[VIDEO] Ni za občutljive: Med nedeljsko mašo v cerkvi v Anambri ‘džihadistični klavec’ ubil 20 kristjanov, več kot 30 jih je v kritičnem stanju

Fotografija je simbolična. Foto: youtube

Med nedeljsko mašo v Anambri v Nigeriji je ‘džihadistični klavec’ napadel kristjane, ki so se zbrali v tamkajšnji cerkvi, in dvajsetim zadal smrtne rane, več kot 30 pa hudo ranil.

Napad na kristjane se je zgodil v katoliški cerkvi Sv. Filipa v Ugwu Oye v Ozubulu v Anambri, ki se nahaja na jugovzhodu Nigerije. Novica o džihadističnem napadu se je nemudoma razširila po različnih omrežjih, predvsem pa so si bili uporabniki teh omrežij enotni, da se je zgodila “črna nedelja”. Mnogi so namreč trepetali za svoje življenje, saj je v cerkev vkorakal neznanec in začeli množično streljati naokrog že nadvse zgodaj zjutraj. Na mestu so odkrili 20 mrtvih, drugi so poškodbam podlegli v bolnišnici v Ozubulu.

“Morilca je treba soočiti z zakonom”
Jihad Watch piše, da njihov portal sočustvuje z vsemi prizadetimi družinami, hkrati pa poudarja, da je to čas, “da se združimo proti kakršnemu koli barbarstvu nad našimi ljudmi”. Pišejo, da zdaj ni čas za ‘igro obtoževanja’, temveč za dobre ljudi, ki jih je ustvaril veliki Bog, da bi “vstali in zaščitili naše ljudi”. Predvsem pa apelirajo na varnostno agencijo v Nigeriji, ki mora storiti vse, da bi ustavila morilca iz Ozubula ter ga soočila z zakonom. “Noben izgovor ne sme opravičevati, da se nekdo ‘preseli’ v božjo cerkev in začne streljati nedolžne vernike.”

Video, ki so ga lokalni prebivalci posneli kmalu po napadu, si lahko ogledate spodaj. Pozor, ni za občutljive, saj so v njem posnetki človeške krvi.

M. S.

 • Olga

  Kje je papež? Kje so varuhi človekovih pravic? Kje so politiki? Kje so organi pregona?
  Nekaznovani komunistični genocid je botroval krvavi Balkanski moriji!

  • exposingtruth9

   kako le če je vse v njihovih rokah v Zahodnem Svetu in tudi v Afriki, vsaki režim ki misli drugače ga zrušijo na takšen ali drugačen način.

   sedaj pa nam pripravljajo sovražni govor, da ne bi navadni ljudje preveč pisali resnic.

 • RealRevolution

  Ko je sredi Pariza v mestu kaj takega, komercialni mediji gonijo po cel mesec novico,za Nigerijce pa jih ne zanima,sploh ce so za povrh kristjani in se je napad zgodil v cerkvi. Vsepovsod v Afriki,kjer je Krscanstvo manjsina,bi morali cerkve oboroziti s strazarjem,ki bi stal od zunaj in strazil.Bil bi povratni ogenj,za orozje pa tam tako ni problem. Taksen ukrep je Trump napovedal za varnostnike sol v Ameriki.

 • Jug Nigerije je še krščanski samo se ta omenjena invazivna religija parazitsko širi v skadu z njihovo knjigo.

  • domovina mili dom

   Odloče se , kdo se širi, po kateri knjigi.

   • exposingtruth9

    Glede na videno, ni videt da bi se Krščanstvo širilo,se ti ne zdi ?!
    Razen, če ti vidiš kje, da se krščanstvo širi ? in kod kam se širi na novo krščanstvo ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!