[Video] Slovenija, kot si jo želi Levica: Mesečni zaslužek od 3 do 5 dolarjev, prazne police v trgovinah, smrt in lakota

Foto: STA

V nedavni oddaji na POP TV je voditelj oddaje Dan najlepših sanj Peter Poles gostil gospo iz Venezuele, ki je odkrito spregovorila o težkih razmerah, v katerih se nahaja socialistična država, ki je Levici za zgled.

“V  Venezueli preživljamo težke čase. Z možem skupaj na mesec zasluživa 24 milijonov bolivarjev. To glede na hudo inflacijo pomeni od 3 do 5 dolarjev na mesec. Kar pomeni, da si z najino plačo lahko na mesec kupiva samo kilogram mesa. Težko je, zelo težko,” je o stanju v državi spregovorila Anita iz Venezuele.

V Slovenijo je uspela priti zahvaljujoč prizadevanjem ekipe oddaje Dan najlepših sanj, da njeni polsestri Stanki izpolni željo, da bi še enkrat videla polsestro, ki živi v Venezueli. Ob tem je Anita s Polesom spregovorila tudi o nevzdržni situaciji pod socialistično diktaturo Nicolasa Madura. “Trenutne razmere so grozne, ker ni hrane, praktično vse je izropano. Ljudje čakajo v vrstah, dolgih vrstah, da bi kaj kupili.”

Katastrofalne razmere v državi
Kriza v državi je zares huda, je povedala. “V bistvu je, kot bi bili v vojni. Vse pogosteje zapirajo tudi meje, ni elektrike.” Poles je pripomnil, da so tudi protesti pogosti. “Da, ljudje protestirajo na ulicah, ker nimajo osnovnih stvari. Ni osnovnih potrebščin,” je priznala Anita. Med drugim je povedala, da za to, bi prišla do osnovnih potrebščin, vsak dan stoji v vrstah pred trgovino in čaka od osem do deset ur. “Če imam srečo, lahko kaj kupim, a večkrat ostanem praznih rok. Ne da se kupiti hrane, zdravil.” “Ničesar ni. Ljudje umirajo od lakote.”

Če ji uspe priti v trgovino, je prisiljena iskati karkoli užitnega, saj so police izropane. “Police so praktično prazne. Najprej več ur stojiš v vrsti, nato pa še iščeš po trgovini in ne najdeš ničesar.” To je država, ki je Levici vzor. To je propadel socialistični režim, ki so ga predstavniki Levice na vsa usta hvalili in postavljali za zgled Sloveniji. To je še en morilski režim, za katerega bi si predstavniki Levice želeli, da postane realnost v Sloveniji.

Ob praznovanju 207 obletnice podpisa listine o deklaraciji neodvisnosti Venezuele, Slovenci izražajo solidarnost z našo državo. / En el marco de la celebración de los 207 años del primer grito de la Independencia de Venezuela, los eslovenos expresan solidaridad con nuestro país #YoSiMarchoPorLaPaz

Posted by Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Eslovenia on Wednesday, 19 April 2017

Ivan Šokić

 • Jan Kovalski

  En evro je osem milijonov bolivarjev. (na današnji dan)
  Ideal slovenske Levice je:
  Blaginja za vse ne samo za nekatere! Torej:
  Vsi milijonarji!

  • Simon Novak

   Pa ti vse veš

 • Jan Kovalski

  “Kar pomeni, da si z najino plačo lahko na mesec kupiva samo kilogram mesa. ”
  ================
  Ta problem bomo odpravili že tekom naslednjega meseca. Ko mesa nikjer več ne bo mogoče kupiti.
  (Lunatik, vodja bolivarske revolucije, vedno v službi naroda)

  • SIMON ROZIC

   …pa kaj ješ meso? Pojdi v naravo in pasi travo!

   • Steiermark

    ja, po vzoru kardelja in tita, bodo pa razni mesečniki “usmerjali” ljudi na pašnikih, kje naj se pasejo – ne ravno ob cesti, kjer je prašno….

    • SIMON ROZIC

     Motiš se!,ravno ob cesti nam bojo dovolili pašo,
     lepše, bolj zelene parcele bojo obdržali zase, za vsak
     slučaj,če bo nakradenega kaviarja zmanjkalo….

 • Tone

  Ni nevarnosti, da bi postali druga Venezuela. Nimamo nafte, pa nismo zanimivi za cio.

  • FORT WORTH

   Ti s’pa Venezuelski Tona al ??
   Za Cio res nisi zanimiv, si pa za Begne, polje..
   Hehehe

   • Tone

    Lepo, da se strinjaš z mano.

  • Igor Kavalar

   Zadnjič je bilo objavljeno, da so jim Kitajci dali mislim da 2 milijardi $ za nafto. Verjetno jim niso naredili usluge in jim denarja niso dali zastonj, ker še vedno živijo v duhu bolivarske revolucije, niti nafte niso kupili po nekajkrat višji tržni vrednosti. Če bi šlo za nakup iz strani ZDA bi takoj poslušali kakšni izkoriščevalski kapitalistični “prasci” so to, ko jim “kradejo” nafto po tržni ceni, , zaenkrat pa nobenega podobnega pljuvanja glede izkoriščanja nisem slišal na račun komunistične Kitajske, ki hara naravne resurse tudi po celi Afriki. Tudi sama socialistična klika se rajši grebe za ameriške dolarje kot pa npr. ruski rubelj, evro ali juane. Pa kako so ti revolucionarji v svojih idejah dosledni, pljuvajo čez kapitalizem, ZDA v žepu imajo pa dolarje. lol.

   Večji problem kot ali ima Venezuela nafto je da jo mi nimamo!
   Koliko zalog zlata imamo, da se prebijemo iz novih kriz?

   Trenutno vsak polnoletni državljan te države dolguje 21.500€ + obresti, in kaj imamo od tega?

   Vsako leto smo tako “uspešni” da potrebujemo posojila, da sploh lahko država izplača penzije in plače v javnem sektorju. In ker so nekateri volilci čez les, namesto, da bi zahtevali manjšo birokracijo (79.000 jo je več v moderni dobi interneta kot leta 91 (malce čez 100k) in nižje davke, ki bi jim dali večji neto izplen, bodo pristajali na različne načine manipulacij in tlako do smrti. (60, 65, 70, 75, 80….).

   Vse kar je oblast do sedaj naredila: dvigovala davke, da nam ostane čim manj (da se moraš kot posameznik pufat in plačevat mastne obresti, in ko banke z* sceno in dajo puf še elitistu, ki ga ne vrne, ti za kazen te iste banke in ta isti politična elita, da za plačat še njegove pufe.

   Državne firme, ki se niso prilagodile trgu so v večini propadle, bile so tudi vodene slabo.

   Privatne firme bodo zbežale zaradi novih davkov, butasta vlada, bo subvencionirala multinacionalke in pokrivala luknje neprofitabilnih večjih zaposlovalcev, ki dokazano propadejo na dolgi rok.

   Les že danes izvažajo kot hlode, ker so uničili vso industrijo in ne znajo narediti ničesar. Avtomobilske industrije nimamo, vojaške industrije nimamo, medicinske industrije nimamo. Vodo, ki je največje bogastvo brez katerega nobeno živo bitje ne preživi ne znajo uporabiti in prodati.

   Firme večinoma delajo long posle z nekaj mesečnimi zamiki plačil, gre za sestavljane sestavljank za poražence 2.sv vojne, in ko bodo švabi imeli krizo, se bo zaradi naše butaste politike ozkega izvoza in največja povezava le z Nemčijo to poznalo tudi v Sloveniji.

 • Valter BraniSlav

  Zakaj levaki uvazajo nekompatibilne muslimane iz BV in ne kompatibilnih prebivalcev Venezuele, ce ne drugih vsaj onih Slovenskega rodu?
  Zato ker slednji ne bi nikoli volili levakov, musliji jih pa na zacetku bodo.

  • Steiermark

   Tukaj se pa res moram strinjati , s tvojim komentarjem.

 • AlojzZ

  Na srečo nas bodo rešili muslimani, ki bodo levake enostavno obglavili. To se bo zgodili v prihodnjem desetletju. Namreč! Bog odpusti vse, človek veliko, narava pa nič! In narava takih idiotov, kot je slovenski volivec, ne prenese! Tako v knjigi o Resnici pisano:

  Zaradi treh reči se trese zemlja,
  zaradi štirih ne more vzdržati:
  zaradi hlapca, ki postane kralj,
  in zaradi bedaka, ki je sit kruha,
  zaradi zoprne ženske, ki se omoži,
  in zaradi dekle, ki nasledi svojo gospodinjo.
  (Prg 30, 21-23)

  In smo kar več reči izpolnili!

  • murgl

   narediti nič in pričakovati rešitev od drugega, v tem primeru muslimanov. Zavozil si v svoji glavi!

  • Simon Novak

   Seveda, muslimani bodo spraševali, kdo je levi ali đesni, in potem začeli z obglavljanji

   • Zgornji

    Ne, ker to bodo že na Daleč videli .

    • Simon Novak

     Res? Kako pa?

    • Simon Novak

     Pa daleč se piše z malo začetnico

     • Zgornji

      Ne, če želiš nekaj Poudariti , ali pa še celo Z VELIKIMI ČRKAMI !!! Lp.

     • Simon Novak

      Ja, lep zagovor nepoznavanja pravopisa

     • Zgornji

      No, evo, vidiš, še en dokaz, da Tebi tudi VELIKE Črke Ne Pomagajo, da ne bi Zgrešil Bistva Sporočila , ker se zatikaš za Nebistvene reči . In, Zelo verjetno je tudi , da boš isto takole Zgrešil še Bistvo svojega poslanstva na tem planetu .

     • Simon Novak

      In to je?

     • Zgornji

      Da tudi zblojeni mohamedanski zlobneži niso tako neumni , da ne bi zmogli zavohati pokvarjenih levuharskih parazitov .

     • Simon Novak

      Piši smiselno

     • Zgornji

      Mar res domnevaš da ni smisla o nečem česar ti ne doumeš ? ! ?

     • Simon Novak

      Tvojega pisanja zagotovo ne, zahojenec

     • Zgornji

      Hja, vidiš, vidiš, jaz “zahojenec” pa zelo dobro razumem tvoje pisanje . Kdo je torej bolj zahojen od naju : Tisti ki kaj razume, ali tisti ki ne razume ? Pa razumi to . No ja, če sploh zmoreš, ofcourse :-)

     • Zgornji

      Saj ne boš razumel .

     • Simon Novak

      Tebe res ne, zahojenec

     • Zgornji

      No, ja, morda pa ti le rata, čez kakih 100 do 1000 let , ko prideš vsaj na nek povprečen nivo … ;-)
      Lp do tedaj :-)

  • Zgornji

   AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!! DOOOBRO POVEDANO !!! ! !!! ŠELEM ZDAJ VIDIM, ZA KAJ BODO MOHAMEDANCI DOBRI : ZA ODSTRANITEV LEVUHARJEV . AMPAK, ŽAL BOMO PA ZATEM MORALI TUDI MOHAMEDANCE ODSTRANITI , KOLIKOR JIH BO ŠE OSTALO KO SE BODO MED SABO ODSTRANJEVALI. LEP POZDRAV DO DRUGEGA PRIHODA TAKOJ ZA OČIŠČENJEM PLANETA OD TEH POKVARJENCEV . MIr vam bodi :-)

  • Tone

   Saj, drugače itak ne bi mogli osvojit Evrope. Saj se noben drug ne bo upiral. Desnaki se imate namen takoj pomuslimanit, sicer ne bi napovedovali, da bo Evropa če čez nekaj let kalifat.

 • Krtača 20

  Baba laže tako da res ni. Z debelo ritjo bo meni bolj težko razlagala da strada.

  • FORT WORTH

   Kako si lahko tako zarukan idiot ?
   Pa, kje na planetu socializem nudi ljudem blagostanje ??

   • Tone

    Zakaj pa potem baba laže?
    Kapitalizem pa nudi ljudem blagostanje tam, kjer so dalj časa na oblasti socialisti ali socialdemokrati.

  • Morala

   Ti še sam sebi ne verjameš, ne da bi pa še komu drugemu.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

 • Valter BraniSlav

  Maduro je iz vsakega Venezuelanca napravil milionarja, he he..

  • slosin

   jugoslovani smo bili milijonarji pred venezuelci….

  • Steiermark

   Na kaj nas to že pominja? Na “naš socializem in tita”! Tudi pod njim smo bili milionarji in celo miliarderji, ko je kilo kruha stalo tisoce dinarjev…..

 • FORT WORTH

  Socialismo para siempre,
  revolución es libertad para idiotes.
  Kontrarevolucion es libertad para todos normal…

 • Franc Šink

  Saj bo v Venezueli kmalu počilo.

  • Cmerko

   Ti v sloveniji.

  • Simon Novak

   Ti že veš

   • Zgornji

    Hja, Eni Že Vemo, eni pa Še Ne veste .

    • Simon Novak

     Očitno

  • Zgornji

   Ja, tudi jaz mislim enako, Kajti Logična posledica trpljenja zaradi pretiranega izkoriščanja so ukrepi kot je upor . Namreč : ” Še črv se zvije če se ga pohodi . ”
   Ampak , ali jim sedaj gre še vedno predobro, ali pa se še vedno preveč bojijo diktatorskega madurota , ali pa so še toliko potrpežljivi.
   Ampak : Slej ko prej BO Počilo !!! ! !!! Amennn . Žaaal.

  • Simon Novak

   Res? Kdaj?

   • Franc Šink

    Kmalu!

 • BlackOpsSystem

  tomički je itak vseen kurac kdo jo poriva…..sam, da je taglavna…..tud denar je prpravljena dat za fuk….sej to je že dokazala, pol je pa v zapor na obisk hodila,. Prokleta garja garjava.

  • Simon Novak

   A si že bil zraven, da veš…ali pa si to zvedel od zanesljivih virov đesnjakov?

   • BlackOpsSystem

    uvali ti ga đesnjak!!!

    • Simon Novak

     Tebi ga je očitno že

 • totex39

  Proti taki oblasti bo resno potrebno ukrepati, kajti sedaj pa se res nič kaj dobrega ne piše. Ljudstvo lahko vrže tako skrorumpirano oblast, ki dela proti lastnemu narodu, samo vztrajati bi morali.

  • Simon Novak

   Vztrajali ste vi, ko ste čakali na telefonski klic

 • slosin

  ….vsak dan stoji v vrstah pred trgovino in čaka od osem do deset ur….

  …to samo dokazuje, koliko ljudi ima dostop do hrane….bi rekel Repovž…kajne levuharji…

  • Simon Novak

   Ja, 10% ljudi v Sloveniji ima dostop do hrane

   • slosin

    iz katere norišnce to pišeš…?

   • Tone

    A si ti med temi 10%? Pa tudi do interneta imaš dostop.

 • tarantela

  Ježe hudo, tudi pri nas. Tale reva še za pošteno oblekco nima…
  https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/52693ed8e2aef/eva-irgl-v-prevec-prosojni-obleki

  • Simon Novak

   Zahojeni

   • tarantela

    Si razumel, kaj sem hotela povedati in kdo je na sliki? Če nisi, odpri link in preberi.

 • Janez Novak

  Slovenija bo postala Venezuela, ker nam bodo nevladniki in ostali izdajalci sčasoma navozili toliko migrantov, da bomo na koncu vsi lačni.

  • Simon Novak

   Ja, že jutri

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AMPAK, KAJ, KO MRTEV NAROD NIMA POJMA O TEH ZADEVAH , KER SI ZATISKA OČI PRED RESNICO !!! ! !!!

 • Miro Jereb

  Violeta…bruh…

  • Simon Novak

   Bruh, ko ti pogledaš v ogledalo

   • Zgornji
    • Tone

     A je to tvoj najljubši film, da si ga vrtiš vedno znova in znova?

     • Zgornji

      To je samo najboljši opis tistih bedakov ki ne prepoznajo Bistva Sporočila v tem filmu ki opisuje bedake …

 • Simon Novak

  Kje pa to piše, da si to želi Levica? Dokazi, ne natoljcevanj

  • slosin

   Poslanka Združene levice kar v imenu vseh Slovencev Venezuelcem sporoča, da dobro ve, kako je, “ko zamenjaš socializem z brezčutnim kapitalizmom, ki mu ni mar ne ljudi, ne planeta. Zato smo v naših mislih in naših srcih z vami. Vztrajajte na začrtani poti, kajti vi ste naša luč.”

   http://nova24tv.si/slovenija/se-je-violeti-tomic-povsem-zmesalo-medtem-ko-obupani-venezuelci-rusijo-svojega-diktatorja-je-za-poslanko-zl-tamkajsnji-komunizem-vzor/

   • Simon Novak

    Ja, in to pomeni, da si želi Violeta Venezuelo pri nas? Daj, zberite se malo, đešnjaki, in malo uporabite zdravo pamet, če je je še kaj ostalo

    • slosin

     Orban je bil pri Janši in leva teleta ste hitro začel nabijat, kako misli Janša ‘orbanizirat’ Slovenijo…Ja, Kurbuleta si pa res želi Venezuelo pri nas….pa najbrž tud ti…

     • Simon Novak

      Aja, Maduro je bil pri Violeti?

  • Common Sense

   Simon Novak, če nič drugega, Levica (katere ena od glavnih protagonistk je ravno naša draga Violetka) kaže izjemno veliko naklonjenost do “njihove poti”. Glej video Violetke do konca in prisluhni navdušujočemu “Vi ste naša luč!”. No pasaran.

   Saj ni panike. Gospa ima vso pravico do svojega mnenja. Je pa dobro vedeti s kom imaš opravka.

   • Simon Novak

    Dokazi, ne natolcevanj. Enega dokaza nisi dal, samo natolcuješ, tipična đešnjakarska specialiteta

    • Common Sense

     Daj pomiri se, pa poglej že ta video od Violete, no. Gor v članku klikneš na tisto grdo sliko od Violete v parku poleg parlamenta in se bo začel vrteti video. Ni tako težko:) Lep dan še naprej:)

     • Simon Novak

      Samo bluziš

    • ZatonMesecnikov

     Delavski internacionalizem in prijateljstvo venezuelskega ter slovenskega proletarca, sta glavni politični program slovenske Ultra levice Novakoviću… Saj imata enakega sovražnika, svetovni Imperializem in kapitalizem.

     To je jasno vsakemu otroku.

     • Simon Novak

      Vsakemu otroku in đešnjaku

 • Antonius

  Ne odgovarjajte provokatorjem!!
  V Jari kači brezveznega nakladanja se zgubljajo resni vsebinski komentarji.
  Osredotočite se na dejstvo, da vaše komentarje berejo tudi ljudje, ki niso prijavljeni na Disqusu. Kdo bo pa iskal vsebino vaših komentarjev v šavju brezveznega čvekljivega nakladanja, ki ga s spotikanjem izzivajo plačani provokatorji.
  Da vas ljudje berejo, da so jim vaši komentarji zanimivi in pomembni v smislu, kaj pa ljudstvo pravi, vem iz prve roke. Pogovarjal sem se z ljudmi, ki se bralno informirajo na e. Novi.

 • rubec

  Levica je za svoj prvi povolilni kongres naročila zastave s slivo.

  • Franc Šink

   Si mislil z češpljo ?

  • pajot

   Jest nisem nikol maral češpelj. Ko mi je mama zjutraj namazala kruh s češpljevo marmelado,sem ga vedno skrivaj vrgel stran. Zdaj bi pa pojedel kakšno češpljo,pa je ne dobim.

 • rubec

  Ta in podobne oddaje na pop so tako osladne, da v marmelado ne dodajam cukra ampak s kozarci samo grem mimo ekrana. Ta dolgolasi poles je pa en ah, škoda tipkovnice.

 • Common Sense

  Nekateri se še spomnimo…

  – bonov za bencin,
  – par-nepar registracijskih tablic,
  – čakanja v vrsti za 5kg pralnega praška,
  – pomanjkanje banan, da ne omenjam pomaranč
  – pomanjkanja mesa,
  – redukcij elektrike (se še spomnite v osemdesetih, ko smo igrali karte ob petrolejkah?),
  – nakupov Minas kave v KGM-u,
  – švercanja kavbojk iz Trsta,
  – 5000 din depozita za vsak prehod meje,
  – 80% carin na kakršnokoli tehnično robo (in tuje avtomobile),
  – čakanja pred banko za dvig deviz (max 1000 DEM na pasoš)

  …do bridkega razpada. No, Venezuelci so te jugoslovanske fore pripeljali do “perfekcije”.

  Živela revolucija. Živela Violeta. Živel Mihec, Živel Lukec! Živela Levica! Živela!

  Yeah right…

 • Jaka Sraka

  Upam in želim, da bo Levica kmalu strmoglavila in prevzela vlado in omogočila obnovo SOCIALIZMA PO MERI VIOLETE in Venezuele.
  Hvala bogu, imam denar in takrat sem bom pač izselil…

  • Simon Novak

   Imaš 20 EUR v žepu, pa tu blebetaš. Raje vzemi lopato nazaj v roke, malica je mimo

   • if

    Ne ločite med količino evrov, lopato in pripadajočimi učinki, zato izražate socialistične neumnosti.

   • Jaka Sraka

    asi se spet polulal in pokal mihec?

   • ZatonMesecnikov

    Ti je nikoli držal nisi Novakoviću. To je glavna težava Levice…

    • Simon Novak

     Ha ha ha, z lopato zadnjih 50 let ni nihče obogatel, tebi pa paše v roko

     • ZatonMesecnikov

      Poleg ostalega Novakoviću, jo znam zelo dobro vihteti. Videl sem pa levičarje in samoupravljalce, ki so bili pa ponosni na to, da je nikoli niso držali v rokah.

      Pa ti povem, tudi za kaj drugega niso bili. Nekoč je bil nek majster, za katerega sem slišal, ki je vsakomur najprej potisnil metlo v roke in dejal: kdor je dober za metlo, je dober tudi za ostalo.

      pa saj lasten primer vidiš novakoviću, ko nič od tega nisi držal v rokah…

  • ZatonMesecnikov

   Da bo ostala zapisana v zgodovini, predlagam novo ime: Violeta Venezuelska…

 • ZatonMesecnikov

  Levičar bo seveda takoj identificiral krivca za težke razmere v Venezueli. Imperialiste in kapitaliste.

  Svet se spreminja, le levičar ostaja isti….

 • šmentanamuha

  Inteligenca pač ni nikoli bila odlika levičarjev. Ko se umska omejenost poveže z velikimi ambicijami, je to recept za katastrofo.

 • Staybell geenius

  Brez da bi bral naslov, sem vedel, da gre za slepo vzporejanje vsakega truda za pravičnejšo državo z Venezuelo, ki je postala simbol enodimenzionalnih desničarskih papkov in tudi njihov nagonski patetični odgovor na vsak predlog izboljšanja razmer.
  Kako dolgočasno….

  • Common Sense

   Staybell geenius. Premlad si, pa ne veš. Beri spodaj.

   • Staybell geenius

    Kolikor jaz vem, smo še vedno socialna država, kljub milijardnim izgubam z dokapitalizacijo bank in se nam ni v 25 letih “katastrofalnega socializma” ni zgodila noba od tvojih alinej spodaj.

    In kolikor vem, obstaja veliko primerov uspešnih držav z zdravo mešanico socializma in kapitalizma, ki definitivno niso Venezuela. Slednja je leni izgovor za ljudi brez intelektualnega razpona, ki razmišljajo enodimenzionalno (Levo=slabo, desno=dobro)

    • Common Sense

     ….”še” zgodila. Se pa je zgodila Grčija.
     Inovativnost ultra-levičarjev pri eksperimentiranju na škodo nas vseh nima meja.
     Staybell geenius, saj ti nič nočem. Pa noben pri zdravi pameti nima nič proti blaginji (za čim več ljudi).
     Samo poti do tja so bolj ali manj prave. Venezuelci so si očitno izbrali manj pravo pot. Švicarji, Avstrijci, Nemci ….so, kakor kaže, nagruntali malo boljšo.
     Boljšo kot mi.
     Dokazi so na dlani.
     To je vse.
     Lep dan še naprej.

     • Staybell geenius

      Grčija je ponovno drugačna zgodba. In o tem govorim, o slepem vzporejanju in posledičnem strašenju, brez da bi komu na kraj pameti padlo, da bi se bolj pozanimal.
      O inovativnosti za lupljenje naroda se pogovori z neoliberalisti in modernimi špekulanti.

      “Samo poti do tja so bolj in manj prave. Venezuelci so si očitno izbrali
      manj pravo pot. Švicarji, Avstrijci, Nemci ….so, kakor kaže,
      nagruntali malo boljšo.
      Boljšo kot mi.
      Dokazi so na dlani.”
      No potem se strinjaš z zdravo mešanico kapitalizma in socializma.

     • Common Sense

      Staybell geenius, takoj podpišem za katerokoli od zgoraj navedenih. Moje skromno mnenje je, da enako stori večina razumnih ljudi v Sloveniji. A smo še daleč od tam, pa tudi odmikamo se še. Še večji point je, da to niti slučajno ni to, kar zagovarja Violeta (glej njen video) kot ena od dveh glavnih protagonistk Levice. Da ne omenjam Mihca (“we’re going to nationalize the shit out of you”), ki je samo javno objavil točno to kar se je zgodilo v Venezueli. Skratka, all good. Let’s go the Austrian way. I don’t mind.

     • Staybell geenius

      Torej kaj bi bil po tvoje prvi korak k približanj Avstriji, Nemčiji, Švici? In, ali spada v to skupino še kakšna država?

     • Common Sense

      Copy-paste njihove ureditve + prilagodive tam kjer je res treba. To bi šele bila revolucija! A ne nujno samo leva. Tudi kaj zmerno desničarskega bi se vmes našlo;) kar premnogim v Sloveniji ne bi bilo všeč, ker bi se tresli za svoje službice. Lep dan še naprej. P.S. Da ti pa povem zelo konkretno: Da ne spreminjamo davčne ureditve vsako po**kano leto. Eto, to je zelo majhen (in dosegljiv) cilj. Pa še tega nismo zmnožni. Vsaka šuša in vsak lolek, ki ima 5 minut cajta, bi spreminjal davčni sistem.

     • Staybell geenius

      Misliš, da v javnem sektorju delajo samo levičarji? Sklepam, da misliš na to, ko govoriš o tresenju. Se grem stavit, da bi se vsi desničarji čvrsto oklepali udobnih služb v javnem sektorju, tako kot vsi ostali. Ne si misliti, da obstaja neka razlika v plemenitosti, vsi bi radi udobno zaposlitev.

     • Common Sense

      Nisem tega mislil. A če me že vprašaš, bi si upal trditi, da je to kar precej res. Nimam pa dokazov. Sicer pa je moje osebno mnenje tako: mi lahko skopiramo švicarske zakone v nulo. A ne moremo skopirati mentalitete. Glav se ne da skopirati (zaenkrat). Pač, imamo preveč opranih glav oz. še bolje povedano: praznih indoktriniranih glav (kar je najslabša možna kombinacija). Pa me “en kurc” zanima ali je ta glava levo ali desnosučna.

     • Staybell geenius

      Če misliš na sprego gospodarstva in politike, ti moram povedati, da še zdaaaaaaaaleč nismo edini, ki prepuščajo pisanje zakonov lobistom. V ZDA je to nekaj, kar je zagotovljeno s strani Vrhovnega sodišča (Supreme Court).

      Tako da te “glave” so v današnjem sistemu povsod, in to bolj izrazito v najbolj kapitalističnih državah (Kitajska, ZDA)

     • Common Sense

      lej Staybell geenius, vse lepo in prav. Poanta članka je bila, da nas venezuelski koncept (in Levica, katere ena od apologetk razlaga “Vi ste naša luč”) ne more pripeljati v blaginjo ampak prej v bedo in ubup, kot ga je opisala Slovenka iz Venezuele. Malo smo zašli. Lep dan še naprej.

     • Staybell geenius

      Že že da smo zašli, toda a se ni odprla nova zanimiva tema? ;)
      Si namreč eden redkih vljudnih komentatorjev, s katerim se rad kvalitetno nestrinjam

     • Common Sense

      Istočasno te moram prijazno opozoriti, da ne velja nujno “vsi bi radi udobno zaposlitev”. Hmmm. Jaz sem vedno iskal (in našel) delo, ki me izpolnjuje in je najbolj blizu mojim talentom. No seveda, pa, da lahko primerno zaslužim (ker brez zadnjega je delo samo hobi). Samo sem “kri scal”, predno mi je to uspelo. Potem začneš na svet gledati v malo drugačni luči, pa nočem biti pokroviteljski.

     • Staybell geenius

      Se strinjam, tudi jaz nisem mislil biti tako posploševalen.

    • ZatonMesecnikov

     Slovenija ni “S” od socialnega, trumpek, napram razvitim zahodnim demokracijam.

     je pa prva na svetu po nakladanju. Zdravstvo dostopno vsem, ha, ha, ha. Sem nekaj želel, pa sem poiskal naslov za to, pa je pisalo. na vrsti boste čez leto dni, če pa ob klicu izjavite “samoplačniško” pa pridite pa se pogovorimo…..

     • Staybell geenius

      Torej Slovenija ni socialna, kaj pa je potem? BIr ad, da postanemo Amerika, kjer ima kos orožja večje pravice od tebe?

     • ZatonMesecnikov

      Daj ga srat, nakladanje levičarja brez kakršnihkoli temeljev. V tem ste bili vedno mojstri. Če si pa ugovarjal z argumenti, se je pa proporcionalno dvigala frekvenca levičarjevega glasu, dokler ni prerastla v nepretrgan krešendo vreščanja….

      kadarkoli sem gledal Judge Judy na TV (žal ga je sedaj telemach ven zabrisal, reality Channel – morda ravno zaradi tega?) so bili prav vsi tam na nekih socialnih, na nekih nadomestilih, na nekih preživninah.

      Sem ti že obljubil Trumpek, da se bom detaljno pozanimal, kako je s tem tam. ker očitno levičarji zopet lažete.

     • Staybell geenius

      Judge Judy, čestitam. Tvoja raziskovalna metoda je neprebojna

     • ZatonMesecnikov

      Odkod pa ti črpaš to, kar ti imenuješ znanje? Jutub filmčki?

     • Staybell geenius

      Iz bistveno bolj kredibilnih virov, kot “kadarkoli gledam Judge Judy”. In iz tega mehurčka ameriške družbe si sklepal, da morajo biti vsi na teh socialnih – seveda levičarji, nagonsko :D

     • ZatonMesecnikov

      Ne, zame je bilo presenečenje, da sploh imajo kakršnokoli obliko sociale. Ker sem verjel slovenskim levičarjem, da tam sploh ne obstaj. Infiltracija pač…

     • Staybell geenius

      Seveda imajo socialo, katere se največ poslužujejo revni ruralni južnjaki, torej konzervativni republikanci, Trumpovi volilci.
      Toda grozi jim izguba tudi tega, zaradi dvojnih masivnih davčnih rezov (sociale za podjetja) Trumpove administracije, kjer bo javni dolg ponovno zrasel ter postal izgovor za rezanje sociale večinoma republikanskim volilcem.

     • ZatonMesecnikov

      To imaš neke vire na levičarski sceni v Ameriki, da te šopajo?

     • Staybell geenius

      Ne, dokaz so izjave teh istih politikov, ki bentijo čez proračun (ko so na oblasti demokrati), nato pa sami na debelo zapravljajo, nakar se začenjo zgovarjati, da bo potrebno rezati socialo. Ne gre za levičarske vire, gre za izjave, lastne besede in dejanja tistih ljudi, ki to delajo. Ta koncept novinarstva ti je znan?

    • Common Sense

     No, še tole sem želel prijazno opozoriti, brez zafrkancije. Saj vsi dobro vemo, da ta t.i. socialna država ni ravno tako zelo socialna. Saj v resnici moraš iti k privatniku za skoraj vse kar ni ravno nek hud poseg – če nočeš (ali moreš) čakati več mesecev. Začenši z zobarjem. Torej, kdo koga tu farba? A ti raje ne povem absolutnega zneska, ki ga vsak mesec vplačam v raznorazne blagajne.

     • Staybell geenius

      Se strinjam, tudi naš socializem ni popoln, kar pa ne pomeni, da moramo prodati celoten zdravstveni sistem, saj bomo kmalu kot ZDA, torej na repu po dostopnosti zdravstva.
      Privatizacija javnih storitev je stvar, ki je ne dobiš nazaj tako zlahka, sploh v današnjem svetu turbo špekulativnega kapitalizma.

  • šmentanamuha

   Uuu, pravkar se nam je predstavil še en levi intelektualec. Pozorno preberite njegovo globoko misel. ki je produkt evolucije iz enoceličarja do levičarja.21. stoletja, ki je obtičal nekje med opico in Krapinskim človekom. Morda čez nekaj stoletij … tisočletij (glede na to, da evolucija dolgo traja).

   • Staybell geenius

    Pozorno preberite povprečen poskus “humorja” s strani navijača domoljuba.

  • ZatonMesecnikov

   Trumpek, v Venezuelo se vtikamo zato, ker je zrušila še zadnji Jugo mit. V Jugi se je namreč govorilo, imamo najboljši sistem na svetu, če bi imeli še nafto, pa bi bili resnično najboljši na svetu. Norveška ima lahko socializem, pač ker ima nafto.

   venezuela je združila oboje, Napreden pravičen socialističen sistem + leži na nafti.

   Naš sklep? Socializmu tudi nafta ne pomaga….

   • Staybell geenius

    Ja, to mi je jasno, da se ob omembi Venezuele desničarji pomočite v hlače, saj potem sledi slepo pljuvanje vsega socialnega.
    Torej Venezuela in nafto in socializem, in to je slabo. Norveška pa ima lahko socializem ker ima pač nafto. Tako kot Venezuela. Prosim razloži mi to “razmišljanje”

    • ZatonMesecnikov

     norveška nima socializma. Proti koncu juge pa se je zelo prijel mit, ko je v jugi socializem propadal, da marx pravzaprav ni mislil uvajati komunizma v nerazvitih državah, ampak v najbolj razvitih kapitalističnih državah. kjer bi do tega prišlo organsko, z višanjem materialnega blagostanja in pa večanjem vpliva delavskega razreda v družbi. In kot primer se je navajala Norveška in Švedska. Še rdeč pentagram prilepita norveška in Švedska na svoji zastavi, pa je to popolna uresničitev marxovih predvidevanj.

     • Staybell geenius

      Če Norveška nima socializma, zakaj potem obstaja “nordijski model države”?
      https://en.wikipedia.org/wiki/Nordic_model
      Ne vem kaj ima Marx tukaj za iskati.

     • ZatonMesecnikov

      V Jugi so to prodajali kot inkarnacija Marxove misli. Z levičarji in jugo marksisti se zmeni.

     • Staybell geenius

      Nisem te vprašal, kako se je prodajal ampak zakaj sploh obstaja. Je po tvoje izmišljotina, ki ne deluje? Če tako misliš, si globoko zabredel

     • ZatonMesecnikov

      ja je izmišljotina, ker Norveška je kapitalistična država.

     • Staybell geenius

      In ga imamo – celoten intelektualni razpon povprečnega desničarja. Aktivno zavračanje dejstev, ki ti ne ustrezajo, slepo in nagonsko tiščanje tiščanje glave v določeni ideologiji, ki ne dopušča ničesar, kar bi ji vsaj minimalno kontriralo. Kar je tipična desničarska patologija, saj so naučeni, da ne sprejemajo kakršnekoli drugačnosti (to se nanaša tudi na mišljenje in neprijetna dejstva).
      Torej genij, prosim razloži mi na kakšen način Norveška NI socialistična…
      Hočeš reči, da država NIMA lastniškega deleža v največjih firmah, da NIMA 37% deleža na borzi v Oslu? Da država NE VODI t.i. “Vladnega pokojninskega fonda”, katerega naloga je, da Norveško naredi bolj neodvisno od prodaje nafte?
      Prosim pojasni mi, zakaj nordijski model ne obstaja, čeprav je o tem širok strokovni kionsenz in je podprt s številnimi študijami. Prosim, podaj dokaz, da je vse to navaden trik ter da socialna demokracija v nordijskih državah ne obstaja.

     • ZatonMesecnikov

      ne govori ti meni o intelektualnem razponu. Ker ti manjka ogromno teoretičnega levičarsko marksističnega znanja.

      Norveška je kapitalistična država. In celo monarhistična. Zato ne more biti socialistična. In kot je znano, so skoraj vse znane socialistične države v nazivu nosile ime “socialističen”. Lastništvo produkcijskih sredstev je merilo za kategorizacijo. Ker kapitalistični zahod že zelo dolgo pozna “državni kapitalizem”, ki ga ti mešaš s socializmom.

      V socializmu ima oblast delovno ljudstvo in njegova avantgarda, komunisti. Norveška pa je parlamentarna monarhija in ima privatno lastnino produkcijskih sredstev, ki pa je v vseh pojavnih oblikah, delnicah, državna lastnina, ali pa privatna lastnina. Dopuščam pa možnost, da je na oblasti takšne države lahko socialistična stranka, vendar to še ne pomeni da je tudi država socialistična. Socializem globoko spremeni celo družbo in jo kar precejšen del ponavadi tudi pomori.

     • Staybell geenius

      Nobena država ni samo kapitalistična ali samo socialistična, sploh v tako prepletenem svetu. In ravno tu se kaže pomanjkanje intelektualnega razpona, ko vse dojemaš izključno enodimenzionalno.
      Vsa ta svoja “dejstva” si povlekel naravnost iz riti ins elektivno spreminjaš kriterij, kadar ti to ustreza. Tako imaš v Sloveniji državno lastništvo podjetij za čisti komunizem, na Norveškem je pa to pač naraven del kapitalistične ureditve.

      In nikoli nisem govoril o političnih strankah, zato ne ukrivljaj mojega argumenta po svoje. Govoril sem o konkretnih ukrepih, ki se izvajajo v tem trenutku.
      Žalostno, da si tako ujet v ideologijo, kjer ti je prepovedano priznati, da so nekatere države zmožne skrbeti tako za prosti trg, kot za svoje prebivalce. Če pa že, pa jim je prepovedano reči socialne demokracije. Tvoje slepo sovraštvo do vsega socialnega in levega lahko vodi samo v aktivno zavračanje dejstev in hudo kognitivno disonanco

     • tohuvabohu

      Ti imaš povsem zmešane pojme. Med socialno državo in socializmom ni nobene povezave. Samo demokratična država je lahko socialna. In seveda se države ne ločijo po tem, ali so socialistične ali kapitalistične (kapitalizem je Marxova izmišljija), pač pa ali so demokratične ali totalitarne.

     • Staybell geenius

      V teoriji je lahko tudi totalitarna država socialna, nič ji ne preprečuje tega. Demokracija in totalitarizem sta le obliki vladavine, kaj konkretnega pa za tem stoji, pa ni določeno. Tako so lahko “demokratične” države pravzaprav vodene totalitarno in kartelsko, kar ponazuarja primer ZDA ali Kitajske.

     • ZatonMesecnikov

      #ako imaš v Sloveniji državno lastništvo podjetij za čisti komunizem#

      ker izhaja iz komunistične ureditve. Pa imam iskušnje, da je vse še isto kot je bilo.

      #Nobena država ni samo kapitalistična ali samo socialistična, sploh v tako prepletenem svetu.#

      Seveda je. Bilo jih je polno, nekoč. In ne sedaj nabijati, češ, tisto je bil drug socializem. Socializem je socializem. naj bo delavski, realni, samoupravni, agrarni, demokratični.

      #Žalostno, da si tako ujet v ideologijo, kjer ti je prepovedano priznati,
      da so nekatere države zmožne skrbeti tako za prosti trg, kot za svoje
      prebivalce.#

      seveda so sposobne. zato, ker imajo dovolj visoko produktivnost. Ki jim to omogoča. težava nastane, ko se socializma lotevajo države z nizko produktivnostjo in na račun tega socializma izenačujejo revščino v državi. če izenačujeješ bogastvo ni nič narobe. Potem niti socializma ne potrebuješ. zato je indikativno, da o socializmu nabijajo samo revne države. Ala Kuba, pa Slovenija, pa venezuela. je pa primer Venezuele pokazal, da do družbenega bogastva pripeljejo druge stvari, predvsem pridna in disciplinirana in kompetentna delovna sila. Drugače ti noben naziv pa še toliko davkov ne bo pomagalo. bodo vsi reveži na koncu.

    • Lustrator

     Norveški socializem? Ti se ga že ob jutranjih urah takole nažokaš, da takšne pišeš?

     • Staybell geenius

      Torej se strinjaš, glede na to, da nimaš nič za povedati.

 • althar

  A je, medtem ko ga nisem spremlal, Poop zamenjal uredniško politiko, al’ kaj?

 • Dragan Krstič

  Ne boste verjeli. Venezuela, ki ima največje zaloge nafte na svetu jo kupuje v Nigeriji. Pa veste zakaj? Ne splača se je črpati ker je nigerijska cenejša, hahaha, poleg tega pa nimajo rezernih delov za postrojenja na naftnih vrtinah.Naši Mesečniki pa ZDA obtožujejo da je uničila gospodarstvo Venezuele.
  Venezuela ima odlične pogoje za kmetijstvo, živinorejo, ribištvo, pa ljudje nimajo kaj jesti. Pa veste zakaj? zato ker se nič ne splača pridelovati. Vse kar se pridela se mora prodajati po cenah, ki jih določi država, te pa so tako nizke da delaš sam sebi samo zgubo. Seveda cveti samo črni trg na katerem lahko kupujejo samo tisti ki imajo denar ampak ne z bolivarji temveč z devizami ali zlatom.

  • Common Sense

   Podobnost z v koalicijski pogodbi predvidenimi drakonskimi davki za vse, ki so kaj (pri)varčevali, imajo nepremičnino (pa ji bo prodali) je zgolj naključna.

 • rubec

  Poslance na minimalce, slive pa na trajekte. Ke bosanska spaka majko mila.

 • ZatonMesecnikov

  Tako kot je naredil Maduro, takšen je tudi program slovenskih ultra levičarjev.

  Ne EU, Ne Natu, Ne vsemu. In potem?

  Uvedba svoje valute ter aktiviranje celjskega cetisa za 4 izmensko delo pri tiskanju denarja. S tem bodo zadovoljne vse družbene skupine. Štrukelj in Učiteljice bodo dobili dodaten denar, prav tako Zdravstvo, čakalne vrste se bodo skrajšale, denarja bo tudi dovolj za rentnike ki so prisesani na zdravstvo, ter dilerje, ki bodo lahko povečali marže. Erjavec bo lahko izpolnil predvolilne obljube o dvigu pokojnin. Borci pa bodo dobili dodatne transferje iz proračuna za dvig in nadgradnjo Vrednot NOB. V kolikor bodo kapacitete cetisa premajhne za vse družbene potrebe, se gre lahko tudi na interventen Uvoz dodatnih Tolarjev (predlagam sicer spremembo imena Valute v duhu napredne misli: 1 Levičar ali pa 1 Jugo). Ali pa se pač dodaja ničle na številčni vrednosti Valute. Kar je tudi že znana in uspešna metoda v svetu v nekaterih državah, tudi venezueli.

  To je to.

 • Dragan Krstič

  Bizarno ampak resnično: Maduro buys oil to help Cuba while Venezuelans starve.
  Človek težko verjame ko bere ta članek kaj počne predsednik Venezuele sicer po poklicu šofer tovornjaka..

 • Djuro Sumar

  Brezvezen članek. Le kaj imamo mi, članica EU, skupnega z Venezuelo. Nič, popolnoma nič.
  To samo desničarji nekaj nabijajo in strašijo ljudi, tako kot z novicami, da se 50.000 oboroženih beguncev v Bosni pripravlja na napad na Slovenijo.
  Največji kretenizem desničarjev pa je to, da mislijo, da bodo s takšnimi novicami zmagali na volitvah. Bedaki.

  • ZatonMesecnikov

   Đurice, iz dneva v dan, se ti stanje vidno poslabšuje. Edine delovne izkušnje (poleg urejanja študentskega lista “zamorkla”) velikega dela članov nadzornega organa nove Vlade šesterčka, tako imenovane Levice, so na Venezuelski ambasadi v Ljubljani. Si se kdaj sploh vprašal, zakaj ravno venzuela potrebuje ambasado v Ljubljani? Toliko Slovencev hodi vsakodnevno tja, ali kaj?

   • stajerc5

    Sorry, ampak pri nas je ni vec, preselili so se na Dunaj! Verjetno so se vstrasili, da bo pri nas kot pri njih doma….

    • ZatonMesecnikov

     No, dobra novica. Slaba pa, da bomo sedaj slovenski davkoplačevalci poslancem levice plačevali dnevnice in kilometrino za pot na Dunaj po inštrukcije….

  • Common Sense

   Kdo ve kako Venezuelci glasovali pred 20 leti, če bi jim dali kristalno kroglo? Mogoče pa jih je tudi kdo opozoril, da se jim lahko zgodi Kuba, pa so mu odgovorili “Brezvezen članek. Le kaj imamo mi, z nafto bogata država, skupnega s Kubo. Nič, popolnoma nič.” See the point?

   • Tone

    Kdo ve, kako bi se Slovenci odločili na referendumu o neodvisnosti, če bi vedeli kaj jih čaka danes.

    • Common Sense

     Imaš prav @disqus_2Q7HOj23gN:disqus. Kdo ve?

   • Djuro Sumar

    Ja, ja, kaj bi bilo, če bi bilo. Tega ne ve nihče. Kaj se dogaja v Venezueli me prav nič ne zanima, pomembno je, da gre Slovenija v pravo smer, v demokratični socializem, znotraj EU.

  • slosin

   đurice, lahko nehaš strašiti ljudi z desničarji….volitve so mimo in vlada je sestavljena…

 • Dragan Krstič

  Juhuhu pod Mesečniki bomo vsi najmanj milijonarji, bo pa kmalu štandard narasel tako da bo večina kar milijarderjev. Živeli supervizorji Šarčeve vlade.

  • trumpet2018

   jaz sem ves denar iz banke zamenjal za bitcoine, vlagam tudi v altercoine, delnice, slovenske in tuje, kdor se zanaša na slovenske banke in to kilavo skrajno levičarsko antifovsko državo,ta ne bo daleć prišel, treba se je pripraviti na katastrofo in se zavarovati pravoćasno

  • Soave

   Hi. . . . hi. . . . enkrat smo že bili !! Milionarji !

   • Vera

    Proti koncu juge, ja .

    • Soave

     Ja, res je ! Tik preden je počilo.

     Eden od mojih pobov je takrat začel svojo službeno pot in se večkrat spomni, da je bil – milionar !

 • trumpet2018

  Venezuelci si pomagajo s kripto valutami, sicer bi že pocrkali od lakote, tudi prišlo je ogromno donacij iz zda v obliki kripto valut, tudi euro je zelo opešal v primerjavi z dolarjem, Trump raztura, bolj kot ga pluvajo, bolj je uspešen, če te globalistični zločinci pluvajo dan in noč, to pomeni ,da delaš odlično

  • Staybell geenius

   hahahahaha pepe, kako kaj izsuševanje močvirja?

  • ZatonMesecnikov

   Bravo. Tisti, v katerega se zaganjajo levičarčki in komsomolčki, tisti je iz pravega testa. Znak kvalitete.

 • milanček

  zaradi idiotov slovenceljnov, ki volijo to in ostalo golazen, se nam ta svinja lahko smeje!

 • Olga2345

  Violetina “luč” v Venezueli je že ugasnila… Sama pa bo šla iz solidarnosti na minimalca in razliko darovala svojemu Maduru ali lačnim Venezuelcem?

  • Delta

   Ne, nikakor ne na minimalca. Naj gre na 3$ mesečno, da pokaže pravo solidarnost z Venezuelci.

 • garfi

  za ekologijo se poskrbi z odstranitvijo leWiČĆarskih onesnaževalcev
  delavskemu razredu so ukradli tudi srp in kladivo
  tomiĆka je L-unatik in ti sedaj 1+5 vodijo Slovenijo v brezno

 • garfi

  NUJNO INFORMIRANJE ZA DOJEMANJE PSIHOPATOV NA FOTOGRAFIJAH
  pri leWiČĆarjih je norost dedna
  Dr. France Cukjati predstavlja knjigo Slovenske podobe zla
  http://avdio.ognjisce.si/cikel/moja_zgodba

 • Jernej Arko

  Ja k embargo pa kok je že 10 let suše nimata nobene veze kle, da ne govorimo o diktatorju na čelu. Glavni problem so klimatske spremembe, če ni ne morš kupit pa če si levičarski komunist al pa desničarski ultra kaipitalist.

  • Common Sense

   Ja, samo da je so neposredne sosede tudi Peru, pa Kolumbija, pa Brazilija in tako naprej. Pa ni videti, da bi ljudje masovno bežali od tam zaradi lakote in pomanjkanja (kao zaradi 10-letne suše). Pač, revolucija žre lastne otroke. Vedno in povsod. Venezuela ni izjema.

  • xtc

   Ne tzumbaj bdalo zahojeno.

  • ZatonMesecnikov

   Saudi Arabija ima isto nafte kot Venezuela, pa sušo že 2000+ let, pa ni suše. Z nafto se da dobro živeti Geronimo…

   • Tone

    “Z nafto se da dobro živeti”
    Da, če jo črpaš sam in imaš oblast, ji prihodek kolikor toliko pravično razdeli.

    • ZatonMesecnikov

     Nihče Venezueli ne preprečuje tega. Naj pljunejo v roke, pa črpajo. Pa Kitajcem prodajajo, Kitajci jo bodo kupili…

     • Tone

      Jaz ne zagovarjam sedanje vlade, ki je avtokratska in nesposobna. Ni pa tako preprosto, kot misliš ti. Črpanje nafte je bilo v rokah tujcev, ki niso vlagali v razvoj drugega gospodarstva, zato je bila Venezuele nekoč bogata in hkrati z ogromnimi razlikami med bogatimi in revnimi. Zato množic ni bilo težko navdušiti za socialistično revolucijo. Hkrati se je znižala cena nafte, ki je danes več kot dvakrat cenejša kot je bila ob nacionalizaciji. Zaradi nerazvite industrije pa drugih dohodkov ni dovolj. Če bi nafta ohranila ceno, krize ne bi bilo.

     • Common Sense

      @Tone, drži. A ravno tu je poanta. Pač med revolucijo vedno naplavi gor najhujši “ološ”, najslabše od najslabšega. “Fukare”, kot temu pravi Ivo Andrić.

      Idejno pijani revolucionarji so kričali “nationalize”. Kar so tudi storili. Tako kot bi to ponovno naredil Mihec iz Levice. A glej no glej, pojma o pojmu niso imeli kako se dela business. Krize pridejo pa grejo. Se ni prvič znižala cena nafte. In se je znižala za vse. Je pa treba znati umno gospodariti. Je treba tudi kaj znati in kaj vedeti, namesto kričanja parol. Sedaj pa nimajo niti za rezervne dele, pa uvažajo nafto iz Nigerije. Jao jao.

      Podobnih primerov v zgodovini je kar nekaj (Jugo sem namerno spustil)

      – Stalin. Kmetje –> Kolhozi -> Beda -> nekoč žitnica > potem lačni
      – Rodezija (Zimbabwe) -> zaplemba veleposestnikom -> agrarna reforma -> hiperinflacija -> splošna beda -> nekoč “žitnica” Afrike -> sedaj uvažajo večino hrane
      – Venezuela -> zaplemba tujim firmam -> hiperinflacija -> nekoč med top 3 izvoznicami nafte -> sedaj lakota in beda -> eksodus prebivalstva
      – In ….izgleda, da se bo pridružila še Južna Afrika. ANC bi namreč rad nacionaliziral zemljo in jo vzel pretežno belim kmetom ter jo razdelil. Google it up.

      Rdeča nit se jasno vidi. Beda, lakota in totalen kolaps. A Lukci, Mesečniki, Tomićke in profesor Trčeni še kar ne jenjajo. Pa pol SD-ja, Desus-a in SAB-a tudi ter z njimi dobršen del Slovenije.

     • ZatonMesecnikov

      Tudi drugim državam se je znižala cena nafte, pa nihče ne trpi posledic kot Venezuela. naj jo pa načrpajo dvakrat več pa bodo zmožni realizirati zastavljene cilje.

      Gre pač za zgrešen družben razvoj, tako kot že tolikokrat kot posledica socialističnih revolucij. Bi pa koncesije dajali ali pa najeme, ali pa karkoli drugega, da ohranijo družbeni standard in prihodke. Samo šalabajzerji vse zafurajo in tega je na levici ogromno.

      Kot da si nabavim bajno bajto, pa mi pričakovani dohodki padejo, pa obtožim vse okoli sebe za lastne bedastoče…. Po drugi strani pa tudi zelo slovensko…

     • Zgornji

      Ja, zakaj pa je bila nafta tako neumna da si je šla znižati ceno , kajne ? ;-P

     • Andrej

      Ni tako velikih dobičkov od česarkoli, da jih ne bi komunisti pognali in deželo spravili v revščino. Komunizem zna odlično deliti, ne zna pa ničesar ustvariti.

  • šrauf

   “V stranki Levica novo navdušenje nad Venezuelo: “bilo mi je neprijetno, ker tako zaostajamo za njihovim naprednim sistemom”
   https://www.domovina.je/v-s

 • xtc

  Ja vse to smo že videli in doživeli v Yugi-saj še pomnite tovariši?
  Vasakega takeka idiota,ki zagovarja takele genocide nad narodom,je treba na psihiatrijo za večno ali pa na prisilno delo.

  • ZatonMesecnikov

   tragedija je, da imamo pa 30 let po koncu Juge neke levičarske komsomolčke v Sloveniji, ki jih niti v jugi nisi mogel najti.

  • Common Sense

   Delovne brigade. Kramp, lopata, pa graditi tretjo razvojno os.

   • Zgornji

    AAAMEEENNN !!! ! !!!

 • bednick

  Dejmo se nekaj zment.
  Tistim, ki ste na internetu in in nekaj komentirate, vam še ni čisto ni hudega.
  Eni sami strahovi in posledično teorije zarot so vas.
  Ste navadni 100% luzerji na udobnih kavčih!
  Poglejte si video in boste videli, da imam prav.

  https://www.youtube.com/watch?v=_7Z-SXIFv1M

  • Lustrator

   Tako je. Dajmo se zmenit, da je komunizem in socializem povsod po svetu nekaj dobrega, nekaj kar niti pod razno ni pomorilo več kot 1 milijona Jugoslovanov in Slovenijo približale Romuniji namesto švici, ali še bolje; delajmo se, da komunizem pravzaprav ni nikoli obstajal in da nam je danes pravzaprav čisto dobro, saj imamo navsezadnje tako internet, kakor računalnike. Dokler Skrajnokomunisti z dvotretjinsko večino v parlamentu ne zagonijo še enega proračuna in z rebalansom dvignejo davke iz 70% na 100% osebnega dohodka in začnejo v Venezueli poročati o lakoti, revščini in vojni na slovenskih ulicah, kajne?

  • Zgornji
 • Republic Commando

  Ni panike, bomo zgradili veliko stolpnic in bomo uspešna država. (tako misli wannabe komunistek krtača20 :)))))))

 • WISKY 1000

  toto in njej podobnim pod nujno zapakirat za Venezuelo.

  • Vera

   Violeto imaš v mislih, kajne ! Tista gospa iz oddaje ” Dan najlepših sanj ” je upam srečno prišla nazaj k svoji družini v Venezueli .

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! IN TO ČIIIIIIIM PREJ – DA NE NAREDI ŠE VEČ ŠKODE PRI NAS KOT JO JE ITAK ŽE !!! ! !!!

 • luckyss

  Citiram…” prazne police v trgovinah, smrt in lakota”…
  Težko bom vam idiotom razložil zakaj je zaporedje besed pomembno, vendar po smrti ni neke velike potrebe po vnosu kalorij..in lačne mrtvake sedaj imenujemo zombije..to so nekakšni relativni zmagovalci, vendar so v bistvu mrtvi..
  Pa saj nima smisla…preveč bi bilo pričakovati da bi razumeli vse v zvezi z ironijo, sarkazmom ali celo črnim humorjem ;))
  Nekateri, ki niso v sekti SĐS bodo razumeli, saj njim je namenjen ta zapis..od ostalih pričakujem le običajne bedaste komentarje…;))

  • šrauf

   Lakota in smrt….smrt in lakota….,samo police so še kar prazne…

   Nekateri dresirani pesjani še kar ne razumete,da so modeli s takšnimi stališči v vladi:
   V stranki Levica novo navdušenje nad Venezuelo: “bilo mi je neprijetno, ker tako zaostajamo za njihovim naprednim sistemom”https://www.domovina.je/v-stranki-levica-novo-navdusenje-nad-venezuelo-bilo-mi-je-neprijetno-ker-tako-zaostajamo-za-njihovim-naprednim-sistemom/

  • Aresnica

   SEKTA LEVIH tovarišev oziroma luckyss ovčka- očitno TOVARIŠICO POSLANCE na MINIMALCE violeto tomić podpiraš- še enkrat si poglej zgoraj VENEZUELA video-mogoče se ti bo posvetilo ali pač.?
   ________________
   Lep pozdrav

   • luckyss

    Če ne podpiram desnega enoumja, še ne pomeni da podpiram levega…
    Ampak takšno razmišljanje je za vas ovce že prezahtevno..

  • šmentanamuha

   Eni umrejo, drugi pa stradajo, kaj ti ni jasno? Nihče ne pravi, da so vsi pomrli.

  • FRANC3

   Hov, hov, hov, …….

 • Novakec1

  Glede na faco ga je mal nazaj oreng fasala.

 • Krtača 20

  Bom sam še enkrat ponovil. Debela baba men ne bo nakavsala laži o stradanju. Če pa en dan ni pojedla pet kil pšancov pa še ne pomen da revca strada.

  • FRANC3

   Odpelji se v socialistični raj Venezuelo in tam ostani. Zagotovo ti bo tam lepše, predvsem pa boš bolj srečen. In ne vračaj se v ”gnili kapitalizem”!

   • Zgornji

    AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • rebula7

  KUCANOVA MAFIJA ZLA POHLEPA KI VAS NATEGUJE IN PERE GLAVE ZE 27 LET.TI BUTALCI GREDO SVOJO POT PLANET PA PRICENJA SVOJO POT IN KONEC.

 • cosmosjasnovidec

  Popolnoma enaka fotografija “tomičke” je na konzervi Venezuelske svinjske paštete.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Franjo

   Ko me spoznaš,ne boš imel s čem scat

   • alojz

    franjo
    za dom spremni …purger spizdi domov preden spoznaš mene

   • Aresnica

    Tovariš Franjo-Se imaš za PRVORAZREDNEGA.(vsi prvorazredni bodo postali z………….)
    _________
    Lep pozdrav

 • Franjo

  Na novitv ste pa že navsezgodaj zadeti. A je letos šmarnica še posebno močna

 • Franjo

  Komur od belčkov slovenija ni všeč, naj se vrnejo domov v južmo ameriko in naj ne smetijo pp naši lepi domovini

 • Franjo

  Komur od belčkov slovenija ni všeč, naj se vrnejo domov v južmo ameriko

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!