Skrb zbujajoča statistika: Za nastanitev migrantov v Veliki Britaniji bi bilo treba vsakih pet minut zgraditi novi dom

Foto: epa/YouTube

V Veliki Britaniji bi bilo treba vsakih pet minut zgraditi novi dom, z namenom, da bi tam nastanili naraščajočo migrantsko populacijo, je bilo mogoče slišati v britanski lordski zbornici. Po podatkih tamkajšnje vlade bo od zdaj pa do leta 2039 skoraj polovica vseh novih domov nastanjenih z migranti. 

Po navedbah tamkajšnjega Oddelka za skupnosti in projekcije lokalnih gospodinjstev se bo naslednjih 22 let vsako leto v povprečju pojavilo 243 tisoč novih gospodinjstev, kar pomeni, da bo potrebnih dodatnih 5,3 milijona novih domov, da bo dovolj za potrebe naraščajočega prebivalstva.

Na podlagi ocen je v naslednjih 22 letih možno pričakovati povečani dotok migrantov v Veliko Britanijo, kar pomeni, da bo za številčno migrantsko populacijo treba zgraditi še dodatnih 2,4 milijona novih domov.

Vsak dan bi bilo treba zgraditi 300 novih domov
Podatke so razkrili le nekaj dni pred tem, ko je britanska vlada najavila, da bo objavila dolgo pričakovano belo knjigo, ki se nanaša na reševanje bivanjske problematike in kot odgovor na trditve poslanca lordske zbornice lorda Greena of Deddingtona, ki je dejal, da bo za sprejem novih prišlekov treba vsak dan zgraditi 300 novih domov. “Da poudarim stvar bolj dramatično, to bi pomenilo, da bomo morali vsakih pet minut, noč in dan, zgraditi nov dom, da bomo zadostili potrebam prišlekov, vse dokler priseljevanja ne bomo omejili.”

Britain first poroča, da so ocene nastale na podlagi uradne napovedi o rasti prebivalstva, ki je nastala leta 2014, pri čemer je treba opozoriti, da takrat še ni bilo jasno, da bo Velika Britanija zapustila EU, zaradi česar je mogoče pričakovati, da ne bo več upoštevana svoboščina prostega pretoka ljudi, kar bi vplivalo na zmanjšanje števila migrantov. Kakorkoli, po navedbah Migration Watcha ocene podcenjujejo dejanski vpliv priseljevanja na potrebe po nastanitvi, saj temeljijo na (nižjih) številkah, kot so veljale v prejšnjih letih.

Vladna bela knjiga o brexitu je razkrila možnost, da tudi več let po odhodu Velike Britanije iz EU ne bo mogoče omejiti prihoda migrantov. Premierka Theresa May pa je poudarila, da bodo ministri temeljito premislili o tem, kako omejiti število ljudi, ki prihajajo v Veliko Britanijo.

N. Ž.

 • rubec

  Angleži so začeli premikati volane. Mislim da bodo tudi oni začeli vozit po desni.

  • samsara

   Too little too late.

 • Svinsk zrezk

  Nej zacnejo zidat ,delovne sile je vendar dovolj

 • garfi

  za posledice islamizacije nihče ne odgovarja
  in tudi rkc seveda ne

  • marta

   Kaj pa ima RKC tukaj ?
   Zakaj pa ne vprašaš nič Protestantov, Adventistov, Pravoslavcev, ……itd. ki se tudi izdajajo za kristjane in jih je veliko med nami. Prekmurje je skoraj vse protestantsko….. Srbov ugotavljate sami, da je pri nas veliko.
   Ti vsi prakticirajo svojo vero po svoje. Ko pa pride do kritik na račun vere pa poznate samo RKC, ki pa nobenemu nič noče.

   • tarantela

    Menim, da misli tako zaradi papeža. Frančišek je precej mehak do migrantov in poziva k sprejemanju teh ljudi. Ondan sem slišala na Ognjišču, ko je pozival, naj ne mislimo toliko na svoje prihodnje rodove, ampak naj širimo Jezusa. To je malo drugačno mišljenje, kot ga imamo domorodci, mi imamo otroke, on jih nima in je ob tem lahko bolj občečloveški.

    • Franc Novak 1979

     Koliko jih je že nastanil v Vatikanu? Koliko je dobilo vatikansko državljanstvo in dosmrtno rento, zato ker so vatikanski muslimani? Po WWII ni bilo po celi Evropi nikjer slišati o kolaboraciji Vatikana z fašisti in nacisti, zdaj so pa kao dobrotvori. Nam bi pa ukradli to, kar jim je že Franc Jožef odvzel, zdaj so pa s ponarejenimi listinami zaradi desnosučnih slofašistov dobili nazaj.

   • garfi

    rkc ima pri tem žal veliko
    večinoma so internacionalni in brez odgovornosti
    informacije, ki jih slišim na radiu ognjišče so za narod škodljive
    še posebno s takšnim papežem
    neprestano o migrantih in nič o njihovih žrtvah, nič
    nikomur nič nočejo ? pajade

    • marta

     Če poslušaš radio Ognjišče, potem si verjetno Katolik in najbrž tudi veš, da za papeža in za vse duhovnike moramo le molit in ne jih obsojat.
     Vse nas bo sodil Bog.

    • sodnikisozločinci

     Koliko divizij pa ima Vatikan? V tem kar počne papež ni nobene škode, saj katoličani ne sledijo njegovim političnim izpadom.

 • Peter

  Ja in kaj čakate zdej, yalla yalla, no…

 • zaton

  S takšnim tempom priseljevanja bo Britanija kmalu postala Britanistan.

 • elh

  norost, ki bi jo pravilna politična odločitev v trenutku lahko odpravila in sanirala zatečeno stanje tudi za nazaj. če ne bo, bo prišlo do klanja.

  na vagi je iskanje udobne eksistence miljonov lenih posameznikov na eni strani in njih zavrnitev ali sprejemaje le teh v pričakovanih nakladah, dokler domačinom ne bo prekipelo in bodo prisiljeni odločneje braniti svoje domove in družino. nasilja ne bodo sprožili domačini ampak so ga že politiki z nepravilnimi odločitvami.

  gre samo za posebno obliko osvajalne in uničevalne vojne, okupatorji so zaenkrat še pretežno neoboroženi moški. ženske in otroci, tujega porekla, kulture, ideologije ali rase. ustaviti jih je treba, kot bi ustavili vsako tujo vojsko, ki bi se namenila prikorakati v državo.

  jasno je, da si država ne more privoščiti opravka s toliko nekoristnimi ljudmi.

  če nekatere tuje rastline imenujemo invazivne, zakaj nebi podobno razmišljali o ljudeh, ki od drugod pridejo izpodrivat avtohtono prebivalstvo.

  • sodnikisozločinci

   Najboljša oblika upora bi bil popoln štrajk, kot ga je organizirala Solidarnost na Poljskem, super bi bilo, če bi štrajkali tudi v elektrogospodarstvu z izklopom elektrarn in omrežja, do kapitulacije režima.

 • tarantela

  Butli so! Naj jim pomagajo tam, od koder prihajajo, bo ceneje in veliko bolj prijazno za vse!

 • tasilo

  (X) Za nastanitev migrantov bi bilo treba vsakih pet minut zgraditi NOVI dom —> NOV
  (X) je v naslednjih 22 letih možno pričakovati POVEČANI dotok migrantov —> POVEČAN

  Hej, pisuni! Ali veste in razumete, kako in kdaj slovenščina rabi določno ali nedoločno obliko pridevnika? Pravilna raba je seveda povezana z logiko, te pa vam nekoliko manjka. Nazaj v šolo.

  LP, Hanibal Lector

  PS: Aja, ste samo prevajali, ne? Še toliko slabše! Vsak prevajalec mora namreč najprej do potankosti obvladati SVOJ jezik, potem šele tujega.

  • neny

   ta dva i-ja si našel. Pojdi na kure, v vsakem članku je do deset napak.

   • tasilo

    Ah dej no dej … Ali raje vidiš lepo, pravilno in smiselno slovenščino tukaj ali na kurah? Včasih so se za popravek zahvalili, zdaj pa zmerjate, rovtarji.

    • neny

     si pa zelo nesramen aristokrat. Dokaži, da sta sva i -ja več kot dva i-ja, ki pa sploh nista uporabljena napačno.

     • tasilo

      Pravilo o določni in nedoločni rabi pridevnika ti razložim, če imaš končano le osemletko, kajti to pravilo je na gimnazijski ravni. Če pa nimaš opravljene gimnazije, ti razlaga ne bo ničkaj dosti koristila, saj gimnazijski nivoni zate. Če imaš fakulteno izobrazbo, moraš pa to prvilo poznati iz gimnazije.

      Če te zadeva hudo matra, vzemi v roke kakšno slovnico ali Pravila k Pravopisu. (Namig: enkrat se vprašamo ‘kakšen’, drugič ‘kateri’.)

     • RATATA

      Po intervenciji o dveh i-jih preveč in dveh dopolnilnih obrazložitvah z napotili ter namigi, bi lahko res bil iz skupinice tistih, ki v srcu dobro mislimo.
      Neny ni nič hudega hotela s tisto …. nesramnostjo.

     • neny

      kadar govorimo o že znani lastnosti kakega samostalnika. se piše pridevnik na NI.

     • slosin

      …lector bo zadevo gonil ad absurdum…

     • neny

      saj vem…zato se pa malo hecam.

     • RATATA

      No tle sga pa pusrala! Baba zmešana.

     • tasilo

      … ti pa ad nauseam …

     • dob

      Pustite človeka, naj opravlja vsoje delo.
      Jaz sem se od njega dosti naučil.

    • slosin

     No, se strinjam, da opozarjaš na pravilno slovenščino…Zmerjanje z rovtarji, lumni, pisuni pa tako visoko letečemu intelektualcu res ni v prid…

     • tasilo

      Novinarji so profesionalci. Jezik je njihovo osnovno orodje. Obvladati ga morajo do potankosti. Menda so hodili kaj v šolo in tam kaj slišali, mar ne? Neukim, preprostim, neuglajenim ljudem ekspresivno rečemo rovtar, saj v rovtih ni šol, da bi se mogli izobraziti in “ušlifati”. Če novinarji ne znajo dovolj — nihče ne ve in ne zna vsega –, morajo vedeti, kako izvedeti ali pa dati besedilo v pregled lektorju, ki plačn za to, da “vse zna in vse ve”. Novinar, ki da od sebe jezikovno skrpucalo, je pisun.

      Višji ton sicer dvigne kakšen pulz, ampak dobro, bom malo omilil besednjak in ton, če le ne bo napaka ali oslarija prehuda.

     • neny

      poglejte si svoje napake g ROVTARSKI ARISTOKRAT:

      1. morajo vedeti, kako izvedeti ali pa dati besedilo v pregled lektorju, ki plačn za to, da “vse zna in vse ve”.

      2. saj v rovtih ni šol, da bi se mogli izobraziti in “ušlifati”.

     • tasilo

      Ja kva ti gre spet v nos …?
      1.) Lapsus calami? Jaz na forumu nisem profi in nisem plačan. Če opazim in če se mi ljubi popravim.
      2.) Ne razumem, kaj te moti, res ne razumem …

     • neny

      moti me vaše podcenjevanje, čeprav vam iskreno verjamem, da ste profi v svojem poklicu. Kar ste pa nakracali mimo grede na forumu, kot kracamo vsi, je pa za vas popolnoma nerazumljivo.

      p.s. opažam, da se na tem forumu naravnost tekmuje iz pravopisa pri pisanju komentarjev. Meni osebno so veliko bolj pristni komentarji brez vnaprej točno določene slovnične forme. Pomembna je VSEBINA.

     • tasilo

      Mar ne opaziš, da se v jezik na forumu praviloma ni-ko-li ne vtikam ali spuščam? Na forumu si tudi sam dovolim malo več svobode, zgodijo se mi tipkarske napake, slovnične redko, vsega ne popravljam za seboj in ne grem se kdo ve kako “visoke umetnosti” … Na forumu nismo profesionalci, eni se trudijo bolj, drugi manj, in nihče ni za komentarje plačan (vsaj upam, da ne :)

      Vtaknem se pa v NOVINARSKE zapise! Novinarji pa SO profesionalci. Mislim, da sem s tem povedal vse; oni so za svoje delo plačani. V to delo spada tudi obvladati jezik. Pika.

     • neny

      “Včasih so se za popravek zahvalili, zdaj pa zmerjate, rovtarji. Ta dva i-ja sta veliko več ko le i-ja. Razumeš?”

      Lahko postavite lektorsko piko, ki je v komentarjih niste dokazali. Zagotovo pa ste jo dokazali z diktaturo vašega obnašanja.

     • slosin

      OK! Peace brother with you…Ampak eno zlobno bom pa še dodal.Že nekajkrat sem opazil, da o vsebini članka (ad rem, kot ti učeno praviš) največkrat sploh ne pišeš in tako ima človek občutek, da iščeš samo slovnične napake piscev.
      A si res toliko profesionalno deformiran ali si pa malo žleht in malce zajebavaš ljudi po forumih…

     • tasilo

      Sure, peace, brother. Roka! Kewl!
      Če boš pozoren –lahko pogledaš moj profil in prispevke, ker se ne skrivam za sončnimi špegli kot marsikdo — boš opazil, da vsebinsko zelo veliko komentiram, jezikovno pa bolj malo (zaenkrat, he he). V jezikovne razprave me zvlečete kasneje drugi, ker se vam zdi to, kar napiše HL, nekako nesprejemljivo. In ja, Hanibal Lector je za jezik fothermucker, kakor bi rekli stari Egipčani. V forumski jezik se ne vtikam, novinarje pa na kol natikam … če mi sme posrečiti taka rima, anede. Ker mi je mar za jezik.

      Aja … Zajebavam pa itak vedno vse, tudi sebe ;-)

     • neny

      Boljše, da zajebavaš samo sebe, druge pa takrat, ko te sami za to prosijo.

   • dob

    Uravnoteženost pri napakah pač ni merilo za kvaliteto pisanja, ko gre za slovensko slovnico.
    Sam imam intervencije Hanibala Lectorja VEDNO za dobrodošle, on to dela z dobrim namenom.

    • neny

     poglej RAJE če so res napake? Ja pa zaradi mene lahko klecaš na kolenih…nobene avtoritete ne bom spoštovala, če ponižuje druge, a tega pa ne vidiš.

     • dob

      Hanibal Lector ne ponižuje drugih, in težko ga boš našla na napaki, ko gre za slovnico.
      PVčerajk je prav tasilo omenjal šamana. To je naš kolega iz enega drugega fioruma, kjer snmo včasih skuipaj bili nesramni.
      Ko rečem nesramni, mislim res nesramni (hihihi). In smo uživali zraven.
      Šaman je tedaj na forumu pogosto komu spustil: pizda jedna, tu uporabljaš rovtarsko psihoanalizo, da bi nekaj dopovedal…
      Branili smo se pred padalci, kot smo vedeli in znali. Meni tukaj pogosto kdo očira nesramnost in jaz to sprejmem. Ali pa ne. Vedno se mi glih ne da vsako žalitev sprejeti, se pa sam ne krotim, kadar sem res jezen. Če nekdo zagovarja oboj človeka in iz tega dela še filozofijo, češ da je včasih treba koga ubiti…. potem nimam meje, kako zelo sem lahko nesramen.

      Zato malo drugače gledam na to, ko kdo komu očita nesramnost. Tedaj ponavadi pomislim, čakte mal, da meni res poči film, se bo potem videlo kdo je najbolj neolikan cepec na tem portalu. Ne dvomim v to, da sem to jaz, le pokazalo se še ni.

     • neny

      oprosti, ker sem prebrala samo pet stavkov in raje odnehala. Saj sploh nisi prebral kaj je napisal.

     • indijanka

      Meni sta oba tako Tasilo kot Hanibal Lector zanimiva in všečna. Prvi je izjemen satirik čeprav sebe šteje za cinika, drugi pa učenjak in mi spotoma na poti skozi portal ponuja osvežitveni tečaj pravopisa.

     • neny

      Indijanka še nikoli nisem srečala lektorke ali pa lektorja, ki ne bi zganjala svoj cinizem do drugih…Na teh drevesih so vse veje enake – zakaj imajo to tako strašno vkomponirano v svoje male atome mi je malo težje za razumeti. Oz mi sploh ni razumljivo. Prvi stavek, ki ga je ta vaša ljuba avtoriteta izrekla je bila zahteva po spoštovanju za brez veze. Sam se je vtaknil, ga je mogoče kdo prosil…. haha. Druga beseda je bilo zmerjanje z rovtarji, povsem lektorjem podobno in tretja beseda je bila – razumeš, da je to pika. haha… jaz takih ne j. Nikoli!

     • indijanka

      Ko se je pojavil prvič, sem njegovo “prevzetnost” testirala. Niti malo ga nisem razburila, čeprav sem poskušala. Zato jo sedaj imenujem razsodnost. Razsoden in rahločuten je. Angleški :). Všeč mi je.

     • neny

      Ma fanatikov res ne maram. Sorry, vidim pa, da vsi dol padate.

     • indijanka

      Eno veliko srce te je.. a veš to?

     • dob

      V zahvalo ti bom ob prvi priložnosti napisal zgodbo o živalih. :))
      One so srce.

     • Aton

      dobri, stari časi…

   • šmentanamuha

    Men je pa fajn, da nas vsake tolko edn mal poštima, vse skupi z novinarji vred, ki bi pa res morali biti glede svojih zapisov bolj opismenjeni. Tko da Hanibal, kr lektoriraj nas še naprej:))

 • samsara

  Škoda nadaljnjih besed o Angležih.
  So še odpisani.
  Bad karma.

 • samsara

  Zahod in sever Evrope je kot kaže v aktivni fazi osvajanja s strani arabcev in njih verskih bratov črncev.
  Sever Afrike je bil že davno osvojen, jim je pa zmanjkali sape za obstanek v že osvojenih delih Iberskega polotoka.
  Tako smo zdaj in najbrž v bodoče, preostali Evropejci dokaj obkoljeni s tujerodnimi. Le še Rusi so zanje neosvojljiva trdnjava, ker vedo kako se določenim rečenm streže.

 • jan

  Home se v slovenščino prevaja stanovanje. dom je nekaj drugega, na primer dom za ostarele, samski dom…

 • janez zorman

  Globoko so zabredli. Še dobro da so se odločili za svojo pot, kajti kolonialna vloga bo kmalu zamenjana. Britanija bo arabska in afriška kolonija.

  • slosin

   Postali bodo žrtev tistih, ki so jih včasih kolonizirali…Kot je menda rekel Gadafi, bodo muslimani osvojili Evropo s qrcem…

 • xtc

  Nolahko bi zgradili precej manj objektov z neomejenimi kapacitetami namestitve;bi bilo tudi smotrno;kaže razmisliti o investicijah:
  No ja Brexit se je pokazal vsaj kratkoročno še ena populistična idioterijasaj Britance duši lastna kolonialna migracijska politika;ki pa ni od časa EU AMPAK PREJE:
  Definitivna realnos in resnica pa je tole ali bodo tako Britanci kot ostali Evropejci dojeli ;da je iz tega le ena pot;pelje pa žal preko zelo grdih stvaria je nujna ;če želijo kot nacija in nacije obstati:
  Ljudje pogostokrat razmišljajo z čustvi manj z razumom in to je težava:

 • Unikatna

  Britance ven in migrante naseliti :)

  • Tadej Bratuša

   boj šli za njimi oni rabijo enga na katerem bojo žveli…
   oni so prišli k britancem ne v Britanijo…

 • Hun

  ni cudn ce se siptarji kotijo k podgane

  • marta

   Hja, nekaj morajo počet, saj delat jim ni potrebno, ker zanje je z vsem poskrbljeno – za ohranjanje kondicije pa iztrebljajo domače evropsko prebivalstvo .
   Če bi enako počeli v svoji rodni domovini, bi že zdavnaj sami sebe iztrebili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!