Zaradi delcev kosti podjetje prisiljeno odpoklicati kar 3.264 ton hot dogov in drugih klobas

Foto: iStock

Ameriški nadzorni organ za varstvo hrane je zaradi mesnega podjetja s sedežem v Bronxu razglasil najvišjo možno raven tveganja za zdravje, zaradi česar je bilo podjetje prisiljeno, da z ameriškega trga umakne 3.264 ton hot dogov in drugih klobas. Do tega je prišlo zaradi pritožb, da naj bi te vsebovale dele kosti, in poročila glede manjše poškodbe, do katere je prišlo ob zaužitju. 
Varnostno opozorilo je bilo izdano v soboto, to pa je med drugim razkrilo, da bo podjetje v prehrambeni industriji Marathon Enterprises Inc odpoklicalo vseh svojih 30 proizvodov s trgovskih polic, ki bi lahko bili oporečni in z dodanimi delčki kosti.

Foto: iStock

Kar 3.264 ton mesa bo odpoklicanega
Odpoklic bo vključil 3.264 ton govejega in svinjskega mesa s trgovskih polic. “Stranke, ki so kupile njihove izdelke, so pozvali, naj jih ne zaužijejo. Ti izdelki bi morali končati v smeteh ali bi morali biti vrnjeni na mesto nakupa,” je navedla agencija. Pri tem opozarjajo, da je nujno zavedanje, da so njihovi izdelki dostopni pod številnimi blagovnimi znamkami, med katerimi ima večina logotip Sabrett Hot Dogs.

Foto: iStock

Foto: iStock

Obljubili vračilo stroškov nakupa 
“Sabrett globoko obžaluje, da je v svojih zvestih kupcih prebudil občutek zaskrbljenosti in neprijetnosti,” pa je Marathon Enterprises Inc sporočil v izjavi za javnost in dodal, da ima vzpostavljen obsežen notranji program za varnost hrane, zato vprašanja glede varnosti živil obravnava z vso resnostjo. Poleg tega pa so kupce spornih izdelkov pozvali k temu, naj izdelek vrnejo na mesto nakupa, kupnino pa jim bodo povrnili.

Foto: iStock

Opozorilo glede prodaje izdelkov je bilo izdano po tem, ko je ameriški nadzorni organ za varnost hrane 10. julija začel prejemati pritožbe. Ena izmed strank je zaradi delčka kosti utrpela manjšo poškodbo. Po navedbah Russia Today Sabrett svoje izdelke prodaja v kar 21 ameriških zveznih državah, ki se večinoma nahajajo ob vzhodni obali ZDA.

N. Ž.

  • Lisjak

    Vauuuu….!!!

  • slaipowi

    Komunistična zarota. Garant je spet Kučan vlekel niti v ozadju.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!