Washington se ne bo pogajal s Severno Korejo – čas je za odločne korake

Foto: Youtube

Veleposlanica ZDA pri Združenih narodih Nikki Haley je zavrnila pozive k pogajanjem med Washingtonom in Pjongjangom. Dejala je, da Severno Korejo vodi neracionalni voditelj. K pogajanjem sicer poziva Kitajska, Halleyjeva pa je dejala, da to ne bi bila težava, če bi šlo za katerokoli drugo državo, ne pa za Severno Korejo.

Haleyjeva je to povedala po zasedanju Varnostnega sveta Združenih narodov, ki je potekalo za zaprtimi vrati, tema pa je bila Severna Koreja in njene zadnje provokacije. Severno Korejo vodi komunistični diktator, ki sproti odstranjuje vse, kar bi lahko predstavljalo nevarnost za oblast, mednarodno skupnost pa skuša izsiljevati z jedrskim programom in raketnimi izstrelki.

Severna Koreja nabira mednarodne sankcije
Doslej jim je to prineslo le dodatne sankcije. Varnostni svet je od prvega jedrskega poskusa pred desetletjem doslej potrdil šest resolucij s sankcijami. Severna Koreja se jim izogiba prek lažnih podjetij v tujini.

“To je oseba, ki ne deluje racionalno ali jasno. Trenutno ocenjujejo, kako ravnati z njim v prihodnje,” je dejala Haleyjeva in dodala, da so vse možnosti na mizi. Preden jih bodo začeli jemati resno, pa morajo zaznati kakšne pozitivne stvari.

Pjongjang je v ponedeljek poslal štiri rakete v smeri Japonske, ki so padle v morje. ZDA so nato v Južni Koreji začele nameščati protiraketni obrambni sistem THAAD. Napetosti med državama ni videti konca. V resnici se napetosti stopnjujejo, mednarodna skupnost pa kaj več od resolucij doslej ni storila.

A. R., STA

 • montyamp

  Majmun na fotki je menda res komunist , saj kolje svoje sorodnike , kot so to počeli kidrić-kardeljanski Stalinovi maturantje v Sloveniji .
  Komunista treba v grob položiti s trebuhom navzdol , če se slučajno zbudi , da koplje navzdol ne navzgor .

  • pajot

   He,he,he…plus 10!

 • xtc

  Držva se notranje seseda(propada) kot vsak komunistični Frankenstein in ko se utaplja išče kako bi zanetil vojno ;da bi obstal na oblasti:

 • Olga

  Ravnanje komunistučnega diktatorja je eskaliralo za časa Obame! Tudi on je dobil krila ob destruktivni Obamovi zunanji politiki! Čas je, da mu Trump poreže krila in ga postavi na realna tla!

  • Adolf Hitler

   ami nima jac in jih tud nikol nebo imel!

 • pajot

  Frizuro ma pa na krtačko. he,he,he….

 • Aktivist

  Po mnenju nekaterih tukaj hazarski židje s pomočjo Trumpa hočejo odstraniti azijatske Žide na Kitajskem in v severni Koreji. Ha ha ha. Naša levica ni pametnejša od desnice. Majkemi. :)

 • Dostmamrecesije

  Debelinko izstrelil medcelinko. :):)

 • Dostmamrecesije

  Škoda samo, da se je šolal v Švici. Vede še čisto komunistično.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!