Washington na robu državljanske vojne, ker elite prilivajo gorivo na ogenj sovraštva proti Trumpu

Trumpov zmagoviti pohod (Foto: epa).

Vidni nemški politik je razmere v Washingtonu pred inavguarcijo Trumpa opisal kot “začetek državljanske vojne”.

Vidni nemški politik Willy Wimmer je za Russia Today povedal: “Ko vidite te razmere v Washingtonu – mislim, da tisti, ki so izgubili na volitvah, niso pripravljeni sprejeti novega predsednika. To, kar se dogaja v Washingtonu, zveni kot začetek državljanske vojne.” Dodal je, da niso samo demokrati tisti, ki so vse stavili na zmago Hillary Clinton in zatorej pripravljajo nekakšno taborišče na svoji strani, temveč svoj del odgovornosti za takšno vzdušje v Washingtonu nosijo tudi nekateri republikanci. Med drugim naj bi po njegovem prepričanju velik del krivde nosil senator John McCain.

Odnosi med EU in Moskvo so spremenili ameriško politiko
“Proti predsedniku Trumpu obstaja mreža tistih, ki se nameravajo upreti, ko bo 20. januarja zasedel mesto v ovalni pisarni, in mislim, da če povemo po resnici, želijo prebivalci evropskih držav živeti v dobrih odnosih z Rusko federacijo,” je prepričan Wimmer, ki je ob tem še dodal, da želijo mainstream mediji prikazati, kako je Rusija zlobna. “Med Evropo in Rusijo ni sovražnosti. Ta sovražnost je organizirana na zelo umeten način – in prav na tak način so organizirane tudi sovražnosti proti Trumpu.” Na odnose med Rusijo in Evropsko unijo ima realen pogled, torej da so se v zadnjih letih poslabšali predvsem zaradi dogajanja na Krimu, kar je privedlo do sankcij, ki jih je spodbujal tudi Washington. “EU in Moskva sta imeli odlične odnose, dokler niso vplivali na ameriško politiko.”

Mislim, da si vsi v Evropi želimo, da bi Trump uresničeval politiko, kot jo je napovedoval v svoji kampanji, torej da bo gradil dobre odnose, vključno z Rusko federacijo,” je za Russia Today povedal Wimmer ter dodal, da “ni razloga za Evropo, da bi gojila sovraštvo do ruskega prebivalstva ali ruske vlade.”

Wimmer pa je komentiral tudi podatke BuzzFeeda, ki naj bi Trumpa ujel v Moski v prostitutkami. Dejal je, da je bilo v to vloženega veliko truda, da so tovrstne informacije pricurljale v javnost. Namenjene so temu, “da bi onemogočile novega ameriškega predsednika, da bi vodil boljšo politiko. Popolnoma jasno je, da sta mreži demokratov in republikancev na bojni nogi v Washingtonu in da prvi niso pripravljeni sprejeti izida volitev.”

M. S.

 • Caetano

  Saj MacCain je pa bil eden izmed veznih členov pod Obamo z islamisti v Siriji. Čeprav republikanec. Zato ni čudno, da je sedaj proti Trumpu.

  • Olga

   Naj mu da Trump nogo!

 • garfi

  Trumpu in tudi nam ne bo lahko v boju z levičarsko mafijo
  včeraj je nadrl lažnivi in levičarsko navijaški cnn

 • Olga

  Priviligiranci gredo težko od korita! Je pri nas kaj drugače?! Spomnimo se “spontanih” ljudskih vstaj, ki jih je organizirala UDBA!

 • Peter

  Spontana vstaja v USA?
  Poceni prodam granitne kocke, ki so mi ostale od naše spontane vstaje, pa še žena bo vesela, k bo mela spet prostor za spat, no.

 • xtc

  Precej konfuzen in razmetan članek;ki pove veliko in hkrati nič:
  Šele ;ko zadevo pogledaš podrobneje postanejo zadeve bolj kočljive;prerivanje med Demokrati inRepublikanci v ZDA in že treadicijo;vendar je zdajšnje dogajanje alarmantno in bolj kompleksno;kot se sprva dozdeva:
  Dejstvo je;da so Demokratipogoreli in da se s tem nezmorejo sprijazniti in vabijo na ulice ipd oz;k destabilizaciji države;seveda zadevo podpihujejo določeni domači krogi;vendar pa mislim;da ima zadeva korenine tudi v tujini:
  Sedaj pa še o politiku Wimmersu_ugleden politik?
  mORDA:vENDAR TIPIČEN PRED WW DVE POLITIK;KOT SO SKUHALI DRUGO VOJNO:
  Zaka
  Wimmer napleta kako želijo Evropejci dobrih odnosov z Rusi in koko smo se že imeli fino:
  sEVEDA PA JE wIMMERS TULE ZELO SUMLJIV;KAJTI NIHČE NIMA NIČ proti Rusom le za svojimi mejami;ki so jih mednarodno sami priznali naj bodo:
  Ne glede na spore med ZDA in Rusijo ;se ne zaveda kaj govori in za ceno dobrih odnosov EU _rUSIJA ;BI DOPUSTIL Putinu taktiko Hitlerja s Sudeti v Ukrajini(suvereni državi);ki bi jo Putin nato hitro ob uspehu uporabil na Finski;Litvi;Latviji;Estoniji;Poljski;Češki in nazadnje Nemčiji in še kateri držvi zaradi takih političnih kimavčkovSeveda ne gre spregledati ;da jeSchroeder(spd) glavni šef rusko nemškega podjetja;ki bi rado gradilo plinovod pod Baltikom in Nečijo naredilo popolnoma odvisno od ruskega plina kot tudi EU:;A JE PLAN V ZRAKU:
  Nadalje se ve ;da želi Putin restavrirati SZ IMPERIJ IN GA ŠE POVEČATI S TISTIMI OZEMLJI IZ KATERIH SE JE MORALA RA UMAKNITI:
  Da je Trumpu jasno ;da so za vdore krivi Rusi je tudi realnost:
  Vendar pa je logično vprašanje ;ki se zastavi;kdo z destabilizacijo ZDA njveč pridobi?
  Ravno Putin:
  Notranji spori bi oslabili ZDA in s tem omogočili upad obrambne zmožnosti Nata;kajti EU VOJSKER BI SE TEŽKO POSTAVILE SAME PO RUBU rUSIJI OB ENEM PA BI PROFITIRALI TUDI ISLAMISTI;SAJ NEBI BILO USTREZNEGA VODSTVA Veu in EU ;BI DOBESEDNO RAZKOSALI rUSI IN iSLAM:
  Skratka jasno je da za to destabilizacijo;ki jo peljejo Demokrati stoji precej več igralcev kot na prvi pogled izgleda in koristi tistih ;ki bi od šibkih ZDA imeli koristi je kar nekaj;tako ;da jeTrump tule v zelo veliki nevarnosti in bo zelo težko obvladal zadevo brez železne roke;posvetilo se mu tudi je ;da Putin pač ni nobeden prijatel ampak manipulant s svojimi cilji;ki je Trumpa ocenil kot bebčka neenakovrednega sebi čeprav govori povsem drugo:

 • Adolf Hitler

  GOTT MIT UNS HEIL TRUMPF

 • Adolf Hitler

  ELITE SO CISTO OBUPALE KER JIM JE JAKUZKA MAFIJA IN BELI ZMAJ ZA RITJO IN JIH ODSTRANJUJE ENEGA ZA DRUGIM ZATO JE TAKA PANIKA SE MALO PA NOBEN OD TEGA ZIDOVSKEGA DREKA KMALU NEBO VEČ EKSTITIRAL!
  ASCHE ZU ASCHE STAUB ZU STAUB BALD EXISTIERT KEINE KASARISCHE KOMMUNISTEN SAU

 • mojadezela

  Super članek. Bravo!

  • The Truth Keeper

   Se strinjam! Da se iskreno nasmejiš pa še prebereš “ta dolgi” komentar spodaj! Hahaha…

 • xtc

  Seveda pa je smešnonekaj;kako risofilčki obupno upajo ;kako spraviti EU POD RUSKO KOMUNISTIČNI ŠKORENJ:
  Že zadnjič pa je Trump jasno povedal ;da so stvari v Ukrajini jasne in da sprememb politike glede Ukrajinskega vprašanja NE BO:

 • Anton

  genialen prispevek, zakolisja, zarote ki se dogaja v Washingtonu, več kot očitno je da so illuminati se zarotili proti Trumpu. s svojimi vazali (beri režimskimi medijami), podobna zgodba kot pri nas(beri le čemu je ta korelacija tako navzoča), skušajo narodu prodati izkrivljeno podobo o trumpu. Ta del zgodbe oz demomogije , ki ima kaj malo skupnega z realnostjo poznamo tudi iz lokalne sfere. Skratka toliko o tem.
  Trum ni noben idiot, katerega skušajo nam prodati tamkajšni mediji, ki so kupljeni z denarjen iluminatov, kot tudi naši režimski mediji, temveč, nekdo ki je stopil na stran naroda.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!