Za Britance po brexitu izredno mamljive postajajo Nova Zelandija, Kanada, Avstralija in ZDA

Foto: epa, fotografija je simbolična

Brexit buri duhove. Zaradi negotovosti na Otoku so v zadnjem času številni Britanci zapustili svojo domovino in se odpravili v druge države sveta, predvsem v angleško govoreče kraje, kjer izseljence privabljajo s finančnimi podporami, delovnimi mesti in nizkimi cenami nepremičnin. 

V Veliki Britaniji se vse od brexita naprej z nekaterih območij prebivalstvo vztrajno odseljuje, medtem ko v nekaterih drugih državah privabljajo britanske izseljence med drugim s finančnimi spodbudami. Ob zadnjih predsedniških volitvah v ZDA pa tudi nekateri levičarji preko spleta nagovarjajo Američane k enakemu ravnanju, še navaja BBC. S tovrstno problematiko pa se spopada tudi Slovenija, ob tem pa se zdi še posebej pereč problem izseljevanje mladih.

Za Britance so najbolj priljubljene angleško govoreče države 
Številni Britanci, ki so glasovali za obstanek znotraj Evropske unije so menda zaskrbljeni zaradi svoje prihodnosti. Tako je povpraševanje za preselitev v Kanado junija naraslo kar za 230 %. Kot razlog za to se navaja negotovost in pomanjkanje perspektive za njihovo domovino v prihodnosti. Poleg angleško govorečih držav potencialni britanski izseljenci iščejo tudi druge lokacije za nastanitev, med drugim v Dubaju in Singapurju. Največje povpraševanje za izselitev v tujino med drugim beležita London in Cardiff.

Izredno zanimanje za Kanado, tudi Nova Zelandija je precej priljubljena
Pri Immigration New Zealand navajajo, da je njihova spletna stran v dneh po glasovanju v Britaniji beležila kar okoli 6000 ogledov dnevno s strani Britancev, še mnogo večje zanimanje pa med Britanci beleži prav Kanada – tamkajšnja spletna stran za priseljence je na dan po volitvah zabeležila kar 61.400 ogledov. Po drugi strani pa se nekateri Britanci rajši odpravljajo na Irsko, saj želijo ostati znotraj EU. Mnoga mesta po svetu sicer opažajo povečan pritok britanskih državljanov. Tam sicer želijo njihovo nastanitev olajšati tudi s finančnimi sredstvi.

Foto: epa, fotografija je simbolična

Foto: EPA, fotografija je simbolična

Zaželeni so še zlasti kmetje z izkušnjami na področju pridelovanja mleka
Eno izmed takšnih mest je zagotovo Kaitangata, kjer imajo toliko delovnih mest, da zanje celo primanjkuje delovne sile, poleg tega pa so priseljencem na voljo tudi izredno poceni stanovanja. Na območju omenjenega mesta si priseljenci lahko obetajo službo tako v kmetijstvu kot tudi na področju zdravstvene nege in v gradbeništvu, v avstralski Tasmaniji pa so posebej zaželeni kmetje, ki se ukvarjajo s pridelavo mleka, vendar pa se javnost ob tem opozarja, da so tamkajšnje razmere za kmetijstvo precej drugačne kot na Otoku.

Irska industrija na področju informacijske tehnologije cveti
Irska pa namesto na področju kmetijstva bolj išče kadre na področju informacijske tehnologije – in sicer kar okoli 3000 profesionalcev. To področje gospodarstva pri britanskih sosedih raste hitreje, kot se je predvidevalo. Sicer Irci za omenjeno področje ne iščejo zgolj kadrov iz Velike Britanije, se je pa dotok priseljencev iz te države opazno povečal. Industrijska središča na tem področju so skoncentrirana še zlasti v irski prestolnici – Dublinu, pa tudi v Corku in Limericku.

Kanado staranje prebivalstva sili v gostoljubnost
V nekaterih kanadskih mestih se srečujejo z resnimi težavami zaradi staranja tamkajšnjega prebivalstva, zato se zdijo britanski priseljenci kot po naročilu. Slednje se namerava podpreti tudi s finančnimi ugodnostmi. Ponekod se celo ponuja zemljišča po smešno nizkih cenah. Spet drugje nameravajo britanske državljane privabiti z ugodnimi cenovnimi ponudbami nastanitvenih objektov. Kanada pa nudi prosta delovna mesta predvsem na področju predelave naftnih derivatov, v kmetijstvu in v govedoreji.

Navkljub kriminalu in visoki brezposelnosti denar za priseljence je!
V ZDA pa s finančnimi spodbudami prav tako vabijo še zlasti nekatera mesta, ki trpijo zaradi gospodarskih težav, med drugim Detroit v Michiganu, četudi jih pestita visoka stopnja kriminalnih dejanj in brezposelnost. Poleg omenjenega kraja si nove priseljence prizadevajo pridobiti še nekatera druga ameriška mesta, kot sta New Haven in Connecticut, vendar pa britanskim imigrantom navkljub finančni pomoči ne bo postlano z rožicami, saj bo iskanje zaposlitve zanje kar velik zalogaj. V Detroitu je namreč brezposelnih kar 11 % meščanov. Poleg tega se mesto ponaša s 44 umori na 100.000 ljudi.

Tudi Slovenci se radi izseljujejo, pa ne zaradi brexita
Vlada Mira Cerarja se je v zadnjem času sicer širokoustila, da je v Sloveniji uspela zmanjšati brezposelnost, vendar predsednik SDS Janez Janša opozarja, da so bila delovna mesta ustvarjena v administraciji in ne v gospodarstvu, ter obenem navaja, da se je samo letos na avstrijskem Koroškem zaposlilo 12.000 Slovencev, nekateri pa so formalno zaposleni v Sloveniji, delajo pa v tujini. Po mnenju prvaka opozicije pa veliko težavo predstavlja še zlasti izseljevanje mladih: “Na tisoče izšolanih mladih se v zadnjih letih uspešno seli iz Slovenije s trebuhom za kruhom.” 

Domen Mezeg

 • xtc

  Kdo normalen bi še želel ostti v islamsko _faragovištali?

  • Franc Šink

   Britanci so te države že nekoč imeli.

 • Olga

  Vse države, ki bodo sprejele britanske državljane, bodo veliko pridobile! To so izobraženi ljudje, znajo delati, so kulturni, Britanci tudi spoštujejo in radi ohranjajo kulturno dediščino!

  Naša levičarska vlada ima raje nasilne, nepismene in nezaposljive ljudi z vzhoda, ki jih bo lahko flancala! Vse na račun Slovencev! Vse za oblast!

 • xtc

  Edino upanje za Britance je še to ;da je sodišče norost Brexita poslalo v parlament;ki lahko to norost ustavi in reši Britanijo;pred kolapsom:
  Kot se kažeso norci tipaFarage &CO NAREDILI RAVNO TO PROTI ČEMU SO GOVORILI ;DA SE BORIJO:ŠE HITREJŠO ISLAMIZACIJO(REKA ILEGALCEV NE PRESAHNE) IN BEG bRITANCEV IZ bRITANIJE NA VSE KONCE;KAJ TO POVE?
  pOPULISTI SO NAJVEČJI SOVRAŽNIKI DRŽAVE;BEŽEČI bRITANCI DELAJO PROSTOR ZA ŠE VEČ ŠARIJO KLOŽJARJEV_KJA TO so naredili idioti tipa fARAGE IN KMALU BO bRITANIJA POPOLNOMA MUSLIMASNSKA_VSI TREZNI BODO POBEGNILI DRUGAM:fARAGE JE POPOLN IDIOT IN BARABA:

 • The Truth Keeper

  Že iz naslova je možno razbrati, kdo je napisal članek! Levi / desni… vsi ste le Kalergijeve prostitutke! Ko nastopi čas preporoda naše civilizacije, ste prvi na vrsti vi!

 • Nata

  Malo pozno , pa vseeno !!
  Tile Britanci – trapasti osli – bodo Otok prepustili muslijem ???
  Lepa reč !!

 • Kat Wilson

  No ja, tudi SJW feminazi libtardi bodo zapuščali Muriko zdej ko je Trump zmagal. Vsaj tako obljubljajo… Kar naj gredo v Kanado, Avstralijo… In nelegalni priseljenci in nekomformisti zahodni družbi naj gredo tja skupaj z njimi – oz. bodo eventualno šli, ali pa se prilagodili zahodni kulturi, drugače jih bodo ostali “patrijoti” brcnili ven. In Evropa in ZDA bodo ostale Evropa in ZDA, ostale kjer se bodo priselili SJW libtardi in ilegalci pa bodo v roku par desetletji postale 3. svet. :) Naj se iz Evrope in ZDA kar izseljujejo tile bedaki, toliko boljše za tiste, ki ostanemo. Potem bomo res nekega dne konolizirali Mars. :))

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!