Začetek sojenja veliki mafijski združbi

Mafia Capitale.Foto: epa

V Rimu se je začelo sojenje v odmevnem mafijskem primeru, ki je razgalil sistemsko korupcijo italijanske prestolnice. Primer, ki je dobil naziv Mafia Capitale, je sprožil tudi padec mestnih oblasti. Na zatožno klop bo sedlo skupaj 46 obtožencev, znanih lokalnih politikov, mafijskih šefov in podjetnikov.

Preiskave, ki od lanskega decembra potekajo v italijanski prestolnici, so razkrinkale številna prirejanja razpisov javnih storitev (od pobiranja smeti do sprejemanja beguncev) in drugih shem delovanja, katerih namen je bil “črpanje denarja”. Glavni obtoženec primera Mafia Capitale je nekdanji neofašistični terorist Massimo Carminati, ki je leta 1981 v policijskem streljanju izgubil oko – od takrat se ga drži vzdevek “Enooki”.

Škandal je močno okrnil ugled italijanske prestolnice in za seboj potegnil tudi politične posledice, med drugim naj bi s položaja odnesel župana Ignazia Marina. Po poročanju STA so danes v rimski sodni palači potekala prva zaslišanja Carminatija in tretjine obtoženih, ki so jih iz varnostnih razlogov zaslišali kar po videokonferenci iz mestnega zapora Rebibbia. Zaslišanja naj bi izvajali štirikrat tedensko do julija 2016.

A. D.

 • BeeMax

  Pa spet novice o Italiji. Pri nas pa največji kriminalec in mafiozo s svojo mafijsko združbo F 21 izdaja avtobiografijo

  • macon

   Država Italija ima mafijo, tukaj pa mafija državo Slovenijo.

 • Vrhovnisodnik

  Ko bojo sodniki lih v praksi a lahko še k nam pridejo sodit Kučanu de fatale in Foruma 21 de fatale, ne veš, kdo je večji, al 1 al 2, oba sta pa fatale.

 • Antonius

  Italijanski mafijci so, primerljivi s slovensko udbo, navadni pocarji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!