Vse več Britancev se seli v najrevnejšo državo EU. Poglejte zakaj…

foto AFP

Številni Britanci se vsako leto v želji po bolj umirjenem življenju selijo na špansko Costo del Sol in na jug Francije. A več tisoč jih je svoj raj na zemlji našlo v najrevnejši članici EU – Bolgariji.

Zaradi nizkih stroškov življenja je Bolgarija postala cilj mnogih Britancev, ki se upokojujejo ali želijo spremeniti način življenja. V tej državi naj bi občasno ali stalno živelo več kot 10.000 Britancev, navaja AFP in ob tem dodaja, da je dejanska številka morda še mnogo višja, saj se jih večina ne prijavi pri lokalnih oblasteh.

Britanci v Bolgariji
Med letoma 2004 in 2008 je nepremičnine v Bolgariji kupilo okoli 60.000 Britancev, navaja Rumen Draganov z bolgarskega inštituta za analize v turizmu. V času krize se je število novih priseljenih sicer umirilo, a po besedah Draganova ti še vedno prihajajo, predvsem “po duhu še mladi upokojenci”. Razlogi, ki jih največkrat navajajo so: Varna država in relativno poceni življenje.
Britanski sosed – najbolj gledan resničnostni šov

Ta bum je bil tudi iztočnica za humoristično serijo bolgarske nacionalne televizije z naslovom Britanski sosed, ki opisuje življenje britanskega upokojenca, ki se preseli v Bolgarijo.

Pozimi tudi brez elektrike
Med Britanci, ki živijo v Bolgariji, sta tudi upokojenca Stephen Mulhern in njegova partnerica Catherine. Kot sta priznala, je lahko življenje v Bolgariji v zimskih mesecih zaradi pomanjkanja elektrike in snežnih metežev zahtevno. Vendar svoje odločitve ne obžalujeta in sta srečna kljub zavedanju, da Bolgarija ni ravno bogata država.

Pred selitvijo v Bolgarijo sta živela v Londonu, pred tremi leti pa sta se prišla do spoznanja, da bo ob njunih pokojninah življenje v Bolgariji, kjer se velike hiše prodajajo za okoli 15.000 evrov, veliko lažje.

Kako zaščititi Britance. ki živijo v tujini
Britanci, ki živijo v Bolgariji, imajo trenutno eno skupno upanje – da bo britanska vlada z EU sklenila tak dogovor glede brexita, ki bo zaščitil tudi Britance, ki živijo v tujini.

“Želimo si ostati, če nam bodo to dovolili,” je dejal upokojeni vojaški pilot Keith Davies, ki je že enajsto leto v Bolgariji “Nikoli ne bom izgubil svoje angleške identitete, a moje življenje je tu,” je dodal.

Strokovnjak za marketing je postal samozadostni kmet
Tudi Tina in Kevin Brassington sta imela krasno življenje na jugovzhodu  Anglije, dobro plačo in visok standard. Dokler nista ugotovila, da jima dirka za vodilne položaje in dokazovanje ne pride več v poštev. Želela sta spremembo in se čez noč odločila za korenito spremembo. Prodala sta vso svoje imetje in kupila kmetijo v vasici Alino približno 50 km južno od Sofije, kjer redita koze, prašiče in gosi. Pridelata pa tudi vso hrano, ki jo potrebujeta za preživetje.

Tina Brassington, nekdaj strokovnjakinja za promet pravi: “Imava res rečo, da sva brez izkušenj sposobna živeti na kmetiji. To so bile najine sanje in res sva zadovoljna. Hvala Bolgarija.

S.P.S.

 

 • Unikatna

  Vsi se selijo iz svojih domovin!! Žalostno!
  ——————————————————————

  Delim:
  PROTEST PROTI VSILJENIM KVOTAM MIGRANTOV
  LJUBLJANA, TRG REPUBLIKE; sobota, 27.8.2016 ob 16:00

  https://www.facebook.com/SlovenijaZavarujMeje/?fref=nf

  • garfi

   pridem

  • Franc Šink

   Tudi mi Slovenci nismo zadovoljni z svojo domovino.Vsaj nekateri ne !

 • dare326

  A v Romunijo se pa ne selijo. Tam ima angleška krona ogromna zemljišča oziroma lovišča.

 • pokvarjeniSvet

  eden izmed razlogov je ciganija, ki so jim jo na vrat in nos privleki njihovi izdajalci na oblasti.

  Saj Balkanske države kot so Romunija in Črna Gora so mamljive po novem.

  • xtc

   sPLOH ;KO SO SE POBRALE PROČ OD rusov podobnih ciganov kot so imigranti:

   • pokvarjeniSvet

    dober tek.

    • xtc

     Ja Erdogan in njegov prijatelj ;TVOJ GOSPODAR (WOOF) pUTIN NAM VSESKOZI RES ŽR KUHATA LEPE STVARI Z TAKIMI LEVIMI eru IZDAJALCI:

     • pokvarjeniSvet

      Jaz niam gospodarja jaz sem za samostojno Slovenijo kjer ljudstvo Slovenije odloča kako bomo živeli (To je to kar ti ne razumeš in ne boš nikoli razumel ker tvoj domet ne seže tako daleč) in ne tvoji demoni preko Atlantika. Zato ne vem kaj še čakaš ? kupi karto za letalo ali pa ladijo, izdajalcev tukaj ne rabimo jih že imamo preveč v vladi.

   • pokvarjeniSvet

    kdaj greš na fronto na Baltik se borit proti Rusiji ti heroj in huskač ? ti plačam opremo in pot do Rusije če hočeš, ti izdajalec.

 • gogopram

  Gospodom v Bruslju ni še nič pozvonilo, kaj to pomeni !

 • stajerc5

  Unikatna pravi spodaj:”Vsi se selijo iz svojih domovin!! Žalostno! ”
  Ampak copy-paste S.P.S zgoraj se niti ne potrudi pomisliti zakaj se selijo! Nobene svoje misli, nic, nula, nix, niente, nada, zero….Pa kaj vam je ljudje pri Novi? Mene ne zanima kdo je koga zamenjal ali nagnal v urednistvu, ne zanima me koliko vas je na dopustu, zanima me pa prekleto mocno, kako dolgo ga mislite se na ta nacin poiskusati ovinkariti in (ne nas!) same sebe slepiti kako ste dobri. Ne, popolnoma resno mislim, da morate nekaj storiti, da bo zadeva spet “zalaufala”. Pa saj ne more biti res, da pogledam 10x na dan na vaso stran, iiiinnn, krucifiks, spet sama stara jajca! Ne ga lomit, se je cas!
  Kar se tice pa britancev- migrantov je pa popolnoma jasno, da revezi bezijo tja, kjer lahko prezivijo bolje kot doma. Smolo imamo slovenci, ker se z nasim penzijam ze skoraj ne najde vec drzava, kjer bi lahko bolje (pre)zivel kot v nasi drzavi na sencni strani Alp! Taaako spufani smo, ja, tako je!

  • Gr8_1

   Enako, mene ta trenutek zanima 100 milijonski posel telekoma, kjer je cena za en uvoz oz. eno mikrovalovno pečico 250.000€.

 • hle

  Žalostno je dejstvo da ta kapitalizem najboljši sistem na zemlji po mnenju nekaterih dobesedno izpljune človeka iz okolja kjer je garal in plačeval davke vse svoje življenje novinarji bi lahko malce raziskali koliko denimo Nemcev svojo starost preživlja v domovih za ostarele na Madžarskem Slovaškem Poljskem in še marsikje ker njihova penzija čeprav so delali vse življenje za dom v Nemčiji ne zadošča ravno tako sem slišal prijatelja ki razmišlja da bi svojega dementnega očeta iz doma pri nas selil v enega na Hrvaškem kajti njegova pokojnina zadošča za komaj polovico stroškov

 • avtohtoni neandartalec

  Saj to je je po osamosvojitvi govorilo tudi za nas, da bodo zemljo pokupili Angleži, ki hočejo imeti vikend povsod na svetu, govorice so širili zato, da narod ne bi bilo strah tujcev, predvsem nekdanjih nacistov. In, kje so zdaj vsi tisti Angleži? Tudi, če so se aploj kdaj res selili v naše rovte, odkar smo celemu svetu pokazali kdo smo in kako se pri nas živi, se k nam selijo v glavnem Hrvati, bosanci in Albanci, nobenih drugih tujcev ni. Isto je oziroma se bo zgodilo z Bolgarijo, socialistična kontrarevolucija je pravljica, vzhodna Evropa se vrača v stanje, kakršno je nastalo pred sto leti, Angleži imajo svoj otok in imperij, razvejan po celem planetu, za njih je verjetno cilj stabilna Evropa, ki jim bo dala mir ter redno plačevala naravne surovine iz njihovih nekdanjih kolonij.

 • karlina

  A več tisoč jih je svoj raj na zemlji našlo v najrevnejši članici EU – Bolgariji. Napaka, najrevnejša drzava od vseh članic EU je SLOVENIJA.

  • Olga

   +++++++ tudi v moralnem smislu!!

 • Olga

  Pravi Britanci (ne uvožene inačice!) bodo obogatili kulturno okolje, kamor bodo prišli! Radi imajo tradicijo, radi obnavljajo stare objekte in se lepo vključujejo v novo okolje!!!
  Nikakor pa tega ne bo prinesel Sloveniji uvoz nepismenih ljudi, ki ne poznajo jezika, nimajo delovnih navad in so indoktrinirani z nasilno in nestrpno vero, ki zame sploh ni vera, ampak ampak politika, podobna komunizmu!!

 • xtc

  Res je nekaj ;da se da z Brtansko pokojnno lepo živeti v revnejših državah;sploh če so še preje prodali kako atraktivno nepremičnino:
  Vendar pa ni vzrok samo v temu ljudje imajo zadosti pAKISTANCEV ITD IN multikulti nekontrolirane džungle;ki postaja vse bolj anarhija:
  Seveda pa tudi premožni vse bolj spoznavajo kot tudi bogati;da je bogastvo vse bolj berme tekma pa vse bolj uničujoča:
  Veliko naivnežev tule po portalih misli;da je biti bogat zelo lepo;hja za tistega ;ki troši bogastvo nekoga ;da za onega;ki se bori zanj pa pekel;kajti to je pekel;psihični pritiski;stresi itd;zato veliko premožnih zapusti to elito in pač odide nekam n skromnejše;kajti tempo je vse bolj uničujoč in neizprosen::
  Veliko je bogatih;ki jim bogastvo ne pomeni več kaj veliko;kajti spoznali so ;da nenehno stremljenje k biti najboljši na koncu terja velik davek;veliko premožnih in bogatih se psihično zlomi;naredi samomor;zapije;zadrogira;kajti cena biti najboljši je zelo velika in veliko jih pritiskov ne zdrži:
  Seveda imajo LETALA;Rollse itd a to kmalu ne pomeni nič več ker;te začne heblati psiha nato pa bolezni:
  Tisti ;ki npr mislijo ;da Gates;Branson;Trump;Rotschilldi itd zvečer tako mirno ležejo v posteljo kot oni so v veliki zmoti:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!