Višek absurda politične korektnosti: Velika Britanija zaradi kritike islama kanadsko novinarko obravnavala kot teroristično grožnjo

Britanske oblasti prepovedale vstov državo kanadski neodvisni n ovinarki Lauren Southern (vir: twitter)

Potem ko so britanske oblasti prejšnji teden preprečile vstop v državo ameriški youtuberki in pisateljici Brittany Pettibone in njenemu fantu, enemu od vodij avstrijske sekcije identitarnega gibanja Martinu Sellerju, zaradi nastopa o svobodi govora, so zdaj izdali doživljenjsko prepoved vstopa v državo še kanadski libertarni aktivistki in neodvisni novinarki Lauren Southern.  

Southernova se je v Veliko Britanijo odpravila z avtobusom. Na meji pri Calaisu jo je obmejna policija “izločila” iz skupine, ji odvzela potni list ter jo po poročanju Breitbarta odpeljala na zaslišanje na podlagi zakona, ki naj bi preprečeval vstop v državo teroristom.

“Preiskovana na podlagi sekcije 7 (akt o terorizmu) zaradi domnevnega rasizma. Vsaj pustili so mi, da se v poročilu identificiram kot Pakistanec, lol. Še vedno v policijskem pridržanju.” je preko Twitterja sporočila Southernova.

Samostojna novinarka, ki se je nedavno vrnila iz Južnoafriške republike, kjer je snemala dokumentarni film o brutalnih napadih na bele kmete, se je sprva nameravala sestati s svojo prijateljico Brittany Pettibone in njenim fantom Martinom Sellnerjem. Do tega ni prišlo, saj so britanske oblasti  par ob vstopu v državo prejšnji teden pridržale ter ju vrnile nazaj v Avstrijo.

Lov na čarovnice
Mejna policija je Southernovo šest ur zasliševala o njenem namenu, da opravi intervju z enim od ustanoviteljev Angleške obrambne lige Tommyjem Robinsonom. Iz istega razloga so vstop v državo preprečili Pettiboneovi, ki je ob povratku v Avstrijo povedala, da so britanske oblasti smatrale njen intervju z desničarskim aktivistom, ki svari pred razmahom islamizacije, za še bolj zaskrbljujoč kot Sellnerjev govor o svobodi govora v Londonu.

Lauren Southern in Brittany Pettibone (vir: twitter)

Southernovo naj bi med drugim odpeljali na zaslišanje zaradi “skrbi o incidentu iz prejšnjega meseca v Lutonu, kjer jo obtožujejo razdeljevanja rasističnega materiala v obliki islamskih letakov”. Poraja se vprašanje, od kdaj je v Veliki Britaniji islam rasa in ne več religija. “Ne hecam se,” je ob koncu absurdnega izpraševanja na Twitterju zapisala Southernova. “Spraševali so me o mojem krščanstvu in ali sem radikalka. Ravno tako so me vprašali, kaj si mislim o tem, da bi muslimane zbijala z avtomobili.”

Opozarjanje na nevarnost islama obravnavano kot terorizem
“Preprosto so me zaklenili ven in rekli ‘au revoir’ … Uradno izgnana iz VB zaradi ‘rasizma’ … ampak nič hudega, vsi kul ljudje so že tako v izgnanstvu,” je nastalo situacijo komentirala kanadska neodvisna novinarka.

Komentatorji na socialnih omrežjih so se ob tem spraševali, ali je blokiranje vstopa v Veliko Britanijo konservativcem nova politika britanskih oblasti. Southernova, Pettiboneova in Sellner so se tako pridružili vedno večjemu številu konservativcev, ki jim je že prepovedan vstop v državo zaradi enako nesmiselnih obtožb. Na seznamu so med drugim tudi predsednik druge največje nizozemske parlamentarne stranke Stranke za svobodo Geert Wilders, ameriški radijski voditelj Michael Savage, ameriški pisec Robert Spencer in politična komentatorka Pamela Geller. Britanci so razmišljali, da bi na seznam zaradi “predrznosti” v kritiki islama dodali tudi ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Letaki, zaradi katerih britanske oblasti Lauren Southern obtožujejo rasizma (printscreen: youtube)

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!