Za vsako smrt in poškodbo palestinskih protestnikov na meji z Izraelom je odgovorna teroristična organizacija Hamas!

Foto: epa

Ministrstvo za zdravje v Gazi, ki je pod nadzorom teroristične organizacije Hamas, sporoča, da je bilo v petkovih spopadih ubitih šest Palestincev, okrog 1.070 ljudi pa ranjenih, pri tem pa seveda ne omenja, da je ravno Hamas tisti, ki je odgovoren za smrti in poškodbe ranjencev. Ta jih namreč namerno pošilja v boj kot mučenike.

Dejanskega števila žrtev še ni mogoče potrditi, je pa dejstvo, da imajo teroristi iz vrst Hamasa za seboj zgodovino prirejanja števila žrtev. Pojavlja se vprašanje, koliko ubitih je teroristov in koliko civilistov, saj teroristi civiliste uporabljajo kot krinko za napade izraelskih vojakov, da bi se dokopali do Izraela.

Hamas izrablja protestnike in jih spravlja v življenjsko nevarnost
Neredi se odvijajo ob meji, ki se nahaja približno 2 kilometra stran od najbližje izraelske skupnosti. Vsekakor ne gre za miren protest Palestincev, ampak za nasilno kampanjo v rokah Hamasa, ki cinično uporablja palestinske protestnike, da bi napetost vzdolž meje Gaze povzročila izčrpen obup v vse bolj napeti situaciji. Med protestniki so pomešani palestinski džihadisti, ki povzročajo napade na meji. S tem pa Hamas življenja protestnikov postavlja v nevarnost.

Tudi prejšnji petek je Hamas organiziral množične nemire pod krinko “protesta za vrnitev”, saj si prizadeva za stopnjevanje protestov v naslednjih nekaj tednih ob praznovanjih 70. obletnice Izraela in premestitvi ameriške ambasade iz Tel Aviva v Jeruzalem. Kljub temu, da so tedaj mediji poročali, da je v nemirih umrlo 16 protestnikov, je celo Hamas potrdil, da je bilo med njimi pet njihov članov.

V izraelske vojake mečejo kamne in zažigalne bombe ter zažigajo gume
Tudi tokrat so se napadalci z zažigalnimi bombami in kamni spravili nad izraelske vojake, ki so na napad odgovorili s solzivcem in streljanjem. Posnetek na uradni strani izraelskih obrambnih sil razkriva, da so Palestinci zažigali celo gume z namenom, da bi ustvarili čim več dima in tako zmanjšali svojo vidnost pri poskusu prehajanja meje.

Hamas družinam poškodovanih in umrlih obljubil denarno povračilo
Tiskovni predstavnik izraelskih obrambnih sil Jonathan Conricus je obtožil Hamas, da ta namerava s pomočjo protestnikov predreti ograjo, da bi se čim več teroristov prebilo v Izrael. V četrtek je Hamas spodbujal nasilje, saj je razglašal, da bo poskrbel za kompenzacijo, pri čemer je imel v mislih, da bo družina umrlega ali poškodovanega prejela od 200 do 500 ameriških dolarjev za poškodbo oziroma 3.000 ameriških dolarjev za smrt. Ob tem je protestnikom naložil, da naj si zamaskirajo obraze.

Vodja Hamasa Yahya Sinwar je glede spopadov za Breitbart povedal, da se Hamas zavzema, da se jeza prebivalcev Gaze preusmeri v Izrael in stran od njihove teroristične organizacije, ki upravlja z obalno enklavo. “Sem smo prišli, da svetu povemo, da je Gaza svobodna,” je povedal Sinwar in opozoril: “Če bomo eksplodirali mi, se bo to dogodilo na okupiranem delu Izraela.”

N. Ž.

 • Ustaši na muslimanskem krožnik

  Izetbegovic has steadfastly refused to bow to US government pressured to get rid of the remaining mujahedin. Despite the fact that Bosnia’s Muslims are perhaps the least religious and most Western-oriented in the Islamic world, Mr Izetbegovic and his party have maintained close ties with Iran and Arab states. Since the end of the war, there have been several bombings and attacks on Bosnian Croat police and Catholic churches that have been linked to the mujahedin and Bosnian Muslim extremists, but no arrests.

  Shortly after the end of the war, Bosnian Croat militiamen killed five mujahedin who ran a checkpoint in central Bosnia. One of those killed was wanted in connection with the 1995 truck bombing of New York’s World Trade Center. The most notorious crime attributed to mujahedin in Bosnia was their attempt to kill the Pope on his visit to Sarajevo in March 1997. Only hours before the Popemobile was scheduled to pass over a bridge on the way into the city, a citizen alerted police to a massive bomb placed under the roadway. Again, there were no arrests.

  Odgovori
  Za Izrael me ne skrbi, me pa Hercegovce, ker rabin je pametnejši od papeža in ga skrbi za svoje vernike.

 • Aton

  Odgovorni so tisti, ki pobijajo.

 • xtc

  Očitno bo treba še en betonski zid.

 • samsara

  So morda objavili kakšno novo atraktivno alahovo ponudbo za aktualno akcijo?

 • Mihilus

  Izrael je edina država, ki lahko svoje meje brani z orožjem. Če bi to storila katerakoli druga država bi vsi židovski mediji (MSM in kontrolirana opozicija kot npr. Nova) in vse židovske organizacije sveta skočile v luft in kričale o kršenju človekovih pravic. Ko pa to počnejo naši največji semitski zavezniki pa je seveda uporaba sile vedno upravičena in krivda na strani političnih nasprotnikov. Hinavizem na kubik.

  • Darko Bukovec

   Nova 24 je mimogrede je medij ki toliko ni zelo pod vplivom židovskih levičarjev, ki kontroliraji vse medije na svetu. Če ne veš elita s Rothschildom na čelu je proti Premiera Netanjahua in bi se ga radi znebili. Rothschild in elita, ter skoraj vsi vodilni mediji na svetu, so na strani Palestincev, zveni neverjetno ampak tako je. Sorosa plačuje elita in ta pokvarjena elita kontrolira tako leve kot desne, le za razliko levo politično opcijo imajo veliko rajši.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!