Zaradi kritik predsednice Grabar-Kitarovićeve odstop podal hrvaški obrambni minister Damir Krstičević. Premier Plenkovič odstopa ne sprejema

Foto: epa

Hrvaški mediji poročajo, da je zaradi kritik hrvaške predsednice in vrhovne poveljnice vojaške vojske Kolinde Grabar-Kitarović odstop podal hrvaški obrambni minister Damir Krstičević. Grabar-Kitarovićeva meni, da bi lahko hrvaška vojska prej posredovala pri gašenju katastrofalnih požarov pri Splitu. Premier Andrej Plenkovič odstopa ne sprejema, da je odstop absolutno neprimeren pa meni tudi predsednica Grabar – Kitarovićeva, ki se je takoj po napovedanem odstopu popravila in dejala, da je vojska v splošnem dobro opravila svoje delo. 

Na današnjem srečanju s kolegoma iz Avstrije in Slovenije, Alexandrom Van der Bellnom in Borutom Pahorjem, je hrvaška predsednica izjavila, da meni, da bi lahko vojska prej prišla na teren, saj je šlo za požar, za katerega je bila potrebna vsaka roka. Obrambni minister v odstopu Krstičević je tudi sam v ponedeljek prispel v Split, kjer je sodeloval pri gašenju požarov. V ponedeljek je na območje požarov prispelo tudi več sto hrvaških vojakov, ki so predvsem zavarovali vojaško raketno bazo v Žrnovnici nedaleč od Splita.

Na odstopno izjavo Krstičevića je takoj reagirala predsednica Grabar Kitarovićeva, ki ocenjuje, da gre za absolutno neprimerno ravnanje in da je vojska v osnovi dobro opravila svoje delo. “Kot predsednik vlade ne sprejemam odstopa podpredsednika vlade in ministra za obrambo Damirja Krstičevića,” pa je v današnji izjavi povedal hrvaški premier Andrej Plenković.

Foto: printscreen

Hrvaška predsednica Grabar-Kitarovićeva je po požarih zahtevala tudi preiskavo vzrokov požarov in načinov, kako so se združili. Dejala je, da bo lahko ocenila delovanje pristojnih služb med požarom, potem ko bo še danes obiskala območje med Splitom in Omišem, kjer se od nedelje borijo z velikanskim požarom.

Foto: printscreen

Med tem, ko je med prebivalci krajev, ki jih je zajel požar, slišati veliko nezadovoljstva v zvezi z organizacijo gašenja požarov, pa je hrvaški premier Andrej Plenković, ki je obiskal Split, poudaril, da je zadovoljen z medsebojnim sodelovanjem pristojnih državnih, županijskih in mestnih služb pri gašenju požarov.

N. Š.

 • Turisti gredo domov. Milo za žajfo.

 • Ta njihova predsednica mi ni všeč. Slovenija ima malo morja, njena lipa pa de ne govorimo. Malim jemlje. Z to sebo je nekaj narobe.

  • Adolf Hitler

   Resnica vedno zmaga VEDNO!

 • Olga

  Časten človek!

  • Hun

   grešni kozel

 • Bozz

  2017 IS STRANGE Part 12 // JULY
  https://www.youtube.com/watch?v=MrKjRpyAAfg

 • Adolf Hitler

  Vse se vrača vse se plača mal mn bi kradl in mal mn bi bil požrešn rvat potem bi blo drugač kar Odin vse vid iin sliš zakon narave zna bit zelo zafukan ker mi slovendci smo narod ki verjame v naravo mi smo naravo verniki ne pa v tist gevesch ki se imenuje vera cerkevev krade mati narava daje!

 • stajerc5

  Temu se rece: Balkanska receptura zavracanja ministrskih odstopov!!!
  Fej in fuj, banda prokleta balkanska!
  Tudi nam vladajo balkanci!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!