Zaradi podpore Istanbulski konvenciji znotraj vodstva stranke iz HDZ-ja izstopila vnukinja prvega hrvaškega predsednika

Vnukinja prvega hrvaškega predsednika Nera Kristina Tuđman v sredini (vir: Facebook)

Do novega razkola znotraj največje konservativne stranke na Hrvaškem naj bi prišlo zaradi Istanbulske konvencije, ki pod pretvezo ščitenja žensk pred nasiljem vriva v zakonodajo nepreverjeno teorijo spola. Temu se je zoperstavila tudi vnukinja prvega hrvaškega predsednika, ki naj bi zaradi nestrinjanja z Istanbulsko konvencijo iz stranke HDZ tudi izstopila.

Vnukinja pokojnega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana, Nera Kristina Tuđman, je pred tremi dnevi zaradi nestrinjanja s politiko vodstva stranke HDZ vrnila svojo člansko izkaznico. Svoj izstop iz stranke je objavila na svojem Instagram profilu.

Povod za odhod iz stranke, ki jo je na noge postavil njen ded, naj bi bila odločitev hrvaškega premierja Andreja Plenkovića ter nato tudi predsedstva stranke o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Proti konvenciji se je v pismu vodstvu stranke izjasnil tudi njen oče Stjepan Tuđman, v Saboru pa je to storil tudi njen stric Miroslav Tuđman.

Nasprotovanje spolni ideologiji
Če je “soditi po dvojici Tuđmanovih sinov ter vnukinji, se je del družine Tuđman distanciral od dela politike Andreja Plenkovića oziroma od odločitve sabora”, da ratificira Istanbulsko konvencijo, pišejo v Večernjem listu. Miroslav Tuđman je že prej povedal, da niti slučajno nima nič proti preprečevanju nasilja nad ženskami, ampak da “spolne ideologije, ki je, po njegovem, del konvencije, ne more sprejeti”.

Ivan Šokić

 • soc

  Et tu, Brute?

  Upal sem, da bodo Hrčki kot resno katoliški narod s konzervativno stranko na oblasti dali vzor idejno povsem izgubljenim Slovencem. Sramota.

 • Anton

  internacionalizem je rak rana za vsak narod, edino zdravilo pa je nacionalizem. Komunizem je temeljil na ideji internacionalizma,ideologiji strahu, kar vzorčno kaže na nespoštljiv odnos do kulture lastnega narodain njihovih državljanov. Komunizma ni več, miselnost te strahotne ideologije pa je ostala, saj poznate rek volk dlako spremeni, nrav pač ne.Kot je že omenil spoštovani Gospod Stane Granda, vkolikor nebi bilo katoliške cerkve in posameznikov v okviru te inštitucije, ki so ssvojimi kulturnimi prispevki gojili lasten jezik, ga vzdrževali, kot narod Slovenci nebi preživeli. Komunisti, delajo vse, da bi te napore, dosežke, katere je prispevala katoliška cerkev izničili. Že večkrat sem rekel, med vrsticami, da so komunisti rak rana za družbo, za vsak narod. Prej se bodo tega volilci zavedali, bolje bo. Zato na up, dajem vsem ljudem da v prihajajočih volitvah nikar ne volijo SD. bivšo ZKS(Beri zvezo komunistov Slovenije) ,ZL . Še prav posebno je biti pozoren na stranke, ki se predstavljajo, kot “frišni ” obrazi, kot je komediant iz Kamnika in nekatere novo nastale liste.

  sarkazem press

 • Olga_10

  Čestitke za pokoncnost!

 • xtc

  In slovenceljski ruski titolizci so državotvorni?

 • primsek

  bogu hvala, otroci in vnuki vojnih zločincev in kri minalcev, kakršen je tudi predsednik SDS, bivši partijec enako kot Tudjman, naj se odstranijo iz politike. Tudjmani so iz hrvaške vojne naredili biznis, imeli so več kot 20 podjetij : vsaka podobnost z Mikrohitom in Mikroado in podobnimi pralnimi zadeva pri Janši in Bavčarju je samo naključje. preoblečeni komunisti se vedno prismukajo skozi stranski vhod nazaj, sramota je, da imamo še 27 let po osamosvojitvi v Sloveniji stranko, ki jo vodi komunjara, obdan s komunajzarji

  • šmentanamuha

   K nogi, osebek X!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!