[Video] Po več mesecih sredi oceana so rešili ženski in njuna psa

Foto: youtube

Dve jadralki in njuna psa so na morju zaradi okvare motorja ostali več mesecev. V upanju na rešitev sta pošiljali razne signale, vendar jih več mesecev niso zaznali zaradi prevelike oddaljenosti od obale in drugih ladij.

Jennifer Appel in Tasho Fuiaba je rešila ameriška mornarica v sredo zjutraj. Ženski sta svoje potovanje od Havajev do Tahitija začeli spomladi in po načrtih naj bi ga zaključili 30. maja letos, vendar sta zaradi okvare motorja ostali na morju.

Signale sta začeli pošiljati šele po dveh mesecih
Appelova je dejala, da sta preživeli z ribami in s hrano, ki je je bilo dovolj za eno leto. Hrana je bila predvsem suha, kot so ovsena kaša, testenine in riž. Dva meseca po okvari sta nesrečnici začeli pošiljati klice v stiski in od takrat nadaljevali akcijo. Mornarica je v sporočilu za javnost zatrjevala, da plovilo ni bilo dovolj blizu obale ali v bližini drugih ladij, da bi slišali njune signale.

Appelovo in Fuiabovo je prvotno odkrilo tajvansko ribiško plovilo 1500 kilometrov jugovzhodno od Japonske. To plovilo je stopilo v stik z obalno stražo, ki je na pomoč poslala ameriško vojaško ladjo USS Ashland, ki je takrat že plula na območju. “Hvaležna sem za njihovo pomoč naši državi. Rešili so naša življenja. Nasmeha, ki sva ju imeli, in ponos, ko sva videli mornarico na obzorju, so bili znak olajšanja,” je dejala Appelova v sporočilu za javnost.

D. Š.

 • rubec

  Upamo da se sedaj končno poročita so si njuni starši bili enotni v izjavi za javnost. Seveda se izjava ni nanašala na ženski saj sta že dolgo poročeni ampak na njuni psici.

 • spet-sam-jest

  Ja kva pa vetra tud ceu cajt ni blo, al sam kure na jadrnici ne vesta za kva so jadra?

 • Soave

  Ne glede na mnenja možakarjev , pa tudi na jadranje se prav nič ne spoznam. vse čestitke !! Dobri sta !!

 • Sašo

  Več mesecev so preživeli, brez hrane in brez pitne vode ? Bravo :) . Homoseksualci so zares nadljudje :) .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!