Zaradi problematičnih migrantov 200 gospodinjstvom ustavili dostavo pošte

Foto: iStock

Poštna služba PostNord je ustavila dostavljanje pošte na nekatere naslove blizu stockholmskega predmestja Rinkeby – bolj znanega kot “no go cona”, kjer prevladuje migrantska populacija in kjer nemiri, zažigi avtomobilov in napadi na policijo niso prav nič neobičajnega. 

Tiskovna predstavnica PostNorda Maria Ibsen je pojasnila, da so se za takšen ukrep odločili, ker so bile na tem območju številne težave in so se odločili za zagotovitev varnosti zaposlenih.

200 gospodinjstvom so prekinili dobavo pošte
Poštno podjetje v švedsko-danski lasti se je odločilo, da preneha z dostavljanjem pošte, paketov in letakov za 200 gospodinjstev v okrožju Hjulsta, ki se nahaja poleg Rinkebyja. Ibsenova je priznala, da se lokalni prebivalci, odkar so prisiljeni v dvigovanje svoje pošte na bližnji pošti med 7. do 10. uro, pritožujejo. Po besedah Camille Tornkvist, ki je pri PostNordu zadolžena za to območje, pa gre za varnostni ukrep, ki doslej še nikoli ni stopil v veljavo. Tornkvistova sicer ni želela razkriti, kateri dogodek je bil tisti, ki je poštno podjetje spodbudilo za takšno odločitev, je pa medijem zatrdila, da podjetje dela na ponovni uvedbi dobave pošte vsem gospodinjstvom. Po njenih besedah naj bi bilo 170 gospodinjstev ponovno vključenih v poštno omrežje.

Foto: iStock

Rinkeby ima visoko stopnjo kriminala
90 odstotkov prebivalstva v Rinkebyju predstavljajo priseljenci prve in druge generacije, njegovo ime pa  je iz tega razloga med Švedi postalo sinonim za no-go geto. Zaradi zaporednih napadov na policijsko postajo so bili pred tremi leti prisiljeni, da jo zaprejo. Kljub trudu lokalne skupnosti, da bi čim prej vzpostavili novo policijsko postajo, je poskus klavrno propadel, ker se zaradi prevelikega tveganja nobeno gradbeno podjetje ni odločilo, da bi gradnjo izvajalo.

Foto:iStock

Predmestje Rinkeby, ki ima omejen policijski nadzor, ima po poročanju portala Russia Today višjo uradno stopnjo kriminala kot katero koli drugo stockholmsko predmestje, predstavljalo je tudi prizorišče izgreda velikega obsega, ki je izbruhnil po tem, ko je policija februarja prijela reperja, ki je bil aretiran zaradi uporabe strelnega orožja. V nemiru so bila poškodovana številna osebna vozila, izgredniki pa so vdrli celo v supermarket.

Tarče napadov tudi novinarji
V zadnjem desetletju se je zgodilo tudi več manjših izgredov, v katerih so bile TV-ekipe tarče napadov, ko so želele gledalcem pokazati težave, s katerimi se država sooča zaradi migracij. Daily Mail je prejšnji teden poročal, da je bila policijska patrulja, ki je bila zadolžena za določitev domačega naslova Rakhmata Akilova, ki je v napadu s tovornjakom v Stockholmu ubil štiri ljudi, deležna napada s kamenjanjem, ki so ga izvajali prebivalci omenjenega predmestja.

Več kot 150.000 priseljencev je vstopilo v državo leta 2015 in ponovno leta 2016, kar pomeni, da je država z 10-milijonskim prebivalstvom sprejela več novih priseljencev na prebivalca kot katera koli druga država v Evropi v tem obdobju, zato se ni čuditi, da so se težave povzpele do tolikšne mere.

N. Ž.

 • Olga

  V no go cono postaviti parlament, da bodo levaški bedaki od politikov na lastni koži okusili “miroljubne” prišleke!

  • Primsek

   Ker SDS se bo v no go cono noriškega kraljestva preselila kar sama. Šef in njegovi najožji so že globoko noter

 • pajot

  če bo šlo tako naprej,bo prav kmalu vsa Švedska no go cona.

 • Bastian

  Asadu je treba podati prave koordinate no go con za letalsko deratizacijo.

  • xtc

   Ja tudi ASSADA Z iRANOM IN HESBOLAHOM IN HAMASOM JE POTREBNO NAKAJ SLIČNEGA:

  • Darko Bukovec

   Vse je laž…Assad ni nikogar bombandiru…Američani so zmetali na Sirijce kemične bombe, vse je lažno. Kaj misliš če tebe in mene špricajo vsak dan avioni s dolgim 200km črtami kemikalij (mal poglej kdaj v nebo, popolnoma je črtasto s kemikalijami- v letalskem gorivu kerozinu so neke kemikalije). Na primer 10 let nazaj nobeden avion ni imel daljše črte od 1km. Pol je (Američanom) NWO-ju, neki problem s kemičnim strup nekoga v Siriji pobit, če to tako ali tako nam vsem počnejo že celi čas.

 • stajerc5

  Zdaj pa vem, kam se je Bavcar preselil…posta pa to..

 • Dragan Krstič

  A so probal z letečim tepihom?

 • novaknovak

  bedak od premierja pa je dejal, da bodo naprej živeli mirno življenje. a lahk še bolj nizko pade? najbrž da ja. razbijejo mu policijsko postajo, in jo ukinejo?! majke mi kaj dela feminizem in pobabjeni tipi…

 • xtc

  Baje je težava že rešena;pošto modo dostavljali z M ena Abramsi:

 • Spartan

  Drugačne rešitve za Rinkeby preprosto ni več: https://youtu.be/0oEC8H6glcw?t=2m25s
  Razen če ima kdo boljši predlog?

 • cosmosjasnovidec

  Reply:
  Danes sem spet dobil pritožbe za kozojebca katerega moram prebutati,ko ga dobim v roke “foglofega tunpeka” kateri se je klatil po parlamentu zjutraj pa pokozlal celo stopnišče,ko je skrokan od celonočne orgije pri Cmerotu in tovarišu komunajzerju “kurčanu” zapuščal parlament hodeč na široko kot krastača.
  Varnostna kamera je posnela kako ga je Cmeravec obdeloval v rit med tem,ko ga je fafal “kurčanu” kateremu se verjetno več ne dvigne..

  • dr Janez Sveti

   Vidva sta oba popolnoma enaka.
   DR janez Sveti genij

   • gušto

    DR janez Sveti – slabovidec nova očala si nabavi !

    • xtc

     Ne morer,takim kot je on v mrežnati postelji spodaj levo v kleti,vzamejo očala ,da se ne samopoškudujejo-veš zdravila pa to.

    • dr Janez Sveti

     To nima zveze z očmi.
     DR janez SVeti genij

 • soc

  Ni škode, če tja ne dostavljajo pošte, tudi dela za poštarje ni nič manj. Zadnji pismeni so se že izselili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!