Zaradi prijateljstva z muslimanko so kristjana mučili z vročimi železnimi palicami

Iz Pakistana prihaja še ena okrutna zgodba, v kateri je zopet nastradal kristjan. V okrožju industrijskega mesta Sheikhupura so mladega moškega domnevno napadli in zažgali z vročimi železnimi palicami le zaradi tega, ker je bil prijatelj z žensko, ki je islamske vere.

Incident se je sicer zgodil v začetku tega meseca in ker vse kaže na to, da je šlo za naklepno dejanje, je bila vložena preiskava zoper muslimankinega očeta Manzoorja in brata njegove soproge, saj naj bi se bila prav onadva zoperstavljala prijateljstvu med 21-letnim Ansarjem Masihom in mlado muslimanko.

Glede na prvo poročilo, ki ga je na policijski postaji Sheikhupura podala Masihova sestra, je bilo ugotovljeno, da sta imela kristjan in muslimanka prvi stik že pred dvema letoma in se je njuno prijateljstvo razvijalo počasi. Masih je s svojo prijateljico pogosto govoril po telefonu in obiskoval tudi žensko sosesko, kjer sta se srečevala.

Muslimankin oče že pred časom zagrozil
Ko pa je njena družina izvedela za njuno prijateljstvo, je njen oče poklical Masihove starše, da mu povedo, naj se drži stran od njegove hčere, sicer bodo sledile strašne posledice. To je bilo resno opozorilo, ki pa ga Masih na žalost ni upošteval.

Foto: epa

1.april je bil usoden
1. aprila pa je Ansarja mati poslala po opravkih v žensko soseščino, kjer je bil ta domnevno ugrabljen. V obtožnici je sicer zapisano, da so ga trije ugrabitelji zažgali s pomočjo vročih železnih palic. Poročilo še navaja, da je obtoženi Ansarja takrat pripeljal v njegovo hišo in družini povedal, da je doživel prometno nesrečo. Ker je bil Ansar v nezavesti, ga  je njegova družina nemudoma odpeljala v bolnišnico. Tam so doživeli še en šok, saj je Anser dejal, da je prišlo do incidenta in da ni šlo za nesrečo.

Pozneje, 5. aprila, je njegova sestra vložila tožbo, na podlagi katere je policija obtoženca poslala v pripor. Kot navaja DawnNews, je oče žrtve zatrdil, da je bila družina pod pritiskom, ki ga je ustvaril obtoženi.

Žrtev, ki je prejela hude opekline in rane, je k sreči dobila ustrezno zdravstveno oskrbo v Sheikhupuri, a je bila nato prepeljana v bolnišnico v mesto Lahore, kjer bo nadaljevala z zdravljenjem, saj v Sheikhupuri niso imeli potrebne opreme za zdravljenje bolnikov s težkimi opeklinami.

I. K.