Zgodovinska zmaga Švicarske ljudske stranke

Na nedeljskih parlamentarnih volitvah v Švici je prepričljivo zmagala desno usmerjena Švicarska ljudska stranka (SVP). Zmagala je v kar 26 švicarskih kantonih.

SVP je dosegla kar 29,4 odstotkov glasov in s tem 65 od skupaj 200 sedežev v državnem zboru. S tem je presegla svoj največji uspeh iz leta 2007, ko je z 28,9 odstotski glasov dobila 62 sedežev. Druga najmočnejša stranka po številu glasov je Socialdemokratska stranka (SP).

Velik uspeh desne stranke pojasnjujejo s strahom prebivalcev pred begunsko krizo. »Glasovanje je bilo jasno,« je izide volitev komentiral vodja stranke Toni Brunner. »Ljudje so zaskrbljeni zaradi preseljevanja narodov v Evropo.«

T. P.

 • TOMLC

  Tovariu0161ijski socializem razpada.

  • stajerc5

   OK, v Svici niso se nikoli bili tako nori, da bi ga imeli, samo v zadnjem casu so rahlo rdeckasti postali malo preglasni, za trezen in pameten narod. Rezultat je tu! Bravo!nJe pa bolj zalostno, da pri nas se kar raste in raste in se “razvija”….Poglej cistko pri DUTB!!!

 • pajot

  Rdeu010da al kaida pou010dasi,toda zanesljivo izginja iz Evrope.

 • Wild red duck

  u0160vicarji so pokazali razum,ki ga Slovenci NE premoremo.Je poa to pomemben navdih za druge EU narode ,da zavarujejo svoje interese in obstoj.Leviu010darji sodijo na obrobje druu017ebe so nujni za nekatere zahteve zaradi uravnoteu017eenosti in delovanja druu017ebe ,ter opozarjanje ,ne sodijo pa na oblast,

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!