[VIDEO] Voditelj teroristične Boko Haram grozi svetu: “Bitka se šele začenja”

foto: printscreen youtube

Voditelj skrajne islamistično-teroristične skupine Boko Haram v novem video posnetku opozarja svet, da se je bitka šele pričela, s tem pa je zanikal navedbe nigerijske vlade, da so porazili islamiste.

Abubakar Shekau, ki trdi, da je voditelj teroristov Boko Haram, ki pustoši po Afriki, je v video posnetku pozval simpatizerje, naj “ubijajo, sekajo, ugrabljajo in mečejo bombe vsepovsod.” 

Posnetek je prišel v javnost takoj po tem, ko je nigerijska vlada sporočila, da so jih potisnili iz njihove zadnje utrdbe v gozdu Sambisa. V svojem nagovoru javnosti je še povedal, da so na varnem in da jih niso nagnali od nikoder. “Če ste nas res premagali, zakaj me lahko sedaj gledate? Kolikokrat ste nas že ubili?” se je hvalil terorist.

Kot poroča Express, je nigerijska vojska sicer res že večkrat sporočila, da je ubila ali ranila terorista Shekaua. Predsednik Nigerije Muhammadu Buhari je v soboto dejal, da je bilo zadnje oporišče Boko Harama na severovzhodu države premagano.

Teritorij najbolj nevarne teroristične skupine se manjša
Skrajna teroristična skupina Boko Haram je do sedaj ubila 15 tisoč ljudi, več kot dva milijona pa se jih je moralo razseliti. Njihov cilj je, da bi na severovzhodu Afrike ustvarili državo po strogih islamskih načelih.

Še leta 2015 je Boko Haram obvladoval območje veliko kot Belgija, vendar so jih do sedaj že pregnali z večine območij v gozd Sambisa. Strokovnjaki za varnostna vprašanja ocenjujejo, da ima skupina zaradi številnih napadov na Niger, Kamerun in Čad več postojank. Prav tako pravijo, da niso več enotni, saj se je skupina razdelila na dva dela. Enega vodi Shekau v gozdu Sambisa, drugi del pa se zadržuje okoli Čadskega jezera in je povezan z Islamsko državo.

M. P.

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, pedofilska in histerična religija, ki potiska svet v fevdalizem.

 • Franc Šink

  Če so res v tem gozdu ga je treba takoj požgati.

 • Težava ja islam, ki ga je v Nigeriji že veliko preveč in se je širil nasilno, le da rahlo manj kot z temi norci. Treba je pogledati samo 20 let nazaj in bo veliko pojasnenega. Temi bi z grdo tujko lahko rekli penetracija.

 • pajot

  Bitka se šele začenja? Prav,Abubakar tudi jaz imam nož pripravljen zate.

  • Anonimni_Profesor

   Tako se govori!

 • Caetano

  Da nam ne bodo islamisti samo grozili, ampak da se jim lahko tudi smejimo… Boko Haram pomeni, da je zahodna izobrazba prepovedana. Zato, da lahko verujejo, da dež ne pride iz oblakov po naravni poti, da je bil Darwin duhovnik, ki si je izmislil evolucijo, da bi škodoval islamu in take o svetlečih vaginah in kozlih, ki letajo po vesolju, kot humorno prikaže ta parodija:

  https://www.youtube.com/watch?v=rbzwVn0cUBM

 • Svinsk zrezk

  Hahahaha ker osel,kozjejabec,

 • cosmosjasnovidec

  Si mi vzel z jezika.Ne bi bilo težko reskirati par zažigalnih raket pa bi ti kozji porivalci bili še bolj osmojeni kot so.
  Lahko bi pa američani vrgli na ta gozd atomsko.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!