Zahvaljujoč EU boste kmalu lahko klicali in pošiljali SMS-e po enakih cenah doma in v tujini

(Foto: iStock)

“V Evropski uniji stroški gostovanja niso upravičeni. S 15. junijem vzpostavljamo nov mehanizem oblikovanja cen za storitve gostovanja po vsej Evropski uniji. Gre za velik dosežek, ki neposredno koristi milijonom Evropejcem: podjetnikom, študentom, ki študirajo v državah članicah EU, ter seveda turistom,” je v razpravi o veleprodajnih trgih gostovanja, ki predvideva omejitev veleprodajne cene za gostovanje ob prenosu podatkov v mobilnih omrežjih, ki si jih med seboj zaračunavajo ponudniki telekomunikacijskih storitev, dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

Po mnenju Šulinove bomo z omejitvijo veleprodajne cene za gostovanje v mobilnih omrežji Evropske unije prispevali tudi k “vzpostavitvi in lažjemu delovanju enotnega digitalnega trga v Evropski uniji, saj gre za storitve, ki se ne smejo ustaviti na notranjih mejah držav članic. Gostovanja v mobilnih omrežjih bodo z odpravo roaminga dokončno poenotena, saj so pribitke operaterji zaračunavali in tako ustvarili dodatne ovire za enoten digitalni trg”.

Patricija Šulin, poslanka v Evropskem parlamentu (foto: osebni arhiv).

Patricija Šulin: “Pozdravljam uspeh Evropske komisije in Evropskega parlamenta, s katerim smo zavarovali interese državljanov, konkurenčnih nacionalni trgov in manjših operaterjev.”

(Foto: iStock)

Klicanje, pošiljanje kratkih sporočil ali brskanje po mobilnih napravah po enakih cenah, kot jih plačujejo doma
Evropska komisija, Evropski parlament in države članice EU so se 31. januarja dogovorili o pravilih za veleprodajne trge gostovanja, ki bodo veljale od 15. junija letos. Gre za cene, ki jih operaterji zaračunavajo med seboj, kadar potrošniki uporabljajo druga omrežja med gostovanjem po EU. Potrošniki bodo med potovanjem po EU lahko klicali, pošiljali kratka sporočila ali brskali po svojih mobilnih napravah po enakih cenah, kot jih plačujejo doma. Ob morebitni prekoračitvi pogodbenih omejitev med gostovanjem ne bodo plačali višjih stroškov od dogovorjenih mejnih vrednosti veleprodajnih cen.

J. F.

 • Novakec1

  Pri plačah se potrudite da bo tako.

 • Poštenje velja

  Toooo

 • Zgornji

  Ja, pa takale tri bejbike dobiš zraven v paketu … ;-) :-P

 • sodnikisozločinci

  Če vzamem naročnino za paket za neomejene klice v domačem omrežju v Bolgariji, a bom potem lahko brezplačno telefoniral tudi v Sloveniji?

  • cosmosjasnovidec

   Ja seveda ni problema,če le veš perfektno Bolgarski jezik.

 • pajot

  Gre za velik dosežek, ki neposredno koristi milijonom Evropejcem: podjetnikom, študentom, ki študirajo v državah članicah EU, ter seveda turistom,
  Turistom iz Libije,Afganistana in ostalim popotnikom najbrž tudi,kenede?

 • Adolf Hitler

  sanja svinja o koruzi koruze pa ni!

 • Adolf Hitler

  a mogoče pa res s prstom vrt!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!