. Mimogrede, a veš komu je desničar Trump prodal rekordne količine orožja? Šeristski Saudovi Arabiji. A veš kam je šel desničar Trump na svoj prvi predsedniški obisk? V šeriatsko Saudovi Arabijo.
    Še kako vprašanje?

 • dr Janez Sveti

  Nasvet 2
  Takoimenovana NKVD rešitev
  https://www.youtube.com/watch?v=Vra687kIyQQ

  Dr Janez Sveti višji svetovalec za emigrantska vprašanja

  • Jovo Jamnica

   Fejk. Buldožer je ot firme Caterpillar…

 • Maca

  In medtem ko švedski Löflen “lovi nazije” in mu zažigajo Švedsko (kdo so to, si pa sami povejte), so globalisti (kdo so to, si tudi sami povejte) v Italiji (Genoa) razstrelili viadukt (na posnetku se vidita dva močna bliska tik pred rušenjem).

 • Tweety Bird

  Jaz bi te migrantske tolpe poslala na Trstenjakovo :)

  • Aton

   Se ti je skrčil in imaš spet ženski dan? Izogibaj se hladni vodi…

 • Sredina

  O migrantih poroča samo Nova24…

  • Mimoidoči

   Na MMC so zapisali v novici, da so “mladi” zažigali avtomobile.

   • Sredina

    tako poročajo tudi vsi tuji mediji

    Daily Mail piše o neidentifirani tolpi

   • stajerc5

    OK, se en izraz za divjake vec; begunci, migranti, mladi…

   • sodnikisozločinci

    Še malo pa bodo pisali “samec je posilil samico”.

  • borko

   res je ,ne duha ne sluha na hanzi TV

   • Sredina

    In na nobenem drugem tujem kredibilnem mediju

    • Mimoidoči

     Kredibilnem? Ne se hecat no. Ti pa si naiven/-na.

 • Sredina

  Pripadniki SDS na Švedskem protestitrali proti tamkajšnji socialni in migrantski politiki. Med protesti so z molotovkami zažigali avtomobile.

 • Artur

  Našo pokvarjeni podli komunajzli že komaj čakajo,da se to uničevanje in kaos s strani njihove protekcionirane migrantske drhali začne tudi pri nas, vladanje v izrednih razmerah je njihov modus operandi.

 • Sredina

  The Guardian:

  “The coordinated nature of the attacks made some suspect an attempt by the far right to whip up anti-immigrant sentiment ahead of the election, in which the anti-immigrant Sweden Democrats are vying to become the country’s largest political party.”

  • Dragan Krstič

   The Guardian je toliko nevtralen medij kot včasih časopis Komunist. Daj ne serji bulšitov.

   • Sredina

    Glede na vaše standarde, kjer je Nova standard nepristranskosti in objektivnosti verjetno res..

   • Hun

    as ga bral? komunistek?

    • Dragan Krstič

     Guardian preletim na spletu, verjetno ga ti ne moreš ker še slovenščine ne obvladaš.

     • Hun

      pateticn si dragance v Skovwniji nis dosegel nc zavidljivo vrednega zdj pa na stara leta isces pozornost ker nimas lastne druzbe

 • Mimoidoči

  Ko se bo to začelo po Ljubljani… levičarji prej ne bodo spregledali, so preveč neumni.

  • Sredina

   Torej vas mormo izgnat preden začnete to počet?

   • Mimoidoči

    No tako kot sem rekel. Ste preveč neumni. Izgnal bi Slovence, medtem ko bi piromane obdržal v državi. Bravo.

    • Sredina

     Zaenkrat se namiguje (s strani kredibilnih medijev), da za napadi stojijo desni skrajneži, ki poskušajo pred volitvami vplivat na izid.

     • Mimoidoči

      Zakaj ne rečete kar Marsovci. Vaše levo volilno telo itak verjame vsem vašim kretenizmom.

     • Sredina

      Vi verjamete samo Janši in Nova24 kar je še bolj zakrbljujoče, ker vam dobesedno perejo možgane na vsakem koraku, vi pa v vsej svoji bedi tega niti opazite in in slepo sledite kot ovce

     • Mimoidoči

      Sem desen in ne volim Janše. Ne nas vseh desnih metat v isti koš. Letos je bilo na volitvah veliko desnih strank, ne samo SDS, samo ostale desne stranke dobijo zelo malo procentov. Hodim sem na ta portal samo zato, ker mi gre MMC in njihova politična korektnost na bruhanje. In samo tukaj na Nova24TV lahko preberemo kaj se dogaja glede muslimanskih migrantov z BV, ostali mediji lažejo, zavajajo in molčijo.

     • Michael

      Nova pa je politično korektna, zihr. Razen Nove, vsaj do sedaj, še noben medij ni navajal kdo in od kje so storilci tega sprevršenega dejanja.

     • Hun

      tem kljukcem ce bi resnico narisal jo neb vidl

     • Hun

      ostale desne stranke niso pogoltnil leve stranke…ampak Jansa noben drug kot hudic v preobleki samo oklicanega domoljuba

     • Mimoidoči

      Ja, saj je bil izvoljen z 666 glasovi. V naključja ne verjamem. Še posebej ne v politiki. Drgač pa ne pozabiti strica Milana, da ne bomo samo Janšo kritiziral.

     • Hun

      Slo politika nujno potrebuje izvirno prenovo..to kar se zdj dogaja na levi oz. desni opciji je jasna slika da smo drzavljani ugrabljeni..imamo pa vso demokraticno moc da to stanje z miroljubnimi ampak odlocnimi protesti spremenimo

     • Lustrator

      “Sem desen in ne volim Janše.”
      Ok, razumljivo, ker v sloveniji prav DESNE stranke v bistvu nimamo. Imamo pa žal eno samo demokratično (torej nekomunistično) stranko, ki pa je ne voliš. Koga torej voliš?

     • Mimoidoči

      Nobenga. Ker kot si rekel, prave desne stranke v Sloveniji nimamo. Kaj šele, da bi bila tako močna kot je SDS. Gledano z mojega verskega stališča ne bi mogel voliti nobenega na desni, ki so bili na izbiro na volitvah, ker se nobeden ne sklada z mojim verskim prepričanjem, kar se tiče pa samo ekonomskega pogleda, pa mogoče Loredana, kolikor sem v soočenjih razumel, je on desen, ali pa celo Šiška, striktno ekonomsko gledano. Potem je bil pa tudi on stric iz državnega zbora, kaj je že imel neko stranko, gospodarska država al nekaj. Da bi pri nas imeli desno stranko in desno usmerjen narod, bi se moralo zgoditi nekaj kataklizmičnega, prej sprememb ne bo.

     • Igor Kavalar

      Gospodarsko Aktivna Stranka (GAS).

     • Lustrator

      Nobenega? Torej podpiraš komunistično ohranjanje monopolnega položaja 70+ let, hvala za tako “desničarstvo”. Sicer pa mi je v nadaljevanju, ko omenjaš Loredana in Šiška, ki naj bi bila DESNIČARJA (?!), jasno, da ti ni kaj dosti jasno kaj desnica sploh je in kakšen gospodarski program ima. V Sloveniji je med vsemi strankami še najbolj desna SDS, čeprav bi v Evropi in drugje na zahodu spadali za zdravo koservativno sredino.

      Če si torej “desen”, potem prisegaš na konservativne vrednote kot so domoljubje, vera, nacionalne države, varnost domačih ljudi, pravna država, na področju gospodarstva pa prostotržno gospodarstvo brez vmešavanja države – v Sloveniji imamo 2 stranki s približno tako ponudbo, s tem da eni samo v besedah (Nsi), drugi pa tudi v dejanjih (SDS). Če bi imeli pri nas normalno uravnoteženo volilno telo, bi se SDS po mojem mnenju pozicioniral bolj desno, tako pa zaenkrat ni pogojev za kaj takega – že kakršnokoli spogledovanje s čimerkoli nelevim, je v slovenistanu že označen za “fašizem”.

      “Da bi pri nas imeli desno stranko in desno usmerjen narod, bi se moralo zgoditi nekaj kataklizmičnega, prej sprememb ne bo.”

      Začenši s tem, da bi ljudje tvojega kova preštudirali kaj sploh želijo in kakšen je dejansko program in agenda strank (omemba Loredana in Šiška me je kar zmrazila), predvsem pa da bi ŠLI NA VOLITVE. Z volilno abstinenco ne delaš prav nič drugega kot da sam soseluješ pri nastajanju kataklizme.

     • Mimoidoči

      Desna stranka je tista, ki zagovarja popolno ukinitev vsega kar je uvedel marksizem. Torej ukinitev centralne banke, ukinitev davka na dohodek in lastnino, printanje lastnega denarja, ki bi bil 100% osnovan na zlatu in srebru, itd. Nisem še slišal, da bi SDS zagovarjala ukinitev centralne banke in davka na dohodek ali lastnino. Si ti? Prodaja centralne banke v roke tujcem ne spremeni ničesar. Še vedno je centralna banka, samo v rokah tujcev, ki so prav tako pokvarjeni kot naši domači, saj je v EU in po celem svetu prav tako marksizem. Jaz sem za privatizacijo določenih stvari, samo kaj ti koristi privatizacija, če so tudi ti, ki prevzamejo določene zadeve, pokvarjeni (primer družine Benetton v Italiji, na katero sedaj letijo kritike glede mosta, ki se je zrušil). Privatizacija ne spremeni ničesar, če človek (privatnik) nima krščanskih moralnih vrednot, kar pomeni, da ni pohlepen.

      Zakaj te je omemba Šiška zmrazila? Zato ker bi lustriral vse komuniste, tudi našo kontrolirano opozicijo z Janšo na čelu? Tudi jaz se z določenimi stvarmi, ki jih je Šiško izjavil, ne strinjam, kar se pa lustracije tiče, ga pa 100% podpiram. Pa tudi njegov poganski obesek okoli vratu me moti. Sprašujem pa se zakaj ni kandidiral tudi Ladislav Troha s svojim gibanjem? Verjetno, ker so ga psihično uničili.

     • Lustrator

      Pri prvi točki le na kratko: privatizacija spremeni VSE, ker spremeni naravo lastništva in vse iz njega izhajajoče pravice in obveznosti. Ko je gospodar država, odgovornosti ni, saj je škoda porazdeljena med vse davkoplačevalce, pri privatniku za minus odgovarja izključno tisti, ki ga je ustvaril, enako je z dobički in tako je tudi edino naravno in prav.

      Kar se tiče Šiška – ne streljaj neumnosti, ker gre za ravno nasprotno od tega kar si napisal. Šiško je prav toliko komunist kot jugofil in udbovec Jelinčič, ki je bil njegov mentor. Zavzema se za izstop iz EU in Nata (agenda najbolj prismojenih ortokomunistov), za bratenje z Rusi (prav tako agenda ortokomijev) in za ideološko zapuščino NOB-ja. Toliko o njem, če pogledava le njegove dosedanje izjave in zapise, vprašanje pa je kakšne kipe bi našli šele pri njem, glede na to, da se njegov ideološki oče ponaša s kipom Broza. In taki bodo lustrirali? Vsegliharji, ki v isti koš mečejo tiste, ki so se komunizmu uprli (in utrpeli posledice) in tiste, ki so od njega živeli vse življenje? Kalibri Šiškovega in Jelinčičeva tipa (dvojni agentje) bi morali biti med prvimi odstranjeni iz državnih funkcij, saj prav oni nosijo največjo odgovornost, da leta 91 ni prišlo do lustracije – takozvani “desničarjI” udbovci, ki so se prešvercali v samostojno Slovenijo, potem pa naprej delali po nareku partije. Enako velja tudi za Stanislava Troho – če boš celostno prebiral vsebine od vseh naštetih, boš kmalu tudi sam spoznal kako dobro te nategujejo, ko ti v 80% dobre vsebine skrijejo tistih ključnih 20%, ki so v čistem nasprotju z vsem prej napisanim. Tako Jelinčič, kakor Šiško in Troha bodo v trenutku spremenili svoj stav glede ČESARKOLI, čim jim bo rdeči režim ponudil dobro plačano funkcijo ali pa bodo začutili v katero smer gre vox populi.

   • Dragan Krstič

    Nataša Briški, “novinarka” na državnih jaslih, tebi bi se še na kurah smejali z izjavo da je The Guardian neodvisen medij.

  • Hun

   se je dogajal ze v kranju im ljubljani

   • Mimoidoči

    Kdaj? Verjetno v manjšem obsegu? Glede na to, da nisem slišal o tem, se verjetno lahko zahvalim naši RTV in ostalim levim medijem…

    • Hun

     ja v mansem obsegu..ne dolgo nazaj…pac mulci iz dolgocasja na ulci…ce bi delal na kmetiji jim take bedarije neb na pamet prhajal

 • stajerc5

  Tudi v Parizu ze gori, poglejte Video!!! Sredi belega dneva!
  https://twitter.com/twitter/statuses/1029371645713178624

  • Govekar

   26.1. 2016… RT …Violent clashes in Paris: Tear gas & burning tires as anti-Uber protest grips French capital

   Danes sproducira fake news vsak ki ma 5 min časa.

   https://www.youtube.com/watch?v=rnALnU730kA

   • Mimoidoči

    A to mislite na sebe in svoj komentar v katerem ste ironično ravno vi tisti, ki ste sproducirali fake news?

    Švedska Včeraj:
    Refugees burn cars in Sweden – 8/13/2018
    https://www.youtube.com/watch?v=0rttBU11LsY

    2017, Švedska:
    ‘Almost a war zone’: Riots and burnt cars in Stockholm migrant district
    https://www.youtube.com/watch?v=OcI_ZwB14Ps

    2017, Francija:
    FRANCE Has Fallen: Muslims burn cars and drive out Native French from no-go zones.
    https://www.youtube.com/watch?v=WiEIvWFmcsU

    2016, Francija
    Refugees Attack Police Car In Paris
    https://www.youtube.com/watch?v=lgLyti1cHis

    2016, Francija:
    Cars burning France
    https://www.youtube.com/watch?v=m_b1yqPPuzw

    2017, Francija:
    Burning issue: 650 cars torched in French NYE ‘tradition’
    https://www.youtube.com/watch?v=WDPXfHTGbOw

    2013, Švedska:
    Sweden burning: Stockholm riots & violence enter 4th day
    https://www.youtube.com/watch?v=HvmLl331Y0Q

    Sami Über protesti, mhm.

    • Govekar

     Men se zdi, če en objavi kot današnje divjanje invazije posnetek iz štrajka star 2 leti da je to fake news.

     News je ko se zgodi, fake news pa če se stvari reciklirajo in se jim dodajajo različni datumi in lokacije

     • Mimoidoči

      Zavajaš. Včeraj so goreli avtomobili kot že ničkolikokrat prej. V prejšnjih letih so zažigali kar v svojih no go soseskah, saj vidiš v videjih, ki sem ti jih podal zgoraj. Avtohtoni Francozi, taksisti al kdorkol so že bli, na tvojem videju, ki so štrajkal proti Überju so pa samo zažigali gume. To se lepo vidi na tvojem videju. Razlika je očitna.

     • Govekar

      No sej, to so bile novice takrat ne pa danes. Kera komedija, da bi zdej kot novico mediji začel objalvjat nesreče na avtocesti iz leta 2016. Redki taksist je danes Francoz, zato potrebujemo invazijo da smeti odnaša, prenavlja ceste in pobira sadje in zelenjavo.

     • Mimoidoči

      To se pa lahko zahvalijo multikulti politiki, ki jo izvajajo že nekaj desetletij, v zadnjem času pa vedno bolj vsiljujoče:

      Sarkozy: Challenge of the 21st Century: Racial Interbreeding (FRANCAIS, intro anglais)
      https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g

      Francozi in tudi mi bi vsi opravljali takšna dela, če bi bila primerno plačana in če nam nebi država z raznovrstnimi davki požrla skupaj polovico ali več našega denarja, od katerih ni nobenega učinka (zdravstvo,…).

 • Sredina

  ARD, BBC, niti FOX NEWS (!!) ne poroča o migrantih

  • Aton
  • Mimoidoči

   Sami “kredibilni” mediji smeh.

   Navadni ljudje, ki so novičarstvo prevzeli v svoje roke, so kredibilni, javni mediji že dolgo ne več:
   http://petersweden.com/europeburning

   • Sredina

    ARD in BBC zate nista kredibilna medija?

    Fox news je zraven samo kot skrajno desni medij, ki za razliko od Nove objavlja vsaj približno preverjene informacije

    • Mimoidoči

     Vprašaj Britance. Mi je že deset let nazaj rekel prijatelj iz Anglije, da BBC pomeni British Brainwashing Company.

     Kar pa se FOX News tiče. FOX pomeni 666 v angleški gematriji. Saj veš kaj pomeni izraz “hidden in plain sight” oz. skrito direkt pred očmi?

     • Sredina

      Men je prijatelj iz SDS povedal, da je Nova sramota za stranko, in ma kr prav

     • Mimoidoči

      Ti si pa sramota za sredino. Ni značilno za ljudi na sredini, da tako zavajajo glede dotičnega problema. To je značilno za levico.

     • Hun

      za jansevike ni nic u redu samo janeviki so pravi domoljubi

     • Mimoidoči

      Potem si tudi ti janševik? Sklepam, glede na to, ker si povezal domoljubje z janševiki in glede na to, ker predvidem, da imaš prav tako rad svoj dom.

     • Hun

      Slovenijo cenim kot drzavljan kot clovek je moja domovina zemlja…nism ne nacionalist ne internacionalist…naravn zakon ne pozna nacije ampak ljudi

  • Mimoidoči

   Drugače pa ne vem kako si obveščen, ampak tole ni prvič. Tole zažiganje avtomobilov se je na Švedskem zgodilo že velikokrat v zadnjih nekaj letih.

   Primer iz 2013 RT News:
   https://www.youtube.com/watch?v=HvmLl331Y0Q

   “hudreds of youths, mostly IMMIGRANTS…” si slišal?

   Ampak važno za levičarje, da so bli to tudi takrat Marsovci a nje?

  • Mimoidoči

   Al pa naša Barbara:

   Refugee$ in Slovenia getting vacation homes on the beach
   https://www.youtube.com/watch?v=wqUccljXU5c

   “Slovinia iz pur stejt.”

   Sedaj mi je jasno zakaj hoče Luka Moonshine zvišati socialno.

  • Igor Kavalar

   Saj ne upajo povedati, da gre za migrante ali pa da gre za črnce. Naša RTV, dala pasico, da gre za mladino. To ni nobena novica ampak je posploševanje, da je vsa mladina ista.

   Od kdaj pa mladina po več mestih naenkrat zažiga po 100 avtomobilov?
   Od takrat, ko so drhali to dovolili, da se lahko zgodi karkoli hočejo brez konkretnih posledic!

   Če so aretirali udeležence morajo videti strukturo požigalcev.

   Upam, da se jih dobro premlati v opomin vsem naslednjim in da že delajo za javno dobro za poplačilo škode (kopanje jarkov, lopatanje, polaganje tirov, kamnolomi, čiščenje greznic, javnih skretov, pobiranje odpadkov). Poleg fizičnega dela bi pričakoval tudi opravičilo vsem lastnikom uničenih vozil, trgovin….

   Vse kar ljudje želijo je pošteno, uravnoteženo, objektivno poročanje.
   Pa naj gre za črnce, belce, mavrične, legalne migrante, ilegalce, državljane.

   Če tega ne bo iz strani oblasti in medijev, jih ljudstvo ne bo več j* 5%. Zaupanja pa nikoli več ne bodo pridobili nazaj, ker se bo vsak spomnil, kako so pometali stvari pod preprogo in če enkrat lažejo, bodo tudi drugič.

   Resnica osvobaja!

   Če je “mladina” zažigala svoje avtomobile me pa ne moti, če niso ogrožal druge.

   • Mimoidoči

    Niso čist bistri ti imigranti. Očitno jim ni jasno, da je vsak levičar, kateremu so zakurli avto, novopečen desničar.

  • RATATA

   Butasta zavajalska prasica si sredina!!

 • Aton

  Še dobro, da nismo izvolili janševikov. Bi tolpe s (pol)mesecem razgrajale po Ljubljani in uničevale ulice s kamnitnimi kovkami… No, vsaj svojih avtov ne bi uničevali..

  • dr Janez Sveti

   Kdo ste VI? Kdo so janševiki?

   DR Janez SVeti LDSCVRN Slovenije

   • Aton

    Janševiki so tisti, ki mislijo, da je ta država malo nenormalna. Mi pa mislimo, da je ornk.

    • dr Janez Sveti

     MI..MI..kdo ste MI?
     DR Janez SVeti VI

     • Aton

      Vi ste Vi. Mi pa MI…

     • dr Janez Sveti

      Kaj jaz vem. Mi smo Mi a vi ste Vi, ke Vi ne morete biti Mi, zato ne vem ali si ti Mi ali si Vi.
      Dr Janez Sveti Naš

 • Zavahili

  Tudi pri nas bo kmalu gorelo za to bo poskrbel levičarski petorček ki ste ga z svojo neudeležbo na volitvah posredno izvolili…

 • Govekar

  Divjanje migrantov so grafično dobro zajeli pri Bloombergu. Največji porast so horde povzročile v kategoriji spolnih napadov:

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-11-16/crime-wave-engulfs-sweden-as-fraud-sexual-offences-reach-record

  • Zgornji

   Ja, ampak, edino kar lahko vidim dobrega v tem, je to, da bi bile lahko posiljene današnje zagrizene feministke, ampak, kaj , ko pa one ravno to hočejo , da jih fašejo od črnih lulčkov, zato nebodo nikoli posiljene, ker ne morejo biti . Edino kar so lahko so dobro pretepene, ampak, tudi to jim nebo pomagalo, ker so tako sado-mazo, da celo hočejo biti pretepene . Zatorej jim ostane edinole še obglavljenje, ampak, kaj , ko pa tudi vemo, da po tem nebodo več komunicirale, da bi povedale kako jim je bilo . Zato bodo njihove uboge zlobne duše transportirane na druge “jetniške” planete v Vesoljih, za nadaljne šole, da se očistijo Zla ki so se ga navlekle .

 • Felikss_AH

  Dobro je da po Svenskastanu gori… še bolje bo ko bo cela EU podobno gorela… skupaj z Slovenistanom… šele takrat se bodo začele spremembe!

  EU je zgrajena podobno kot je bila Sovjetska Zveza, Brusselski Komisariat se ne razlikuje veliko od nekdanjega Sovjetskega Kremlja… kar pa je razumljivo ker za vsem je stala in še vedno kreativno stoji Cabal Kosher Nostra International. Ex-YU sistem sicer niso v kup sklanfali Kosherji… sfriziral pa ga je le njihov učenec s svojo Partizansko Kamarilo in vsaj enim vplivnim Kosherjem takrat – Moše Pijade

  SSSR je bila MultiZafukulti papazjanija in enako je bila Juga. V tistih časih je bilo nepojmljivo da bi se te dve “MultiBratske” tvorbe lahko kdaj razpadle kaj šele notranje bratski-poklofale. Spomnim se Dolanca ko je v nekem intervjuju eni od JU TV hiš vehementno ob tresočem se puranjem vratu prerokovalno napovedal – Jugoslavija raspasti? – NIKADA!

  Obe sintetične tvorbe so bile INTERNO Euro-Multikulturalne pa so šle v franže. Cabal Kosher Nostra International pospešeno, ob pomoči Euro-Internega po duši Komunajzeraja, hoče EU pretvoriti v Multi-Rasno “Bratsko” papazjanijo po vzoru na propadlo YU. Ne vem sicer zakaj mislijo da bo tokrat uspelo… a po vsaki logiki bi tokratno pričakovano Raz-Bratenje moralo celo preseči številčne rezultate obeh zadnjih svetovnih vojn.

  Najprej bo treba izstaviti račun Euro-Levici, izterjati dolg od njih z njihovo fizično eliminacijo… ker druge poti ni za poravnavo takih dolgov… potem pa še deložirati iz Evrope vso to uvoženo “bratsko” nesnago, ki se bo seveda upirala in bo tudi tu eliminacija neizogibna, preden se bodo ostanki spametovali ter pobrali šila in kopita nazaj v svoje fukojebine.

  Za Komunajzarje po duši pa ne pride nobena fizična deložacija v poštev… za njih je edina primerna duhovna deložacija… njihov duš k samem Rdečem Hudiču.

  Kar zadeva naše rojake tam preko Atlantika… tudi pri njih so prisotne vibracije da je druga Državljanska Vojna samo vprašanje časa… tokrat ne samo med Euro-Ameri… druge “Bratovščine” se im je tam nabralo za en soliden Tripartitni Razračun

  • Spartan

   Hhhjao! Tehle tvojih komentarjev pa tudi NSA filter ne pozauga! ;)
   Daj, bodi prijazen in poskusi v bodoče tole svojo interesno argo besedno entropijo prečistit. A veš…da te bosta tudi pristna in regularna slovenca, Jožefina in Ignacij, kdaj pa kdaj sploh kaj razumela. ;)

 • Mimoidoči

  Ansambel Lojzeta Slaka – Gasilska (25 Let 1989)
  https://www.youtube.com/watch?v=jU-G2fKA0NY

 • Mimoidoči

  Še pomnite tovariši? Za novo leto so migranti v Franciji zažgali okoli 1000 avtomobilov. Francoski levi politik se je izgovoril, da je to Francoska tradicija. V Mladini so tudi pisali nekaj pred časom kako bomo mi morali sprejeti njihove tradicije in kako oni naše in kako se bomo mi čudili njihovim tradicijam oni pa našim. Ja nč.Potem pa kar začnimo. Predlagam zažig avtov pred RTV Slovenijo, pred parlamentom, pred uredništvom Mladine in še kje. Glede na milo poročanje in milo ukrepanje se nam ne bo pisalo nič slabega, ker to je vse samo nedolžna veseljaška tradicija.

  • Goran Hvala

   musliji pozigajo pnevmatike pa avte, slovenci pa raje dnar kradejo. dezela prevarantov in socialcev ter mladih mamic samohranilk.. ce potegnemo crto. tak kot so musliji vsi teroristi….ni cudno pol da vsi raje picijo cez slovenijo dalje….ze vedo vsi zakaj…vi kradete in nategujete sami sebe….statistika pove vse..

   • KP

    Zgini prasence dol nazaj na jug,če se ti kaj ne dopade. Počasi bo ratalo dosti tega vašega provociranja! Pa še unga cigota Zokija odpel sabo.

   • Mimoidoči

    Povedal si posledico. Kaj je pa vzrok? Vzrok je pa levaški sistem (socializem/komunizem), ki ga podpirajo levaki, ki so v Sloveniji v večini, če predpostavljamo volitve kot merilo. Torej je malo smešno, če kot levak bentiš čez ljudi, ki samo izkoriščajo to kar si jim ti zagotovil. Pa ne me narobe razumet. Sociala mora bit za tiste, ki so je res potrebni. Sociala ni enako socializem. Ukinit marksistične davke na dohodek, lastnino, itd., uvest poštene plače kot so drugje na zahodu (Avstrija,…) pa bo tudi motivacija, volja do dela in produktivnost šla gor. Še posebej ko ti davki ne bodo več romali v žepe tistih na oblasti, ki govorijo mladim, da morajo biti revolucionarni, zato da si bodo oni lahko naprej polnili žepe na račun naivnih mladih (in starih, ki so še vedno oprani iz svoje mladosti). Od teh davkov tako ni nobenega učinka (zdravstvo), ampak v miljardah odtekajo v davčne oaze levakov, ki drugim pridigajo o tem kako je kapitalizem slab, medtem ko sami bašejo v žepe. Kapitalizem nima nobene veze s tem, ampak pohlep. Pohlep ne pozna barve.

 • Dragan Krstič

  Švedska policija, če jo lahko sploh imenujemo policijo, še ni ugotovila kdo so storilci požigov. Prepričan pa sem da dobro vedo vsaj kdo je organizator. Prepričan sem, da bi z velikim veseljem sporočili javnosti da so
  to organizirali in storili desni ekstremisti pa tega na žalost ne morejo.Informacijo bodo držali v tajnosti čim dlje bo mogoče ali pa bodo izjavili da je storilec neznan. Levičarjem slabo kaže pred septembrskimi volitvami zato bi bilo dejstvo da so to zakrivili migrantje prava katastrofa.

  • Jovo Jamnica

   Informacijo bojo držali f tajnosti??? Zakaj pa nebi, tak ko v večini primerof do zdaj, lansirali fake news???? Aja, to je rezervirano za kobajagi desničare.

 • Zgornji

  HA – HAAAAAAA, … VAM POVEM, DA BO TO Z TEMI MOHAMEDANSKIMI MIGRANTIČI ŠE ZELOOOOOOO “ZANIMIVO” , … ;-) ;-) A NA ŽALOST – TUDI PRI NAS BO ISTO …. so , just get ready …

 • sprehajalec

  še na RTV je bil začuda prispevek, pa začuda si za hip ujel združbo 2x zapečenih v faco, kar je namigovalo na storilce.

  star Šved se je vprašal ob pogorelem Volvotu, tako priljubljeni znamki pri naših levičarjih; Švedska kam greš? Jaz bi mu pa rekel, To kar si nekoč volil, to imaš sedaj. Kar objokuj Volvota S60. Od zavarovalnice ne boš nič dobil, Policija bo pa dala ovadbo proti neznanim storilcem.

  In tako bo tudi pri nas, če bo prišlo do tega. Obrisali se boste pod nosom, če nimate kaska. Pa še jeziti se javno ne boste smeli.

  • Staybell geenius

   Desničarji bi se ustrelili v glavo, če bi to pomenilo, da bo metek zadel tudi kakega levičarja.

   • sprehajalec

    pač občutek časti. levičar, kot nas uči zgodovina, vedno strelja le v druge glave, nikoli v svojo…..

    • Staybell geenius

     “vedno strelja le v druge glave, nikoli v svojo”

     In to je naenkrat postalo slabo, namreč vsi vemo, da se je potrebno streljati v lastno glavo.
     In to ni čast, ampak slepo in brezpogojno sovraštvo

     • sprehajalec

      kako je že dejal Luka polmesec na soočenjih, POP TV, če parafrizirava.

      Če si desničar strelja v glavo, je to slepo in brezpogojno sovraštvo, če levičar strelja v glavo drugega je to obramba civilizacijskih vrednot.

     • Staybell geenius

      Kaj ima zdaj Mesec pri vsem tem?? Nima nobene veze s temo…
      Hočem samo reči, da desničarji bistveno bolj sovražite levičarje kot obratno. In v ta namen ste pripravljeni glasovati proti lastnim interesom, samo zato, da se slučajno tudi levičarju nebi zgodilo kaj dobrega. O tem sovraštvu govorim, mesec nima pol p**** veze

     • Jovo Jamnica

      To pa je res. Jas sn desničar, pa dobenga nea sovražim in mi je nerodno, ko čitam nagraužne komente tu na portali in to od onih, keri si toti portal lastijo.

     • sprehajalec

      Polmesec je Vrhunec vaše intelektualne misli.

      Desničar je domoljub in ne sovraži, Ljubi svoj narod, tako leve kot Desne. Tako kot mu veleva krščanska ljubezen, katero ima privzgojeno.

      Pa četudi je kdo Levičar s Polmesečevo filozofijo, ki dovoljuje vsa sredstva v Razrednem boju…

  • sodnikisozločinci

   Pa kupujte robo z avtomobili vred, narejeno v EU. Z vsem tem podpirate genocid nad lastnim narodom, kolonizacijo in svojo smrt.

 • Ales

  Spet lazete, vsi mediji poročajo o maskirani mladini in vandalizmu, edino vi lazete in ste obsodili migrante.

  • macon

   Logično je, da to počnejo migrantske tolpe, ker pred migranti tega na Švedskem ni bilo.

  • KP

   Obsodili migrante??? A dj nehaj,ubožčki. Pa ti čefurčina si tudi ubožček. Pojd pa se zažgite zarad mene vsi skupaj nekje na samem. Me ne gane…. Zmenjeno?

 • Dragan Krstič

  Video: Afrikanischer Asylbewerber terrorisiert die Stadt. Rdeči kretenčki, to kar počne ta 2krat zapečeni
  opičjak je naključno podobno požigom avtov na Švedskem.

  • Jovo Jamnica

   Ko kliknem na video mi napiše, da morm neki filter isklopit. Veš mogoče kerega???

   • sprehajalec

    Gre za video na krone.at ali pa podobnih straneh. zakapira, da nisi šel destletja nazaj u Tajčlant jovice, ampak si ostal Jugo….

    • Jovo Jamnica

     Kaj je tut tam tolk brezveznik komentof pot videjom, ko na totem portali???

     • sprehajalec

      Bistveno več.

     • Jovo Jamnica

      Da nisi ki ti klikno na Breitbart news???

   • Dragan Krstič

    Imaš ga na Politikversagen videos.

    • Jovo Jamnica

     A. Švicari… Tam ni placa za migrante. Jim je Balkan celi plac zasedo

     • Hun

      tam so šiptarji glavni

 • KP

  Zarad mene,če jim tačrni skurijo cel Švedistan. Sami to iščejo. Kot tudi levuharsko čefutarski prasci pri nas.

 • Dragan Krstič

  Grozljivi video kam peljejo švedske lezbače in pedri švedsko družbo. Po šolajh že malčke učijo da ni več moškega in ženskega spola ampak brezspolniki. To nam ponujajo tudi kurbe in ritopiki iz naših LGBTR uradov in institutov. OBVEZNO si oglejte vsaj del videa in spoznali boste da je Švedska kot dežela Vikingov izgubljena. VIDEO: SWEDEN,S FEMINIZING BOYS WITH GENDERLESS SCHOOLS.

 • Cicada 3301

  Med tem se je v Genovi podrl nadvoz in zahteval 35 smrtnih žrtev, ogromno poškodovanih in izjemno materialno škodo.
  Ampak… ker niso bili vpleteni vaši ljubi muslimani ali komunisti, se to ni zgodilo. A ne, govna v službi resnice.
  Pizde usrane izdajalske pritlehne.

  • FRANC3

   Poglej se v ogledalo in vse kar si naštel, velja tebi z dvojno mero.

  • Dragan Krstič

   Strochmayer a ti je koke zmanjkalo?

  • šmentanamuha

   In? Novica bi bila, če bo kdo ta most namerno porušil. Tako pa se bodo morali stručkoti skupaj vsest in razmislit, kaj je bilo narobe pri projektiranju. Če pa neka tolpa brezdelnežev, ki se redi na tuj račun, zažiga imovino in namerno povzroča škodo tistim, ki plačujejo njihovo brezdelje, TO pa je novica, ti pizda usrana izdajalska pritlehna. Bolan si u glavi.

 • Cicada 3301

  Jörg Haider je bil dokaz, da so desničarji najbolj zafrustrirani pedri sploh.
  Praktično vsi ste obsedeni s pedri, a ne @disqus_LXX0uhzwvj:disqus ?

  Coming out of the closet anytime soon? There’s help.

  • Dragan Krstič

   Tovariš Strochmayer your ugly face and body shape tells all about you, fag.

  • šmentanamuha

   Očitno te je dregnil med tvoja levičarska pederska jajca. Pedri ste bolniki, to je dejstvo.

   • Dragan Krstič

    Razbesnelo je tega pedra oziroma hermafrodita ker sem omenil video o feminiziji švedskih moških, ko LGBTR že od otroštva uči otroke da so pravzaprav dvospolniki ter da so njihovi starši mapa, torej ženski mapa in moški mapa, ali pa še bolj legebitrovsko 2 moška mapa ali 2 ženski mapa.

    • šmentanamuha

     Mapa?

     • ljubinica

      Ha ha
      Mapa?
      Jaz sem tudi prvic naletela na izraz mapa. Si je Krstic to izmislil?
      Ma (ma)pa(pa).

 • FRANC3

  MODERATOR:
  A ni že skrajni čas, da tega iztirjenca izbrišeš in mu onemogočiš komentiranje??????

 • Dragan Krstič

  Upam da ne bo temi partizani tudi kakšen tvoj prednik, fotr ali stari fotr iz folksdojčerkske partizanske brigade Siegfried, tovariš Strochmayer.

 • RATATA

  RtvSlo pa nabijajo s spolnimi zlorabami otrok, ki so jih 1947 zagrešili rk duhovniki.
  Super.

 • šmentanamuha

  Hja, dolg cajt jim je. Nimajo druzga za počet, kot da si čohajo jajca. Če ne morjo posiljevat, bodo pa mal avte zažigali. Tudi brezdelje je lahko duhamorno. Zdaj vidite, kam pripelje all inclusive življenje na tuj račun. Kr prpravte se, tole čaka tudi nas.

 • šmentanamuha

  Poišči si pomoč.

 • rebula7

  Ne kregajte se vec kdaj vsesplosne demonstracije po vsej Sloveniji proti mafiji 27 let da se zamenja gnili sistem korupcije in odstavi mafijo-Lep pozdrav

  • večni srb

   Nihče si ne upa kregat s takimi, ki so jim zrihtali stanovanja, službe, kredite, družine in nekaterim celo otroke. Obstajajo tudi taki, ki so odvisni od stabilnosti aparata, kot so recimo kronični bolniki in invalidi.

 • šmentanamuha

  RTVSlo (Bobovnik) dogodkov na Švedskem sploh ni omenil niti z besedo. Večina časa je namenil mnenjem nekih strokovnjakov, zakaj se je most zrušil. Iz nezgodbe je naredil zgodbo. Kako beden tip. Koliko Viktorjev je že dobil?

 • večni srb

  Ne verjamem, da so se migranti spravili na švede, neredi pa to tudi niso, če razgrajajo samo posamezne tolpe. Ne da se to primerjati s predmestji Pariza, kjer je protestiralo več milijonov ljudi in so avtomobili goreli v spopadih s tisočglavimi množicami. Protestirali so pa domačini, proti nevzdržnim razmeram v getu, na Švedskem bi se lahko pritoževali kvečjemu, da jim gre predobro.
  Dokler bo Švedska kraljevina, tam ne bo prave anarhije, če so prebivalci nezadovoljni, se bo oblast pogovorila s predstavniki in sanirala stanje, brez nasilja in nepotrebne represije.
  Tudi s temi tolpami se bodo zmenili, nekomu je štala v interesu in morajo videti kaj bi radi dosegli na ta način, mogoče bodo teroristi predstavili kakšne patetične ultimate, sicer ne razumem zakaj se matrajo.

  • Dragan Krstič

   Seveda ne, se bodo pa švedske Lucije spravile na migrante. Ko jebe feminizirane Švede.

 • karlina

  Na POP TV, je novinar samo v eni sami sekundi povedal, da so na Švedskem moški, oblečeni v črno in pokriti s kapuco, zazigali avtomobile-o migrantih, niti besede. So pa namenili skoraj cel dnevnik za reklamo o Turčiji, kako je sedaj tam poceni itd.

  • Dragan Krstič

   By the way, za turiste se v Turčiji aranžmani z letalskim prevozom in hotelskimi storitvami ne bodo znižali ker turistične agencije vedo da prodajo skoraj vse kapacitete. Pocenili pa se bodo paketi če vzameš prevoz+aparthotel samo z nočevanjem, kupuješ hrano v uradnih trgovinah z registrskimi blagajnami in na tržnici zelenjavo ter sadje, seveda kuhaš sam, odhod pa preko nemških agencij iz Dunaja ali Minhna. Naše agencije te oberejo.

 • Hun

  mene ne mesat v tvoje nocne more

 • McBobo

  Bodoča Ljubljana. Takole bo gorelo, levuharji bodo pa še kar kolo plesali.

 • Marija

  Kaj naši mediji poročajo kaj se godi pri nas.Saj je isto,.

 • Hribouc

  Hej, Jovo!
  Kuga ima Štuhec z mojo tezo?
  Mislim, da je izvzet iz klečeplazenja.

 • David Hitler

  Zakaj tega ne probajo v slo/vendij zakaj! Ker vejo da bi jim jebal matr!

 • Terminator

  Povračilni ukrep,požig vseh migrantskih centrov v državi,pa naj se zamislijo.

 • Marijan Tončić

  Kaj ni Švedska ena največjih proizvajalk orožja in streliva? Kje so ta delovna sredstva, da bi ubranili svojo lastnino? Mi nismo normalni.

 • sunday

  bravo podganji iztrebki – tako se dela, sami so si krivi, zakaj pa so vas sprejeli (vsakemu musli podganjemu iztrebku je potrebno na meji dati denarja kolikor želi, avto kakšnega želi in 72 devic, če si jih želi ter hišo, ki si jo izbere – tako jim je fata merkel obljubila in mi jim to moramo omogočiti, saj se moramo zavedati, da to niso samo naši gostje ampak naši gospodarji povabljeni od naših izdajalcev – levistov !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!