Zaradi prijateljstva z muslimanko so kristjana mučili z vročimi železnimi palicami

epa04749885 Pakistans Christians hold a candlelight vigil for the victims from the Ismaili community who were killed in an attack on a bus, in Karachi, Pakistan 15 May 2015. According to local reports at least 46 people from the Shiite Ismaili community were killed when gunmen riding motorbikes stopped their bus and indiscriminately opened fire, in yet another attack targeting minority groups in the country, which has seen a number of high profile attacks recently as the army continues an operation in the north west of the country to degrade the capabilities of various groups affiliated with the Pakistani Taliban. EPA/REHAN KHAN

Iz Pakistana prihaja še ena okrutna zgodba, v kateri je zopet nastradal kristjan. V okrožju industrijskega mesta Sheikhupura so mladega moškega domnevno napadli in zažgali z vročimi železnimi palicami le zaradi tega, ker je bil prijatelj z žensko, ki je islamske vere.

Incident se je sicer zgodil v začetku tega meseca in ker vse kaže na to, da je šlo za naklepno dejanje, je bila vložena preiskava zoper muslimankinega očeta Manzoorja in brata njegove soproge, saj naj bi se bila prav onadva zoperstavljala prijateljstvu med 21-letnim Ansarjem Masihom in mlado muslimanko.

Glede na prvo poročilo, ki ga je na policijski postaji Sheikhupura podala Masihova sestra, je bilo ugotovljeno, da sta imela kristjan in muslimanka prvi stik že pred dvema letoma in se je njuno prijateljstvo razvijalo počasi. Masih je s svojo prijateljico pogosto govoril po telefonu in obiskoval tudi žensko sosesko, kjer sta se srečevala.

Muslimankin oče že pred časom zagrozil
Ko pa je njena družina izvedela za njuno prijateljstvo, je njen oče poklical Masihove starše, da mu povedo, naj se drži stran od njegove hčere, sicer bodo sledile strašne posledice. To je bilo resno opozorilo, ki pa ga Masih na žalost ni upošteval.

Foto: epa

1.april je bil usoden
1. aprila pa je Ansarja mati poslala po opravkih v žensko soseščino, kjer je bil ta domnevno ugrabljen. V obtožnici je sicer zapisano, da so ga trije ugrabitelji zažgali s pomočjo vročih železnih palic. Poročilo še navaja, da je obtoženi Ansarja takrat pripeljal v njegovo hišo in družini povedal, da je doživel prometno nesrečo. Ker je bil Ansar v nezavesti, ga  je njegova družina nemudoma odpeljala v bolnišnico. Tam so doživeli še en šok, saj je Anser dejal, da je prišlo do incidenta in da ni šlo za nesrečo.

Pozneje, 5. aprila, je njegova sestra vložila tožbo, na podlagi katere je policija obtoženca poslala v pripor. Kot navaja DawnNews, je oče žrtve zatrdil, da je bila družina pod pritiskom, ki ga je ustvaril obtoženi.

Žrtev, ki je prejela hude opekline in rane, je k sreči dobila ustrezno zdravstveno oskrbo v Sheikhupuri, a je bila nato prepeljana v bolnišnico v mesto Lahore, kjer bo nadaljevala z zdravljenjem, saj v Sheikhupuri niso imeli potrebne opreme za zdravljenje bolnikov s težkimi opeklinami.

I. K.

 • Olga

  Takšni divjaki naj bi se integrirali in bivali v Sloveniji?!!! Sožitje z njimi ni možno!

 • soc

  Leta 2017 je nevarno biti kristjan in pozitivno biti islamski gorečnež? Ljudje božji Zahodne Evrope, kaj se vam je res večinsko zmešalo?

  In kdo je organiziral in plačal to orgijo uničevanja naših tradicionalnih vrendot? Pa – zakaj?

 • sprehajalec

  Imam občutek, da niso posebej za multikulti in integracijo. Tudi navade so čudne. Spomnimo se navdušenega pozdrava Mladine in njenega urednika Gregorja Repovža izpred dveh let, ko jih je strašil s Kurenti. Ne sme se namreč pozabiti teh prvinskih krikov veselja in dobrodošlice. Sploh tista o bodočih ženah je v rahlem nasprotju z razbeljenimi železnimi palicami iz članka….

  Učimo se torej o Siriji in Afganistanu, Eritreji in Iraku … Od tam prihajajo naši bodoči prijatelji, sošolci naših otrok, žene in možje, svaki in zeti, prva generacija bo še močno zaznamovana, druga pa bo predvsem skrbela, da čim manj »njihovega« utone v pozabo. Prihaja raznolikost, prihaja učenje za nas in zanje, skupni prazniki, enkrat njihovi, enkrat naši. A vseeno. Prihajajo nova hrana in čudovite restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudili – oni naši, mi pa njihovi. Kar predstavljajte si, kako bodo debelo pogledali, ko bodo prvič videli na primer kurente.

  Pa brez panike ali pretiranega veselja: glede na obete se bo treba kar potruditi, da bodo med vašimi prijatelji. Dejansko govorimo le o vsakem 40., 30. državljanu, ki ga bo prinesel med nas tokratni eksodus.

  Dovolj torej teh razprav, v katerih smo danes. Ne moremo ustaviti sveta. Dobrodošli, novi sodržavljani.

  • Resnica boli

   Ja, kako bodo začudeno šele gledali, ko se bojo vklopili v naše okolje, razumeli naš jezik in videli, da tisti, ki kradejo imajo še obe roki. Mogoče bojo pa oni vzeli oblast v svoje roke, pa Bavčar ne bo mogel več košarke igrat. že zdaj moram na skupščini društva prepovedati, da se sprejme dodatek, da lahko člani postanejo tudi tujci.

  • šmentanamuha

   Ja, take je sekal Repovž. Postavlja se vprašanje: le kako je vedel že takrat, kaj prihaja, kot da je vse to pričakoval? Je morda Sorosev LGBTQ maziljenec posvečen v migrantsko agendo, ki se je načrtovala že dolgo pred tem? Subverzivni homolevičar je očitno navdušen nad “ponudbo”, ki se vali k nam.

 • xtc

  Navadni zločinci;ki bi morali končlati na vrvi:

 • garfi

  bahovec: stopimo bratom muslimanom naproti
  in nastavimo vratove

 • tasilo

  Inicialkarski/-a prispevkar/-ica, zdaj razumem, zakaj si ne upaš podpisati se s polnim imenom … Hanibal Lector te bo na kol nataknil.

  (??????) Žrtev, ki je PREJELA hude opekline in rane
  Pa ne me jebat’ noooo, žrtev je PREJELA(!!!) opekline in rane! A ste normalni, kreteni?!

  Novo24tv sprašujem, le kje najdete te jezikovne debile?? A vi to imbecilno prispevkarsko sodrgo še plačujete?? Kar je preveč, je pa preveč!

  Hanibal Lector

  • pajot

   Tale I.K. bi od mene nemudoma prejel odpoved.

   • tasilo

    Od mene bi jo pa nemudoma dobil.

    Ne razumem, zakaj že nekaj let glagol DOBITI vsi prav načrtno preganjajo in izganjajo iz rabe. Kot bi nihče več ne vedel, kaj pomeni glagol dobiti in kako vse ga rabimo! Hudiča, vsi vse le še “prejemajo”. Zgornji primer je pa čez mejo.

    Rovtarji, ki bi radi delovali elegantno in oh-in-slploh rafinirano in izobražensko mislijo, da je “prejeti” bolj omikan, rafiniran in oh-in-sploh nobel izraz od starega dobrega “dobiti”. Jaz jim povem, rovtarjem leporečniškim, jaz še vedno dobim pismo, dobim pošto, dobim odgovor, dobim podatke, dobim nagrado, dobim popust itd.

    • pajot

     Tudi jaz sem ženo ravnokar dobil z drugim. Jebi ga,dobil sem rogove.
     Imaš prav,dobiti je boljše kot prejeti.

 • Laž ima kratke noge

  “Žrtev, ki je prejela hude opekline in rane…”

  :)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!