Xhaferi zasedel pisarno, predsednik ne podeli mandata, Albancem pa zmanjkuje potrpljenja: želijo Veliko Albanijo, sicer bo tekla kri!

Talat Xhaferi ima svojo "vizijo" o prihodnosti Makedonije.

Tišina, ki je zajela makedonski politični prostor neposredno po izboru Albanca Talata Xhaferija za predsednika makedonskega parlamenta, spominja na zatišje pred viharjem. Zahodni mainstream mediji, tudi peščica slovenskih, je v sredo poročala, da si je Xhaferi prilastil ključe svojega novega kabineta in si kar sam potrdil funkcijo šefa Sobranja, nato pa predsedniku države Gjorgeju Ivanovu poslal pismo, v katerem ga obvešča, da ima koalicija med socialdemokrati (SDSM) in tremi albanskimi strankami novo večino v parlamentu. Tako kot šef največje opozicijske stranke, Zoran Zaev, je Ivanova pozval, naj čim prej izroči mandat za sestavo vlade, toda odgovora makedonskega predsednika, ki naj bi bil na družinskem dopustu v Turčiji, še ni. Je pa Xhaferi v svojem novem kabinetu kot prvega že sprejel vodjo delegacije Evropske unije v Skopju, slovenskega diplomata Samuela Žbogarja. Slednji je na srečanju čestital Xhaferiju za izvolitev in trdil, da se s tem v Makedonijo “vrača proces popolne integracije v evroatlantske strukture”. Takšne nevarne besede pričajo tem, da se Slovenci še naprej vmešavajo v makedonsko notranjo politiko in tako “pomagajo” k destabilizaciji države.

Naj spomnimo. Socialdemokrati (SDSM) in stranke albanske manjšine so prejšnji teden za novega predsednika Sobranja na nezakonit način imenovali Talata Xhaferija, člana albanske Demokratske unije (DUI) in nekdanjega vodjo albanskih paravojaških enot ob vse albanski vstaji leta 2001, ko je bila Makedonija na pragu državljanske vojne. Izvolitev nekdanjega terorista je povzročila buren odziv makedonskih protestnikov, ki so praktično dva meseca miroljubno protestirali pred zgradbo Sobranja, preden je nova parlamentarna večina izvedla puč, s katerim je na nezakonit način odstavila dosedanjega predsednika parlamenta Trajka Veljanoskega.

Takrat so domoljubi vzeli stvari v svoje roke in vdrli v skupščino, peščica posameznikov pa je nasilno obračunala s člani stranke socialnih demokratov in albanskih strank. V incidentu je bilo poškodovanih več kot sto ljudi, prve aretacije je makedonska policija že opravila. Priprtih je bilo okrog 20 ljudi.
Poslanci doslej vladajoče stranke VMRO-DPMNE, ki je sicer zmagala na decembrskih volitvah in je ostro obsodila nasilje, so se v torek na sestanku strinjali, da je edini legalni predsednik makedonskega parlamenta še vedno lahko samo Veljanoski. Premier Nikole Gruevski je namreč večkrat na glas poudaril, da je bila izvolitev Talata Xhaferija, potem ko je nova koalicija ustanovila dobesedno vzporedno skupščino v kotu dvorane in v pol minute na čelo Sobranja postavila Albanca, nezakonita.

Bodo Makedonci zoper Xhaferija sprožili postopek pred ustavnim sodiščem?
Podobnega mnenja je tudi aktualni predsednik države Gjorge Ivanov, ki vztrajno zavrača podelitev mandata Zoranu Zaevu, saj je slednji pristal na vse točke v t. i. Tiranski platformi, s katero želijo Albanci ob sponzorstvu Edija Rame vzpostaviti dvojezično Makedonijo, druge ustavne spremembe pa se nanašajo na spreminjanje imena, grba in zastave države. Takšna koalicija, v kateri bi bili Makedonci v lastni državi v parlamentu manjšina, je za Ivanova seveda nedopustna, saj ogroža obstoj države.

Na skopski Pravni fakulteti se čudijo odločitvi ZDA in Evropske unije, da podpreta Talata Xhaferija za novega predsednika Sobranja, saj je bil Albanec izbran protiustavno, protipravno in v popolnem nasprotju s proceduro. Profesorica ustavnega prava in političnih sistemov dr. Tanja Karakamiševa Jovanovska je za skopske medije tudi opozorila, da bi morali zoper Xhaferija v resnici sprožiti postopek pred ustavnim sodiščem, s katerim bi bile razveljavljene vse dosedanje odločitve nesojene koalicije in bi se Makedonija izognila prihodnjim škodljivim posledicam.

“Postopek, po katerem je bil Xhaferi izbran za predsednika Sobranja, neposredno krši štiri člene ustave. Prav tako je bilo kršenih kar 14 členov Pravilnika o delu parlamenta in trije členi Zakona o skupščini. Odločitev je torej neustavna in v nasprotju s pravilnikom,” je za skopski Sputnjik še povedala Jovanovska. Pravnica poziva predsednika države, naj od ustavnega sodišča zahteva presojo, če je bil izbor predsednika skupščine ustaven in zakonit, saj to pravico ima. “Gospod Ivanov je po svoji funkciji dolžan poskrbeti za to, da se v Makedoniji spoštujejo ustava in zakoni!”

Foto: YouTube. Talat Xhaferi je v Sobranju sprejel prvega gosta, Slovenca Samuela Žbogarja.

Javnost se boji, da bi socialdemokrati vlado sestavili mimo ustave, kar bi bil začetek diktature
Naj spomnimo, da ima Gjorge Ivanov možnost sklicati tudi Svet za nacionalno varnost, na katerem bi bila lahko sprejeta odločitev o nadaljnjem delovanju države. Ker Ivanov očitno nima nobenega namena podeliti mandata šefu SDSM Zaevu, bi lahko nova koalicija “povozila” še en člen ustave in na svojo pest sestavila vlado. “A to bi bila dokaj enostavna odločitev za ustavno sodišče, ki bi takšno dejanje razveljavilo,” pri Sputnjiku še citirajo profesorico.

Odzivi iz ZDA in Evropske unije glede rešitve makedonske politične krize pa so zelo neenotni. Na eni strani najdemo levičarske vlade z vseh koncev Evrope, tudi slovenske Socialdemokrate na čelu s Tanjo Fajon in Ivom Vajglom, ki želijo ob podpori ZDA na vsak način, mimo vseh zakonov, za šefa Sobranja postaviti Xhaferija, medtem ko so proti temu po novem Grki, ki so se ustrašili destabilizacije Balkana in spreminjanja meja, saj imajo tudi sami v svoji pokrajini Epir v severno-zahodnem delu države številčno albansko diasporo. Grčija, ironično, zaradi bojazni pred Veliko Albanijo, zdaj obrača ploščo, saj je dolgo časa na glas zagovarjala idejo o etični delitvi Makedonije.

Trumpova administracija ogorčena, ker je ameriški veleposlanik v Skopju potrdil Xhaferija – ta se je vse dogovoril z Obamo
Je pa zanimivo, da Bela hiša očitno ni bila obveščena o samovoljnih potezah ameriškega veleposlaništva v Skopju, ki je še isti dan priznalo nezakonito Xhaferijevo izvolitev na položaj predsednika parlamenta. Srbski mediji pišejo, da je ameriški veleposlanik Jess Baily še del nekdanje administracije Baracka Obame (ki deluje po navodilih plačnika Georgea Sorosa), njegov mandat v Skopju, ki se je začel s koncem leta 2014, pa praktično sovpada z začetkom makedonske politične krize. Mediji navajajo, da Donald Trump ni zadovoljen z odločitvijo ameriškega veleposlaništva, Baily pa medijem na vprašanja, kako lahko dovoli takšen puč, ne odgovarja. Ob tem ni čudno, da v Makedoniji velja za najbolj osovraženega Američana vseh časov.

Foto: YouTube. Makedonci še naprej mirno protestirajo pred zgradbo Sobranja.

Ker Ivanov novi koaliciji ne želi podeliti mandata, je postal (pre)velika ovira za ameriške in evropske interese v Makedoniji. Po ustavi v Makedoniji lahko predsednik Sobranja prevzame funkcijo predsednika države le v primeru, če slednjega zamenjajo ali ubijejo. Makedonski mediji zato špekulirajo, da utegne največja opozicijska stranka SDSM zahtevati odpoklic Ivanova, ki med drugim nadzira oborožene sile in obveščevalne službe.

Nova pravila: Albanska zastava na prvem mestu v kabinetu predsednika državnega zbora
Medtem pa Xhaferi sedi v svoji novi pisarni v Sobranju in že sprejema nekatere odločitve. Ob njegovi predstavitvi je v kabinetu na pisarniško mizo na prvo mesto postavil albansko zastavo ob evropski, tako da je makedonska potisnjena v ozadje. Simbolično, kot so v ozadje potisnjeni interesi Makedonije, za katere se še naprej borijo protestniki, ki vztrajajo pred zgradbo parlamenta. Za Xhaferijevim hrbtom sicer lahko opazimo še eno večjo albansko zastavo.

Takšna odločitev Talata Xhaferija za poznavalce razmer ni nobeno presenečenje, saj je terorizem s strani albanske manjšine prisoten od razpada Jugoslavije. Po lokalnih volitvah, konec leta 1996, so županske sedeže v zahodni Makedoniji zasedli večinoma Albanci. V Gostivarju je zmagal Rufi Osmani in kmalu po zasedbi položaja je gostivarski občinski svet odločil, da bodo v občinskih ustanovah (poleg makedonske) izobesili še turško in albansko zastavo. Čeprav je ustava pripadnikom narodnosti dovoljevala uporabo nacionalnih simbolov, pa je prepovedovala uporabo nacionalnih simbolov drugih držav. Zato so 9. julija 1997 posebne policijske enote umaknile zastavi z mestne hiše (hkrati so posebne policijske enote umaknile tudi zastave z mestne hiše v Tetovu).

Foto: YouTube. Protesti v podporo Osmaniju leta 1997.

Pri tem je prišlo do nasilnega obračuna med policijo in makedonskimi Albanci, saj je župan someščane pozival, naj “zastavo branijo s svojo krvjo”, lahko preberemo v zapisih mednarodne skupine za krizo (ICG Macedonia Report). Spopad se je takrat zaključil s smrtjo treh Albancev, več sto ljudi je bilo ranjenih. Policija je prijela nekaj članov stranke DPA in župana Osmanija, ki je bil pozneje obsojen na 13 let in osem mesecev zaporne kazni (po pritožbi zmanjšana na sedem let). Prijet je bil tudi župan Tetova in pozneje obsojen na dve leti in pol zaporne kazni.

Švicarska albanska diaspora, ki je financirala koalicijo z Zaevom, grozi s krvjo, če SDSM ne uresniči obljub iz Tiranske platforme
Poznavalci razmer so prepričani, da si je Zoran Zaev pravzaprav “skopal grob”, ker je Albancem obljubil uresničitev vseh zahtev iz Tiranske platforme, saj se manjšina svojim željam, zdaj, ko je zaznala kri, zlahka ne bo odpovedala. Kot namreč poroča portal Vesti-online, je šef socialdemokratov že prejel prve grožnje stranki od albanske diaspore v Švici. Ta naj bi bila ena glavnih plačnic njegove koalicije z albanskimi strankami. Zdaj pričakujejo, da v kratkem času Zaev prevzame oblast in se loti projekta “Ilirske republike” v Makedoniji.

Skopski mediji pišejo, da Albanci niso pričakovali takšne makedonske ljudske vstaje, zato postajajo vse bolj živčni. Objavili so celo pismo, ki naj bi ga državnemu sekretarju iz SDSM, Oliverju Spasovskem, poslal Agron Xhaferi.

“Oliver Spasovski, ti in Zaev morata v parlamentu povedati resnici v zvezi s tem, kar smo se dogovorili. Mar mislite, da bomo mi Albanci čakali? Prihajali ste v Švico in nas prosili za koalicijo, zdaj pa se delate budale. Lažete na televiziji Makedoncem, zdaj pa bi radi lagali še nam Albancem? Naj vas spomnim, da ste pristali na vse zahteve iz Tiranske platforme. Povejte že v parlamentu tisto, kar morate. Ne silite nas, da pridemo v Kumanovo in pokažemo tebi in temu Zoranu Zaevu. Živela Ilirida,” je po navedbah Vesti-online zapisano v pismu.

Zaev je Albancem obljubil, da bodo imeli enak status kot Makedonci, pa čeprav so manjšina. Z albanskimi strankami se je dogovoril za kantonizacijo, podobno kot v Švici, ta pa bi dolgoročno pomenila odcepitev dela Makedonije in ustanovitev Ilirske republike, ki bi zajemala severozahodno polovico države. Slednja je, tako kot Kosovo, del projekta t. i. Velike Albanije.

Pred Makedonijo so odločilni dnevi za prihodnost Balkana in Evrope.

Luka Svetina

 • AlojzZ

  “Trumpova administracija ogorčena, ker je ameriški veleposlanik v Skopju potrdil Xhaferija – ta se je vse dogovoril z Obamo”

  Obama je levičar. Ste kaj drugega pričakovali od levičarja?

 • francelj3

  Ko/če bodo jugoti dobili status manjšine, se bo tudi pri nas začelo nekaj podobnega.

 • traktor

  Imam 5 minut časa pred delom , zato se bom malo razpisal. Lani sem šel ravno takle čas na obalo. V gostilnah po Portorožu so natakarji govorili srbsko. V gostilni Stara oljka so ponujali tipično jed uštipce, kajmak in prebranac. Vse povsod se govori po bosansko. Po sprehodu skozi Portorož sem srečal znanca, Zasavca, ki živi že 30 let v Piranu. Pokazal mi je neko točko in dejal, do tuso Srbi in Črnogorci pokupili vse lokale, od tu naprej pa je vse od Šiptarjev. Rekel je še, da so pozimi prišli neki Štajerci v Piran, da bi prenavljali nek apartma, pa so jih čez pol ure, ko so ravno pričeli z delom, obiskali Šiptarji in jim povedali, da imajo 10 minut časa, da spokajo, ker je to njihov teritorij. In so spokali. V bolnišnici v Celju mi je sestra iz Rogaške rekla, da je pri njih vse polno Šiptarjev. Najprej pride eden, čez par mesecev jih privleče pet, vse na socialno. Ni več služb za domače, ni prostora v vrtcih za domače, ker so vsi na socialni in imajo prednost. V blokih po stanovanjskih naseljih po Sloveniji je domačinov že manj ,kot pol. V Zasavju pokupijo vse nepremičnine, kar je pod 50K. In že se selijo na podeželje.Pri poslu jih pusti inšpekcija, furs, policija in carina čisto pri miru, raje se spravljajo na nas enih par, kar nas je še ostalo. V miru lažejo, kradejo, švercajo in delajo na črno, da o organiziranem kriminalu raje ne govorimo. Slovenci na naslednjih volitvah je ena od zadnjih možnosti za nas in našo drzavo. Če smo jo zajebali finančno, ne dovolimo, da izgubimo še ozemlje in še več pravic. Vsi na volitve. Dovolj je pasivnosti. Povozili nas bodo.Saj vidimo, kaj se dogaja Francozom, Nemcem, Makedoncem.

  • Nata

   ++++++++++++++

  • AlojzZ

   “Saj vidimo, kaj se dogaja Francozom, Nemcem, Makedoncem.”

   Dvomim, da borci iz NOB vidijo, kako se svet več ne deli na rdeče in črne, temveč na muslimane in nemuslimane.

   • Dragan Krstič

    AlojzZ, saj so borci NOB tudi muslimani in sicer slovenski muslimani. Tudi oni so na sociali,
    pa še zmerom več jih je, enako kot muslimani.

  • vsemojebabe

   Najhujše je, ker ti ljudje z utajevanjem davkov kradejo naše pokojnine, odžirajo hrano našim otrokom, iztrebljajo slovenski jezik in kulturo. Naši predniki so vedeli zakaj se borijo pred turškimi vdori, nam pa se še vedno ne sanja, da nas bodo žive požrli.

   Makedonci prosijo vse iskrene prijatelje Makedonije & makedonskega naroda prosim,da podpišejo & delijo to peticijo https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-implore-you-act-save-territorial-integrity-last-bit-legendary-nation-macedonia

   Podpiši in deli, če želiš, da se začne zaustavljati okupacijo Evrope!

  • soc

   Poskusite dobiti od slovenskih oblasti statistiko novorjenih otrok po narodnosti… Državna tajna številka 1. Ponekod je šiptarskih porodnic tudi več kot polovica.

   • Jovo Jamnica

    Kakšne narodnosti je otrok, če je mama šiptarka, oče pa Slovenc?

    • traktor

     Oprosti stari,tole kar si napisal je preprosto popolnoma nemogoče.Lahko je samo obratno.

     • vsemojebabe

      Najprej napišeš dokaj sprejemljiv komentar, potem pa žališ Slovenke, sram naj te bo!
      Raje podpiši peticijo v bran Makedoncem.

     • traktor

      Opravičujem se,ker ni bilo mišljeno tako.Slovenke se lahko odločajo damostojno,za razliko…..

     • RATATA

      Butasto si se butastega naredil.

     • Jovo Jamnica

      Razloži.

     • traktor

      Ni variante,da dovolijo Šiptarki,da gre s Slovencem.

  • samsara

   Mi pa se tresemo za Piranski zaliv…

 • PikaPolonica

  Ce bodo makedonci to dopustili, v štirih letih se jim zgodi Kosovo.

 • Franc Šink

  Prvo v ulici kupijo eno hišo in glej zlomka kmalu je njihova cela ulica.Potem pridejo na vrsto okoliške ulice itd it…..

 • Morala

  Slovenci se naj brigajo za svojo državo, da ne bomo kmalu tudi mi v takšni situaciji!

  • moon

   Smo imeli pri nas enega prodajalca zelenjave…. pa ga ni vec…
   po dvajsetih letih je odpokal, ker ni vec biznisa. Takole se najboljse glasuje: z denarjem.

 • vsemojebabe

  Makedonci za pomoč prosijo vse iskrene prijatelje Makedonije & makedonskega naroda,da podpišejo & delijo to peticijo https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-implore-you-act-save-territorial-integrity-last-bit-legendary-nation-macedonia

  Pridružimo se!
  Delite!!!
  Podpisano!!!

  Podpišite vsi, ki nočete, da vas jutri Albanci in muslimani izrinejo iz vaše hiše.

 • totex39

  Pri nas je potrebno za začetek vsem šiptarjem in ostalim jugovičem ukiniti dvojno državljanstvo in prepoved nadaljnega naseljevanja v Slovenijo in to takoj.

 • Lord H.

  Islam je treba izgnati iz Evrope, do zadnjega muslimana, nato ali istočasno pa jo spremeniti v neosvojivo trdnjavo, ki strelja na vse, kar se preveč približa njenim zidovom.

  • Borut Stari

   Se več ne izide. So že prevzeli igro v svoje roke. Z islamistom Husseinom Barack Obamo II na čelu vrhuške združbe iluminatov.

 • Duhec

  Dokler bo modna muha razvitih met psa, mačko, kanarčka al pa zlato ribico namesto otrok, bojo mel prosto pot in čez desetletja povsod večino.

  • Levicar nikoli!

   Mucica, sem ti dal plus. Vcasih se clo strinjam s tabo. Ceprav vem, da ti je vseeno, ker je men tut ;)

 • Novakec1

  Demokratično prevzeta oblast? Bejite se z demokracijo, neki tazga se v ozadju dogaja tudi v slolandiji.

 • vsemojebabe

  Brisan je link na peticijo za podporo Makedoncem. So na tej strani tudi sami levaki!
  SDS naj prevetri kadre, ki delajo zanjo!

  • totex39

   Ja res je, so na pomemnejših funkcijah v stranki in jo opravljajo praktično dvolično, to pa je lahko za njo zelo slabo in veliko razočaranje.

   • Morala

    Tako je, zato je desnica šibka in nemočna.

  • von Rhein

   Reklama je plačljiva :-)

   • vsemojebabe

    Tudi pička je plačljiva.

    • von Rhein

     Samo tista,ki je plačila vredna.

     • vsemojebabe

      No, taka kot si ti, ni vredna nobenega plačila, a jo vseeno plačujemo.

     • von Rhein

      Mislim,da ti,živčni asocialec ne plačuješ nič. Če pa,povej koliko,napiši TRR in dobiš nakazilo vseh stroškov.

  • Capi

   Sem šel pogledat, odprl, normalno deluje.

   • vsemojebabe

    Linke so brisali in na mojo pritožbo ponovno dodali.
    Kam si šel pogledati, če linkov sploh ni bilo in jih to sporočilo nima?

    Mislil sem, da je na tem forumu več poštenih Slovencev, a ste že dvakrat dokazali, da so gor same reve.

    • Capi

     Saj si linke kar nekajkrat prilepil zraven svojih prispevkov pod to temo…
     Meni je vse normalno odprlo in kaj ima veze sedaj to s poštenostjo in zakaj me sedaj naslavljaš z revo?

     Saj gre za to povezavo ane: https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-implore-you-act-save-territorial-integrity-last-bit-legendary-nation-macedonia

     • vsemojebabe

      Opravičujem se, če si res tako hitro pogledal. Vse se je začelo in končalo v manj kot petih minutah. Uspel sem napisati štiri kratka sporočila oziroma odgovore in poleg lepil link na povezavo za podpis peticije. Vse so pobrisali v manj kot petih minutah. Ti si pa napisal sporočilo veliko kasneje, ko je bilo že vse pobrisano, zato sem upravičeno domneval, da lažeš. Če si se res v tako kratkem času odločil, da pogledaš link, ti lahko samo čestitam. Po premisleku dolgem kakih 20 minut, sem zaradi brisanja linkov protestiral in povezave z mojimi komentarji so vrnili.

 • antimur

  Albanci ali šiptarji so najbolj divji in zaostal narod na balkanu, čeprav tudi ostali niso civilizirani. Sramota je, da se Slovenija ukvarja s temi primitivneži, namreč med prvimi je Kosovu priznala kot državo, pa tudi meddržavni stiki se kar vrstijo, sploh pa uvoz teh primitivcev, za kar so zaslužni Kučan in udbaška banda. Imamo vas dovolj, spizdite v Albanijo ali kamorkoli na balkan, dokler je še čas, mi se bomo posvetili raje zahodni civilizaciji.

 • dvanajstzvezdic

  Makedonski levičarji navadni izdajalci svojega naroda. Fuj! Že dolgo ne kupujem nobenih burekov. Tudi pri nas se že Albanci pasejo

  • Levicar nikoli!

   Jaz tudi ne kupim nic siptarskega!
   Pa zidovskega tut ne!

  • Capi

   Pri nas ni nič drugače

 • von Rhein

  Če na volitvah leta 2018 (ali kadarkoli) spet pobere večino leva opcija, za lastno uporabo shranite post,ki ga je napisal traktor (tri ure nazaj),naučite se tekst na pamet in ugotavljajte koliko ste že dosedaj nekateri pripomogli. Že davno bi se lahko vprašali kaj se je zgodilo z veleposlanico SLO v Makedoniji pred leti,ko je odobravala na podlagi lažnih dokumentov vize šiptarjem.In kaj se je zgodilo z ženskami,ki so za denar uredile poroko s šiptarjem,da je lahko vstopil in ostal v Sloveniji.

  traktor…ne jezi se,ker sem brez dovoljenja uporabil to kar si napisal.Napisal si resnico kateri se izobiba večina SLOVENCEV.

  • totex39

   Podpis obema.

  • sprehajalec

   Tanja Fajon je najbolj odgovorna za uvoz Šiptarjev, preganjati bi jo moral Europol zaradi ponarejenih dokumentov in izdanih viz. Ženščina naivna je pa pritiskala žige in se sama sebi zdela multikulti.

   Sedaj bi pa z Žbogarjem netila dol še državljansko vojno. Tak tip Slovenca je res samo za na kauč, pa cev za zalivat vrt, kaj več mu ni za zaupati v roke.

   • Capi

    Škoda kavča, na vrtu bi se pa vse posušil…..

 • Domoljub in gej

  Kosovo je Srbija.

  • dvanajstzvezdic

   Bila, na žalost

  • sprehajalec

   Še enkrat preberi, pa pošteno razmisli.

   Srbija bi Kosovo brez Šiptarjev. Kam boš z njimi? V Velenje? Če si domoljub, ne boš tega pisal. Hanžek pa Fajonka bi jih trpala k nam. Kot da jin ni vedno več tukaj.

  • Levicar nikoli!

   Peder, gobec zapri!!!

   • Morala

    Oh, no…

    • Levicar nikoli!

     Tocn tko!!! A jaz razglasam da sem hetero mogoce?!?!?

     • Morala

      Oprosti, da sem se vmešala! Lahko bi lepše napisal-gej, zapri usta. :)

     • Levicar nikoli!

      Zakaj? Da bi bil politicno korekten?! 25 let nazaj se jim je reklo pedri. Nic ni narobe s tem izrazom. Tako kot se je “Romom” vedno reklo cigani. In ne bom politicno korekten, ker tudi pedri in lezbace niso! Z njihovim posiljevanjem nas vseh ostalih s svojo spolno usmerjenostjo so sli preko vseh meja dobrega okusa! Zakaj mora napisat “domoljub in gej”?!? Koga briga kaj in s kom njemu pase?!?!?

     • Duhec

      Pa sej nisi…. haha.

 • dvanajstzvezdic

  Mainstream mediji pa nič o tem

  • Jovo Jamnica

   Veš kaj, bodi tako prijazen in mi prosim svetuj, kje na mainstream medijih, ki jim slediš, je vredno kaj prebrat.

   • Levicar nikoli!

    Vsi po vrsti so v lasti ali placani od zido-levuharjev! Kdaj so pa oni se o cem nepristransko porocali! Ne smejo, ker imajo agendo za izpolnjevat!

    • Jovo Jamnica

     Ja no. Jaz jih ne berem. Sem pa pravkar bral na Reporteru pamflet o zadevah v Marburg an der Drau, v dneh, ko je moje rojstno mesto obiskal sam Adolf Hitler.

     http://reporter.si/clanek/slovenija/mariborski-komunisti-zivel-stalin-heil-hitler-prikljucimo-se-k-nemciji-23-510820

     • von Rhein

      Ko je Hitler 26. aprila 1941 ….dan PIF. Rdečuhi so tisti njihov datum OF ponaredili,da ne bi kdo slučajno zamešal….prihod Adolfa in državni praznik.

     • Jovo Jamnica

      Ne ti meni tralala. Samo tri dni po obisku Dolfija, to je 29. aprila 1941 je Marburg an der Drau pretresla sabotažna akcija proti nacistični okupaciji. Vodil jo je marsovec Bojan ILICH.

     • von Rhein

      Ja,ampak mnogi še danes v znak žalovanja smrti Adolfa (30.april) jemljejo dopuste,če je to delovni dan.

     • Jovo Jamnica

      To nima nobene zveze s pamfletom o kakor nekih brezimnih komunistih v Marburg an der Drau, ki naj bi sodelovali z nacisti. O sabotažni akciji pa niti besedice.

     • von Rhein

      Pa že ni bila kaj posebnega ta akcija,če bi bila bi bil tudi 29.april praznik.

     • Jovo Jamnica

      Za mene, ki sem slovenski rodolub, je bila pomembna. Pomembna je bila tudi za Nemce, saj so zaradi nje, več mesecev maltretirali mladino slovenskih korenin, da bi se dokopali do akterjev nezaslišane predrznosti. Seveda so želi sadove in akterje polovili. Obsodili so jih na SMRT in eksekutirali. Samo zato, ker so fantje z bencinom polili kup švapskega pleha in vžgali!!!

     • von Rhein

      Ste ga vsaj instalirali kot občinski praznik? Imeli ste župane in večine v OZ.

     • Jovo Jamnica

      Računal sem na SDS, ki ima polna usta vsega mogočega, ko gre za kakšnega ustaša. Nič od nič!!!

     • von Rhein

      Bejž no,na SDS si računal. Vse mogoče ni nič. Moral bi računati na rdečo tolpo,ki je konkretna,predvsem pa na priseljence,ki jih je že več kot polovica prebivalstva in so aktivno sodelovali v dogodkih….Kangla gotof si. Tako dobro organizirani in podprti,da jim je uspelo zakuriti celo Slovenijo. Tako pomemben dogodek bi lahko spremenili v praznik v 15 sekundah seje OZ.

     • Jovo Jamnica

      SDS je podprla Kanglera samo zato, da je lahko zmagal Fištra. SDS je načrtno odrekla podporo svojemu kandidatu, Kancleru. Kangler je v Mariboru dobil v prvem krogu 6100 glasov, v drugem pa 6200. Samo te pokvarjenosti noče videti nihče, ki je janšist samo zaradi tega, ker obožuje nekega Janšo.

     • von Rhein

      Zanimivo.Marsičesa ne vem kar se dogaja izven radiusa mojega gibanja.

     • Jovo Jamnica

      Tolaži se s tem, da imaš veliko konkurenco.

     • von Rhein

      Ker se ne sekiram tudi tolažbe ne rabim.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ovci čreda pač ponuja občutek lažne varnosti.

     • von Rhein

      Oho,da nisi tisti gaucho,ki redno uporablja izraze in ocene o ovcah. Napisal si stavek z vsebino,ki bi to jo lahko sesul v prafaktorje. Če ti je Janža iz nekega vzroka obležalk v želodcu je to tvoj problem in ovce pri tem nimajo nič.Zlorabljate jih v svojo tolažbo,ki je v vaši čredi res potrebna. Svetujem ti,da Janšo,črede,ovce ipd. ohraniš za nivo tvojih sokomentatorjev,ki so evidentni v tekstih in ocenah tekstov.

     • Jovo Jamnica

      Sklepal sem po tvojih reakcijah. Nič drugega.

     • von Rhein

      Naj ti bo. Nisi ,no malo pa si,kriv,da si šibak v sklepanju. Kadar boš v dvomih lahko tudi vprašaš preden skleneš.

     • Jovo Jamnica

      Moja korespondenca na tej strani se je začela z vprašanjem.

     • von Rhein

      Priključil sem se pri Reporterju.Prej mi ni bilo zanimivo.

     • Levicar nikoli!

      Moral bi bit ponosen, da je en Maribor obiskala tako visoka in eminentna osebnost hehe

     • Jovo Jamnica

      S tem nimam težav. Moj oče je bil navdušen ob obisku. Tako mi je za življenja pripovedoval.

     • Levicar nikoli!

      Saj so bilo navduseni vsi normalni ljudje. Nemcijo, ki je bila na kolenih v vseh pogledih, je postavil na noge v dveh letih!

     • Jovo Jamnica

      Ja. Škoda, da je pozneje hotel postavit v vseh pogledih na noge one, ki jim to ni bilo pretirano všeč. Cena je bila strahotna.

     • traktor

      Lepo,da si nas spomnil.Vendar tu ne gre za takšno politiko.Nihče noče tujega,nihče ne podpira genocida,prišleke še zaenkrat, nihče ne sovraži.Če pa se bo takšna politika zatiranja domačinov in dajanja večjih pravic,kot domačinom vsem,ki prihajajo nadaljevala bodo pizdarije vse večje. In potem za dan OF ne boš več pel na Slovenskem smo mi gospodar,ker jih boš dobil po pički.

     • Jovo Jamnica

      Kje tu? Na Nova pišuriji?

 • Levicar nikoli!

  1. S kaksno pravico Vajgl in Fajonka gobcata glede cesarkoli o Makedoniji?!?!?!? 2. Podgan nikoli ne smes dobit v hiso, ce pa ze imas to smolo, da se ti zaredijo, pa cimprej naredis temeljito deratizacijo. Potolcejo naj jih!

  • totex39

   Fajonko so menda napačno zdravili.

   • Levicar nikoli!

    Zanjo je samo eno zdravljenje: ATM!

  • zaton

   Bojim se, da bomo Slovenci manjšina v lastni državi, če bo šlo tako naprej. Zato je pomembno koga se izvoli leta 2018. To je zadnja možnost, da se pametno odločimo.

 • Johan

  Samuel Žbogar ima VELIKO masla, da so težave v Makedoniji. Javno podpira Social demokrate od Zajeva, torej radikalna levica in Albanci uničujejo Makedonijo, pod mentorstvom EU in mafijaši iz ZDA !

 • VERZIFIKATOR

  Vaso Ubogar

  VASILIJ MAKEDONSKI

  »Kdo je bil Vasilij Makedonski?«
  vprašal je nek diplomat pred kratkim,
  s svojim glasom poškropljeno sladkim,
  v drži narejeni vsej salonski.

  »Bil nekoč je cesar bizantinski,
  videl se je na nebeškem svodu,
  vladal še Cirilu in Metodu,
  vdan bil moči magični vilinski.

  Ko ubil je prejšnjega cesarja,
  se kot tujec na prestolu vsilil,
  ni Bizanc Vasiliju se smilil,
  zgodovina vsaj tako poudarja.«

  Diplomata v hipu to navdihne,
  bi z Vasilijem se sam primerjal,
  brž na vzhod kot osel je oddirjal,
  da ga tam prav po oslovsko pihne.

  Ko besede sladke uporablja,
  misli, da Bizanc stabilizira,
  da v resnici s tem le iritira,
  naš Vasilij kakor da pozablja.

  Drugi mu napišejo to vlogo,
  on samo igrá v njej odposlanca,
  in objema prvega poslanca,
  izkazuje butec bratsko slogo.

  Kdo je ta brez glave repa slogar,
  zdaj zares težko ni uganiti,
  fant ne more pred nikomer skriti:
  je Vasilij, piše se Ubogar.

 • xtc

  Balkanci bodo zrihtali vojno nič bat:

 • lauraas

  Evo kaj se zgodi, ko so levičarji na vladi!

  • Levicar nikoli!

   Saj se pod levuharji se nikoli ni zgodilo nic pametnega ali dobrega. Vedno in povsod samo sranje!

 • lauraas

  Za začetek bojkotirati njihove prodajalne, itak imajo umazano (treba pogledat v “zaodrje”), ko si naprimer perejo rit, si roke ne umijejo z milom, po mali potrebi si sploh ne umivajo rok,…tipično balkansko in muslimansko!

  • von Rhein

   Inspektorje podkupijo,da ne zapre luknje.Da jim pogoj ureditve na daljši rok,da se medtem lahko pozabi. Prodaja uvoženega sadja z oznako “domače” je spregledano. Če domačini v Brdih prijavijo ispekciji ,imajo v roku treh dni oni kontrolo. Tako gre to v samostojni Sloveniji.

  • jure

   Že dolgo nič ne kupujem od njih,si predstavljate,najprej si rit umiva pol pa polni čokoladne rogljičke.

 • Hun

  Janša je isto pezde kot ta Žbogar…čistokrvni slovenci ste po narav vsi pezdeti

  • andreas82

   Dobri hlapci še veliko boljšega gospodarja ;)! Kaj ti misliš smo bili zastonj mala Avstrija do WW2, ločeni od Bizanca, kako pa danes:)!

  • totex39

   Moram te malo popraviti, tisti ki imajo dvojno državljanstvo so hujši.

  • Levicar nikoli!

   Tole tipkas kle gor, reci to naglas kaksnemu Slovencu! Bos pest imel v gobcu do goltanca, preklet pankrt hudicev!

   • Hun

    sj to ti govorim …lahko se je šopirit prek tipkovnice…govno zahojeno

 • andreas82

  Nič boljše tudi pri nas. ljudje Vzhoda prevzemajo funkcije, imajo vedno večja pooblastila, tudi bratenja z Rusijo;)! Daleč smo padli, komaj rojena demokracija, smo že provincia, pa nobenega ukrepanja hudooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  • von Rhein

   Pričakujem,da ne bo dolgo,ko me bo na meji ustavil Apolicaj -šiptar. Na letališču v Ffm policaji made in Turkaj to pogosto počnejo.

 • dori

  makedonija je za test. ce jim bo tam uspelo, bodo priseljenci (albanci in drugi muslici) to zaceli pocet po celi Evtopi. Bedaki Evropejci pa navijajo za Albance, ker mislijo, da bodo potem tam ostali.

 • Solo

  Nehajte pisati, da se “Slovenci vmešavajo v makedonske notranje zadeve”.
  Samuel Žbogar, Tanja Fajon in Ivo Vajgl niso Slovenci, ampak so komunisti, torej ANTISlovenci!
  Komunisti ne čutijo pripadnosti svojemu narodu, ker so ga zahrbtno izdali in služijo izključno komunistično-globalistični internacionali – torej židovski bansterski kliki, Rothschildom, Georgu Sorosu, NWO in zločinskemu projektu belega genocida.

  Slovenci – tisti pravi, zavedni in domoljubni, ki ljubimo svojo nacijo, svoje evropsko poreklo in svojo belo raso, ter sovražimo komuniste in globaliste – pa stojimo trdno na strani makedonskega naroda, in mu iz srca želimo, da se osvobodi in nažene okupatorsko šiptarsko-muslimansko-komunistično golazen iz svoje države Makedonije, dežele makedonskega naroda!

  • Darko Bukovec

   To si čisto prav napisal…levaki so izdajalci svojega naroda

  • Tetka iz ozadja

   Lepo in zmagovito je biti antijanšist.

   • Levicar nikoli!

    Najbrz ti je tudi izredno prijetno biti zabita – nic ne boli, nic te ne moti, trpijo pa le vsi tisti okol tebe!

 • 5-RA

  Tudi v Slo se množično priseljujejo Šiptarji ….torej lahko enako pričakujemo čez kakšnih 30 let,kajti njihova reprodukcija je naravnost fenomenalna…zakaj pa je Slovenija tako zaščitniška do šipcev pa mi ostaja skrivnost…saj se spomnite še v Jugi smo podpirali nek štrajk rudarjev

  • Jovo Jamnica

   Kdo smo to “mi”??? Sem drugorazredni državlan države Slovenije in v jugi nisem podpiral nobenega štrajka šiptarskih rudarov.

   • 5-RA

    MI- Država Slovenija oz. naša politika…žal tudi ni po mojem okusu ampak to smo (so ali ste) izvolili torej predstavljajo (na mojo žalost, bes in jezo) tudi mene.

    • Jovo Jamnica

     Če se identificiraš s svojimi politiki, je to tvoja težava. Nič nimam s tem.

     • 5-RA

      Ne, ti si Jovo jamnca, ki živiš na Marsu v anarhiji.

     • Jovo Jamnica

      Mi na Marsu govorimo v svojem imenu.

     • 5-RA

      Ja vem, problem je ker nimte atmosfere niti magnetnega polja…to pa ne pomeni nič dobrega za razvoj intelegentnih bitij, ki bi bila sposobna sodelovanja.

  • učko

   Ja, ampak če ga ne bi, bi potem Srbi nardil tukaj isto kot tam dol. Sam da bi potem tukaj bli Šipci tisti, ki bi nahujskani od Srbov nama rabla špilali. Potem bi Srbi še sam komandiral kdo bo koga tepel v tisti gnili Jugi, oni bi pa na tak način vladali !!! Ne ga srat !!!!!!!!!!!!

 • Duhec

  Kje je pa un šiptar, ki ga je na obali lovilo 200 policajev in jim je itak pobegnu??? Zmer se ukvarjate s tujino…

  • von Rhein

   V Mostah ima sladoljedarno.

   • Duhec

    Tko je to, ko maš gnile, nesposobne, posrane, lopovske policaje.

    • von Rhein

     No,teli še nekam so. Počak,da bodo šiptarji policaji, tako kot v Nemčiji Turki.

     • Duhec

      Ni potrebe, da bi bli…. jim nihče nič noče.

 • Duhec

  Namest, da gre večina v Mcdonalds, zavije na burek al pa kebab. Namest, da kupi Planico, izbere ful velko kepico v slaščičarni in namest, da seksa in nardi otroka, poje psu…. pol se pa čudite.

  • Levicar nikoli!

   Res ke! Jebemo mater, da je tko!

   • Duhec

    Hahaha…. in pol so baje oni primitivni butli.

 • Tetka iz ozadja

  Ali ni nek prasc iz SDS dobil častni Šiptarski naziv, ker se je zavzemal za izpustitev enega najbolj krvolčnih mafiskih botrov na Balkanu, iz policiskega pridržanja.

  • sprehajalec

   Andrej Čuš? tega pa nisem vedel. No, je že šel iz SDS.

   • učko

    Čigava je bla pa komanda ???!!!!! Kalimero ?

 • GrdaResnica_LepaLaz

  Makedonija novo Kosovo ?

 • črnaovca

  Zanimivo je opazovati kaj se dogaja Makedoncem mi se niti ne zavedamo da se to lahko začne dogajti tudi pri nas. Smo vse preveč tolerantni do šipekov ki izrabljajo našo toleranco za doseganje svojih ciljev. Malo poprašajte kakšnega učitelja kak zgleda v šolah kjer je malo več albanskih otrok

 • mapu

  Žbogarja nemudoma odpoklicat domov in ga poslati ovce ču

 • Olga

  Slovenski komunisti delajo škodo povsod! Žbogarja takoj odpoklicati! Fajonko in Vajgla pa v zapor, saj s svojimi kriminalnimi potezami spravljajo Makedonijo v državljansko vojno!!!
  Upam, da bo Trump naredil red v Makedoniji, nato pa še v Sloveniji!

  • dvanajstzvezdic

   Klicanje tujih ljudi da “naredijo” red v Sloveniji je navadno sramotno kvizlinštvo. Tujih gospodarjev ne rabimo. Če Slovenci sami nimamo poguma se spopasti z notranjim zlom, potem nismo vredni svobode. Tako klicanje je sramotno in ponižujoče nevredno domoljubja. Tako jokanje je samo voda na mlin levičarjem in nož v hrbet desnim domoljubom.

 • učko

  Kaj pa na vse to pravi naš doktor šiptarskih znanosti ??!!!!????1!!!!!!

  • sprehajalec

   Čuš?

 • Janez Novak

  V tak položaj kot je v Makedoniji, peha EU celotno Evropo s svojim multikultijem, ki ni nič drugega kot kultorocid, etnocid in genocid nad evropskim prebivalstvom.

 • mannuro

  Američani so sprožili kongresno preiskavo proti Sorosu, zaradi utikanja v tuje zadeve. Kaj našim bebcem nič ne potegne? Potem se pa Pahor spreneveda in govori kozlarije, ker ne bo srečanja Trump-Putin v Sloveniji. Tele bebce bo potrebno nagnat z vilami in obesiti za nekaj, pa ne bom rekel za kaj!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!