Višegrajci bodo Italijanom pomagali financirati libijsko obalno stražo

Italijanski notranji minister Salvini in madžarski državni sekretar za zadeve EU Takacs (vir: twitter)

Višegrajska skupina bo namenila 35 milijonov evrov za krepitev libijske obalne straže z namenom, da bi zaustavili ilegalne migracije v Evropo, je najavil madžarski državni sekretar.

Madžarski državni sekretar za zadeve EU Szabolcs Takacs se je v Rimu srečal z italijanskim notranjim ministrom Matteom Salvinijem, kjer je po poročanju Voice of Europe izrazil solidarnost z Italijo in povedal, da Višegrajska skupina podpira Rim v njegovem boju proti ilegalnim migrantom.

“Delimo pogled italijanske vlade, da morajo ilegalni migranti na poti v Evropo biti ustavljeni na afriški obali,” je povedal Takacs. Italija je do sedaj finančno podpirala libijsko obalno stražo z namenom krepitve boja proti tihotapcem, zdaj pa se Italiji namerava priključiti tudi Višegrajska skupina. Za ta namen so Višegrajci pripravljeni vložiti 35 milijonov evrov.

Ilegalne migracije se lahko ustavi
S prepovedjo ladij, ki so prevažale migrante, je Italija pokazala, da se lahko pomorske ilegalne migracije ustavi. Ob tem je Takacs dodal, da je Salvinijeva migracijska politika lep primer, kako se z ilegalno migracijo ni potrebno sprijazniti ali pa jo zgolj blažiti. Če se resno pristopi k zadevi, se jo lahko ustavi. “Strinjamo se, da če ustavimo ilegalno migracijo izven Evrope, ni potrebe po internih debatah v Evropi,” je povedal Takacs.

Ivan Šokić

 • Stric iz ozadja

  Preko druge drzave bodo pomagali financirati se eno drugo drzavo?????

  • Olga2345

   ???

 • Zgornji

  Dobri – če jim bo le ratalo .

 • totex39

  Bravo, to je pravi način, da si države na tak način pomagajo, da se zaustavi divjaška ilegalna migracija.

 • Olga2345

  Bravo višegrajci! Bravo Salvini!

 • RATATA

  Tako je edino prav.
  Spomnimo se, da je vojska Dežele Krajnske bila poslana k Siseku prestreči in uničiti “turka”.
  Pred dvema letoma sem navedel, kje mora potekati “vojna krajina”, da se Evropejci ubranimo.
  Sočasno pa je potrebno delovati proti notranjemu sovražniku!

 • cosmosjasnovidec

  Na Libijsko obalo se naj pošlje vse levake,da jih bodo tam ti kamelotrajbarski muslimanski buziči naskakovali pa ne bodo imeli interesa riniti v EU kjer jih razširjenih riti pričakuje levaška LGBT sekta.
  Ni levaka namreč kateri ni isto ali dvospolno usmerjen.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Valter BraniSlav

   Levaki fukajo Cosmota ki jim ob tem scije v usta in masturbira.

 • xtc

  Raje naj financirajo torpeda za ladje švercerjev in trgovcev z ljudmi.

 • šmentanamuha

  E, bravo, tako se to dela. Treba je stopiti skupaj in narediti akcijski načrt za ustavitev azilantskega turizma, ne pa tole jamranje, ki smo danes poslušali v Tarči na RTV. Spet sami “naši”: Videmšek, pa ena predsednica nevladnih organizacij, pa Šefic, pa en s policije. No, ta je bil še najbolj v redu, realen in jasen in si ni obrisal solzic ob Videmškovem jokanju in one nevladnice, ki jo je najbolj skrbelo, zakaj fejk azilanti nočejo ostati v Sloveniji, čeprav jim vse stišimo v rit, in zginejo že drugi dan azilnega postopka. Polcaj je na njeno jamranje, zakaj ujetim ilegalcem kažejo pištole, mrtvo hladno odgovoril, da so to pravilni in utečeni postopki, Voidemšek je pa kr robčke ven vlaču, ker je tako trpel ob pogledu na ujete ilegalce. Kera patetika patoloških altruistov, ki mimogrede s temi krdeli migrantov odlično služijo. To so pozabili povedat.
  Seveda dr. Grimsa, ki bi imel marsikaj za povedati glede varnostne situacije, niso povabili, čeprav je predsednik parlamentarne komisije za obrambo ali nekaj takega.
  Zanimivo se mi zdi tudi, da policija nikoli ne preverja, kdo (čigavi) so otroci, ki jih azilantski turisti vlačijo zraven. Zdaj so naštudirali taktiko, da mojo met na skupino enega otroka kot vstopno vizo. Po moje so to ali ugrabljeni ali prodani otroci, ki bodo končali nazadnje v pedofilskih mrežah.

  • Valter BraniSlav

   Baje ima Videmsek polno hiso migrantov ki jih prezivlja, ti pa tako grdo govoris o njemu kot da ne bi skrbel za nobenega drugega kot le zase.

   • šmentanamuha

    A da ja, polno hišo jih ima? Preživlja jih zagotovo ne, vsaj ne s svojim denarjem, da pa je tole njegovo jokanje dobro plačano, pa verjamem. Sicer pa si se šalil, se mi zdi, a ne?

    • Valter BraniSlav

     Seveda.
     Sarkazem press.

 • Valter BraniSlav

  Bravo Visegrajci.
  Bravo Salvini.

 • Libijsko obalno stražo je že dobro upravljal Gadafi, ampak nekaterim to ni pasalo.

 • skorpijon93

  tudi Slovenija je bila povabljena v višegrajsko skupino, se spomnite 20 let nazaj ??? v višegrajskih državah praktično nimajo muslimanov, nimajo multikulturnosti, veste kakšen mir in pokoj, se vam sploh ne sanja !? Češka je Slovenijo pred 7 leti tudi gospodarsko prehitela, nizko zadolžena država, imajo svojo valuto.evra nočejo , imajo samo 9 % delež ljudi pod pragom revščine kar je med evropskimi državami najmanj ! češka je praktično povsod v ŠPICI ! Slovenija pa ne ! kar volite levičarje še naprej !

 • Andrej

  Na, zdaj se pa kaže, da so imeli prav tisti, ki so EU Bruseljsko politiko kritizirali, oni so jih pa za ksenofobe in kaj jaz vem kaj še proglašali.
  EU zanima LGBT, splav, evtanazija, kvazi človekove pravice in podobne neumnosti. Vsega tega v Višegrajski skupnosti nimajo in imajo mir, pa lahko delajo. Še kolcalo se nam bo po njih.

 • METULJ

  BRAVO VIŠEGRAJCI, BRAVO G ORBAN, BRAVO ITALIJA Z G SALVINIJEM NA ČELU!!

  DOMOLJUBNI SLOVENCI ŽELIMO VIŠEGRAJSKI SKUPINI IN ITALIJANSKI DRŽAVI, DA SE SKUPAJ UČINKOVITO ZAŠČITIJO PRED NOVIM NAVALOM NEZAKONITIH MIGRANTOV, KI UNIČUJEJO DOLOČENE EVROPSKE DRŽAVE ENO ZA DRUGO!!

  POLITČNA BANDA SLOVENSKA PA NE STORI NIČ, OČITNO PREPUŠČA NAS SLOVENCE BREZ OBRAMBE PROTI NOVEMU NAVALU NEZAKONOTIH MIGRANTOV V SLOVENIJO!!

  TO JE ZLOČIN, KI GA IZVAJA TA TRENUTNA BEDNA SLOVENSKA VLADA!! ZLOČIN, ZLOČIN NAD SLOVENCI!! KLJUB PROTESTOM SLOVENCEV V BELI KRAJINI, SLOVENSKA VLADA ŠE SPODBUJA SPREJEM NEZAKONITIH MIGRANTOV IN JIH MNOŽIČNO VOZI V MIGRANTSKE CENTRE NA “OBRAVNAVO”!! “OBRAVNAVANI ” NEZAKONITI BEGUNCI SE NATO PROSTO SPREHAJAJO PO SLOVENIJI , KOLIKOR ČASA ŽELIJO IN PO ŽELJI IZGINEJO IZ DRŽAVE ALI PA SE INTEGRIRAJO (BEREM O ENEM ILEGALCU NEZAKONITEM MIGRANTU, KI SE ŽE NEKAJ LET S POMOČJO KRIMINALNIH DEJANJ “INTEGRIRA” V SLOVENIJO! OBLAST PA NIČ!!). SRAMOTA, RDEČA POLITIČNA BANDA ZA VAS!! BANDA, KI ŠČITI KRIMIONALCA, NAMESTO DA GA IZZŽENE IZ DRŽAVE!!

  NOVICE IZ ŠVEDSKE, NEMČIJE, ITD, KJER SO SI NAVLEKLI NEZAKONITIH MIGRANTOV, NAM KAŽEJO BEDNO SLIKO IN RAZKRAJANJE TEH DRŽAV ZARADI ZAKONITIH IN NEZAKONITIH MIGRANTOV!!

  SLOVENCI, ČEPRAV NAS JE MALO. SE BOMO BORILI ZA SVOJA OGNJIŠČA , ZEMLJO IN SE BRANILI IN UBRANILI. TAKO KOT SMO SE ŽE V ZGODOVINI!!

  SLOVENCI SE BOMO BORILIM PROTI DVEMA SOVRAŽNIKOMA – RDEĆI BANDI, KI VODI SLOVENIJO U RDEĆI DREK IN PROTI ILEGALNIM TUJCEM, KI NASILNO VSTOPAJO V SLOVENIJO!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!