Zaradi palestinskih terorističnih napadov na Izrael sklicano izredno zasedanje Varnostnega sveta Združenih narodov

"Miroljubni" palestinski izgredniki (Foto: Twitter)

Varnostni svet Združenih narodov se je sestal na izrednem zasedanju, na katerem so razpravljali o nadaljevanju palestinskega bombardiranja in izstreljevanja minometov na Izrael. Izredni sestanek so sklicale ZDA potem, ko so v torek Hamas in islamski džihadisti v Gazi izstrelili vsaj 70 raket in minometov na Izrael, obe teroristični skupini pa sta že priznali odgovornost za napad. 

Palestinski minometi so ciljali na civilno infrastrukturo, vključno z vrtci, je povedala veleposlanica ZDA pri Združenih narodih Nikki Haley“Varnostni svet bi moral biti ogorčen in se odzvati na najnovejši val nasilja, ki je usmerjen na nedolžne izraelske civiliste, palestinsko vodstvo pa bi moralo odgovarjati za to, kar se dogaja v Gazi.” 

Izraelska stran srečanje označuje kot pozitiven korak
Zaokrožil je osnutek izjave ZDA, v kateri so Varnostni svet pozvale, naj strogo obsodi vsesplošno izstreljevanje raket s strani palestinskih militaristov iz Gaze na Izrael. Izraelski veleposlanik pri Združenih narodih Danny Danon je načrtovano srečanje označil kot pozitiven korak in ob tem opozoril članice, da morajo te konkretno ukrepati in ne samo ostati pri besedah. Nadalje pa je zahteval, da svet Hamas uradno prepozna kot teroristično organizacijo.

Foto: epa

“Več tednov smo opozarjali, da nasilni protesti vzdolž meje z Gazo, vključno z nastavljanjem eksplozivnih naprav in streljanjem na varnostne sile, niso bili spontani protesti, ampak nasilen, koordiniran napad na Izrael,” je še izpostavil Danon in dodal, da ni nobenih dvomov o namerah tistih, ki so spodbujali in plačevali te nemire. Varnostni svet Združenih narodov se bo s poročilom seznanil danes ob 19. uri, poroča ameriški Breitbart.

N. Ž.

 • xtc

  Čas je ,da Judje udarijo po mizi in jasno povedo,da če nebo miru iz Gaze,jo bodo zbuldožirali in spremenili v minsko polje,prebivalce pa odselili na ostala Palestinska območja,sedaj pa naj se odločijo smi kaj bo ali mir ali vojaško buldožerska akcija.

 • Olga2345

  Prijatelji Meseca, Tomičeve, Kordiša, Brgleza, Trčka in ostale svojati (po Trčku)…čakajo na priznanje teroristične islamske države Palestine…

  • stajerc5

   Never ever! Prej se bo spet morje odprlo- v smer Egipta!

 • Sadako

  Izrael in ZDA hočeta vse te (tu vstavite poljubno besedo) spraviti k nam v EU.

  • Sadako

   Soros in ostali od Trumpa do Putina jim pa pomagajo. To je načrt za uničenje Evrope.

   • Olga2345

    Trump je PROTI migracijam, zato pa levaki tako skacete in pljuvate po njem!

    • RATATA

     DT je proti migracijam v juesej.

     • Olga2345

      Z Merklovo sta se kregala ravni zaradi nenadzorovanih migracij v EU!

   • Clemen J.

    Sorosu e štejejo dnevi v Ameriki, pravijo da bodo prepovedali vse njegove orgaizacije, in preverili kam namenja denar. V izreaelu ima soros persona non grata, tako kot na madžarskem in v Rusiji.

  • Olga2345

   Milan Kučan, Sorosov prijatelj, udbomafijec!

 • stajerc5

  Ze zadnjic sem napisal, da prihaja cas za novo ciscenje PLO- zame so se vedno isti teroristi, pa ce se jim rece Hamas ali ne vem kako!
  Nobena sola jim ne pomaga, ker so sedaj ze med sabo skregani- tako kot vsa Islamska grupiranja. Pri njih se to dogaja vsakih par let, so pa skoraj podobni Srbom, samo pri njih pride do poraza vsakih par deset let!
  Jokajo pa potem eni in drugi ter hodijo v drzave, ki so jih sesule iskati delo!
  Nacije brez vsakega ponosa, nacije na nivoju mentalne zaostalosti.

 • Caetano

  To vse podpihujejo iranski jihadisti in Muslimanska bratovscina. Center globalnega jihada je danes v Teheranu, Dohi in Ankari.

 • garfi

  zakaj erjavc ne pokliče palestince na pogovor
  vrana vrani ne izkljuje oči

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!