[VIDEO] Teroristična skupina Hamas prireja poletne tabore ter iz islamskih otrok ustvarja bodoče teroriste

Foto: epa

Če se rodimo kot nepopisan list papirja, kako se islamski otroci že tako zgodaj v otroštvu naučijo sovražiti drugačne? V poletnem taboru jih učijo ubijati nasprotnike, dajejo jim orožje in dodeljujejo težke fizične vaje, ki naj bi jih izurile v bodoče teroriste. 

Otroci so v poletnem taboru, ki ga vodi teroristična skupina Hamas, oblečeni kot islamski militanti. V taboru jim dodelijo različne vloge, ti pa se kasneje med seboj spopadajo in prikazujejo resnične nemire in nedavne dogodke. Najprej se zgolj igrajo, a jim vloga sčasoma preide v kri. Vsako leto se tabora udeleži okoli 50.000 otrok, ljudje po svetu pa so zaradi tamkajšnjega dogajanja, ki ga prikazujejo posnetki na spletu, zgroženi.

Posnetki prikazujejo dogajanje v času slovesnosti, ki jo je organiziral tabor in so objavljeni na YouTubu. Otroci se na posnetku med seboj spopadajo. Nekateri so v vlogi verujočih muslimanov in se spopadajo z drugimi, ki so oblečenimi v izraelske policiste. Prvi kričijo: ‘‘Želimo moliti v mošeji Al Aksa!” ”Policija” nato usmeri svoje pištole na nasprotnike, ki ”častijo božanstvo” in jih prisili, da molijo zunaj kompleksa Tempeljskega griča.

Otrokom so torej razdeljene vloge, ti pa odigrajo določen prizor. Pa je res vse samo igra?
Prva skupina otrok kriči: ”Želimo osvoboditi Al Alkso’‘, medtem ko se nekateri drugi pretvarjajo, da streljajo na izraelske mejne straže in kričijo ”Allahu Akbar”. Medtem eden izmed ”muslimanov” zabode enega izmed svojih nasprotnikov iz ”mejne straže”, nato pa se nekateri pretvarjajo, da so ustreljeni. Sredi ulice je tako uprizorjen pravi spopad, po mikrofonu pa dogajanje s spremno besedo komentira pripovedovalec zgodbe, ki med drugim poudarja, kdo v boju zmaguje, kdo koga ubija in jih zmerja s sionističnimi prašiči. Pri tem pozablja, da gre za otroke.

Izgred se nadaljuje, ko otroci policisti proti nasprotnikom vržejo solzni plin. Pade še več mučenikov. Otroci, oblečeni kot teroristi iz oboroženega krila Hamasa, Izz ad-Din al-Qassam brigade, uničijo kovinske detektorje. Uporniki nato kričijo: ”Z našimi dušami in našo krvjo te bomo rešili, O Al Aksa,” ter ponavljajo slogan, uporabljen v resničnih nemirih. ”Teroristi”, ki so razstrelili kovinske detektorje, pričnejo streljati v zrak in napadejo Tempeljski grič, napovedovalec pa ob tem po zvočniku pripoveduje: ”Mudžahidi se spopadajo s sionističnimi prašiči in jih brišejo s sveta!” Eden izmed njih se nato obrne proti občinstvu in jim obljubi, da jih bo Hamas podprl v ”bitki za osvoboditev Jeruzalema in Palestine” in doda: ”To je bitka za zlom in razbijanje verig ter za osvoboditev mošeje Al Aksa izpod rok umazane okupacije.”

Foto: epa

Tabor se zagovarja, a niti s tem ne opraviči svojih dejanj
Tiskovni predstavnik Hamasa je dejal, da poletni tabori niso namenjeni poučevanju otrok o tem, kako ”osvoboditi” sveto mesto: ”To ni res. To so samo poletna taborišča za otroke v Gazi,” je povedal za ameriški časnik Newsweek. Trdi, da jih ”samo osvobajajo od čustev, jih poučujejo o njihovi realnosti in vzrokih za trpljenje ter kako zgraditi svojo prihodnost ter vzbuditi ljubezen do domovine”.

Foto: epa

A. L.

 • sprehajalec

  Uf, to pa je nekaj novega. Teroristi. Nas so učili, da gre za Palestinske borce za svobodo….

  • dr Janez Sveti

   Saj tudi so. Tole Nova24tv nekaj kopira.
   DR Janez Sveti genij

   • sprehajalec

    Tile od isisa pa verjetno so teroristi? Ali so tudi borci za svobodo?

    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/11/22/2361C8F900000578-0-image-3_1416677930848.jpg

    Ločnica ali si ali nisi je izgleda v tem, ali se boriš proti Izraelu ali ne…..

   • Clemen J.

    Hamas je do danes pobil približno 100x več civilistov kot vojakov. Se pravi je terroristična organizacija ki ji je prvina jihad. So tudi podporniki isis-a, zato pa se zagovarjajo v iranu, ker so prišli malo navzkriž, ampak sovražnika pa imajo skupnega.

    • dr Janez Sveti

     Koliko civilnih žrtev je umrlo zaradi napadov židovske vojske??? Največji podpornik ISIS je Izrael in USA, ki so jih ustvarili in financirali.
     Ne širi laži!
     DR Janez Sveti genij

 • dr Janez Sveti

  Terorist:
  Oseba, ki na različne načine pobija civilne-nedolžne osebe in na ta način želi doseči svoje politične cilje ter pritegniti medijsko pozornost.
  Borec za svobodo:
  Oseba, ki z vsemi sredstvi, ki jih ima želi pregnati okupatorje, bilo kakšne vrste iz svojega ozemlja-države-domovine.
  DR Janez Sveti genij

  • Clemen J.

   In hamas se ne bori za svobodo, če bi se boril za svobodo potem se nebi leta 48 spravili na žide, ampak bi jih zaščitili. Po vrhu pa so rasisti, tako kot vsi muslimani.

   • dr Janez Sveti

    Židi so prišli iz vsega sveta , zasedli PALESTINSKO ozemlje in razglasili državo Izrael, ki je menda njihova, ker to piše v knjigi pravljic Sveto pismo. Večjih rasistov od Židov ni na tem plenetu.
    DR Janez Sveti genij

    • xtc

     Razen levakpov in onih stanujočih v kleti levo spodaj.

  • xtc

   Ma ne zavajaj,to so tenoristi,podobno kot vNOB pravljicah.

 • xtc

  Hamas kot Hesbolah so Šiitske teroristične organizacije,ki jih izdatnopodpira in financira Iran..
  Zanimivo pa je,da se vodje te drhali,skrivajo v hotelih z zlatimi pipami in kadmi v Quatarju,Bahreinu i še nekaterih Zalivskih državah.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!