[Video] Predstavnica ameriških demokratov Ocasio-Cortezova znova ustrelila neumnost: “Klimatske spremembe predstavljajo eksistencialno grožnjo, kakršna je bila nacionalsocialistična Nemčija”

Alexandria Ocasio-Cortez (vir: twitter)

Kandidatka za kongresnico v spodnjem domu iz vrst Demokratičnih socialistov Amerike je razkrila svoj načrt za boj proti mlinom na veter, klimatskim spremembam, ki predstavljajo eksistencialno grožnjo, kakršna je bila nacionalsocialistična Nemčija.

Alexandria Ocasio-Cortez je izjavila, da klimatske spremembe predstavljajo “eksistencialno grožnjo”, ki je primerljiva z nacistično Nemčijo. “Tako govorimo o eksistencialnih grožnjah, zadnjič ko smo imeli res veliko eksistenčno grožnjo za to državo, je bilo okoli II. svetovne vojne,” je po poročanju RT povedala 29-letnica.

“Kar smo naredili, je bilo to, da smo se odločili za mobilizacijo celotne ekonomije in industrializirali naše celotno gospodarstvo in zaposlili stotisoče, če ne milijone ljudi, ki so branili naše obale in branili našo državo,” se ni ustavila Ocasio-Cortezova. “Zdaj moramo narediti enako stvar, za to, da bi dobili stoodstotno obnovljivo energijo, in to je samo resnica vsega.”

Radikalizirana fragmentacija na levici
29-letnica predstavlja novi val progresivnih kandidatov iz vrst demokratov, ki želi ukiniti agencijo za carino in priseljevanje (ICE), uvesti strožji nadzor nad strelnim orožjem ter zagotoviti stanovanje kot osnovno človekovo pravico.

Ocasio-Cortezova je svojevrstno presenečenje v vrstah demokratov, saj je v boju za kandidaturo za 14. kongresno območje premagala Joea Crowleya. Če del tega lahko pripišemo njenim radikalnim “progresivnim” pogledom na svet, pa se po celih ZDA kaže, kako se demokratska stranka vse bolj fragmentira. To se kaže tudi v dejstvu, da potem, ko je Ocasio-Cortezova delala za Bernieja Sandersa, je ta vseeno ni podprl v njeni tekmi proti Crowleyu. Tudi ona zato ni izrekla podpore Sandersu glede potencialne ponovne predsedniške kandidature v letu 2020.

Ivan Šokić

 • skorpijon93

  levičarka kot levičarka,, normalno ne moreš pričakovati, ima pa amerika Trumpa !

  • Staybell geenius

   Hahaha ja res je, torej kaj hočeš povedati? :D

 • Cucurbita Pepo

  Ljudje zelo verjetno povzročamo globalno segrevanje.

  • ZatonMesecnikov

   kaj ne, koliko toplogrednih plinov gre iz riti 7 milijard vsakodnevno konkubita….

  • pajot

   na živali si pozabu. Pa na rastline. Največjo nevarnost za globalno segrevanje pa predstavlja tvoj idol. Saj veš,kdo…..

 • ZatonMesecnikov

  vedno kakšen malo bolj zapečen tja v faco ustreli največje neumnosti…

 • SLO84

  Ta Cortezova živi v svojem pravljičnem svetu z škrati, dobrimi vilami in ostalimi pravljičnimi bitji, ki se držijo za roke, plešejo v krog in si pojejo mi se mamo radi… Če malo zasleduješ o njej, vidiš da to ni edina neumnost, ki je prišla iz njenih ust!

  PETICIJA PROTI GLOBALNEM MIGRACIJSKEM PAKTU
  https://www.pravapeticija.com/pobuda_za_referenfum_o_podpisu_globalnega_migracijskega_pakta_ozn_v_maroku_10_decembra_2018?uv=10678646

 • Staybell geenius

  Če bi OrbaNova imela zametke jajc, bi poročala tudi o njenih idejah, s katerimi se strinja večina prebivalcev ZDA (univerzalno zdravstveno zavarovanje, končanje politične korupcije, čistejše okolje, končanje vojn na BV, investicija v izobrazbo, infrastrukturo,…).

  Ah kje, vsi vemo, da se to nikoli ne bo zgodilo pri “prvih v službi resnice”. Bistveno lažje jo je napadati zaradi takšnih zdrsov, saj naša retardirana raja to zahteva, da lahko potem v miru še naprej sovraži levičarje (kar je višek intelektualnega dometa povprečnega navijača).

 • Van Der Waals

  SPET TE EKOTERORISTI!! LEVI FAŠISTI!!

  • Staybell geenius

   Točno tako. Vsi vemo, je narava neskončen vir zaslužka, ki nikoli ne usahne. In je zato naša dolžnost, da jo čim bolje izkoristimo. Vsak, ki jo želi vsaj minimalno zaščititi, pa je navaden TERORIST in FAŠIST !!!!!!!!!

   • hle

    Oni ščitijo samo svoje dobičke in privilegije in ne planeta

 • xla

  … želi ukiniti agencijo za carino in priseljevanje (ICE), uvesti strožji nadzor nad strelnim orožjem ter zagotoviti stanovanje kot osnovno človekovo pravico.
  kaj za vraga je s tem narobe????

  • Staybell geenius

   Nič, toda to govori oseba z nasprotnega političnega in ideološkega pola. To je vse.
   Z drugimi besedami: “KOMUNIZEM!!!!!!”
   :)

   • xla

    ni vse česar desni ne razumete komunizem.

    • Staybell geenius

     Ja, vemo. Nisem desničar. Še enkrat preberi komentar.

  • hle

   Narobe je samo to ker po tem Amerike kot so jo branili tisti ki jih opisuje zgoraj ne bo več

 • Olga2345

  Zdaj gre za “eksistenčno grožnjo” žepu levičarskih parazitov, ki so se prisesali na ameriški denar, tako kot v OZN! Bravo Trump! Levičarskim divjakom nogo v rit!

 • pajot

  Imam rešitev za vse težave,ki pestijo človeštvo. Do konca zbombardirat Zemljo z atomskimi bombami. Da bo že enkrat konec s temi kretenskimi idejami. Pa strogo pazit,da se ne bi na Noetovo barko vkrcal kakšen levičar.

 • xtc

  Baba je tipičen primerek levosocialističnega debila.
  Je pa res ,da postaja ekosocialistični terorizem vse večji problem,saj skušajo socialisti,ki propadajo povsod svoj model vsiliti čez neko lažno ekologijo in klimatske spremembe,ki so prenapihnjene in so povsem naravni pojavi,res pa ,da jih je človek malce pospešil.
  Seveda definitivno nisem proti ekologiji ampak smiselni in taki ,ki bo dajala pozitivne rezultate od čiščenja smeti,sanacij toksičnih okolij ipd,definitivno pa sem proti taki ekologiji ,kot je trenutna fotovoltaika in električni avtomobili,ki za sabo puščajo še večje kupe toksičnih in težko razgadljivih ter težko reciklrajočih odpadkov po preteku njene dobe..Sicer pa tale “kelnerica” je dokaz IQ dometa levakov.

 • hle

  Se z njeno oceno da je grožnja enaka kot nacizem popolnoma strinjam globalni podnebni teroristi imajo za svoj cilj zategnit uzdo svobodnim ljudem v korist svojih privilegijev v službi novega svetovnega reda

 • Tomi

  Nacizem ali bolje nacional socializem je bil res problem, podnebne spremembe so še večji. Ampak v resnici je edina resna nevarnost posodobljeni nacizem v obliki rdečega socializma.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!